Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3517907 razy)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #2640 dnia: 24 Sierpnia 2008, 09:41 »
A my już ostatecznie wybraliśmy Jeta z Babyactive, w przyszłym miesiącu mamy zamiar kupić (o ile w końcu zdecydujemy się na kolor, bo podoba nam się zielony i czerwony).

Słoneczko własnie patrzę na to Wasze cudo i jestem oczarowana!! Co prawda te male kółka mi się lekko nie widzą... ale cała reszta wygląda świetnie!! Macałaś go na żywo? Bardzo mi się podoba ta seria picasso... kolor p7. No i cena też jest bardzo przystępna!!! Widzę też na fotkach możliwość dobrania różnych kól... pompowane, piankowe... rzeczywiście tak jest? bo w specyfikacji nic nie jest napisane...
« Ostatnia zmiana: 24 Sierpnia 2008, 09:45 wysłana przez dziubasek »

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #2641 dnia: 24 Sierpnia 2008, 10:51 »
Tak, dziubasku można zamówić wózek z pompowanymi kołami, ale tylko tylnymi. Także niestety te małe kółeczka to jak na razie jedyna wada, którą zauważyłam  ;)

Seria Picasso jest super, mnie się jeszcze p6 i p3 widział, ale tatuś stwierdził, że nie bałdzo, że za pstrokaty  :-\
W ogóle szczerze przyznam, że właściwie to nie podobają mi się z tych wszystkich kolorów tylko czarny i p1. Cała reszta jakaś taka fajniusia :)

Na żywo go nie zmacałam jeszcze, bo nigdzie w moim mieście go nie ma. Za 2 tygodnie chcemy go kupić. Wiem, że był w Bielsku swego czasu, więc się przejedziemy, a jak nie to kupię na Allegro i zdam relację co i jak (potrenuję z kotkiem w środku ;))

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2642 dnia: 24 Sierpnia 2008, 11:07 »
Czekam z niecierpliwością zatem na relację!!!! Wizualnie (omijając małe kółka ;) ) bardzo mi się spodobał :)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #2643 dnia: 24 Sierpnia 2008, 11:18 »
A jaki kolorek wa się podoba x-landera?? Mnie sie też podoba ale ma za małą gondolkę i brak możliwości przekładania siedziska twarzą do mamusi! I dla mnie własnie opada przez to. Chociaz cały czas sie zastanawiamy..mamy jeszcze sporo czasu ale na dzień dzisiejszy to będzie ABC Design Rodeo. Koleżanka go ma pół roku i jest duża gondla spacerówka kubełkowata to minus ale jej syn jest zadowolony! Leciutki jest te wózeczek!Może będą jakieś jeszcze nowe kolekcje pod koniec roku:)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #2644 dnia: 24 Sierpnia 2008, 11:24 »
ja małego przełożyłam do spacerówki jak miał 3 miesiące( byliśmy nad morzem było goraco, a on lezał w wózku)
nigdy nie miałam przekładanej rączki i w sumie nie było mi to potrzebe
w budkach sa zazwyczaj takie małe okienka przez które widać co maluch robi
:)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2645 dnia: 24 Sierpnia 2008, 11:34 »
A jaki kolorek wa się podoba x-landera?? Mnie sie też podoba ale ma za małą gondolkę i brak możliwości przekładania siedziska twarzą do mamusi! I dla mnie własnie opada przez to. Chociaz cały czas sie zastanawiamy..mamy jeszcze sporo czasu ale na dzień dzisiejszy to będzie ABC Design Rodeo. Koleżanka go ma pół roku i jest duża gondla spacerówka kubełkowata to minus ale jej syn jest zadowolony! Leciutki jest te wózeczek!Może będą jakieś jeszcze nowe kolekcje pod koniec roku:)

Co do kolorku x landera- mi się podoba pomarańczowy i czerwony...  na pewno bym wzięła inny kolor gondoli i spacerówki bo w tym wózeczku akurat tak można kombinować- coby się nie znudziło.

Co do siedzonka kubełkowego- jestem zdecydowanie na NIE!!!!!!! Może dziecko kolezanki jest zadowolone (choć nie wiem jak to wyraża ;) ) ale jego kręgosłup na pewno nie.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2646 dnia: 24 Sierpnia 2008, 14:09 »
A dla mnie przekladana raczka nie jest ważna, za to np. waga bardzo...niesety mamy mieszkanie na 3 p. i nikt inny tylko ja sama będę musiała to znosić. X-lander jest jednym z najlżejszych bo 14 kg z gondolą.

Co do małej gondoli to zależy jak patrzeć, ja będę rodzić na przełomie grudzień/styczeń więc w wieku 4 miesięcy czyli kwiecień maluszek będzie już coraz bardziej "porozbierany" czyli bez spiworków, kołderek itp. więc jak okreslił Pan sprzedawca, duze gondole dla dzieci, które przychodza na świat październik/listopad bo one ok. pol roku muszą byc ciepło opatulone. Myślę, że tu ma rację.

Co do kolorków to chyba zielony X-lander XA. Ale jeszcze się nie upieram, bo Implast tez jest u mnie na wysokim miejscu, ale Pan sprzedawca miał o nim nie tak dobre zdanie jak o X-landerach.

A tu jeszczze taka informacja, jakby ktoś miał taki śpiworek

IKEA wycofuje śpiworek dziecięcy BARNSLIG

IKEA wycofuje śpiworek dziecięcy BARNSLIG

IKEA otrzymała zgłoszenia od dwóch Klientów o przypadkach odpadnięcia dolnej końcówki zamka podczas używania śpiworka, co z kolei umożliwia odczepienie się suwanego uchwytu zamka. Oba elementy są na tyle małe, że mogą stwarzać ryzyko
udławienia u małych dzieci.

Nie otrzymaliśmy żadnych zgłoszeń o urazach.

Powodem tej wady była zła jakość zamka. IKEA wstrzymała sprzedaż i produkcję śpiworków BARNSLIG; obecnie analizujemy nasze procedury, by zapewnić najwyższą jakość produktów BARNSLIG. Bezpieczeństwo dzieci jest zawsze największym priorytetem w IKEA. Wszystkie produkty poddawane są stałej analizie ryzyka i oceniane na etapie rozwoju produktu i podczas
procesu produkcji, by zabezpieczyć naszych najważniejszych Klientów - dzieci. Główną zasadą IKEA jest stosowanie ścisłych i surowych wymagań na wszystkich naszych rynkach sprzedaży. Jeśli produkt IKEA nie spełnia tych wymagań, niezwłocznie
podejmujemy odpowiednie działania.

Śpiworki produkowane są w Indonezji i były sprzedawane od kwietnia 2008 roku na wszystkich rynkach, za wyjątkiem Stanów Zjednoczonych, Kanady i Zjednoczonych Emiratów Arabskich.
Prosimy Klientów, którzy posiadają śpiworki BARNSLIG ze stemplem daty od 0745 do 0824, aby zwrócili je do najbliższego sklepu IKEA, gdzie otrzymają pełną rekompensatę pieniężną.
Stempel daty (RRTT - czyli oznaczenie roku i tygodnia) można znaleźć na metce wszytej wewnątrz śpiworka.
Przepraszamy za wszelkie niedogodności wynikające z zaistniałej sytuacji i podjętych działań zapobiegawczych.

« Ostatnia zmiana: 24 Sierpnia 2008, 14:16 wysłana przez anusiaaa »
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline grecka

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #2647 dnia: 24 Sierpnia 2008, 16:40 »
Witam wszystkie Ciężarówki :) nareszcie moge dołaczyc do plotkowania cieżarnych Forumek  ;D
Oczywiscie- jesli mnie przyjmiecie...  ::) Przewertuje wątek zeby wiedziec co i jak  ;)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #2648 dnia: 24 Sierpnia 2008, 20:56 »
grecka..ja co prawda nie cięzarówka ale WITAJ :D

Anusiaaa z ta gondola to prawda..ze male, ale zimowe dzieci na wiosne moga juz lądowac w spacerówkach, poza tym sie je lżej ubiera...
Nasz Maks od marca hulala w spacerówie ze spiwrokiem :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2649 dnia: 24 Sierpnia 2008, 21:15 »
grecka :hello:

No to mnie uspokoiłaś Vall, a Grześ jak się na coś uprze to nie ma bata i sie napalił na tego X-landera, że szok ;D

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2650 dnia: 24 Sierpnia 2008, 21:44 »
Anusia, Gabrysia urodzila sie pod koniec grudnia i spokojnie sie w niej miescila w kombinezonie, przykryta kocem (czasami kolderka). Nawet jak ja przelozylismy do spacerowki (miala 4 m-ce) gondola nie byla za mala. Wiec spokojnie:)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2651 dnia: 24 Sierpnia 2008, 21:52 »
Witaj grecka :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2652 dnia: 24 Sierpnia 2008, 22:20 »
martyna  :i_love_you: 

Teraz to już jestem prawie pewna :)

Aaa zapomniałm napisać, że dziś wróciliśmy z imprezki o 4:00 nad ranem :mdleje: Myślałam, że mi brzucho pęknie jak wróciłam ze zmęczenia, a potem krasnal się tak rozciągał i skakał, że nie dawał zasnąc..a to wszystko przez męza, który się nabzdryngolił :pijaki: i nie chciał wracać do domu :Maruda:

Ja jako cięzarna nie nadaję się już chyba na imprezki do świtu ::)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #2653 dnia: 25 Sierpnia 2008, 08:58 »
Katrinka wyszukałam to na allegro :) A możesz napisać  ile taka pościel kosztuje w sklepie? Cena mnie powaliła, ale prosiłam o wycene bez baldachimu, rożka i falbanek do prześcieradła, ale też nie jest fajna ;)

Poduszke chcę kupić od razu choć wiem że używać na początku nie będę.....

Cieszę się że zwolenniczek x-landera xa jest więcej :) My juz na 100% kupujemy ten model. Też myślałam o Implast Bolder 3 i 4 ale jakoś x-lander mnie sie bardziej podoba i jest nieco tańszy.... Zresztą fotelik kupujemy używany maxi cosi cabrio (od naszej Marci kochanej :) ), gondolke też kupimy używaną, jedynie spacerówkę fundniemy sobie nową..... :)

U nas koniec gości i powrót pakietu nr 2 więc sie cieszę i sie nie cieszę..... ;)

Dziś wizyta.... trochę się boję, bo nie wiem czy mnie na L4 nie pośle.....  :-\ a siedzieć w chacie i się wkur.... to ja bym nie chciała.... no ale dla dzidzi wsio :)
Aha i zastanawiałam się czy to norma że nasz Robaczek juz chyba ze 2 tygodnie wypina doopcię albo główkę cały czas w tym samym miejscu? normalnie jakby sie przykleił ;)  ;D ;D ;D
Wczoraj czuliśmy nóżke albo rączkę na moim biodrze, bolało, ale i jaka radość :) ;D ;D ;D ;D

Offline pomarancza

• entuzjasta
« Odpowiedź #2654 dnia: 25 Sierpnia 2008, 09:07 »
Dziewczyny - ja to się was zawsze naczytam i dziś w nocy miałam skutki uboczne  ;) : śniło mi się, że szłam do szpitala rodzić z czwartym dzieckiem, ło boziu  :o :o, już mi wody odeszły i czekałam sobie na poród i rozmyślałam, że kiedyś więcej niż dwójki nie chciałam. :-X Ale się w nocy namęczyłam, o 4. już spać nie mogłam.

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2655 dnia: 25 Sierpnia 2008, 10:03 »
AdziaK własnie widziałam w sklepie jak było ubrane ładnie łózeczko ale nie sprawdziłam ceny! dlatego jestem ciekawa ile kosztujeten zestawik na allegro!
Dziewczynki moze ja jeszcze tego x-landera przemyślę.. mojemu męzusiowi też sie podoba ale ten w wersji formuła 1 :D ;) w sumie mam termin na 19-21 stycznia wiec do maja bym powoziła w gondli a potem spacerówka... musze jeszcze raz go zobaczyć na żywo!
Ja musze kupic cały zestaw ale na szczęście mamy sponsorów z warunkiem cena do 2000zł

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2656 dnia: 25 Sierpnia 2008, 11:05 »
Katrinka cene wysyłam na priv bo nie wiem czy tu mogę...

Co do wersji limitowanej formuła 1 to mój R też taką chciał dopóki nie powiedziałam mu że takie toto kosztuje ok 2300-2500 :D
My powinniśmy się zmieścić w 1500 więc różnica kolosalna :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2657 dnia: 25 Sierpnia 2008, 11:19 »
Dziewczyny zastanawiam sie czy wózki które mają w nazwie Deltim x-lander xa to to samo co x-lander xa? Nie wiem co to słowo "Deltim" znaczy... domyslam się że to firma, ale po co podaja to przy producencie wózka (x-lander)  :-\ :-\ :-\ :-\

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2658 dnia: 25 Sierpnia 2008, 12:27 »
Firma Deltim jest prodeucentem X-landerów i wózków Delti
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2659 dnia: 25 Sierpnia 2008, 12:33 »
Lila dzięki  :-* Ty to jednak jesteś niezastąpiona tutaj :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2660 dnia: 25 Sierpnia 2008, 12:35 »
...dobra dobra...ja po prostu jak szukałam wózka to kopałam do podszewki...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2661 dnia: 25 Sierpnia 2008, 12:38 »
to też mnie nie dziwi :)
Ja jak widać idę na łatwiznę ;)

Offline grecka

• bywalec
« Odpowiedź #2662 dnia: 25 Sierpnia 2008, 12:48 »
ja musze w domu siedziec... jeszcze mi sie podoba ale czuje ze juz nie dlugo zacznie mi sie dluzyc... dopiero 8 tydzien a ja juz mam czas rozgladac sie za wozkami, lozeczkami... :) moze ktorejs z Was wpadl w oko Tako jumper, co? ogladalyscie go moze? spodobal mi sie a i cene ma mocno przystepna, tylko ze na "zywo" go nie widzialam  ::)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2663 dnia: 25 Sierpnia 2008, 13:09 »
Andzia, zaczynamy dzis 30 tydzień! uwierzysz??
robiłam dziś to słynne badanie - glukoza 75 mg. Przereklamowane...da się spokojnie przeżyć tylko ciężko na tyłku wysiedzieć 2 godziny.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #2664 dnia: 25 Sierpnia 2008, 13:13 »
grecka ja go właśnie kupuje :) dzisiaj oglądałam, bo wkońcu przyszedł do sklepu :)
na moje oko ma małą gondole, ale ma też fajnie zabudowaną spacerówkę. więc jak coś to od marca kocyk i będziemy w spacerówce śmigać :) teraz mam tylko problem z kolorem

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2665 dnia: 25 Sierpnia 2008, 13:46 »
Eluś... no własnie 30 tydzień  :o :o :o :o A jak wynik? mówili Ci coś od razu?
Normalnie zaczynam być lekko przerażona, nie mam dla dzidzi nic.... no oprócz nosidełka i karuzeli do łóżeczka zaklepanej u forumek :)

Remonty w toku... mam nadzieję że Robaczek grzecznie posiedzi do terminu :) Własnie znów ma czkawkę :) i dziś coś ruchliwy bardzo :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2666 dnia: 25 Sierpnia 2008, 14:01 »
Andzia, nic mi nie mówili. wynik odbieram jutro. Ja przerażona w ogóle nie jestem, ogarnął mnie tzw. "tumiwisizm" i się niczym nie przejmuję. Nie chce mi się zastanawiać i wymyślać co mam kupić.
 Doświadczone mamusie - może zapodacie listę absolutnego minimum jakie trzeba mieć na starcie?  chyba że w szkole rodzenia się  będzie temat tego typu... a propos, zaczynamy zajęcia równo za miesiąc.
Mój mały też miał ostatnio czkawkę, a wali mnie już dosłownie wszędzie: po żebrach, po biodrach. mam wrażenie że zaraz w przełyk zapoda... ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2667 dnia: 25 Sierpnia 2008, 14:17 »
AndziaK jak tu was pocztałam to dzisiaj cały dzien siedze w necie i szukam opinii o tych x-landerach ;)
Nam na szczęscie finansują rodzice wózio :)
Remonty.. niestety u mnie też są i będą...do grudnia musimy się wyrobić ze wszystkim! Bo dzidzius ma przyjsc na świat w styczniu  :)
Zastanawiam się też nad tym wóziem bo mamy dom w górach i am będziemy czesto spędzać czas a  w wakacje chcielibysmy z dzidzią nad morze pojechać... Musze tego mojego męzusia namowic zeby pooglądał ze mną na żywo ...jutro jedziemy na usg wec pewnie sie dowiemy czy chłopak czy dziewczynka może bedzie ku temu okazja :D ;)
s.aga całkiem fajny ten wózio widziałam na żywo! tylko kolorski takie intensywne są! mnie osobiśce zielony sie podoba

Offline grecka

• bywalec
« Odpowiedź #2668 dnia: 25 Sierpnia 2008, 14:40 »
s.aga no kolorki sa... mocne :) ja raczej wole takie stonowane ale ten jeden taki bardzo ciemny to dla mnie troche przesada... gondola malawa ale Morelka ma sie wykluc na poczatku kwietnia- zanim zaczniemy ostro spacerowac to juz bedzie pe2wnie cieplo- szczegolnie ze ostatnio juz w maju sa upaly a potem w spacerowke sie wmontujemy :) jak bedziesz miala juz okazje go posprawdzac to napisz wrazenia- jestem go bardzo ciekawa. a jakie kola bierzesz?
Katrinka mam nadzieje ze podzielisz sie nowina czy czekasz na córcie czy synusia :)
u nas remonty dopiero przed nami... na sama mysl robi mi sie slabo szczegolnie ze to bedzie podwojna akcja- wymieniamy sie z Teściówka na mieszkania wiec mamy przed soba jakby dwie przeprowadzki  ::) cieżkie czasy nadchodzą  :P

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #2669 dnia: 25 Sierpnia 2008, 14:42 »
grecka  koła oczywiście pompowane. a wózio posprawdzany i jak narazie nr 1. nawet niczego innego już nie szukam, bo znowu będe mieć problem
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2008, 14:44 wysłana przez s.aga »