Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3512467 razy)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #2490 dnia: 13 Sierpnia 2008, 15:09 »
taaaaaa Aniu, luuuzik :) Wojsko teraz jes dużo bardziej liberalne :) chłopaki czsto dostają przepustki  :-*
A Brat z wyboru czy poboru do wojska idzie?

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #2491 dnia: 13 Sierpnia 2008, 16:25 »
przysiega po miesiacu jets czy sie myle?

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #2492 dnia: 14 Sierpnia 2008, 08:01 »
Dziękuję kochane jesteście, ale nadal mi jakoś tak smutno..... :-[

Idzie do Grudziądza wiec w cholerę drogi stąd.... najpierw po 3-4 tygodniach przysięga i nie ma najmniejszych szans na to żebym pojechała, bo z dzidzią absolutnie nie wchodzi to w grę..... (termin na 10/15.11) Po 3 miesiącach szkółki wraca do Balic (Krakowa)....

Idzie na ochotnika, bo w czerwcu skończył studium i chciał iść do PSP, no ale bez wojska to nic z tego.

Wiedziałam że pójdzie tak daleko, ale jakoś nie do końca wierzyłam, ze się załapie.....  :-\
No nic teraz to już doopa blada ;) jakoś będę musiała to przezyć.....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2493 dnia: 14 Sierpnia 2008, 09:26 »
No widzisz, jak będzie w Balicach to rzut beretem ;D

A ja byłam wczoraj u lekarza i doopa blada, bo jak widzą ciężarna to nie do wyleczenia ???

Najpierw internista nic nie wywnioskował  :evil:, wysłał mnie do neurologa, neurolog pobadał - wsio ok, ale głowa dalej boli  :buu:...dał mi czopek Naproxen na ból ale skonsultowałam się z moim ginem i sie nie zgodził na jego zażywanie :Placz_1:, mam wziąć większą dawkę Apapu ::) Jak mnie nie przestanie boleć mam zjawić się w szpitalu :||

I jeszcze ząb mnie boli, a dentystka remontuje gabinet :mdleje:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2494 dnia: 14 Sierpnia 2008, 10:34 »
jak nie urok to sraczka co?  :-\ :-\ :-\

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2495 dnia: 14 Sierpnia 2008, 10:38 »
Dokladnie Andzia, dokładnie :Maruda:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2496 dnia: 14 Sierpnia 2008, 10:43 »
ehhh laski, jak ktoś mi powie, że ciąża to najcudowniejszy czas dla kobiety... to nie uwierzę  ::)
Pewnie szczęscie ogromne, bo jest wymarzony cud pod sercem i tego mega niesamowitego uczucia opisać się nie da,
ale niestety sam stan ciąży mi osobiście bardzo... ciąży  :'(
Mam straszne problemy z kręgosłupem, w zasadzie tylko leżę i kwicze i co gorsza na poprawę się nie zanosi. Po drodze zaliczyłam już plamienie, szpital i właśnie leczę infekcję dowcipną. A to dopiero 17 tydzień się zaczął  :mdleje:

Ale pomarudziłam, co? ;)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2497 dnia: 14 Sierpnia 2008, 10:50 »
Aniu niestety infekcje dowcipne chyba każda z nas miała nie raz w ciązy... więc piąteczka....
Co do bólów kręgosłupa, również posiadam, ale (odpukać) da się jeszcze wytrzymać.....

To już 17 tydzień... o ludzie ale leci !!!
Pocieszyłam Cie choć trochę? Buziaczki  :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2498 dnia: 14 Sierpnia 2008, 10:55 »
dziubasek, dokładnie Cie rozumiem :-\ Pocieszam się, że małe złotko siedzi w moim brzuszku i kiedys wyjdzie  ;D

Idę na spacer, głowe przewietrzyc, zapodałam Apap ale nie chce go brac za dużo, lekarz pozwolił 3 tabetki na dzień ale ja staram sie na jednej konczyc ::)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2499 dnia: 14 Sierpnia 2008, 11:53 »
Anusia a pomaga Ci APAP? Mi nie za bardzo... Wzięłam doraźnie przy dużych bólach i nic nie przeszło...
natomiast paracetamol (ponoć to to samo  ::) apap w końcu to też paracetamol...) w czopkach przynosi chwilową ulgę. Do tej pory użyłam może ze 3 razy jak musiałam ruszyć dupsko z domu a noga mnie rwała niemiłosiernie. ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2500 dnia: 14 Sierpnia 2008, 12:10 »
Wróciłam z krótkiego spacerku teraz sobie będę sprzątać żeby nie myleć o bólu ::)

Ania, przed ciążą Apap nie pomagał, ale jak miałam mega silne bóle pleców wzięłam dwa naraz i zadziałało. Dziś wzięłam jedną tabletkę i poprawy jako takiej nie widać.  :-\

Tak, Apap to też paracetamol, akurat to mam w domu to to zapodaje, jak się skończy to kupie coś innego, może pomoże...ale mam nadzieję, że ból przejdzie i nie będę musiała już nic brać ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2501 dnia: 18 Sierpnia 2008, 09:42 »
Hello :hello: po długim, mroźnym i mokrym weekendzie  :)

U nas generalnie ok, ale....zawsze musi byc jakieś ale  ;)

1. Głowa boli dalej, ale nie juz tak często więc darowałam sobie szpital  :)
2. Dziąsła krwawią strasznie i stały się w pewnych miejscach napęczniałe co powoduje ból w czasie jedzenie...dobrze, że idę w poniedziałek za tydzien do dentysty  :Blee:

Generalnie ciąży wcale nie uważam, za cudny stan i można mnie nazwać "wyrodną ciężarówką"  :brewki:
Dziś dostałam pokrzepiającego maila od kumpeli, która napisała "im wiecej kobieta cierpi w ciąży tym lepsze dziecko na świat przyjdzie" - to będzie moje motto  :blant:
Dziś były tez badanka, jutro odbieram wyniki, miejmy nadzieję dobre :)

Wszystko jednak jest nieważne kiedy moje maleństwo, jak z zegarkiem w ręku kopie mamusie codziennie o 8:30 i wieczorem o 21:00 :serce:

A tu fota ze wczorajszego spaceru, to My + maluszek w brzusiu. Jesteśmy strasznie szczęśliwi   :serce:

« Ostatnia zmiana: 18 Sierpnia 2008, 09:44 wysłana przez anusiaaa »

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2502 dnia: 18 Sierpnia 2008, 09:56 »
o proszę jaka ładna rodzinka. wcale nie wyglądzasz na niezadowoloną  ;)

mnie wczoraj fantazja poniosła. zaliczyłam u rodziców na wsi 2 spacery - każdy po 5km i od wczorajszego wieczora czuję skutki tego maratonu  >:(
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #2503 dnia: 18 Sierpnia 2008, 10:03 »
Aniu pieknie wygladasz a co do tego ze ciaza to taki cudowny stan to hm powiem tak jestem szczesliwa majac malenstwo w brzuszku itd ale ciaza przyniosla mi duzo dolegliwosci wiec tez nie powiem zeby ciaza byla tak kolorowa jak o niej mowia:)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2504 dnia: 18 Sierpnia 2008, 10:21 »
Dzień Doberek !!!

Anusiaaa
powtórzę... ślicznie wyglądacie :) I nie bedę brała sobie do serca tego Twojego motto, bo moja ciąża do tej pory była bezobjawowa ;)

U mnie się dziaaało, oj działo przez ten weekend.....

W czwartek się zaczęło.... z racji tego że uważam moją ciążę za super-chruper zero dolegliwości itd to niestety niezbyt się oszczędzam... no ale kiedyś musi to wsio wyleźć... stało się to w czwartek....
Po pracy totalny odjazd, zero sił, a tu szykował się miły wypad nad Wisłę z gośćmi i co? i doopa blada m,usiałam zostać bo było kiepsko (brzuch napięty, bolał, nie dałam rady chodzić, bo dzieciaczek tak strasznie nisko siedział) R zawiózł mnie do mamci i tam przespałam do wieczora.... od razu było lepiej :)
Piatek wypad do kina - bez jakiś ekscesów, bo i uważałam bardzo, sobota - goście, grill, no i znów się nalatałam, ale już miałam pomoc od sis więc nie było tak źle jak w czw. Niedziela spokojna, ale dziś od rana nerwy, bo jacyś "mądrzy" chłoptasie postanowili skopać nam drzwi do biura, szyba poszła, myślałam że to próba włamania no i od rana policja, ogledziny, protokoły itd..... No ale tel z kadr o podwyżce sprawił, że od razu mi lepiej :D

Plan jest taki.... jeśli mój brzuś nadal będzie zmęczony i będzie się buntował to idę na zwolnienie na ok tydzień, jeśli to nic nie da to trudno, żegnam się i do lipca mnie nie ma..... dzidzia ważniejsza, a tata powiedział że kasą zajmie sie on :D jednak nie wie co gorsze czy siedzenie w pracy czy w chacie bo znając mnie w domu bedę latac i robić nawet to co nie trzeba.....  :)

Aha no i przyszła mi ta poduszka do spania dla ciężarnych :) REWELACJA !!! Teraz nie czuję bólu kręgosłupa jak wstaję, brzuś ma się na czym oprzeć :) Polecam :)
Taka łoto ona jest

Kolejna sprawa... chyba nie będziemy chodzić do szkoły rodzenia.... niestety R nie ma czasu, a do tego ruszamy pełną parą z łazienką....

A i zdecydowaliśmy się na wózek... x-lander XA, teraz szukam używanego w b.dobrym stanie albo chociaż gondoli uzywanej..... :)

Tyle..... buziaczki poniedziałkowe  :-* :-* :-* :-* :-*

« Ostatnia zmiana: 18 Sierpnia 2008, 10:25 wysłana przez AndziaK »

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2505 dnia: 18 Sierpnia 2008, 11:17 »
Andzia, czy ty się za mocno nie przemeczasz  ??? ??? ???

A w ogóle to jak pójdziesz na L4 to będziesz miała dostęp do foruma  ??? Jak nie to sie porycze :'(
Podwyżka powiadasz...ja mogę zapomnieć o mojej podwyżce w styczniu  :-\

Dobrze, że Ci się smacznie śpi, mnie juz chyba nic nie pomoże bo sikanie i tak wybija mnie z rytmu spokojnego snu ::)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2506 dnia: 18 Sierpnia 2008, 11:33 »
Aniu to tak jak u mnie,generalnie nie mam problemu ze spaniem,wiadomo ciezko jest sie przewrocic ale  przyzwyczailam sie,natomiast siusianie wybija mnie ciagle ze spiku a juz ostatnio to  najchetniej bym sie ze spaniem do lazienki przeniosla hihi.
Dziewczyny mam pytanko,zostal mi przyznany zasilek rehabilitacyjny,po pierwsze chcialam sie spytac czy orientujecie sie ile ten zasilek wynosi?Jak to jest placone?A po drugie mam przyznane od 6 wrzesnia na dwa miesiace i czy ja mam cos swojemu lekarzowi mowic ze mam tak przyznany czy on wtedy mi tez wystawia zwolnienie?Jak to jest bo dla mnie to czarna magia niestety....

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2507 dnia: 18 Sierpnia 2008, 11:36 »
Andzia, to poduchę polecasz? chyba się na nią skuszę. fajnie, że zdecydowaliście się na wózek. my się jeszcze wahamy. tak jak z imieniem. Ostatnia wersja to Patryk.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2508 dnia: 18 Sierpnia 2008, 11:39 »
Zailek dostalas kuchasia bo bylas na L4 dłużej niż 182 dni tak??

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #2509 dnia: 18 Sierpnia 2008, 11:42 »
moja wersja to też partyk :) tyle ze podobno bedzie dziewczynka, więc teraz się głowimy. mi się bardzo podoba Nadia, mężowi Martyna
co do wózka to ja tez mam niby wybrany, bo niestety na żywo nie miałam okazji go zobaczyc

kuchasia ja mam ten zasiłek mieć od 2 września na 3 miesiące. podobno to 100% wypłaty. L4 już wtedy nie potrzeba. ja dzisiaj idę właśnie po ostatnie do 2 września
« Ostatnia zmiana: 18 Sierpnia 2008, 11:44 wysłana przez s.aga »

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2510 dnia: 18 Sierpnia 2008, 11:45 »
Dokładnie Anuisaaa za duzo biorę na siebie, więc od czwartku postanowione... olewam całą chatę i pakiet tylko dbam o swój rewir :)

Co do sikania to niestety choćby nie wiem na jakich cudach się spało to to nie uniknione jest niestety..... ;)

Eluś naprawdę dla mnie rewelka :) Wiem że na allegro jest kilku sprzedawców, ale ja mam niby tę orginalną..... cena nie mała ale jak dla mnie warto :)
U nas imię to też będzie przeprawa :)
R dał mi wolną rękę jeśli chodzi o wózek, bo "Ty bedziesz częściej powozić" ot... facet :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2511 dnia: 18 Sierpnia 2008, 11:45 »
Tak ja prawie od poczatku ciazy jestem na L4 i 5 wrzesnia mijaja mi te 182 dni
A co do wózka to my tez jeszcze mamy metlki w glowie:)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2512 dnia: 18 Sierpnia 2008, 11:48 »
Andzik, puść mi na PW namiary na poduchę. będę wdzięczna. jeśli chodzi o wózek to mój mąż wybiera tak jakby sobie samochód kupował  ;) ja chcialam zrobić tak myk jak Anusia-szczecin i kupić gondolę używaną ale niestety ten mój to ma jakieś ambicje i chce wszystko nowe.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2513 dnia: 18 Sierpnia 2008, 12:07 »
Skoro chce nowy to OK :) Ja musze duzo rzeczy kupować, wiec koiszty dla mnie też sa ważne :) a gondolke bedziemy pewnie rzadko używać a na wiosne juz w spacerówce bedziemy pomykać :)

Poszło na privka :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2514 dnia: 18 Sierpnia 2008, 12:23 »
Kuchasia, tak jak pisze s.aga już chyba l4 nie potrzeba jak sie ma taki zasiłek, ale lekarza zawsze możesz spytac.

Powiedzcie mi prosze bo wiem, ze aby dostac ten zasilek to nalezy w Zusie zlozyc 3 dokumenty N-9, N-10 oraz Np-7. Dwa w czesci zaklad pracy wypełnia, jeden lekarz..też tak to załatwiałyście, miałyście potem komisje lekarską?? Ja przekroczę tez 182 dni i zabieram sie teraz za te papierzyska :-\

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #2515 dnia: 18 Sierpnia 2008, 12:31 »
mi miesiac temu doktorka wypelnila ten jeden druk. zrobiłam ksero karty ciązy, wypisu ze szpitala i 18 lipca zaniosłam do pracy, tam się reszta zajeli. ja nawet Zus nie odwiedziłam. a w czwartek 14 sierpnia juz dostałam decyzje.
z komisją jest tak, że bierze na wyrywki, i moze wezwać pacjenata do stawienia sie lub zakład, lekarza do przedstawienia, przesłania dokumentów.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2516 dnia: 18 Sierpnia 2008, 12:39 »
Aniu ja to zalatwialam tak ze jak zblizal sie termin 6ciu tygodni przed uplynieciem tych 182 dni zadzwonilam do kadrowej,kiedy moge przyjsc zeby zastac behapowca  bo on tam musi wyplenic i ona mi powiedziala ze w ciagu najblizszych dni ona mi te dwa druki przygotuje i do mnie zadzwoni jak beda gotowe,moj mąz te dokumenciki tylko odebral z zakladu i trzeci dokument dalam lekarzowi,ja karty ciazy ani nic takiego nie dodawalam bo to ZUS  sam wysyla pismo do lekarza  zeby stosowne dokumenty przygotowal czyli karte ciazy itd...Ciebie interesuja tylko te 3 papierki i zanioslam je do ZUSU i tam powiedzieli ze w ciagu 30 dni mnie wezwia na komisje,ale nie wezwali tylko przyslali ze na podstawie dostarczonych dokumentow stwierdzaja ze jestem nie zdolna do pracy i przyznawaja mi zasilek rehabilitacyjny na okres 2 miesiecy czyli wzieli pod uwage ze ciaze moge przenosic...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2517 dnia: 18 Sierpnia 2008, 12:46 »
yhy no to dziękuje bardzo dziewczynki za wyjasnienia.

Z tego co wiem, moja firma wypełnia te dokumenty i przesyła do mnie poczta ( z racji odległości, oni w Krakowie ja na śląsku)  :)
Więc tylko druczek od lekarza muszę wyczaić i mu podrzucić :D

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2518 dnia: 18 Sierpnia 2008, 12:55 »
no to masz mniej latania:)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2519 dnia: 18 Sierpnia 2008, 12:59 »
Ufff całe szczęście nawet jakbym się teraz rozsypała to ominie mnie ta papierologia :)