i jeszcze mam pytanie do dziewczyn ktore mialy zalecona cesarke,
dzis dowiedzialam sie ze bede miala zneczulenie podpajeczynowkowe, po ilu godzinach mozna wstac po tym znieczuleniu?
jak ogolnie sie czulyscie?
też takie miałam. cesarka była o 11.52 a wstać mogłam dopiero nast. dnia rano, nie wiem czy to ze wzgl. na znieczulenie, wydaje mi się, że raczej na samą cesarkę. do rana kazali leżeć i przewracać się tylko na boki, tak więc robiłam. rano zwlokłam się z wyra jako pierwsza, aż położna wielkie oczy zrobiła, chyba miała mnie za mięczaka przez mój poporodowy ból głowy

no, a po znieczuleniu właśnie potwornie bolała mnie głowa, czułam się jak na tym filmie "obcy" kiedy ten paskudny pasożyt wyłaził facetowi z brzucha rozrywając go, tylko ja miałam takie uczucie w głowie

ponoć ból głowy jest częsty po tych znieczuleniach, ale szybko dają środki przeciwbólowe. potem było już ok

środki przeciwbólowe dostawałam potem tylko ze wzgl. na wysokie ciśnienie związane z bólem pleców, oczywiście nikt nie wiedział co mi jest, ale nie sądzę, żeby to była wina znieczulenia, wg mnie po prostu się kręgosłup prostował po ciąży, a że mam słaby no to mnie bolał.