Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3569520 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #21900 dnia: 4 Października 2011, 21:25 »
Ja przez to że tylko taki mały pęcherzyk było widać w 6tc na maksa się cieszę, że dostałam te mdłości.. wymiotować mi się nie chce.. tylko mnie mdli.. ale pociesza mnie to bardzo, że chyba faktycznie wszystko mi się po prostu opóźniło.. i będzie ok..

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #21901 dnia: 5 Października 2011, 11:37 »
aktualna lista  :)

martu$_dg - 19 listopad
tete - 2 grudnia
anulka80 - 12 grudnia

2012 rok:

Gemini - 12 stycznia
gagatka-15 stycznia
Magda M. - 17 stycznia
Maggie_2408 - 20 stycznia
amika - 1 marzec
żonka - 10 marzec
nataliapolice - 12 marzec
jagodka24- 15 marzec
stokrota86  - 15 marzec
anulla_p - 24 marzec
chlebosia - 4 kwiecień
sezorg - 8 kwiecień
the_rose  - 9 kwiecień
Lili-liliana - 25 kwiecień
elisabeth81 -27 kwiecień
spatzi - 13 maj

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #21902 dnia: 5 Października 2011, 14:03 »
A my jesteśmy po wczorajszej wizycie. Z maluszkiem wszystko dobrze, co bardzo nas cieszy. Młode tak się wierciło,że lekarz nie mógł za nim nadążyć i dobrze zrobić usg genetycznego, ale w końcu po 20 min się udało i dziecko zaczęło współpracować. Przepływy dobre,serduszko też pięknie rozwinięte,przyzierność karkowa w normie. Policzyliśmy paluszki u rączek, w międzyczasie maleństwo sobie ziewało i fikało koziołki.

A to nasze słoneczko:

Tu widać rączki i paluszki

Robiłam zdjęcie zdjęciu i jakość średnia,ale widać.

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #21903 dnia: 5 Października 2011, 14:19 »
Ewciu, super że wszystko dobrze. Piękne maleństwo. Podobne do mamusi.  ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21904 dnia: 5 Października 2011, 14:20 »
SUper ze wszytsko dobrze chlebosiu ... na pierszym usg takiego słodkiego robaczka widac ... piękności  ;D ;D
Duzo zdrowka zycze na kolejne tyg ciazy  ;)

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #21905 dnia: 5 Października 2011, 14:26 »
Dzięki dziewczyny.

Jeszcze dodam,że mamy aż 8 cm  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #21906 dnia: 5 Października 2011, 14:58 »
ale sliczna dzidzia, kiedy ja moja taka zobacze.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21907 dnia: 5 Października 2011, 22:51 »
Cudny bobasek Ewuniu!!! Super, że wszystko z maleństwem ok..

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #21908 dnia: 6 Października 2011, 12:57 »
śliczny maluch :)

dziewczyny, a ja tak z innej beczki. kiedy zamierzacie zacząć bądź zaczęłyście kompletować wyprawkę dla malucha? ja chciałabym mniej więcej od 5 miesiąca, ale nie wiem czy to nie za wcześnie. z kolei moja teściowa twierdzi, że mamy NICZEGO  nie kupować zanim dziecko się nie urodzi... i mówi to dosłownie i poważnie. nie wyobrażam sobie tego, w co niby miałabym ubrać dziecko w marcu wioząc je ze szpitala, nie wspominając o foteliku, łóżeczku i pampersach?! wszystkie zakupy będziemy musieli przed nią ukrywać, bo mimo, że na co dzień na temat ciąży w ogóle z nią nie porozmawiam (chyba udaje, że nie ma tego tematu), to tu mi się nagle wtrąca... wiem, że ma swoje doświadczenia i dlatego tak mówi, ale na moje argumenty, że przecież w dniu narodzin będziemy potrzebować wielu rzeczy ona twierdzi, że "się pójdzie i się kupi"... próbowałam wytłumaczyć, że przecież nie będę miała takiej możliwości, więc stwierdziła, że "oni" kupią. a ja nie chcę żeby mi tą przyjemność ktokolwiek odbierał. uważam, że to zadanie dla mnie i mojego męża, a nie dla teściowej, która nawet nie potrafi tej ciąży zaakceptować, mimo, że jesteśmy dorosłymi, odpowiedzialnymi ludźmi z pracą, po ślubie i w wieloletnim związku :/
no to się wygadałam, teraz pozostaje pytanie "kiedy". czy 5 miesiąc to nie za wcześnie?

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #21909 dnia: 6 Października 2011, 13:04 »
Ja zaczelam chyba nawet powoli w 4 miesiacu, chocby po to, zeby rozlozyc sobie koszty.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #21910 dnia: 6 Października 2011, 13:08 »
stokrota86 Zaczęłam właśnie coś ok. 5 miesiąca jak poznaliśmy płeć... ciężko było się powstrzymać od kupowania ;D

Większość rzeczy kupiłam jednak ok. 30 tygodnia jakoś :)

Kupuj na raty, powoli.

A porad w stylu nie kupuj bo nie wiadomo co się może stać... nawet nie komentuję... :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Ciesz się wyprawkowymi zakupami ile wlezie!!! To cudowny czas :D

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21911 dnia: 6 Października 2011, 13:11 »
Myślę, że od 5msc spokojnie możesz kupować.. zwłaszcza jak będą jakieś fajne promocje to tym bardziej..
I nie słuchaj teściowej.. nigdy nie wiesz jak będziesz się czuć na samej końcówce.. dużo koniet musi leżeć bo ma skurcze i zagrożone ciążę.. więc dobrze jest kupować wcześniej żeby nie zostawiać sobie wszystkiego na ostatnią chwilę...
Przede wszystkim zrób sobie listę niezbędnych rzeczi takich co możesz kupić ale nie musisz.. i powoli sobie wszystko kompletuj!! I na pewno nie zostawiaj tego teściowej!!!!

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #21912 dnia: 6 Października 2011, 13:21 »
"Radami" teściowej w ogóle się nie przejmuj. Przecież kompletowanie wyprawki to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy w trakcie oczekiwania na dzidzię. Ja w pierwszej ciąży zaczełam robić zakupy gdy poznałam płeć, czyli po 20 tyg.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #21913 dnia: 6 Października 2011, 13:49 »
stokrotka ja czekam na połówkowe i chyba dopiero zacznę, w tej chwili nie mam kompletnie nic. Nie wyobrażam sobie żeby cokolwiek kupowała moja mam lub teściowa bez konsultacji z nami, mam to szczęście, że zgadzają się ze mną w tym temacie. Teściową radziła bym zignorować  ::)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #21914 dnia: 6 Października 2011, 14:33 »
kupuje się wtedy kiedy rodzice dojdą do takiego wniosku, że dla nich to już ten czas...
nie ważne, który miesiąc...a jakie to ma znaczenie...25 czy 35 tydzień...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21915 dnia: 6 Października 2011, 14:57 »
ciuszki to tak poooomalu po 20tyg reszte poozniej jakos po 30tc, kupuj kiedy chcesz i nie patrz na tesciowa.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #21916 dnia: 6 Października 2011, 15:47 »
macie rację, nie ma co się przejmować. tylko to przykre, że będę musiała takie rzeczy ukrywać, żeby nie wysłuchiwac komentarzy... dziś np. dowiedziałam się, że po co chcemy znać płeć dziecka, przecież to nie ma znaczenia. oczywiście, że nie ma, ale to nasza sprawa, że chcemy wiedzieć a jak ona nie chce to nie powiemy i tyle  >:( mówię Wam, jak to czasem można kogoś wyprowadzić z równowagi... dobrze, że moi rodzice podzielają nasze szczęście.
a na zaupy wybiorę się na początku listopada, również po połówkowym. widziałam takie fajne śpioszki ostatnio z napisem "księżniczka tatusia" albo "jestem boski" :D

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21917 dnia: 6 Października 2011, 16:05 »
Stokrotka szkoda, że teściowa ma takie podjeśćie.. musisz ją po prostu olać..
Dziewczyny czy Wy też na samym początku ciąży macie takie apetyt.. zjadła bym konia z kopytami.. poczucie głodu w ogóle mi nie przechodzi.. zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży.. więc w lekkim szoku jestem.. jakiś mały głodomor mi rośnie..

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21918 dnia: 6 Października 2011, 16:09 »
U mnie głód był zwiastunem obu ciąż. Apetyt zwiększał mi się kolosalnie i ju wtedz na upragnione kwie kreski cyekaam y jesycye wiksyzm podekscztowaniem  ;)
Jadłam małe ilość ale max w 2godzinnych odstępach  ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21919 dnia: 6 Października 2011, 16:10 »
Sorki za literówki ale klawiatura mi się przestawiła  :-\

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #21920 dnia: 6 Października 2011, 16:14 »
Stokrotka no to mamy podobną sytuację, bo moja teściowa też nie potrafi zaakceptować ciąży... mówi też że nie wolno nic kupować, bo ona dopiero po porodzie kupiła wszystko, ona była u gina raz w ciągu całej ciąży, więc po co ja chodzę tak często (raz na 3tyg) i jeszcze płacę za to!! My jej gadanie wypuszczamy drugim uchem ::) stwierdziliśmy że zaczniemy zakupy najprawdopodobniej po połówkowym bez względu na przesądy i beznadziejne gadanie teściowej :P więc nie przejmuj się tym i rób to co uważasz za słuszne :)

marcella tak, ja mam do tej pory większy niż przed ciążą ::) i podobnie jak natalia, jem bardzo często ale małe ilości :)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #21921 dnia: 6 Października 2011, 16:14 »
stać to się może w każdym momencie, jakby człowiek tak podchodził do wszystkiego to by zwariował..... kupuj jak cie najdzie, jak pieniążki będą...twoja sprawa, tylko fakt głupio się tak nie pochwalić że coś się nabył, a po świętach napewno będą przeceny :) moja koleżanka z dużymi prolemami z zajściem jak już zaszła w ciąże, to stwierdziła że nie będzie sie zamartwiać, czekać do któregoś tygodnia aż będzie niby pewne że wsio ok, tylko cieszyła się już od pierwszego dnia stwierdzając, że jak się coś stanie to będzie się martwić, a teraz będzie się cieszyć ile się da bo kiedy ma się tą ciążą cieszyć ?
A ciekawostke wam powiem ona mieszka w Holandii i tak w którymś miesiący ciąży (bodajże 7) przychodzi jakaś babka i sprawdza czy masz już wyprawkę dla dziecka, jest całą taka lista specjalna i wg niej masz mieć wszystko :)

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #21922 dnia: 6 Października 2011, 16:19 »
My też jeszcze nic nie mamy ,planujemy pomału zakupy  po usg połówkowym  .
A  dziś zaliczyliśmy już pierwszą orientacyjną wizytę w sklepie :)

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21923 dnia: 6 Października 2011, 16:56 »
Dziewczyny dostałam na maila kupon rabatowy (-10%) do Carrefoura  na pampersy premium care rozm. 1 i 2. Jeśli jesteście chętne to podeślę wam na maila 

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21924 dnia: 6 Października 2011, 19:03 »
izulek tak ja tez mam kolezanke w Holandii i mowila to samo, do tego tam przewazaja i standardem sa porody w domu.

Offline agatkap81
  • bywalec
  • data ślubu: 31.08.2007
« Odpowiedź #21925 dnia: 6 Października 2011, 21:24 »
monia_01 ja jestem zainteresowana. Mój mail agatkap81@wp.pl - chyba że już komuś podesłałaś.

Dziewczyny nie odzywałam się tak długo bo coś  mi się dzieje ze stroną forum, i nie mogę wejść - przekierowuje mnie na coś i się nie otwiera.

Nie sprawdzam już stron wstecz.

Więc powiem w skrócie. Mieszko urodził się 26.09.2011 o godzinie 6:45. Poród leszczowy - niestety w ostatniej fazie porodu nie mieścił się z główką, zanikało tętno,wiec postanowili "pomóc" mu kleszczami. Na szczęście śladów nie ma na główce, usg nic nie wykazało więc jest ok, za miesiąc do kontroli. Malutki jest słodki. Nie lubi się rozbierać i zmieniać pampersów. Spacerki też nie są w jego guście, bo za ciepło mu w sweterkach itp. ale po szybkiej jeździe wózkiem jakoś po chwili usypia i jest ok. Może się przyzwyczai.

Powoli zaczynam się odnajdywać w roli matki ale jest ciężko. Nawet nie myślałam że aż tak, ale musimy sobie radzić.

Powodzonka dla dziewczyn które są następne w kolejce.

Trzymam za was kciuki. I jak tylko dam rade wejść na forum to się odezwę.

Pozdrawiam. Amika - trzymam kciuki za Ciebie aby wszystko było dobrze.
Związani na zawsze od 31.08.2007

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #21926 dnia: 6 Października 2011, 21:47 »
Agatka gratuluję synusia :)  i na pewno wszystko niedługo ogarniesz i będziesz super mamą :)

Ja czasami tez nie mogę wejść na pogaduchy wyskakuje jakieś ostrzeżenie  :(

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #21927 dnia: 6 Października 2011, 23:03 »
Pamela na szczescie od jakiegos czasu mozna samemu zdecydowac o miejscu porodu. Po porodzie przychodzi i polozna i pani co ma sprzatnac lazienke i cos jeszcze i ci jesc zrobic jak nie mozesz :-)

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #21928 dnia: 7 Października 2011, 17:55 »
agatkap81 gratuluje, śliczne imię dla synka wybraliście :)

A co do zakupów wyprawkowych ja zaczęłam dokładnie w dniu usg połówkowego. Zakupy dla maleństwa to ogromna przyjemność i nie wyobrażam zostawiać ich sobie dopiero na czas po porodzie. Wtedy już myśli zajęte są zupełnie czym innym i co innego jest ważne. A co do przesądów tez się nimi nie przejmowałam.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #21929 dnia: 7 Października 2011, 18:22 »
agatkap81 zaglądaj jak tylko będziesz miała chwilę... ja nawet nie wiem kiedy zaczęłam kupować rzeczy dla małej..ale chyba dość wcześnie..jak nie znałam jeszcze płci to kupowałam uniwersalne a później to jak wpadło mi coś w oko i tak się nazbierało...i dobrze zrobiłam..bo teraz już myślę o czym innym  ;)