Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3512607 razy)

Offline irminka.p
  • forumowicz
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #14100 dnia: 23 Marca 2010, 10:46 »
U mnie oznak zbliżającego się porodu brak. Także chyba urodzę po świętach. Oczywiście z posiewu wyszedł mi znowu gronkowiec którego już wcześniej miałam i którego wyleczyłam. Porażka. Dziś idę do swojej ginki żeby mi powiedziała co  z tym fantem zrobić. A wizytkę mam za tydzień, może po wizycie coś się ruszy.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14101 dnia: 23 Marca 2010, 11:15 »
Gabiś kciuki zaciśnięte :)

A ja sie borykam od niedzieli w zasadzie i dziś w nocy i troszkę niedawno z biegunką .... krude nie wiem czy mi cos zaszkodziło czy co sie dzieje ...
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14102 dnia: 23 Marca 2010, 11:17 »
Gabiś trzymamy mocno kciuki :)
Jestem bardzo ciekawa która będzie następna :)

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #14103 dnia: 23 Marca 2010, 11:39 »
Gabiś trzymam kciuki :) Na pewno wszystko będzie dobrze :)

madziulek może coś Ci zaszkodziło? Ale mi też zdarzała się często tylko wydaje mi się, że we wcześniejszych tygodniach. Raz nawet zgłaszałam lekarce, że tak się dzieje.

Nika załatwiłam się tak samo, gardło i głowa :( Można coś brać na gardło?

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14104 dnia: 23 Marca 2010, 12:04 »
Zupcia ja brałam tantum verde, można go przyjmować w ciąży, mi bardzo szybko pomógł!!!!
i jak się czujesz po tych witaminach ???

Offline tasiek
  • Wiktor 2.10.2010 :D
  • entuzjasta
  • Szczęśliwi jak nigdy:D, zakochani jak na początku:
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #14105 dnia: 23 Marca 2010, 12:21 »
ja mam od kilku dni silne bóle brzucha lekarz kazał dziś zrobić sobie wolne i przyjsc po zwolnienie...najgorsze ze w pracy jeszcze nie powiedziałam...i sa cholernie nizadowoleni ze wziełam urlop na zadanie<powiedziałam tylko ze sie żle czuje>i teraz z nerwów mam aż wymioty...nie mogę się uspokoić....mam wyrzuty sumienia...

mogłam powiedzieć wcześniej ale balam się że się historia powtórzy potem jakoś nie było kiedy a teraz mam wyrzuty...

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14106 dnia: 23 Marca 2010, 12:24 »
Tsiek no to nie masz odwrotu... czeka Cię ciężka rozmowa w pracy

Offline tasiek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #14107 dnia: 23 Marca 2010, 12:27 »
naważyłam piwa to teraz musze je wypić...choć wiem ze tam do pracy juz nie wróce to nie lubie palić mostów a ten chyba spłonął :(

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #14108 dnia: 23 Marca 2010, 12:40 »
Ada1988 a tantum w pastylkach czy w aerozolu czy nie ma znaczenia? Witaminy poszły do zmiany, nie zamierzam ryzykować bo potem 2 dni męczę się z bólem głowy i bez apapu nie da rady.

tasiek trzymam kciuki, może powiedz im dlaczego nie przyznałaś się wcześniej?

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14109 dnia: 23 Marca 2010, 12:43 »
i dobrze zrobiłaś :) dokładnie po co się męczyć  a jakie używasz teraz :)
ja brałam w pastylkach, ale to raczej nie ma znaczenia, babeczka w aptece mi to poleciła

Tasiek trzymam mocno za Ciebie kciuki aby się udało!!!! a czemu nie chciałaś wcześniej powiedzieć w pracy ???

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #14110 dnia: 23 Marca 2010, 12:54 »
Z powrotem Falvit mama, nic mi po nich nie było :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14111 dnia: 23 Marca 2010, 12:58 »
ja też je biorę i też mi nic a nic po nich nie jest :)

Offline zupcia

• uzależniony
« Odpowiedź #14112 dnia: 23 Marca 2010, 13:09 »
Tak się zastanawiam, ciekawe w jakim odstępie czasu urodzimy :D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #14113 dnia: 23 Marca 2010, 13:12 »
Tasiek doskonale Cię rozumiem, bo podobnie miałam w ciąży z synkiem... z tymże ja bardzo szybko poszłam na zwolnienie. Nie miej jednak wyrzutów sumienia- teraz kto inny jest tu najważniejszy :) A jak jeszcze praca ma Cię tak stresować... nie warto...
Swoją drogą jakie to chore, że z tak ogromna radość jaką jest ciąża sprawia, że nasi pracodawcy są na nas wściekli  :-\

Offline tasiek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #14114 dnia: 23 Marca 2010, 13:16 »
wcześniej nie powiedziałam bo jedna ciąże straciłam i bałam się że kolejna może skończyć się podobnie, jak już byłam w 10tc to miałam faze ze serduszko może zniknąć...i tak dotrwałam do 12:/ osiwieje za nim urodze

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14115 dnia: 23 Marca 2010, 13:25 »
jestem po spacerku
i nadal nic sie nie dzieje
dziecie mi zasneło w aucie więc ją zaniosłam do pokoju i spi

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #14116 dnia: 23 Marca 2010, 13:27 »
Tasiek spokojnie, ja też nie mówiłam odrazu w pracy, nie masz takiego obowiązku, do 12 t.c. nikt nie może mieć pretensji, że się nie chwalisz. Zwłaszcza po poronieniu. W mojej poprzedniej pracy był zwyczaj, że o ciąży mówiło się dopiero właśnie po skończonym 12 t.c.
Ja na Twoim miejscu umówiłabym się na rozmowę z szefem i jasno i otwarcie powiedziała jaka jest sytuacja. Może okaże się, że niepotrzebnie się martwiłaś, często jest tak, że jeżeli jesteśmy nastawieni na najgorsze ludzie nas zaskakują. Poza tym szkoda urlopu, lepiej wykorzystać go jako zaległy po urodzeniu!!
Co do przeziębienia to ja piję herbatę z miodem i cytryną, od początku ciąży tylko tym się leczę, a jeżeli głowa boli mnie już tak, że nie mogę, to biorę apap. Podobno dobry jest jakiś syrop Prenatal/Prenatel nie wiem dokładnie.
Właśnie wróciłam po dwugodzinnym posiedzeniu w piaskownicy, oficjalnie sezon uważamy za otwarty.
Agata zacznie się zobaczysz!!!!!!Wczoraj cisza a w nocy proszę!!!jak się Jagódka obudzi idźcie znowu na spacer.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14117 dnia: 23 Marca 2010, 13:29 »
no wlasnie tak planowałam zeby jeszcze gdzies isc ale jak znam życie to pan i władca będzie wielce zmęczony i zapracowany
a dlaczego ja mam ciągle sama z dzieciakiem łazić

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #14118 dnia: 23 Marca 2010, 13:32 »
Tasiek u mnie w pracy nie wiedzili do 23tyg (czekałam na przedłużenie umowy, a potem się bałam) i teraz jestem spokojna, wszyscy są mili, zaczęła się rekrutacja na zastępstwo za mnie...
Cały czas pracuje i do połowy kwietnia będe pracować :)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14119 dnia: 23 Marca 2010, 13:39 »
Ja do 23 t.c. to nie wiem co bym musiała zrobić żeby nikt się nie domyślił, brzucho szybko mi wyskoczył  ;)
Agata nasz pan i władca został przez córkę telefonicznie poinformowany, że jak zje obiadek to pójdzie do piaskownicy, on nie potrafi Poli takich rzeczy odmawiać, wykorzystaj Jagódkę  ;), poza tym ciężarnej też się nie odmawia.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14120 dnia: 23 Marca 2010, 13:40 »
Tasiek powiedz że sie źle poczułas i dopiero dowiedziałaś sie o ciąży bo porobiłas badania ... albo prawde .. co ma być to będzie a na jakiej umowie jestes?? jesteś pod ochroną?? ja z pierwszym maluchem powiedziałam chyba ok 14 t.c nie miałam wyrzutów sumienia, powiedziałam jak dostałam umowe na stałe ... życie a poza tym w I trymestrze wszystko sie zdarzyć może więc nie chce sie zapeszać

Dziewczyny które maja juz maluszki i sa drugi raz w ciąży mam pytanie jak to jest nosicie czasami swoje dzieci??  Bo ja czasem kube podniose a to na kibelek a to w nocy go wyciągam z łóżeczka i wysadzam na nocniczek... no moja druga połówka jest dłużej w pracy ode mnie i wogóle wiadomo że są sytuacje że musze coś zrobić czy pomóc Kubikowi, a wszyscy mnie ciagle strofują że sobie bidy narobie ... a co mam 2,5 latka odstawić na 9 miesięcy?? jak Wy do tego podchodzicie??
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14121 dnia: 23 Marca 2010, 13:46 »
Madziulku ja nosiłam Polę na rękach cały pobyt nad morzem, nie wiedziałam jeszcze wtedy, że jestem w ciąży, później jak się dowiedziałam to starałam się nie brać jej już. Zresztą ona sama mówi, że mama apka nie może bo Lenka jest w brzuszku. Ale na kibelek ją sadzam, czasem po prostu trzeba, zwłaszcza jeżeli jest się z dzieckiem cały dzień samemu. Myślę, że Kubuś zrozumie jeżeli będziesz mu tłumaczyła dlaczego nie możesz go nosić, u nas jak Pola chce "apka" to woła mnie na kanapę i wtedy biorę ją na kolana. A Kubuś jeszcze śpi w takim dziecięcym łóżeczku? Z wyciąganiem go  z takiego byłabym ostrożna.

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #14122 dnia: 23 Marca 2010, 13:50 »
madziulek ja w takiej samej sytuacji jak Ty. Z tym że mam 1,5 roczne dziecie w domu, ja nie pracuję - jestem na zwolnieniu, a mój mąż wraca o 17 do domu z pracy. Pewnie, że noszę malego na rękach, może nie powinnam, ale inaczej sie nie da. Staram się ograniczać to noszenie, ale własnie musze podnieść aby przewinąć, aby wyjąć z łóżeczka w nocy, a i jak mi na dworku czasami ucieka to też go lapię i na rece. Puki co narazie u mnie ok, czasami kregoslup daje o sobie znać. Pewnie, przez to podnoszenie Kubusia wczesniej urodze  :D
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #14123 dnia: 23 Marca 2010, 13:54 »
Tasiek przecież o ciąży mogłaś dowiedzieć się choćby wczoraj, na tak wczesnym etapie jak twój to nic dziwnego, poza tym prawo nie nakłada na ciebie obowiązku informowania pracodawcy w określonym terminie, mówisz kiedy chcesz. I nie stresuj się, bo może przez te twoje stresy masz bóle brzucha  ;)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #14124 dnia: 23 Marca 2010, 13:59 »
W 100% popieram słowa Oli :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14125 dnia: 23 Marca 2010, 14:37 »
nika nic sie nie  martw. zauważyłam, że drugie dziecko rośnie w brzuszku mniej wiecej jak to pierwsze. Agatka ma sporą wagę jak na ten tydzien ciąży. Ale jeśli odejmę jej te 300g (w błędu) to jest mniej wiecej taka sama na wielkosc jak Zu w tych tygodniach. Agacia ma stosunkowo którką kość udową, a duży brzuszek. wiec u niej waga moze byc pomiarowo zawyzona przez spory brzuszek.

jagodka ty sie nic nie martw. lada dzien i urodzisz. pamietaj fajowe dziewczyny rodza sie 28 marca - a to juz w niedziele...tyle ze sa taaak rozbrykane, że głowa mała...

A co do terminu 9 kwiecien to piękna data moje urodzinki, noi baranki są super
oby tylko mała cicho do 9 siedziałą. wiem ze baranki są super, bo mam takie dwa urocze baranki w domu...bedzie trzeci. Ja bliźniak jestem w zdecydowanej mniejszości  ;)
Dziewczyny które maja juz maluszki i sa drugi raz w ciąży mam pytanie jak to jest nosicie czasami swoje dzieci??  Bo ja czasem kube podniose a to na kibelek a to w nocy go wyciągam z łóżeczka i wysadzam na nocniczek... no moja druga połówka jest dłużej w pracy ode mnie i w ogóle wiadomo że są sytuacje że musze coś zrobić czy pomóc Kubikowi, a wszyscy mnie ciagle strofują że sobie bidy narobie ... a co mam 2,5 latka odstawić na 9 miesięcy?? jak Wy do tego podchodzicie??
ja staram się jej nie podnoscić , nie brać na ręce. Ale ja w innych tc jestem...poczatkowo jak musiałam to ją rozwrzeszczanego łobuza niosłam z dworu do domu (3.pietro), potem dostałam małego lamienia i sie wystraszyłam. Ale czasem ją wezmę na rece jak nie ma innego wyjscia. Bardzo rzadko ale zdarza sie. Do tego jak musze ja sama wykapać to ja wsadzam do wanny, z wanny na pralkę. Z podłogi na pralkę...podsadze na swoje kolano, wsadzę na sedes u kogos. Czasem podsadze w sklepie na taką podpurkę pod lada na zakupy, bo dama musi widzieć. Ostatnio ją tylko asekuruję i podtrzymuje.
tesciowa krzywo na to patrzsy ale czy da się inaczej ? są takie sprawy, że sama sobie radzi z pomocą taboretu... Dla mnie od dźwigniecia gorzej jest ze schylaniem się. Zdecydowanie gorszy komfort.

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14126 dnia: 23 Marca 2010, 17:32 »
Tak się zastanawiam, ciekawe w jakim odstępie czasu urodzimy :D

ja też jestem ciekawa bo wbrew pozorom, mamy taki sam etap, chociaż mi lekarz powiedział że ja pomimo iż mam termin na 17.06 to w gotowości mam być od 15.05 ze względu na rozbieżność dat pomiędzy OM a USG (USG=17.06.2010; OM=15.05.2010) także zobaczymy jak to będzie :P

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14127 dnia: 23 Marca 2010, 18:29 »
ja przez całą ciążę nosiłam mojego 2letniego klocka
i to bardzo często po schodach na drugie piętro
mnie nic nie było - urodziłam po terminie...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14128 dnia: 23 Marca 2010, 20:01 »
ja jagode ciągle nosze i nosiłam
ostatnio w ramach wyganiania małej z brzuszka to wnosze jagode spiąca na 2 piętro
a wazy ok 14 kilo

gosiaczku wiesz co sorka ale akurat 28 marca to ostatnia data na świecie w jakiej chciałabym urodzic
to urodziny mojej TESCIOWEJ!!!  ;D

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14129 dnia: 23 Marca 2010, 20:07 »
agata, ja bym nie wybrzydzała ;-)
moje dzieci rodziły sie - miesiąc po urodzianch tesciowej a drugi w dzień jej imienien...
najważniejsze, że sie rodziły  ;D ;D