Fasolku - ja jak urodziłam to przez 3 pierwsze dni nie umiałam karnmic dziecka
w szpitalu mały był karmiony przez skrzykawkę...jakies rurki i inne cuda
naszczęscie dla mnie i dla dziecka szybko położne zaprzestały tego cudowania i mały dostal mleko z butli
jak wróciłam do domu to na spokojnie przy pomocy cudownej położnej zaczęłam uczyć sie karmienia piersią. mam płaskie brodawki więc u mnie zabienne okazały się kapturki aventu.
po moich doświadczeniach byłam ciekawa co panie położne oferują w zamian butli.
bo nie sztuką jest nagadać, że nie mozna dać butli bo sie dziecko przyzwyczai i koniec cyca.
jakoś chaotycznie mi to wyszło ale strasznie mnie irytuje takie podejście do tematu karmienia.
Oponka, dzięki za gratulacje! i zgadzam się z tobą.
Anulka331 - 29.09 mam usg połówkowe u węgrzynowskiego. może dzidzia sie ujawni?
byłam na usg w tym tygodniu - nie u swojego lekarza - wiem, ze16tc to żadnej powód do zrobienia usg ale na wizyte nie mogłam się umówic (bo pracowałam). myślałam, że lekarz ma w gabinecie i fotel i usg. ale jak sie okazało to było tylko usg. i od razu zebrałam opierdziel od lekarza po co przyszłam. to mówię, że na kontrolę i że brzuch mnie pobolewa, czułam ruchy - od jakiegoś czasu ich nie czuję itd. usżlyszłam, że brzuch moze boleć a ruchów NAPEWNO nie czułam.

najważniejsze, że dziecko ładnie się rozwija - tak mnie lekarz wkurzył, że sie nie zapytałam o płeć - choć moim zdaniem to będzie dziewczynka