Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3529729 razy)

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #900 dnia: 17 Marca 2008, 19:34 »
natusia999  wątku narazie nie będzie, za bardzo sie boje ze coś nie tak będzie. tydzień już w szpitalu przeleżałam, teraz leżę w domciu i z niecierpliwością czekam na wizyte 27 marca

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #901 dnia: 17 Marca 2008, 20:57 »
Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości? no życ mi nie dają.. :-\
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #902 dnia: 17 Marca 2008, 21:55 »
elciu ja w ciąży nie byłam ale lata na forum dały mi nie złą wiedzę. Na nudności i mdłości herbata z imbirem ;D
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #903 dnia: 17 Marca 2008, 22:06 »
Ela mi pomogała herbata z bioactiva "pierwszy trymesr"

no i cały czas musiałam miec pelen żołądek - biszkopty i ciastka zawsze miałam w torebce

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #904 dnia: 17 Marca 2008, 22:13 »
Ja w sumie nie mialam jako takich mdlosci, tylko jak bylam glodna...a na to pomagaly mi  suszone morele. Jadlam je nawet na zajeciach jak zoladek domagal sie zapełnienia.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #905 dnia: 17 Marca 2008, 22:15 »
Fakt... pełen żoładek i mdłości przechodziły... gorzej tylko było z tym, że nie miałam w ogóle apetytu więc i żołądek trudno było zapełnić...
Ja Eluniu po prostu rano witałam się z muszlą a potem starałam się jednak coś przekąszać przez cały dzień  :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #906 dnia: 18 Marca 2008, 08:11 »
Elus już się zaczęło?
Biedulka.....  :-*

Ja codziennie wmawiam sobie, że żadnych mdłości nie będę mieć, bo nie mogę.... łazienke mamy wspólną i to na parterze więc i tak nie zdążę dolecieć  ;D

Offline natusia999

• bywalec
  • data ślubu: 22-07-2006
« Odpowiedź #907 dnia: 18 Marca 2008, 08:58 »
Ehh, uroki tego odmiennego stanu  ;) Ja się obiema rękami podpisuje pod tym co dziewczyny napisały, żeby mieć zawsze przy sobie coś do przegryzienia. Chociaż dzisiaj "Moje Maleństwo" stwierdziło, że da mamusi w kość i zaczniemy dzień z głową w kiblu  ::) i dopiero śniadanko pomogło  ;)

Offline s.aga

• maniak
« Odpowiedź #908 dnia: 18 Marca 2008, 09:22 »
nudności :-\ ja mam 24 na dobe, na szczęście nie wymiotuję. pomaga mi jedzenie i jedzenie. a najlepiej mi podchodzą winogrona :) herbatke imbirową mam, ale taką normalną nie specjalną dla ciężarówek, bo tej nigdzie u mnie dostać nie można

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #909 dnia: 18 Marca 2008, 11:05 »
Dziewczyny ja mam mdlosci i wymioty do dzisiaj codziennie rano i ominac sie tego nie da  ;)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #910 dnia: 18 Marca 2008, 14:46 »
I ja witam w tym wateczku,pora zaczac go czesciej odwiedzac:)
Co do wymiotow to ja mdlosci mam caly czas co dziennie rano praktycznie wymiotuje i w ciagu dnia tez wymiotowalam do czasu jak lekarz  mi nie przepisal czopkow bo powiedial ze za duzo wymiotuje...
I te czopki pomagaja aczkolwiek rano bez przywitania z kibelkiem sie nie obejdzie...Najgozej mam rano i wieczorej wtedy czuje sie tragicznie a w ciagu dnia jakos sobie radze,herbatke imbirowa tez mam od niedawna ale tez taka zwykla...Znajoma mi polecila ze jej pomagaly slone paluszki,orzeszki i chipsy solone wiec jestem na etapie sprawdzania tego  moze i na mnie zadziala..

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #911 dnia: 18 Marca 2008, 14:50 »
...niestety Eluś na moje mdłości mocnych nie było...NIC NIE SKUTKOWAŁO....jedynie Torecan w czopkach, ale to jak już rzygałam po ścianach...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #912 dnia: 18 Marca 2008, 14:52 »
ja również miałam mdłosci całodobowe...
mi pomagało tylko ciagłe jedzenie ;) tzn. pełen żołądek...jak dopuściłam tylko do delkatnego głodu to zaraz było bleee...
a no i mi pomagało ciagłe rzucie gum...na gmy w pierwszym trymku straciłam chyba majątek...no 1/3 wypłaty napewno :-\

Offline madi_001

• entuzjasta
  • data ślubu: 2 wrzesień 2006
« Odpowiedź #913 dnia: 18 Marca 2008, 16:56 »
Ela mi pomogała herbata z bioactiva "pierwszy trymesr"

no i cały czas musiałam miec pelen żołądek - biszkopty i ciastka zawsze miałam w torebce

ja też stosuje te herbatki od początku ciąży i faktycznie różniaca była bo nie czułam prawie żadnych mdłości  ;)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #914 dnia: 18 Marca 2008, 17:07 »
Ja biore te same czopki to lilian miala a powiedzcie mi gdzie ta herbatke kupujecie w aptece czy gdzie?bo widze ta serie bio active ale pierwszyraz sie spotkalam z ta dla kobiet w ciazy...Z gory dziekuje za odpowiedz.

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #915 dnia: 18 Marca 2008, 17:11 »
ja też stosuje te herbatki od początku ciąży i faktycznie różniaca była bo nie czułam prawie żadnych mdłości  ;)
ah to tak...a jak ja cierpiałam 24/24 przez 7 dni w tygodniu to nikt mi nie powiedział, ze taka herbatka istnieje :P  o żesz wy! ;) ;D

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #916 dnia: 18 Marca 2008, 17:20 »
ah to tak...a jak ja cierpiałam 24/24 przez 7 dni w tygodniu to nikt mi nie powiedział, ze taka herbatka istnieje :P  o żesz wy! ;) ;D

przyjmij przeprosinki ode mnie  :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: widocznie umknęła mi twoja wiadomość

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #917 dnia: 18 Marca 2008, 17:23 »
Przyjmuje ;) i wybaczam ;D
a o mdłościach pisałam u siebie i może wtedy rzeczywiscie nie przeczytałaś... :P

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #918 dnia: 18 Marca 2008, 17:35 »
 :skacza:

Offline s.aga

• maniak
« Odpowiedź #919 dnia: 18 Marca 2008, 17:59 »
ja mam nadzeje ze mi mdłości przejdą jak będe mogła z domu wyjść.
bo te cztery ściany i ciągłe leżenie nie są w mojej naturze

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #920 dnia: 18 Marca 2008, 18:02 »
Dziękuję za wszystkie rady....jednak mój głowny problem polega na tym, że rano nić zjeść nie mogę. Wierzcie mi, rano odprawiam modły nad małym jogurtem przez 40 minut. Zatem na pierwszy ogień pójdzie herbata z imbirem :)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #921 dnia: 18 Marca 2008, 20:48 »
Dziękuję za wszystkie rady....jednak mój głowny problem polega na tym, że rano nić zjeść nie mogę. Wierzcie mi, rano odprawiam modły nad małym jogurtem przez 40 minut. Zatem na pierwszy ogień pójdzie herbata z imbirem :)
elisabeth a moze sprobuj zjesć cos przed wstaniem z lozka? wg mnie jogurt to najgorsza rzecz, mnie mdlilo na sama mysl...sprobuj z biszkoptami, czy herbatnikami? mam nadzieje, ze juz niedlugo przejdzie.

Offline natusia999

• bywalec
  • data ślubu: 22-07-2006
« Odpowiedź #922 dnia: 18 Marca 2008, 21:20 »
elisabeth a moze sprobuj zjesć cos przed wstaniem z lozka? wg mnie jogurt to najgorsza rzecz, mnie mdlilo na sama mysl...sprobuj z biszkoptami, czy herbatnikami? mam nadzieje, ze juz niedlugo przejdzie.

to samo chciałam napisać  :)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #923 dnia: 19 Marca 2008, 09:08 »
Moja teściowa radzi własnie z samego rana, jeszcze leżąc w łóżku przegryźć herbatniczka, cokolwiek. Tak żeby nie wstawać z pustym żołądkiem ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #924 dnia: 19 Marca 2008, 09:46 »
Moja teściowa radzi własnie z samego rana, jeszcze leżąc w łóżku przegryźć herbatniczka, cokolwiek. Tak żeby nie wstawać z pustym żołądkiem ;)

i ja polecam ta metode - moze nie pozbedziesz sie mdłosci, ale unikniesz spotkania z wielkim uchem..
no i to chrupanie czegos caly czas  ;)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #925 dnia: 19 Marca 2008, 10:14 »
To prawda ja czasem tez to stosuje kawalek czego kolwiek herbatnik albo nawet kawalek suchego chleba i pije ok szklanki wody mineralnej i jest troszke lepiej....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #926 dnia: 19 Marca 2008, 15:47 »
bożieeeee i że Wam to pomaga. Mi pomagalo tylko do 7 tygodnia, potem nie byłam w stanie nic do ust wsadzić...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #927 dnia: 19 Marca 2008, 19:44 »

no widzicie...jogurt to jedyne co w ogóle mój organizm z rana dopuszcza. Potem jest OK i mogę przynajmniej normalnie pracować i druga fala wieczorem, jak z zegarkiem w ręku o godz.20.

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #928 dnia: 19 Marca 2008, 19:48 »
No to chyba nie masz wyjścia :-\
Późniejszy okres Ci to wynagrodzi ;)
Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #929 dnia: 19 Marca 2008, 20:03 »
elisabeth81 to masz tak jak ja z tymi wieczorami,moja druga polowa sie ze mnie smieje ze "M jak milosc"tak na mnie wplywa;)bo ostatnio na to patrze jak mam czas ,tzn zaczynam zle sie czuc i musze przerwac robote a ze akorat wtedy sie zaczyna serial to ja nic za to nie moge:)