Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3574621 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #28980 dnia: 3 Października 2012, 17:34 »
Chcialam mierzyc do konca pierwszego trymestru
zadam głupie pytanie...ale muszę...PO CO CI TO ???

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #28981 dnia: 3 Października 2012, 17:38 »
Nie wiem, bede wiedziala, ze cos sie dzieje, choc wiem, ze na to nic nie poradze, no i poza tym keestia przyzwyczajenia, mierze juz ponad dwa lata, ciezko bedzie przestac

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #28982 dnia: 3 Października 2012, 17:42 »
tak dla pocieszenia ja mam plamienia od kilku tygodni z niewielkimi przerwami, nie moge sie nigdzie dalej ruszac, po zakupach czy dluzszym spacerze leci bardziej a z maluchem sie nic, a nic nie dzieje, rosnie sobie zdrowo i ma sie baaardzo dobrze, wiec glowa do gory ;) zajac sie czyms, nie myslec i podstawa -  nie czytac glupot w necie!
i tak na marginesie:
moge tez wszem i wobec po dzisiejszym badaniu rozglaszac, ze w 2013 pojawi sie kolejny chlopiec ;D...!!!

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28983 dnia: 3 Października 2012, 17:52 »
Nie wiem, bede wiedziala, ze cos sie dzieje, choc wiem, ze na to nic nie poradze, no i poza tym keestia przyzwyczajenia, mierze juz ponad dwa lata, ciezko bedzie przestac
no ale to nie wnosi nic do Twojej ciąży...przynajmniej nic pozytywnego bo tylko się denerwujesz niepotrzebnie a dziecku raczej przydałby się Twój spokój psychiczny niż to całe mierzenie temperatury ;)

nie czytac glupot w necie!

otóż to!!!

moge tez wszem i wobec po dzisiejszym badaniu rozglaszac, ze w 2013 pojawi sie kolejny chlopiec ;D...!!!
gratuluję! chłopaki górą ;D

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #28984 dnia: 3 Października 2012, 17:52 »
zaba gratuluję synka :)

marta082008 nie mierz tej temperaturki bo tylko niepotrzebnie sie stresujesz, wiem ze po 2 latach takiego nałogu :P trudno sie odzwyczaić ale zrób to dla siebie, bo po co się denerwować ze coś jest nie tak. Pamietaj wszystko jest dobrze, a fasolka niech sobie rośnie w brzuszku.
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #28985 dnia: 3 Października 2012, 18:04 »
Gratuluje synka  :D

Ale moja Gabrysia bedzie miala kolegów  :D :D

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #28986 dnia: 3 Października 2012, 18:42 »
Gratuluję synka  ;D
ja też mam śluz i to obfity, gin powiedział że to normalne, teraz więcej wydzielamy wydzielin niż wcześniej  ;) czy to śluz czy pot itp ;)
mnie też ciągnie w podbrzuszu ale wiem że to macica się powiększa bo maluszek musi mieć dużo miejsca  :) u mnie na szczęście do tej pory wymiotów brak, jedynie mnie mdli ale teraz już dużo mniej  ;D
nie denerwuj się bo to niewskazane teraz  :-* :-*

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #28987 dnia: 3 Października 2012, 19:53 »

jak nie boli Cię jak na okres, nie masz plamień to myślę że nie ma strachu..spróbuj się nie denerwować  :-*
niekoniecznie . Podczas ciąży może pobolewać jak na okres . Ja miałam takie ciągnięcia i bóle do ok 5 miesiąc w jednej i drugiej ciąży .
Zależy też oczywiscie jak intensywny jest to ból . Nie każdy można lekceważyć .

Czuje brzuch, ale rozciaganie, jak od paru tygodni. Plamien nie mam. Ale dzis, przed chwilka mialam taki sluz, podobny troche do plodnego, galaretowaty, ale bialy. Martwie sie  :(
W jednej i drugiej ciąży mogłam u siebie zauważyć taki śluz .

Ja na początku tak się nie martwiłam jak teraz! To liczenie ruchów, panika kiedy dziecko ma gorszy dzień i słabiej się rusza! Masakra, nie umiem sobie poradzić ze strachem :-\ myślę tylko jechać na IP czy spokojnie poczekać... zwykle ruchy się pojawiają więc się na chwilę uspokajam, ale im bliżej końca tym bardziej spanikowana jestem ::) niby nic się nie dzieje, ale zawsze jest jakieś ale... czy wy też tak macie?
Niestety taka nasza natura :) Dopiero jak się ma dziecko przy sobie to się poznaje prawdziwy strach o drugą osobą !

Nie, wiem, moze to kwestia tego, ze tak dlugo czekalismy na ta ciaze i nie moge przestac myslec, ze to nieprawda...
A ten sluz to moze sie taki zdazyc? I to ze mi przeszly wymioty po deoch tygodniach?
Czasem tak jest że mdłosci przechodzą , ruchów jeszcze nie ma i po prostu kobieta nie czuje się jak by była w ciąży :)

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28988 dnia: 3 Października 2012, 20:08 »
ja też ani razu nie wymiotowałam na szczęście :) a dzisiaj się  trochę napracowałam m.in. okna umyłam i teraz brzuch boli nie mówiąc o biodrach :/ już się nie ruszam z łóżka :(

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28989 dnia: 3 Października 2012, 20:13 »
Dziewczyny dzisiaj usłyszałam takie stwierdzenie że jak kobieta dużo wymiotuje, mdli itp. tzn że będzie dziewczynka  a jak mało albo w ogóle to chłopczyk  ??? pewnie to głupie gadanie podobne jak preferencje na kiszone czy słodkie.. ale u większości osób się sprawdziło

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28990 dnia: 3 Października 2012, 20:24 »
Dziewczyny dzisiaj usłyszałam takie stwierdzenie że jak kobieta dużo wymiotuje, mdli itp. tzn że będzie dziewczynka  a jak mało albo w ogóle to chłopczyk  ??? pewnie to głupie gadanie podobne jak preferencje na kiszone czy słodkie.. ale u większości osób się sprawdziło

A co byś chciała chłopca czy dziewczynkę ? Bo jak dziewczynkę to trzeba było się bzykac z patelnią pod głową a jak chłopca to z nożem ( u większości osób się sprawdziło)  ;D

A poważnie a co ma piernik do wiatraka ? Nie wymiotowałam ani w pierwszej ani w drugiej ciąży a czekam na drugą córkę

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #28991 dnia: 3 Października 2012, 20:26 »
a to niby jak z tym kwaszonym? jak sie chce to na dziewczynke?
Ja wymiotowalam - i czekamy na malutka  ;)

Offline alinka692

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28992 dnia: 3 Października 2012, 20:27 »
:) tak napisałam co usłyszałam :) ja osobiście w to nie wierzę i nie lubię takiego gadania, podobnie jak kształt brzucha czy inne bzdety  :)

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #28993 dnia: 3 Października 2012, 20:34 »
Ja w pierwszej ciąży wymiotowalam przez caly pierwszy trymestr,jadlam kiszonego ogorka i popijalam go kubusiem :P
a w tej do zeszłęgo tygodnia mialam mdłości,na początku schudłam 1,5 kg bo na jedzenie patrzec nie moglam,szczególnie na słodycze :) teraz je wszystko na co mam ochote :) wiec nie wiem jak to sie ma do płci :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28994 dnia: 3 Października 2012, 20:37 »
alinko to bzdury, zabobony takie, nie warto w nie wierzyć, też się o tym przekonałam, miałam ochotę na słodkie i niby dziewczynka powinna być a będzie chłopak  ;)

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #28995 dnia: 3 Października 2012, 21:52 »
Marta ja do tej pory nie wymiotowałam, miałam mdłości wieczorne, ale teraz też minęły. Mam bardzo słaby apetyt, na słodycze nie mogę patrzeć ani nawet myśleć o nich.... też się przejmuję, że mało tych objawów. A temperaturę mierzyłam, jak Rotzer przykazał, do 30 dnia wyższych temp. Dwa dni temu odstawiłam termometr i nie czuję jego braku:)
Wczoraj niestety miałam plamienie czystą krwią, nie dużo, ale przestraszyłam się i pojechaliśmy na IP. Miałam USG - maluszki żyją, serduszka biją - także ten brak i zanikanie objawów o niczym złym nie świadczy. Mam przykaz, żeby leżeć plackiem, zwiększyć Luteinę. Mam nadzieję, że to ostatnia taka przygoda.

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #28996 dnia: 3 Października 2012, 22:25 »
Dziewczyny gdzie w Szczecinie zrobię badanie usg "od reki"? Troszkę mało mam czasu.
Aaaa i mam się obawiać lotu samolotem? Różne opinie słyszałam  ::)
Dołączam do grupy wsparcia jako kolejna "zafasolkowana"  - obecnie 6 tydz.  ;D
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28997 dnia: 3 Października 2012, 22:35 »
Gratulacje Izunia :)
Generalnie lekarze mówią, żeby nie latać w pierwszym trymestrze, ale jeśli dobrze się czujesz, to czemu nie??

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #28998 dnia: 3 Października 2012, 22:42 »
Własnie nie mam wyboru muszę lecieć  :-\
Czuje się dobrze, lot trwa max 1,5h, nie boje się latać wiec chociaż z tym stres odpada ;)
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28999 dnia: 3 Października 2012, 22:57 »
No to gratulacje dla Ciebie Izunia. Postanowilam sie odstresowac i caly wieczor gralismy ze znajomymi w gry planszowe, z doroslymi to juz lata nie gralam, fajnie bylo, ale teraz jestem strasznie wykonczona... Dobranoc dziewczyny i jeszcze raz dziekuje. Czasem trzeba uslyszec takie slowa pocieszenia od bardziej doswiadczonych od siebie. Niby w teorii sie wszystko wie, ale w praktyce - to juz inna bajka.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #29000 dnia: 3 Października 2012, 23:11 »
izunia usg od reki zrobisz na wielkopolskiej 17, koszt 70zl  . lekarz przyjmuje w pon,wt i srody od 14do17 najlepiej byc juz na13 wtedy krócej czekasz, kolejki u niego sa.
« Ostatnia zmiana: 3 Października 2012, 23:15 wysłana przez liliann »
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #29001 dnia: 3 Października 2012, 23:21 »
hehe a my tez dzis w gry planszowe gralismy dla odstresowania ;)...
dziewczyny znacie moze jakies sposoby na bol glowy? od soboty strasznie mnie boli, normalnie ruszyc sie nie moge, kazdy gwaltowniejszy ruch to przeszywajacy bol, poprostu paranoja jakas - gin kazal mi isc na konsultacje do neurologa, bo nigdy mi sie to nie zdazalo :-\...

no i wielkie gratulacje dla nowozafasolkowanej ;D...!!!

p.s.mam pytanie, Wasze Tymki to Tymony czy Tymoteusze? my sie z mezem wlasnie zastanawiamy nad Tymonem ;)...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #29002 dnia: 3 Października 2012, 23:24 »
Tymoteusz... bo biblijne i z 'korzeniami'
Tymon mi się nie podobał za bardzo
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29003 dnia: 4 Października 2012, 06:50 »
Jak bylam dzieckiem i mama nie chciala mnie pasc lekami to mi skronie amolem smarowala, no i caly czas wietrzyla.

Iza, usg zrobisz tez w Hahsie, wystarczy przedzwonic i umawiaja na godziny. Najlepiej dzien wczesniej sie umowic, w vitrolive pewnie jak zadzwonisz dzien wczesniej to tez Cie wcisna, tylko, ze tam dosyc drogo. Nie wiem za ile ciazowe alevzwykla wizyta to 120 zl.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #29004 dnia: 4 Października 2012, 07:48 »
A ja nawiedzona juz wstałam i zaraz się będę szykowała do lidla ehheh jade po ten termometr co reklamują za 50zł. młody mi się akurat rozchorował i mi sie przyda :)
Teraz popijam sobie kawusie czarna bo mleka brak wrrrrr...ale lepsze to niz nic.

Jak mnie boli głowa to kupiłam sobie takie okłady apap i mi pomagają. Nie lubie się faszerować lekami.

p.s lilianna śliczne zdjęcia tzn modele ... bo fotki to dziubaska :P
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29005 dnia: 4 Października 2012, 08:26 »
Czasem tak jest że mdłosci przechodzą , ruchów jeszcze nie ma i po prostu kobieta nie czuje się jak by była w ciąży :)
mdłości nie miałam, ruchy czuję aż za dobrze a i tak nie czuję się jakbym była w ciąży ;D

no to u mnie z tymi mdłościami  by się sprawdzało ;) preferencji żywieniowych nie mam i nie miałam żadnych ;)

Cytat: akirka link=topic=6604.msg1778385#mjavascript:void(0);sg1778385 date=1349293957
Mam przykaz, żeby leżeć plackiem, zwiększyć Luteinę. Mam nadzieję, że to ostatnia taka przygoda.
Zdrówka dla maluszków :-* i oszczędzaj się

Izunia gratuluję zafasolkowania!

lilianna śliczne zdjęcia tzn modele ... bo fotki to dziubaska :P
mnie też się bardzo podobają- dzieciaczki oczywiście- chyba musicie się z mężem postarać o więcej pociech bo ładne dzieciaczki produkujecie ;) a gdzie kupiłaś takie świetne ubranko do chrztu?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #29006 dnia: 4 Października 2012, 09:24 »
dzięki za miłe słowa :-* :-* :-*
ale żadnych dzieci więcej;
teraz siły przesuwam na karierę zawodową ;D a dzieci niech rosną

ubranko do chrztu to kompilacja trzech firm
kraciasta koszula-body- allegro
sztruksy- Zara
kaszkiet, kurtka, buty - H&M
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29007 dnia: 4 Października 2012, 09:36 »
iza gratuluję zafosolkowania :D ja leciałam na wycieczkę w 9 tc 3 godz, później wracaliśmy 3h godz. ale do tego jeszcze długa podróż na lotnisko i z lotniska do domu to miałam małe plamienia i bóle brzucha, ale nic się nie stało na szczęście. Jak musisz lecieć to leć wszystko będzie dobrze :)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29008 dnia: 4 Października 2012, 10:36 »

sztruksy- Zara

rewelacyjne połączenie!
sama się zacznę chyba rozglądać za czymś "innym" bo niedawno oglądałam ubranka do chrztu (takie "typowo" na chrzest) i są okropne :P nawet jakby mi płacili to bym w to dzieciaka nie ubrała...

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29009 dnia: 4 Października 2012, 10:37 »

sztruksy- Zara

rewelacyjne połączenie!
sama się zacznę chyba rozglądać za czymś "innym" bo niedawno oglądałam ubranka do chrztu (takie "typowo" na chrzest) i są okropne :P nawet jakby mi płacili to bym w to dzieciaka nie ubrała...

popieram :D te typowe są okropne, a w tym ubranku Tymek wygląda zabójczo ;D prawdziwy mały elegancik :D