Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3555889 razy)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #28860 dnia: 28 Września 2012, 20:36 »
gratulacje dla nowych ciezarowek - podwojne dla mamy blizniakow ;D...!!!

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #28861 dnia: 28 Września 2012, 20:47 »
Witam nowe przyszłe mamy :-).

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #28862 dnia: 28 Września 2012, 21:19 »
Mama bliźniaków na 26 maja :) Fajny termin, co?

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #28863 dnia: 28 Września 2012, 22:17 »
Martusia super!!!  :-*
akirka gratuluję podwójnie :) ja bym pewnie na Twoim miejscu była przerażona  :P

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #28864 dnia: 28 Września 2012, 22:26 »
Dziewczyny mam do ODDANIA:

- Acard 75 mg termin ważności 08.2013,
- Mamarin (lek zmniejszający mdłości),
- NO-SPA Comfort

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28865 dnia: 29 Września 2012, 00:16 »
Takie na mdlosci by sie przydalo teraz, ale jakos przezyje  ;D

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #28866 dnia: 29 Września 2012, 09:32 »
arirka gartulacje! Też bym była przerażona taką nowiną :)

Wychodzi na to, że teraz moja kolej. ;D
Wszystko już właściwie gotowe, tylko dla nas drugie dziecko to ciągle jakaś abstrakcja :) A to tylko ciut ponad tydzień do poznania kruszynki.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28867 dnia: 29 Września 2012, 09:34 »
wczoraj byłam u lekarza, dowiedziałam się od niego, że po skończonym 39 tygodniu ciąży mogę iść na planowaną cesarkę skoro mam takie zalecenie od okulisty, pytałam się, czy lepiej dla dziecka będzie żeby poczekać na pierwsze oznaki porodu, powiedział że to nie ma znaczenia dla niego wcale ::) a pytanie czy zdążę jak się zacznie akcja...

jak Wam lekarze mówili?

alinka witaj w końcu jesteś! :D

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #28868 dnia: 29 Września 2012, 09:42 »
 :) nawet nie wiedziałam że są gdzieś jakieś pogaduchy ciężarówek.. :)dopiero ktoś Martę i Akirkę zaprosił na wątku staraczkowym  :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28869 dnia: 29 Września 2012, 09:48 »
ja Ciebie i tak mam u siebie ;) ale dobrze, że tu jesteś bo dużo informacji można się dowiedzieć i przedyskutować :D
a ja miałam dzisiaj sen, że coś z Antkiem się działo bo strasznie szybko mi się brzuch ruszał.... matko co ja przeżyłam  ::)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28870 dnia: 29 Września 2012, 10:13 »
Ja zaprosilam akirke, bo ja tu zagladam juz od trzech lat. Myslalam, ze wczesniej zagoszcze jako pelnoprawny czlonek  8)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #28871 dnia: 29 Września 2012, 10:34 »
no to się w końcu doczekałaś karty członkowskiej...
zadowolona nie?
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #28872 dnia: 29 Września 2012, 22:19 »
A ja dzisiaj zaszalalam i kupilam sobie wyprawke do szpitala, tak na wszelki wypadek, jak by mieli ochote mnie tam zamknąć.
Brzusio dalej sie napina, wczodaj przy kazdym wstawaniu ciagnol do dolu co troche bolalo,a w nocy przy kazdym obracaniu sie na boki tez pobolewa. Ginka kazala sie tym nie martwic, i zglosic do szpitala jak bym miala bole ja na @ z 10razy dziennie.

17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #28873 dnia: 29 Września 2012, 22:24 »
Bożenka gratulacje! Córeczki są fajne! Zresztą synki również ;-)

Jeszcze raz gratulacje dla Marty i Akirki.

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #28874 dnia: 30 Września 2012, 10:07 »
a u nas powrocily poranne mdlosci  :-\ :o

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #28875 dnia: 30 Września 2012, 12:33 »
gratuluję wszystkim ;)
Szczególnie Akirce - bliźniaków, masz termin na 26 maja? Ja z moim Dominikiem miałam też taki termin :) :) :)
Jutro mija rok od naszego pozytywnego testu, a emocje we mnie jakbym jutro miała testować :D :P

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #28876 dnia: 30 Września 2012, 13:15 »
a ja sie musze pochwalic oficjalnie, ze od 4 dni czuje ruchy ;D...
zwylke wieczorem jak leze na kanapie przed telewizorem ale wczoraj bylismy w centrum handlowym gdzie sie okazalo byl koncert braci cugowskich i normalnie szalenstwo w brzuchu bylo, az mnie wszystko bolalo i tak sie zastanawiamy czy to nasze male jest fanem czy antyfanem tego typu muzyki :P...
a tak poza tym to chce zapytac czy macie moze jakies metody na podniesienie cisnienia? od wczoraj strasznie boli mnie glowa i sie okazalo, ze cisnienie 80/50 mam :-\...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #28877 dnia: 30 Września 2012, 13:42 »
wczoraj byłam u lekarza, dowiedziałam się od niego, że po skończonym 39 tygodniu ciąży mogę iść na planowaną cesarkę skoro mam takie zalecenie od okulisty, pytałam się, czy lepiej dla dziecka będzie żeby poczekać na pierwsze oznaki porodu, powiedział że to nie ma znaczenia dla niego wcale ::) a pytanie czy zdążę jak się zacznie akcja...

jak Wam lekarze mówili?

alinka witaj w końcu jesteś! :D
Ja tez się tego bałam i lekarz oraz położne powiedziały że jeżeli poród będzie ładnie , gładko postępował i będzie już za bardzo zaawansowany to nie będą cieli .
To chyba zależy w jakiej fazie porodu byś trafiła do szpitala oraz z jakich wskazań jest CC . Ja miałam "tylko" stan po cięciu .

A ja dzisiaj zaszalalam i kupilam sobie wyprawke do szpitala, tak na wszelki wypadek, jak by mieli ochote mnie tam zamknąć.
Brzusio dalej sie napina, wczodaj przy kazdym wstawaniu ciagnol do dolu co troche bolalo,a w nocy przy kazdym obracaniu sie na boki tez pobolewa. Ginka kazala sie tym nie martwic, i zglosic do szpitala jak bym miala bole ja na @ z 10razy dziennie.

Przy starszym dziecku to chyba ciężko odpoczywać i leżakować cały dzień . Jednak widzę że już od dłuższego czasu masz problemy z tym "ciągnięciem" i bólem więc lepiej się spiąć i polegiwać jak najwięcej .

a u nas powrocily poranne mdlosci  :-\ :o

Może dlatego że dzieciaczek większy i uciska na żołądek i dlatego mdłości .

a ja sie musze pochwalic oficjalnie, ze od 4 dni czuje ruchy ;D...
zwylke wieczorem jak leze na kanapie przed telewizorem ale wczoraj bylismy w centrum handlowym gdzie sie okazalo byl koncert braci cugowskich i normalnie szalenstwo w brzuchu bylo, az mnie wszystko bolalo i tak sie zastanawiamy czy to nasze male jest fanem czy antyfanem tego typu muzyki :P...
a tak poza tym to chce zapytac czy macie moze jakies metody na podniesienie cisnienia? od wczoraj strasznie boli mnie glowa i sie okazalo, ze cisnienie 80/50 mam :-\...
ooo fajnie z ruchami ! Pozazdroszczę !

Jeżeli chodzi o podniesienie ciśnienia to poszukaj jakieś naturalne metody .
pij dużo wody , chyba sok z buraków podnosi ciśnienie , spacerki , dużo ruchu .
Nie pamiętam czy czosnek nie podnosi ...albo obniża  ::)
aaa i słone rzeczy do jedzenia .

Wiem, wiedzialam, ze jak tak sie podle czuje to musi byc zdrowy powod ku temu :)

Ale to bylo niesamowite zobaczyc serduszko, jakos trudno mi uwierzyc, ze to serduszko bije we mnie i znowu rycze
Piękne to jest , prawda ? Niesamowite chwile !

Jestem:)  Witam wszystkie przyszłe mamusie:)

Dziś byłam na drugim usg i okazało się, że mam dwa Robaczki pod sercem:)
W poniedziałek było widać 2 pęcherzyki, z tym, że jeden był wyraźnie mniejszy i gin ostrzegała, że może się wchłonąć,a  dziś okazało się, że biją 2 serduszka:)))
Robaczki są maleńkie - jeden ma 2mm, a drugi 3,4mm. Wychodzi z tych pomiarów, że jeden jest o dzień starszy:) Ale gin powiedziała, że przy takich maleństwach trudno dokładnie pomierzyć. W przyszłym tygodniu idę na kolejne usg, żeby już wiedzieć dokładniej.

No to pięknie ! Kolejne dwa malce na forum :) Będzie wesoło hihi

Coraz nas więcej, jedne przychodzą inne odchodzą... odświeżamy listę, teraz kolej na....

ika3w- 8 października
Anelle82 - 21 pazdziernika
annymarii - 23 pazdziernika
dmonik44 - 29 pazdziernika
martusia-sc - 1 listopada
Ola888- 12 listopada
selena - 21 listopada
LilithGoth - 19 grudnia

ROK 2013
aeniołek - 15 stycznia
AnioOlek - 3 luty
BOZENA28 - 9 luty
kasia.g - 12 marca
zaba - 20 marca
anusiah - 30 marca
misia241 - 5 kwietnia
marta082008 - ?

ojej ! nie wiedziałam że aż tyle ciężarówek mamy !

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28878 dnia: 30 Września 2012, 13:50 »
no to się w końcu doczekałaś karty członkowskiej...
zadowolona nie?

Nawet nie wiesz....

Dzis widzialam sie z Ania, kochana wpadla do mnie przyniesc te leki a ja co? Ja w pizamce w playstation gram 8) poki jeszcze moge :)

Ale mam pytanie, bo brat przez Anie przeslal mi prenatal, tam jest napisane, ze on ma 400% zalecanej dawki kwasu foliowego, to mam osobno kwas odstawic? No i jest tez witamina b6, ktorej jest 185% zalecanej dawki dziennej, to witaminy mam tez nie brac? Jak to jest?

Offline kasia.g

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #28879 dnia: 30 Września 2012, 17:12 »
Marta, nie wiem jak u innych, ale ja zawsze miałam zalecane do około 12 tygodnia kwas foliowy, a potem na jego miejsce jakieś witaminy. Po prenatalu jakoś mnie mdliło, co nie zmienia faktu, że i tak go łykałam - jakoś widocznie nie na tyle mi to przeszkadzało  :P  Teraz mam pharmaton matruelle i jest raczej ok.
o matko ale mi się "jakosiów" w jednym poście napisało... JAKOŚ mnie ta ciąża odmóżdża  ;)
Julia II 2010
Ksawery VIII-IX 2011
Tymon III 2013

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28880 dnia: 30 Września 2012, 19:20 »
Hm, wyczytalam na moim kwasie, ze on zawiera 200% zalecanej dziennej dawki, wiec mniej niz ten suplement. A prenatal chce brac, bo jest napisane, ze warto przy niedoborach witamin, a przy moim samopoczuciu to jest mi ciezko jesc cos innego niz kanapke z pasztetem.... Staram sie, ale i tak nie jem jak powinnam, nie jem nawet jak przed ciaza bo warzywa to mi sie od razu zwracaja, dobrze, ze owoce daje rade niektore.

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #28881 dnia: 30 Września 2012, 19:38 »
Dziewczyny czy to normalne, że ja się przejmuję dosłownie wszystkim ??? ;)
Dzień zaczynam od pomacania cycków czy aby nie przestały boleć, potem czekam na mdłości i jak ich nie ma to już się martwię. Chciałabym sie tak nie przejmować wszystkim, ale jestem już po jednym poronieniu i nie umiem wyluzować.
Powiedzcie czy jak się mdłości zaczynają to trwają cały czas z takim samym natężeniem? Mi było strasznie niedobrze w zeszłym tygodniu a teraz jest już ok. Ponoć przy bliźniakach te dolegliwości są bardziej intensywne, a tu takie sobie;/

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28882 dnia: 30 Września 2012, 19:42 »
Akirka, ja tez sie przejmuje wszystkim, zanim nie zobaczylam serduszka to codziennie czytalam o poronieniach i ciazach pozamacicznych i szukalam u siebie objawow... Chwilowo jestem spokojniejsza po zobaczeniu dzidzi. Tobie to nie pomoglo? Lekarz mi powiedzial jeszcze, ze jezeli jest serduszko to na donoszenie jest 97 proc. Szans

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #28883 dnia: 30 Września 2012, 19:49 »
Po zobaczeniu serduszek to ja dopiero zaczęłam się cieszyć:)) Też czytałam wszystko co możliwe - ale to jest strasznie destrukcyjne i powinnyśmy mieć zakaz!
Serduszka mnie uspokoiły, ale tak czy siak się denerwuję i czekam na jakieś większe objawy:) To co powiedział Twój lekarz jest naprawdę bardzo pocieszające :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28884 dnia: 30 Września 2012, 19:52 »
Wiem :) no i masz racje - internet dla kobiet w ciazy powinien byc zabroniony  8) akirka, damy rade, teraz to juz z gorki  ;D

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #28885 dnia: 30 Września 2012, 21:26 »
LilithGoth jak Cię czytam , to jakbym o sobie czytała jeszcze rok temu

Jak sie zaczęły pierwsze napinania i bóle w ogóle się nie przejmowałam. Gin kazał odpoczywać, ale ja wiedziałam swoje w końcu nic nie robiłam "tylko" prałam, sprzatałam, gotowałam, rozwieszaałam pranie. Myślałam, ze jak pierwszą ciążę donosiłam na Fenoterolu, to i drugą donoszę

Dopiero jak trafilam na patologię ze skurczami takimi, ze nikt mi nie dawał szansy na donoszenie do 37 tc, to się wystraszyłam. 12 dni przez 24 h pod kroplówką w szpitalu, gdzie wyłam w poduszkę z tęsknoty a młodą i przysięgałam, ze jeśli mnie wypuszczą nie kiwnę nawet palcem. Po kolejnym tygodniu w końcu pozwolili mi wyjść i wtedy naprawdę leżałam plackiem. Bo oszczędzanie się to naprawdę nie sprzątanie, odkurzanie, wieszanie prania, dźwiganie

Mnie się udało, młody urodził się zdrowy w 37 t0d. Ale teraz wiem, ze choćbym miała za przeproszeniem nas... na środku podłogi, to gdyby kazali mi leżeć lezałabym plackiem, bo dziecko jest ważniejsze niż sprzątanie

Oszczędzaj się i trzymam mocno za Ciebie kciuki, bo naprawdę mi się moja ciąża przypomina jak Cię czytam

Offline Pisklak

• forumowicz
  • data ślubu: 2009 r.
"Tam, gdzie jest wielka miłość zawsze zdarzają się cuda"

Aleksandra & Natalia

Offline martusia-sc

• uzależniony
  • data ślubu: 02.06.2012
« Odpowiedź #28887 dnia: 1 Października 2012, 09:31 »
Dziewczyny czy wam też puchły nogi na końcówce? nie wiem jak sobie z tym poradzić ... trochę pochodzę i czuję się jakbym szła na dwóch kłodach ... ostatnio poprałam bobasowe ubranka i wzięłam się za ich prasowanie, doszłam do połowy i musiałam przerwać, bo czułam jakbym miała nogi spuchnięte aż do samego tyłka ... jak poleżę trochę, to mi przechodzi, ale oczywiście zaczęłam sobie wkręcać różne głupoty już ...
Moje skarby :)
Alan Gabriel - ur.30.10.2012
Blanka Liliana - ur. 03.04.2015

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #28888 dnia: 1 Października 2012, 11:00 »
Ja tak miałam w pierwszej ciąży, zaczęło się w 34tc, tylko że ja miałam bardzo wysokie ciśnienie. Może po prostu zatrzymuje Ci się woda w organizmie, dlatego puchną ci nogi. To przejdzie jak urodzisz :P

Ale na wszelki wypadek zmierz sobie ciśnienie. Proponowałabym też zrobić badania moczu. Ale to tylko moje zdanie.
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28889 dnia: 1 Października 2012, 11:12 »
Zrób badanie moczu, puchnięcie może ale nie musi byc normalne.