Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2683802 razy)

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #1770 dnia: 6 Sierpnia 2014, 19:29 »
Kochana my byliśmy tu :  http://www.eurocamp.pl/campingi/francja/lazurowe-wybrzeze-i-prowansja/la-baume     .. kemping praktycznie na granicy miasteczka- Frejus- ładne, z portem, dobrze zaopatrzone "sklepowo" ;),  na plażę niestety jeździliśmy autem ale nam to aż tak nie przeszkadzało bo my tam pojechaliśmy zwiedzać a nie leżeć ;)
kemping idealny dla rodzin z dziećmi bo ma dużo atrakcji, animacje ( dla starszych, małych i tych zupełnie malutkich dzieciaczków- place zabaw dostosowane do wieku, można było wypożyczyć książeczki, zabawki, gry itp ), ogrzewany basen.. dodatkowo do naszego domku dołączono łóżeczko, przewijak,  krzesełko do karmienia, nocnik, wanienkę itp..
my byliśmy na przełomie maja/czerwca, załapaliśmy się na promocję 14 dni w cenie 10 i za domek z klimą, 2 sypialniami, salonem, łazienką, tarasem i grillem zapłąciliśmy 2 tys zł ( nie liczę wyżywienia, dojazdu i atrakcji na miejscu ;)  .aaa no i domek posiadał wsio co trzeba typu talerze, garnki, nawet tarkę, łopatkę do mieszania no wszystko wszystko co trzeba by ugotować, upiec lub podgrzać ;)
wszystko można załatwić po polsku- bo jest biuro w Polsce-  http://www.eurocamp.pl/kontakt  ..bardzo mili i pomocni
dojechaliśmy tam autem ( po drodze nocowaliśmy w Niemczech i Włoszech) więc można wyjechać wcześniej i zwiedzić inne miejsca.. na miejscu bardzo blisko mieliśmy do Monako, Nicei, Cannes, Str Tropez, itd itd.. baaaardzo polecam bo jest tam przepięknie
jak masz jakieś inne pytania to chętnie odpowiem ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1771 dnia: 7 Sierpnia 2014, 07:50 »
Alinko :) opisałas wszystko to o co chciałam Cię zapytać. Dziękuję za wyczerpujące informacje. Dwa dni temu rozmawialiśmy z moim P. i zaproponowałam właśnie Lazurowe Wybrzeże. Oczywiście nie w tym roku ale kiedyś chciałbym tam pojechać. I do tych miejsc, które wymieniłaś dodalibyśmy jeszcze Monte Carlo bo tam jest tor F1, a my lubimy Formułę :)

No i jeszcze obowiązkowo Włochy! Muszę tam jechać bo mi się zatęskniło za tym wieczornym, knajpowym, niepowtarzalnym klimatem:)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #1772 dnia: 7 Sierpnia 2014, 07:56 »
ale kusicie tym eurocampem - a mozesz jeszcze napisac, ile osob Wam weszlo do takiego domku? i jak z jedzeniem, braliście coś ze soba, czy mozna w miarę sensownie coś na miejscu kupić? i gdyby ktoś miał taki sprawdzony eurocamp w Chorwacji to tez będe wdzieczna za opinie  :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1773 dnia: 7 Sierpnia 2014, 08:41 »
miśka - ja ci przetestuje apartament w Chorwacji i dam namiary na za rok  ;D
My teraz żarełko bierzemy tzn każda rodzinka bierze w słoje po 2 obiady dla wszystkich (mama mi zrobi ;) ) .
Także w sumie na 14 dni bedziemy miec 6 obiadków + 1 od właścicela mamy gratis.
Resztę dni będziemy jeść jedzonko chorwackie :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #1774 dnia: 7 Sierpnia 2014, 08:46 »
anusiaaa spoko o Tobie też pamiętam, póki co robię poglądowy research :) dla mnie akurat jedzenie na wakacjach nie jest tak istotne, lokalnych smakołyków można popróbować, ale tez bez przesady, zeby wydawać na to jakieś wielkie pieniądze ;)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #1775 dnia: 7 Sierpnia 2014, 08:47 »
Ania, w jakich okolicach będziecie stacjonować?

Brat R. po dwóch latach wraca w dokładnie to samo miejsce (Pisak).

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1776 dnia: 7 Sierpnia 2014, 08:50 »
Resztę dni będziemy jeść jedzonko chorwackie :D
a jest przepyszne  :Serduszka: my najwięcej zjadaliśmy owoców morza, ichniego pieczywa i owoców

też mięliśmy swoje jedzenie ze sobą w słoikach na część wyjazdu

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1777 dnia: 7 Sierpnia 2014, 09:06 »
Ania, w jakich okolicach będziecie stacjonować?

My będziemy w Breli, niedaleko Makarski :D Już nie mogę się doczekać :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1778 dnia: 7 Sierpnia 2014, 09:25 »
Poprzednim razem odwiedzili, więc foty widziałam - będzie bosko :)

Fajnie było mieć urlop w czerwcu, ale teraz zazdrości się sierpniowym urlopowiczom ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1779 dnia: 7 Sierpnia 2014, 09:32 »
Wiesz Karolina, ja już drugi raz z rzędu urlop zaczynmam w połowie sierpnia i bedzie to chyba ostatni raz....wolę czerwiec/lipiec bo teraz jadę już ostatkiem sił i odliczam: 3 dni robocze, 6 dni do wyjazdu  8)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1780 dnia: 7 Sierpnia 2014, 10:01 »
Moim zdaniem późny urlop też ma swoje plusy tzn. wszyscy już zblazowani wracają do pracy i marudzą, ze już są po i teraz tylko robota ;) a Ty sie dopiero na urlop wybierasz :)

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #1781 dnia: 7 Sierpnia 2014, 10:17 »
z tego co się orientuję to w Chorwacji jest tylko jeden eurocamp..my tam byliśmy.. jeszcze Niuńki z nam nie było więc nie patrzyłam pod kątem atrakcyjności dla dzieci ale z tego co pamiętam to AŻ tak super jak w La Baume nie jest..mniej zjeżdżalni itp ale pamiętam że widziałam jakieś animacje ;)

do naszego domku spokojnie weszłoby 6 osób- nawet w regulaminie jest napisane że tyle max może zamieszkać ( dzieci liczą się jako dorosła osoba ) .. ale  są i większe domki z 3 sypialniami więc koszt rozkłada się na te wszystkie osoby.. jedna sypialnia jest z podwójnym łożem a druga z 2 pojedynczymi i jeszcze jest rozkłądana sofa w salonie dla 2 osób ;)

my jedzenie wzieliśmy ze sobą - typu sosy do makaronu, przyprawy, słoiczki dla Nati ..na samym kempingu jest sklep gdzie można zakupić bułki, wodę, makaron i inne najpotrzebniejsze rzeczy..a w samym miasteczku jest kilka marketów tylu Carrefour, Lider Price czy Inter Marche..ceny w sumie nie wygórowane.. my raz jedliśmy na mieście ;) a raz sami gotowaliśmy ( np ich słynne kotleciki Gordon Blu itp ;)

Loona ale Monte Carlo jest połączone z Monako- to takie 2 miasta w 1 - państwo ;) i pochwalę się żę akurat jak był wyścig Formuły 1 w Monte Carlo to my tam byliśmy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! mój Mąż jest wielkim fanem ... emocje niesamowite..a ten dźwięk !!!!!!!!!!!! szok jakie to głośne i podniecające :P a ile ludzi było ?? hehehe
aa i jeszcze na festiwal filmowy w Cannes się załapaliśmy.. ;)

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1782 dnia: 7 Sierpnia 2014, 10:22 »
Moim zdaniem późny urlop też ma swoje plusy tzn. wszyscy już zblazowani wracają do pracy i marudzą, ze już są po i teraz tylko robota ;) a Ty sie dopiero na urlop wybierasz :)
Otóż to. Jak wszystko, każdy termin ma swoje cienie i blaski :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1783 dnia: 7 Sierpnia 2014, 10:39 »
A co ja mam powiedzieć? na wakacje lecimy dopiero 13 września  8) To już nawet sierpniowi zapomną, że gdzieś byli haha :)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #1784 dnia: 7 Sierpnia 2014, 10:45 »
my 15.09  ::) ::) ::)
ja nigdy więcej nie zgodzę się na urlop we wrześniu... odliczam od prawie pół roku i końca nie widać ;) tzn już bliżej niż dalej, ale zdecydowanie nie na moją cierpliwość takie czekanie ;)
japcio a dokąd się wybieracie?

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1785 dnia: 7 Sierpnia 2014, 10:49 »
Grecja :) Kos

My pierwszy i raczej ostatni raz we wrześniu. Moja praca nie pozwala mi na urlop w tym terminie ;)

Żaneta, a wy dokąd?

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #1786 dnia: 7 Sierpnia 2014, 10:51 »
My tez we wrzesniu mamy urlop -13 i tez juz nie moge sie doczekac ;)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1787 dnia: 7 Sierpnia 2014, 10:54 »
Grecja, Zakynthos...czyli będziemy daaaaaleko do siebie...
trochę pogody się obawiam, tzn mam nadzieje, że nie będzie padać... ::)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1788 dnia: 7 Sierpnia 2014, 10:57 »
Alinka :) powtórka z geografii mi sie kłania ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1789 dnia: 7 Sierpnia 2014, 11:08 »
japcio,a u was nie ma problemu,żeby dziecko tak z przedszkola zabrać????? u ns jest na to bania, a szczególnie juz w szkole,także kolejne wakacje tez musimy wykorzysta do roku szkolnego jednak, dziecko ma się pojawiac w przedszkolu/ szkole i już;-))))

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1790 dnia: 7 Sierpnia 2014, 11:13 »
U nas nie ma problemu. Płacę 12 miesięcy w roku czy dziecko chodzi czy nie.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1791 dnia: 7 Sierpnia 2014, 11:14 »
Daruda, w przedszkolu zero problemu - zgłaszasz, że dziecka nie będzie i masz nawet taniej  ;D (przynajmniej u mnie tak jest)
W szkole to nie wiem jeszcze ale kolega jeździł z dziećmi na początku czerwca (oceny już wystawione były) i jakoś problemów nie było. Tylko świadectwo po powrocie odbierali

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1792 dnia: 7 Sierpnia 2014, 11:23 »
japcio,a u was nie ma problemu,żeby dziecko tak z przedszkola zabrać????? u ns jest na to bania, a szczególnie juz w szkole,także kolejne wakacje tez musimy wykorzysta do roku szkolnego jednak, dziecko ma się pojawiac w przedszkolu/ szkole i już;-))))
a jak się rozchoruje?  ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1793 dnia: 7 Sierpnia 2014, 11:48 »
U nas też nie ma w przedszkolu - mówie, ze nie będzie nas 2 tyg i nie ma  ;D i też mam taniej ;)

Moj brat uczy w szkole i mówił, że często rodzice zgłaszają, że dzieci przyjda poźniej do szkoly i raczej to jest wrzesien, kiedy nauka dopiero sie rozkręca lub b. późny czerwiec kiedy oceny wystawione.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1794 dnia: 7 Sierpnia 2014, 12:18 »
Marta zależy jaka choroba :-)jak nie zwala z nóg to tez dziecko ma być w szkole! Dopiero jak nauczyciel zobaczy, że coś nie gra, wzywa rodziców po odbiór :-)....my więc wakacje od przyszłego roku, gdzie Alan idzie do szkoły będziemy ustalać pod niego właśnie. W tym roku idzie do PreSchool i jeszcze z nim lecę do Polski na koniec września....

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #1795 dnia: 7 Sierpnia 2014, 12:29 »
No wszystko fajnie wygląda, tylko mój mąż nie chce jechać autem...

Więc pewnie padnie na Grecje we wrześniu bo taki plan mamy od stycznia;-)

Ale ja nie mam jeszcze nic upatrzone nawet...

Pokażcie swoje oferty na KOS i ZAKYNTHOS.
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #1796 dnia: 7 Sierpnia 2014, 14:42 »
Marta zależy jaka choroba :-)jak nie zwala z nóg to tez dziecko ma być w szkole! Dopiero jak nauczyciel zobaczy, że coś nie gra, wzywa rodziców po odbiór :-)....my więc wakacje od przyszłego roku, gdzie Alan idzie do szkoły będziemy ustalać pod niego właśnie. W tym roku idzie do PreSchool i jeszcze z nim lecę do Polski na koniec września....

U mnie jest tak samo, dziecko musi byc w szkole, a jak nie to sa jakies konsekwencje dla rodzicow z tego powodu. Tak samo kazde odwolanie zajec (sniezyca) musza odrabiac. A zwolnien chorobowych nie ma ani w szkole, ani w pracy.
Wiec lepiej sie nigdzie nie wybierac w okresie wakacji szkolnych albo spring break, bo wtedy dzieciaki sa wszedzie :P

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1797 dnia: 7 Sierpnia 2014, 15:25 »

Pokażcie swoje oferty na KOS i ZAKYNTHOS.

nasz hotel to Aqua Bay, lecimy z Rainbow Tours
http://www.rainbowtours.pl/zakynthos-wczasy/aqua-bay

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1798 dnia: 7 Sierpnia 2014, 15:29 »
Edzia, a jak jesteś chora albo dziecko to co? Do roboty?

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #1799 dnia: 7 Sierpnia 2014, 15:36 »

mozesz na to wykorzystac dni z urlopu. A ich jest jak wiadomo szkoda wiec nikt sie ze soba nie piesci i nie siedzi w domu przez 2 tyg :P
« Ostatnia zmiana: 8 Sierpnia 2014, 11:39 wysłana przez Maja »