Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2683566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #1860 dnia: 20 Sierpnia 2014, 11:09 »
Składałam dla naszej trójeczki, zaświadczenia z pracy nie są potrzebne.
Można złożyć wniosek przez net

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1861 dnia: 20 Sierpnia 2014, 11:11 »
No właśnie przez net nie idzie. Owszem, wniosek można wypełnić, ale trzeba go druknąć i wysłać pocztą.

Czyli tylko wniosek i żadnych dodatkowych papierów?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1862 dnia: 20 Sierpnia 2014, 11:14 »
Idzie, idzie - jako załącznik z Twojej skrzynki  ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #1863 dnia: 20 Sierpnia 2014, 11:28 »
Właśnie nie trzeba nic drukować. Wysyłasz w załączniku TYLKO wnioski i czekasz kilka dni na listonosza (ja czekałam 2 dni, a mąż 2 tyg ::))
Oni sami sobie sprawdzają czy jesteście ubezpieczeni.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #1864 dnia: 20 Sierpnia 2014, 11:29 »
My wnioski złożyliśmy na miejscu (po drodze do przedszkola mamy oddział NFZ) i zaraz od ręki wyrobili.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1865 dnia: 20 Sierpnia 2014, 11:47 »
No to jak mam to rozumieć?

Wypełnienie interaktywnej formatki oraz użycie przycisku „Zatwierdź” nie skutkuje przesłaniem wniosku do oddziału wojewódzkiego NFZ za pośrednictwem poczty elektronicznej. Formatka jest wyłącznie ułatwieniem przy wypełnianiu wniosku, który po podpisaniu należy złożyć lub przesłać do oddziału wojewódzkiego NFZ.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1866 dnia: 20 Sierpnia 2014, 11:53 »
Z tego korzystasz, tak?
https://www.ekuz.nfz.gov.pl/wypoczynek/wniosek-ekuz-wypoczynek

No to tłumaczą, że po kliknięciu "zatwierdź" nic się nie dzieje (tzn. nie wysyła się do nich automatycznie), możesz jedynie zapisać sobie na kompie.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1867 dnia: 20 Sierpnia 2014, 11:55 »
Tyle to ja wiem. Zapisuję i drukuję. I zanoszę lub wysyłam.

Ale chyba doczytałam, że można mailem wysłać, tak? A wnioski w załączniku maila? Tak robiłyście?

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1868 dnia: 20 Sierpnia 2014, 11:58 »
Tak, dołączałam pdfa do maila.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1869 dnia: 20 Sierpnia 2014, 12:09 »
No i o to mi chodziło :) dzięki, a ja bym na pocztę leciała  :glupek:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1870 dnia: 20 Sierpnia 2014, 21:40 »
Dziewczyny jakie miejsce polecacie na wypad trzy dniowy?
Cos gdzie jest ladnie.
Tak na koncowke wrzesnia/poczatek pazdziernika.

Chce z mezem wybrac sie gdzies.Dzieci zostana z moja mama.

Paryz przelecial w glowie,ale czy on nie jest przereklamowany?

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1871 dnia: 20 Sierpnia 2014, 21:47 »
Barcelona????? sama chciałabym polecieć na jesień.....może w przyszłym roku;-)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1872 dnia: 20 Sierpnia 2014, 21:51 »
Paryz przelecial w glowie,ale czy on nie jest przereklamowany?

nie jest...
jest piękny
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #1873 dnia: 20 Sierpnia 2014, 23:44 »
Paryż zdecydowanie nie jest przereklamowany. Jeżeli jeszcze nie byłaś, to warto tam pojechać:-)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1874 dnia: 21 Sierpnia 2014, 10:33 »
A ja szczerze Rzym lub Wenecję polecam.

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #1875 dnia: 21 Sierpnia 2014, 10:40 »
Ja tez polecam Rzym.robi wrazenie i jezeli ktos lubi zwiedzac to bedzie usatysfakcjonowany.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1876 dnia: 21 Sierpnia 2014, 10:41 »
Ja również polecam Rzym. Florencja jest też piękna i Piza.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1877 dnia: 21 Sierpnia 2014, 11:00 »
Rzym na trzy dni to trochę mało. Paryż zresztą też ale co robić  ;D

Agula, pytanie - jak chcecie spędzić te dni :?:
Co byś chciała robić w czasie takiego wypadu :?:
My zazwyczaj łazimy, zwiedzamy - nie interesuje mnie wypad na zasadzie - śpię do południa, wyjdę, zjem  i połażę bez celu  :P
Z tym, że każdy lubi co innego  ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1878 dnia: 21 Sierpnia 2014, 11:50 »
W Rzymie maz byl,a mnie jakos tam nie ciagnie.Mielismy juz kupione bilety I zaplaconny hotel.Zaszlam z Julka w ciaze I mialam nakaz lezenia wiec maz z tesciem polecial.

Chce gdzies gdzie jest pieknie.Nie lubie duzo zwiedzac.Najbardziej to lezenie na plazy hihi ale na 3 dni to bez sensu...
Wiec najlepiej jak pare fajnych miejsc do zwiedzenia jest blosko siebie I nie trzeba duzo chodzic.
Pozatym w ciazy jestem I musze sie oszczedzac.Najpierw ginka wypowie sie czy moge w ogole leciec bo na ta chwile mam zakaz.

Jezeli nie dostane zielonego swiatla to gdzies w Irlandii pojedziemy.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1879 dnia: 21 Sierpnia 2014, 14:54 »
ja chyba osiwieję...... wysłałam dziś maila do NFZ, w załączniku wypełnione wnioski i dostałam taką odpowiedź:

Przesłanie Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego na wskazany adres jest możliwe tylko w przypadku, kiedy wniosek jest własnoręcznie podpisany. Proszę o przesłanie skanu wniosku, w celu wydania i przesłania pocztą EKUZ.

Czyli muszę i tak wydrukować, zeskanować i jeszcze raz wysłać mailem. Tyle zachodu o głupią kartę wrrrrrrr

też ta miałyście?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1880 dnia: 21 Sierpnia 2014, 21:54 »
nie...

ja poszłam z wypełnionymi na internecie wnioskami
https://formularz.ewnioski.pl/wniosek-o-karty-ekuz-dla-rodziny/1?__af_appv=feb2&renderer.slotId=jwddn3
do tego upoważnieniem podpisanym przez męża, żebym odebrała jego kartę
odczekałam co prawda 30 minut w kulturalnej kolejce i odebrałam te karty na miejscu od ręki...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1881 dnia: 22 Sierpnia 2014, 10:41 »
B bez problemu odebrał karty dla naszej trójeczki
A tak mi się jeszcze skojarzyło, te karty są ważne 6 miesięcy i jak miałam wydaną w czerwcu to teraz będzie ważna :?:
Nawet jeśli kraj inny :?:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1882 dnia: 22 Sierpnia 2014, 12:21 »
zobacz na datę....
jak się mieścisz to są ważne...
— Richard M. Devos

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #1883 dnia: 22 Sierpnia 2014, 20:35 »
u mnie za kazdym razem karta mala inny termin waznosci  ;)
a ostatnio jak wyrabialam bylam na koncowce maciezynskiego to moja karta wazna byla 3 mce a corki ktora jest ubezpieczona przy mnie ponad rok. meza standardowo 6mcy  :)
tak wiec kazdy jest rozpatrywany indywidualnie  ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1884 dnia: 22 Sierpnia 2014, 22:17 »
Za kazdym razem karte NFZ robie online.
Zawsze skanuje wnioski juz podpisane recznie.
Karta przychodzi bez problemu.

Karta wazna jest 6 m. na wszystkie kraje UE wiec jak masz Maja wazną to smialo mozna jechac.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1885 dnia: 23 Sierpnia 2014, 21:33 »
Wszystkie trzy wydane w czerwcu więc ważne  ;D

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1886 dnia: 23 Sierpnia 2014, 22:20 »
w Norwegii te karty zamawia się przez neta i przychodza poczta , data ważności 3lata :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1887 dnia: 24 Sierpnia 2014, 18:08 »
A my w nocy ruszamy doKarpacza :)
Na szybko napiszcie jakie atrakcje warto zwiedzic :)

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #1888 dnia: 24 Sierpnia 2014, 19:52 »
dziki zachód na pewno warty zobaczenia  ;)
udanego wypoczynku  :-*

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #1889 dnia: 24 Sierpnia 2014, 20:09 »
dam ci skan tego co ja przygotowalam jak bylam w tamtym roku w karpaczu

Kościółek Wang
Kościół Wang można zwiedzać codziennie:
•   od godz. 9.00 do 18.00 - (15.04 - 31.10)
•   od godz. 9.00 do 17.00 - (1.11 - 14.04)
Cennik - Bilety za zwiedzanie świątyni Wang:
•   Dzieci (od 6 lat) 4,00 zł
•   Uczniowie, studenci do 26 lat 4,00 zł
•   Renciści PL, Emeryci PL 4,00 zł
•   Żołnierze zasadniczej służby wojskowej 4,00 zł
•   Dorośli 7,00 zł
•   Foto, kamera 5,00 zł
Kościół Górski Naszego Zbawiciela znany powszechnie jako Kościół Wang lub Świątynia Wang - ewangelicki kościół parafialny w Karpaczu w Karkonoszach, przeniesiony w 1842 z miejscowości Vang, leżącej nad jeziorem o tej samej nazwie w Norwegii.
Kościół został zbudowany z sosnowych bali w miejscowości Vang w południowej Norwegii, na przełomie XII i XIII w. Powstał jako jeden z ok. tysiąca (przetrwało kilkadziesiąt) norweskich kościołów klepkowych (słupowych) - stavkirke. Uważany jest za najstarszy drewniany kościół w Polsce.
W XIX w. świątynia stała się już za mała na potrzeby miejscowej ludności, która chcąc wybudować sobie nowy kościół musiała zaciągnąć pożyczkę na pokrycie kosztów budowy. Kościół był mocno zniszczony, ale nadawał się do sprzedaży w celu rozbiórki i odbudowania w innym miejscu. Wtedy norweski malarz Jan Krystian Dahl przebywający w Dreźnie skłonił pruskiego króla Fryderyka Wilhelma IV do jej zakupu dla berlińskiego muzeum.
W 1841 rozebraną świątynię przewieziono najpierw do Szczecina, a potem do Berlina, jednak zaprzyjaźniona z królem hrabina Fryderyka von Reden z Bukowca przekonała go, żeby przewieźć ją na Śląsk. Najpierw Odrą przewieziono ją do Malczyc, potem drogą lądową do Karpacza Górnego (wówczas niem. Brückenberg - Mostowa Góra).
28 lipca 1844 świątynia Wang stała się kościołem miejscowej parafii ewangelickiej i jest nim nadal. Stanowi atrakcję turystyczną Karpacza.
Konstrukcja kościoła wykonana jest bez użycia gwoździ, wszystkie połączenia zrealizowano przy pomocy drewnianych złączy ciesielskich. Wnętrze świątyni ozdobione jest oryginalnymi zdobieniami i rzeźbami. Bryła obiektu podczas prac konserwatorskich, zgodnie z XIX-wiecznymi trendami konserwatorskimi, uległa znacznej rozbudowie. Dobudowano też wysoką kamienną dzwonnicę, która chroni drewnianą świątynię przed wiatrem znad Śnieżki.

KOLOROWA - tor saneczkowy
Centrum Rekreacji i Sportu
 Spółka z o.o.
ul. Parkowa 10, 58-540 Karpacz

Proponujemy Państwu spędzenie niezapomnianych chwil, na cieszącym się olbrzymią popularnością Letnim Torze Saneczkowym. Tor jest oznakowany, w nocy oświetlony i spełnia wszelkie wymogi bezpieczeństwa określone przez Okręgowy Inspektorat Dozoru Kolejowego we Wrocławiu.

Parametry toru:
•   Długość podjazdu 370m
•   Długość zjazdu 1060m
•   2 tunele (18 i 6 m)
•   Wiraż ślimakowy
•   14 wiraży
•   3 uskoki
•   oczko wodne
Przepustowość toru wynosi: 500 osób na godzinę.
Wózki zjeżdżają z maksymalną prędkością 30 - 35 km/h, wyposażone są w hamulce odśrodkowy oraz ręczny pozwalający dowolnie regulować prędkość zjazdu. Wózkiem może zjeżdżać jedna lub dwie osoby. Czas przejazdu trwa od 5 do 7 minut.
Alpine Coaster
Światowa nowość. Całoroczna zjeżdżalnia. To wszystko oferuje nam Alpejski Tor Bobslejowy ALPINE-COASTER.
Konstrukcja toru uniemożliwia wypadnięcie wózków z szyn. Do tego dochodzą pasy bezpieczeństwa.
Maksymalna prędkość jaką można rozwinąć to 35 km/h.
Ta najnowocześniejsza technologia sprawia, że jesteśmy w pełni zabezpieczeni przed nieprzyjemnymi zdarzeniami.

Parametry toru:
•   Długość podjazdu 240m
•   Długość zjazdu 800m
•   11 wiraży
•   możliwość jazdy przez cały rok.

Rynna saneczkowa:
Bilet jednoprzejazdowy - 8 zł
Bilet dwuprzejazdowy - 14 zł
Karnet 5 przejazdów - 30 zł
Karnet 10 przejazdów - 50 zł

Alpine Coaster:
Bilet jednoprzejazdowy - 8 zł
Bilet dwuprzejazdowy - 14 zł
Karnet 5 przejazdów - 30 zł
Karnet 10 przejazdów - 50 zł

Miejskie Muzeum Zabawek

ul. Kolejowa 3, 58-540 Karpacz

Muzeum Zabawek - cennik
Bilet ulgowy - 5 zł (dzieci od 7 roku życia, młodzież ucząca się, studenci, emeryci, renciści)
Bilet normalny - 10 zł

Miejsce anomali grawitacyjnych

W Karpaczu na pewnym odcinku ulicy Strażackiej, od ulicy Karkonoskiej w kierunku „Dzikiego Wodospadu” za hotelem Piecuch, a przed mostem na Łomnicy.
Choć wydaje się, że droga w tym miejscu opada łagodnie w kierunku Łomnicy, na prostym odcinku drogi samochody z wyłączonym silnikiem same podjeżdżają pod górę. Turysta, który przeprowadzi proste eksperymenty fizyczne polegające na wylewaniu wody na ulicę, przekona się, że płynie ona wbrew prawom grawitacji do góry. Podobnie jest z butelkami, piłkami czy też puszkami, które toczą się prosto ku wniesieniu.
Przewodnicy sudeccy od wielu już lat, kiedy przyjeżdżają w to miejsce z autokarami z turystami, proszą kierowców autobusów o wyłączenie w tym miejscu silnika, a następnie wrzucenie jałowego biegu. Jakież jest zaskoczenie wśród wszystkich, kiedy to po chwili pojazd powoli, a później nieco szybciej sam podjeżdża pod górę.
Zdaniem wielu naukowców - to zwyczajnie iluzja optyczna. Otaczający wzgórza krajobraz, zakrzywiony horyzont, sprawiają, że to, co w rzeczywistości jest opadającym zboczem, postrzegamy jako drogę pod górę. Brak odpowiedniego punktu odniesienia nie pozwala właściwie ocenić kształtu podłoża.
Według przeprowadzonych w tym miejscu badań na ulicy Strażackiej istnieje strefa anomalii, w której grawitacja jest mniejsza o 4 %.

Najmniejsza ulica w Polsce

W pobliżu Muzeum Sportu ul. Skrzatów Karkonoskich znajduje się najkrótsza ulica w Polsce. Otwarcie tej liczącej 30 m długości i 3 m szerokości uliczki o wdzięcznej nazwie Skrzatów Karkonoskich, odbyło się w Dniu Dziecka w 2009 r. Gdy przypatrzymy się dokładnie granitowi pośród ułożonych płytek, możemy dostrzec odciśnięte w nim ślady skrzatów.

Karpacz - Dziki Wodospad

Dziki Wodospad, położony w pobliżu dolnej stacji kolei linowej na Kopę, powstał w wyniku spiętrzenia wód rzeki Łomnicy. Jest miejscem, które bardzo chętnie odwiedzają rzesze turystów oraz fotografują się na tle spadającej z kilkumetrowej wysokości wody.
Łomnica jest dziką górską rzeką, która niejednokrotnie pokazywała swoją niszczycielską siłę. W roku 1816 oberwanie chmury w górach doprowadziło do olbrzymich zniszczeń w Miłkowie i całej Kotlinie Jeleniogórskiej. Suma strat wyniosła 109 496 talarów. 28 lat później do Wielkiego Stawu zeszła potężna lawina, powodując zmiażdżenie lodu i wylew wody. Fala, powstała w wyniku tego zdarzenia, niosła ze sobą kry, wyrwane drzewa, głazy, kamienie oraz potężną ilość wody, która zniszczyła młyn wodny w Karpaczu Górnym. Początek Łomnicy znajduje się na wysokości 1407m n.p.m. Jej obszarem źródliskowym jest Wielki i Mały Staw. Łomnica charakteryzuje się ogromnym spadkiem wód (szczególnie w górnym biegu), gdzie różnica wzniesień wynosi 927 metrów (źródło 1407m n.p.m., ujście 480m n.p.m.). W miejscowości Łomnica rzeka wpada do Bobru, tworząc jej lewy dopływ.
Zlewnia Łomnicy ma powierzchnię około 118 km2, a jej długość wynosi około 19 km. Podczas intensywnych opadów deszczu i roztopów wiosennych rzeka wielokrotnie wylewała i niszczyła wszystko, co zabierała. Szczególnie tragiczna była powódź z roku 1897. Wtedy to w samym Karpaczu, Brzeziu Karkonoskim i Miłkowie jej wartki nurt porwał mnóstwo domów, uszkodził wiele kilometrów dróg. Toczone szybkim nurtem rzeki rumosz skalny i olbrzymie głazy były bezwzględne dla wszystkiego, co napotkały na swojej drodze, powodując olbrzymie straty i zniszczenia.
Ówczesne władze podjęły decyzję o wybudowaniu na Łomnicy urządzeń zapobiegających niszczycielskim skutkom działania olbrzymich mas wody i rumoszu skalnego. W latach 1910 - 1915 zbudowano zaporę przeciwrumoszową nazywaną obecnie Dzikim Wodospadem. Swoją skuteczność potwierdziła ona wraz z innymi tego typu urządzeniami w 1997 roku, kiedy to miała miejsce kolejna wielka powódź. Karpacz, dzięki wniesionym prawie sto lat temu budowlom inżynieryjnym, nie poniósł większych strat spowodowanych niszczycielską siłą Łomnicy. Teraz każdy turysta w letni dzień może wybrać się na wycieczkę do Dzikiego Wodospadu, gdzie spadająca na kamienie z kilkumetrowej wysokości zimna górska woda zapewni ochłodę w upalne dni.
5.09.2013 KOWARY

JEDZENIE
Fast Chicken ul. Pocztowa 1 58-530 Kowary
Pizzeria Europa - 1 Maja 5 - 757614446
- Kebab VIKT - 1 Maja 13 - nr nie znam
- Kebab u Jaqba - Zamkowa, koło Parku Miniatur - nr nie pamietam, cos na 781
Park miniatur
http://www.park-miniatur.com/pl/
•   Kowary, ul. Zamkowa 9
Zwiedzanie parku trwa około 45 minut.

W cenie biletu zostaną Państwo oprowadzeni po naszym Parku przez wykwalifikowanego przewodnika, który w przystępny sposób przedstawi krótką historię odwiedzanych obiektów, włącznie z ciekawostkami i legendami z nimi związaną.

Czy można robić zdjęcia??
Wręcz trzeba!!! Fotografowanie i filmowanie jest w cenie biletu, ponieważ najpiękniejszą pamiątką jaką można wynieść z Parku Miniatur są zdjęcia naszych pięknych miniatur.
Co więcej...
Bilet do Parku Miniatur jest całodniowy, więc kupując raz wejściówkę można spędzać pośród miniatur całe godziny i niczego Państwu nie zabraknie. Na terenie mamy kawiarnie z aromatyczną kawą, gorącą czekoladą i pysznymi deserami lodowymi jak również Bistro wyśmienitymi goframi, zapiekankami, hot-dogami itp.
Specjalnie do Państwa otworzyliśmy sklep "Polskie i Czeskie Souveniry" z regionalnymi pamiątkami okolicznych rzemieślników i czeskimi zabawkami, których głównym bohaterem jest sławny Krecik.
Ceny biletów:
•   osoby dorosłe: 17 zł
Kopalnia uranu Kowary
adres: 58-530 Kowary, ul. Podgórze
wejście na trasę znajduje się ok. 10 minut piechotą od głównej drogi -należy kierować się w prawo przez las, czarnym szlakiem
Podziemna Trasa Turystyczna KOWARSKIE KOPALNIE jest czynna codziennie:
- od godz. 10.00 do godz. 17.00 ( ostanie wejście o godzinie 17.00 )
Wejścia do Kopalni dla turystów indywidualnych odbywają się o każdej pełnej godzinie, a jeśli istnieje taka potrzeba to częściej.
Zwiedzanie trasy podziemnej odbywa się wyłącznie z przewodnikiem.
Kopalnia jest nieczynna: 1 stycznia, Niedziela Wielkanocna, 1 listopada, 25 grudnia.
Grupy zorganizowanie prosimy zgłaszać z minimum jednodniowym wyprzedzeniem.
Zapewniamy przewodników z językiem angielskim i niemieckim.

UWAGA!
-Długość trasy: 1600 m
-Czas zwiedzania: 1 h
-Temperatura pod ziemią: 9 °C
- Wilgotność: 94%
- zalecany ubiór sportowy.

CENY BILETÓW:
BILET NORMALNY - 15,00 ZŁ

Śnieżka

Wyciąg z Karpacza na Kopę czynny jest w godzinach 8.30-16.00 i kosztuje 22 zł w jedną stronę i 27 zł w obie (ulgowe 23 zł i 19 zł)

Wyciąg Krzesełkowy na Kopę
58-540 Karpacz, ul. Turystyczna 4
tel. 75.76 19 284

Wyciag na snieżke Biały Jar - WINTERPOL

Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020