Autor Wątek: +++ 30 czerwca 2007 +++  (Przeczytany 44448 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
Odp: +++ 30 czerwca 2007 +++
« Odpowiedź #510 dnia: 20 Czerwca 2007, 15:15 »
Wykorzystałam pretekst nocy poślubnej - kupiłam sobie dzisiaj koszulkę:

Oczywiście najpierw upatrzyłam sobie inną, ciekawszą, ale była skaza na materiale. Bardzo chciałam jasną, bo mam już i zieloną i czarną i niebieską. Padło na róż. W końcu wybrałam tą: wprawdzie 'zwykła', prościutka, ale bardzo fajna i miła.
Po zakupach lecę do auta, patrzę, a ja szybę otwartą zostawiłam!!!! Na szczęście, nikt się nie włamał i radio, płyty i inne rzeczy są w całości. Ufff

Offline ewajasz

• entuzjasta
  • data ślubu: 15-09-2007
« Odpowiedź #511 dnia: 20 Czerwca 2007, 16:43 »
no no Lemmy koszulka powali PM na kolana ;D ;D ;D

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #512 dnia: 20 Czerwca 2007, 23:10 »
Lemmy ta histotia mnie strasznie wzruszyla. Pięknie nam to opisałas.
A koszulka jest ślczna.

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #513 dnia: 21 Czerwca 2007, 09:19 »
Dzięki Milena :) Nie sądziłam, że wyjdzie to tak wzruszająco, ale widocznie... Takie były nasze początki: mnóstwo radości, łez, wzruszeń, szczęścia, niespodzianek i nieznanej dotąd miłości.

Tydzień później Daniel wyciął mi podobny numer, jak ja jemu. Miał przyjechać w piątek wieczorem. Ja sobie smacznie śpię, budzik nastawiony na 8, żeby poza pisaniem pracy mgr mieć jeszcze czas na ogolenie nóżek, posprzątanie mieszkania, zrobienie zakupów itd. Dzwoni o godz. 6.30 i tak sobie gadamy. Ja nawet nie zorientowałam się, że była to tak wczesna godzina. Po jakiś 15 minutach rozmowy pyta się czy wreszcie otworzę mu drzwi... Otwieram, a tam... zmoknięty chłopak - nosił jeszcze długie włosy - stał taki nieborak :) A ja nieprzygotowana, nie ubrana...
Następna niespodzianka już mnie aż tak bardzo nie zdziwiła - jedynie nie wiedziałam w jaki sposób dowiedział się jak dojechać do domu moich rodziców. Wtedy, zobaczywszy go przez okno szybko pobiegłam do łazienki zmyć, zetrzeć czy też zedrzeć nożykiem do golenia krem depilujący z nóg. Wybiegłam do bramy w samym ręczniku po czym Daniel mówi: masz coś na nodze. Ja parzę a tam dwie strugi krwi. Bo jak mogłam się nie zaciąć????

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #514 dnia: 21 Czerwca 2007, 09:40 »
wiesz ze się Ciebie czyta jednym tchem??????/
ehhhh już tylko tydzien..
koszulka hmmmm  mysle ze Małz(juz!!!) wtedy Cie w niej długo nie zostawi ;D ;D ;D ;D ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #515 dnia: 21 Czerwca 2007, 09:56 »
wiesz ze się Ciebie czyta jednym tchem??????/

to dobrze czy źle? ;-)

ehhhh już tylko tydzien..

noo.... szok, po prostu szok! 223 godziny i 5 minut!

koszulka hmmmm  mysle ze Małz(juz!!!) wtedy Cie w niej długo nie zostawi ;D ;D ;D ;D ;D

Będzie narzekał, że nie mam tej swojej okropnej flanelowej granatowej wyciągniętej spranej brzydkiej... on ją uwielbia!!! heheheheheh

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
« Odpowiedź #516 dnia: 21 Czerwca 2007, 11:41 »
Super jest ta Wasza historia, normalnie jakby się czytało jakieś romansidło :wink:

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #517 dnia: 21 Czerwca 2007, 12:31 »
I tą moją romantyczną przygodę kończy drugi fotograf, który odwołał mi swoją usługę podczas naszego ślubu... Jeden wydawało mi się... ach, nie powiem kto, zrezygnował przynajmniej 4 mieś przed. Teraz 9 dni... Fajniusio nie?

:ckm:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #518 dnia: 21 Czerwca 2007, 12:43 »
I tą moją romantyczną przygodę kończy drugi fotograf, który odwołał mi swoją usługę podczas naszego ślubu... Jeden wydawało mi się... ach, nie powiem kto, zrezygnował przynajmniej 4 mieś przed. Teraz 9 dni... Fajniusio nie?

jak to 9 dni przed :?: nieładnie.......

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #519 dnia: 21 Czerwca 2007, 13:28 »
bo siostrze oko pękło

...
no comments

aha, no i jeszcze przez gg, na którym ma cały czas wesołe opisy

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #520 dnia: 21 Czerwca 2007, 13:46 »
Lemmy kolejan randka również udana. Fajnie się czyta takie rzeczy.
a fotograf bardzo nie w porządku. I co teraz zrobisz. Masz juz  jakiś plan?

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #521 dnia: 21 Czerwca 2007, 13:51 »
Nie wiem... spróbuję jeszcze znaleźć kontakt do jednej dziewczyny... pracowałyśmy wspólnie przy kilku koncertach.

Nie chcę szukać wśród fotografów specjalizujących się w zdjęciach ze ślubu bo mi się tego typu zdjęcia nie podobają. Chciałam osobę szaloną, z polotem i talentem. Żana (ta co właśnie odwołała) fotografowała i Nosowską i Łzy, Moonlight, Riverside, Anję Orthodox. Z Chylińską chyba coś 'rzeźbiła'. Kogoś takiego chciałam.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #522 dnia: 21 Czerwca 2007, 13:56 »
Nie wiem... spróbuję jeszcze znaleźć kontakt do jednej dziewczyny... pracowałyśmy wspólnie przy kilku koncertach.

Nie chcę szukać wśród fotografów specjalizujących się w zdjęciach ze ślubu bo mi się tego typu zdjęcia nie podobają. Chciałam osobę szaloną, z polotem i talentem. Żana (ta co właśnie odwołała) fotografowała i Nosowską i Łzy, Moonlight, Riverside, Anję Orthodox. Z Chylińską chyba coś 'rzeźbiła'. Kogoś takiego chciałam.
Mam nadzieje że uda Ci się znależć kogoś takiego.

Offline ewajasz

• entuzjasta
  • data ślubu: 15-09-2007
« Odpowiedź #523 dnia: 21 Czerwca 2007, 14:07 »
No to faktycznie fajny fotograf :) Tylko szkoda,że.........ech.........szukaj jeszcze!

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #524 dnia: 21 Czerwca 2007, 14:27 »
Udało mi się zdobyć namiary na jedną dziewczynę, napisałam do niej, mam nadzieję, że odpisze...

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #525 dnia: 21 Czerwca 2007, 18:43 »
Udało mi się zdobyć namiary na jedną dziewczynę, napisałam do niej, mam nadzieję, że odpisze...

Trzymam kciuki, żeby się udało.

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #526 dnia: 21 Czerwca 2007, 21:54 »
No, akurat z nią się nie udało, bo ma już plany na następny weekend. No cóż... jeszcze poszukamy, najwyżej nie będziemy mieć zdjęć poza tymi, które zrobi siostra i goście.

Właśnie sprawdzałam pogodę na 30.06 i w Polsce Południowej ma być zaledwie 18 stopni, przelotne opady deszczu i czasem słońce. Wolałabym ok. 22-24 stopnie i bez deszczu... no, ale wiadomo, że nigdy nie jest na zawołanie.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #527 dnia: 21 Czerwca 2007, 22:19 »
W końcu mam chwilkę, żeby nadrobic zaległości

A jednak byłaś w Częstochowie? :) Szkoda, że nic nie kupiliście, ale buty, które w końcu kupiliście są super

Mówisz, że tylko 18 stopni i przelotny deszcz? Hmmm... muszę skombinowac jakąś białą parasolkę na wszelki wypadek, tylko skąd? ???

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #528 dnia: 21 Czerwca 2007, 23:11 »
elcik miala bialą parasolkę  i chyba w zwyklym sklepie ją kupila.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #529 dnia: 22 Czerwca 2007, 10:17 »
Od poniedziałku robię rajd po sklepach w poszukiwaniu parasolki ;D

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #530 dnia: 22 Czerwca 2007, 10:19 »
ja tyż :D

Karola, ciekawe jak wyjdzie nam mijanka w kościele...jak nie będzie padać to pół biedy :)

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #531 dnia: 22 Czerwca 2007, 10:39 »
Widziałam prześliczną parasolkę białą, koronkową (chyba nie od deszczu...) w jednym sklepie w Warszawie i pamiętam, że jej cena była dość wysoka. Prasolka parasolką, ale czy mam sobie pelerynę kupować? Nie za bardzo widzi mi się iść do ślubu w brudnej, pochlapanej deszczem sukni!

A zmieniając nieco temat, nie sądziłam i nie wiedziałam, że ja mogę się denerwować przed całą imprezą. Nie pasuje mi denerwować się taką uroczystością, ale widocznie... Nie wiem, co do mnie mama mówi przez telefon, zresztą ona zauważyła, że głos mam jakiś biedny, smutny. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Wczoraj dzwoniła do mnie z cukierni od znajomych, od których w prezencie mamy tort weselny. Pytała, jakiego koloru chcę dekoracje, a ja nawet nie pamiętam na czym stanęło. Opisywała mi po kolei kolory, a ja mówiłam tak lub nie.

Popołudniu wysłałam gościom maila z informacjami na temat dojazdu do Szczyrku, noclegów itd, i zadzwoniła do mnie ciotka, którą baaaardzo lubię i której córeczka miała nam obrączki nieść, przepraszając, ale ona nie może przyjechać na wesele. Aż się rozpłakałam, bo mi bardzo zależało. Rozumiem ją z jednej strony: dwa lata temu opuścił ją dla innej kobiety mąż (mąż jest z mojej rodziny), okłamując ją już ponad 2 czy nawet 3 lata. Kobitka do dzisiaj chodzi po psychologach i terapiach rodzinnych też (dzieciaki mają 10 i 14 lat). Zapewne ma kolejną depresję, nie chce ślubu oglądać, bawić się sama na weselu i spotkać z rodziną męża, która nieco od niej stroni.
No, ale dla mnie była to jedna z tych osób, bez których wesela nie mogę sobie wyobrazić, tak bardzo mi na jej obecności zależało :(

Z fotografem nadal nici, dziewczyna się ze mną skontaktowała, ale ma zajęte 30.06. Szukam dalej, ale przestało mi się chcieć. Może powinnam powiedzieć sobie do 3 razy sztuka. Kurde, zaplanowałam sobie, że na tydzień przed ślubem nie robię już nic: że mam wszystko powtwierdzone, twarz wyczyszczoną (jutro), włosy zafarbowane (jutro), sukienkę gotową (jutro), a reszta jest dopracowana, załatwiona. Po prostu luz, wypoczywanie i wyczekiwanie. A tu przyszło mi sę użerać z jakimś fotografem, wrrrrrrr
Napisane: Czerwiec 22, 2007, 10:37:55
ja tyż :D

Karola, ciekawe jak wyjdzie nam mijanka w kościele...jak nie będzie padać to pół biedy :)

Mam nadzieję, że trafimy na przerwę w padaniu i się zobaczymy na chwilkę. My tam mamy być o 16.45 więc może akurat będziecie wychodzić z kościoła, jak dojedziemy.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #532 dnia: 22 Czerwca 2007, 13:08 »
Lemmy - gdzie bierzecie ślub i macie wesele? Bo znam śwetnego fotografa... wiem, że robił kilka sesji ślubnych bardzo niesztampowych. Jest z Warszawy i bardzo żałowałam przed naszym ślubem, że nie mieszka bliżej.
W tej chwili jego strona www jest w budowie, ale nie zaszkodzi się skontaktować.
Tu kliknij: http://www.goldenline.pl/krzysztof-tkacz a tu namiary: http://www.weberstudio.pl/

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #533 dnia: 22 Czerwca 2007, 13:35 »
Niestety, parasolka była zamówiona na allegro ze specjalnym nadrukiem, ale myślę że w tydzień dałoby radę ją załatwić. Jak coś mogę przesłać namiar na priv.

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #534 dnia: 22 Czerwca 2007, 13:44 »
Dzięki Beth!

My ślub i wesele mamy w Szczyrku, na południu Polski. Mam dzisiaj mieć odpowiedź od dwóch osób, amatorów, którzy boją się moich wymagań, hehehe, żartuję - ale nieco wk**** tonem mówiłam i jednym tchem, co sobie życzę, a czego nie... hehhhe, zobaczę jeszcze zdjęcia tego i czy gościowi będzie chciało się jechać 400 km.

Napisane: Czerwiec 22, 2007, 13:36:28
Niestety, parasolka była zamówiona na allegro ze specjalnym nadrukiem, ale myślę że w tydzień dałoby radę ją załatwić. Jak coś mogę przesłać namiar na priv.

Jest kilka białych i ecru parasolek na allegro, w przeglądarce wpiszcie parasolka haftowana. Piękne są! Ale szkoda byłoby mi taką na deszcz wystawiać! Z jednej strony to ostatni dzwonek, żeby zamówić na 30, z drugiej, prognozy tak długoterminowe nie zawsze się sprawdzają. Tylko wówczas pytanie - w którą stronę się odchyli :)

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #535 dnia: 22 Czerwca 2007, 13:48 »
Jest kilka białych i ecru parasolek na allegro, w przeglądarce wpiszcie parasolka haftowana. Piękne są! Ale szkoda byłoby mi taką na deszcz wystawiać! Z jednej strony to ostatni dzwonek, żeby zamówić na 30, z drugiej, prognozy tak długoterminowe nie zawsze się sprawdzają. Tylko wówczas pytanie - w którą stronę się odchyli :)
Nie nie ja nie miałam haftowanej, taka to nawet przed deszczem nie uchroni. My mieliśmy taką:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #536 dnia: 22 Czerwca 2007, 13:56 »
Elcik, mi możesz podać namiar na te parasolki...może zdarze zamówic :)

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #537 dnia: 22 Czerwca 2007, 13:59 »
Teraz już wiem Elcik, weszłam na Twoją relację i się zaczytałam :)))

Mi też podeślij namiary na priva.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #538 dnia: 22 Czerwca 2007, 14:07 »
Dziewczyny jeszcze tyle czasu ze prognozy zmienia sie pare razy :los:

Fotograf zenada - powinnas podac jego namiaru publicznie

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #539 dnia: 22 Czerwca 2007, 14:10 »
Szybko dziewuszki patrzcie na swoje priv, aukcja kończy się za godzinę.