Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1631606 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #3300 dnia: 25 Grudnia 2014, 21:47 »
Bożena ja bym poczekala chyba bo wirusowki teraz szaleją

Sylwia. Nie dziwię się. U mnie dziś też był o spiecie o pieroga dla nikoli. Obserwuj Sebka. Ja przyznam że nikoli nie zostaeialam samej w obecności niektórych osób z rodziny.

A za te pierogi jazdę bym zrobiła nieziemska, bo to mię chodzi o widzimisię tylko o zdrowie dziecka po prostu.

A ja muszę iść się lecZyć. WcOraj noc bez nikoli (spała u mojej mamy) dziś jesteśmy u teściów i znów śpię bez niej i lzy mi lecą bo Nikola śpi z ciocia w pokooju obok. hlip hlip już nie jestem najważniejsza. Córka mi dorasta
Buuu

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3301 dnia: 25 Grudnia 2014, 21:50 »
Bozenko wspolczuje i zdrowka!
U Nas juz bez goraczki. Oczka jeszcze troche ropieja ale tez juz mniej, krople pomagaja.
Jestem obzarta jak slon, a jeszcze jutro trzeba wytrzymac :D

Marta nie placz, jak Nikola znajdzie sobie chlopaka tez bedziesz hlipac? ;D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3302 dnia: 25 Grudnia 2014, 21:54 »

Tak :) chyba że mi nie podpasuje to go zastrzele :p
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2014, 10:03 wysłana przez Maja »

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3303 dnia: 25 Grudnia 2014, 22:03 »
Heh to mu wspolczuje ;)

A jak u tesciow?

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #3304 dnia: 25 Grudnia 2014, 22:04 »
u nas wczoraj też spokojnie Nadia zadowolona z prezentów więc ok :)

dziś też na spokojnie , byliśmy sobie na spacerku i na  sankach ,ale tylko chwilę bo nawet przymroziło -13

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #3305 dnia: 25 Grudnia 2014, 22:06 »
Awantura nie ziemska bedzie.
Juz wykonalam magiczny telefon- przeprowadzam dochodzenie.
Jutro ciag dalszy.
Marta wszystko jest okgrzyby tez byly na 1000% dobre- Mi chodzi o ZASADY
Kuzwa to ja je wyznaczam w przypadku mojego dziecka- czasem przymykam.oko na drobiazgi..ale.kurde cola cxy grzyby.to nawet w moim luznym podejsciu sie nie miesci w mojej glowie!
Moj tes c sobie przeje...
A co za tym idzie. Oberwie tez tesciowa..
Chcieli sebe na noc w sobote i juz chca od daaaawna.. prawoe sie zlamalam bo chcirlismy remont szybki w week zrobic..
no ale w tym przypadku moga zapomniec o nocy z wnukiem przez najblizsze miesiace..
Jestem tsk wnerwiona ze wszystkim sie obrywa ktorzy krzywo spojrza nawet w domu..

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3306 dnia: 25 Grudnia 2014, 22:10 »
U mnie bylo podobnie dzisiaj, o godz, 20 Antek wyjal z torebki toffife i chcial zebym mu dala. Bylo zamkniete wiec mowie mu,ze juz za pozno na slodycze (i tak bym mu tego nie dala). A M. Babcia mowi do mnie zebym mu jedno dala itd...
Na szczescie jego ciotka a jej corka sie wtracila, zeby babcia nie wchodzila mi w slowo, bo to moje zasady i zeby sie ich trzymac.
Wzial tez ze stolu pieroga z kapusta i grzybami, ale wygrzebala, grzyby i wcinal bez. Ufff...
Za to moja mama nigdy nie daje sie przkeonac, zeby dawac Antkowi do picia sama wode, daje mu z syropem... Ech...

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3307 dnia: 25 Grudnia 2014, 22:11 »

Za to moja mama nigdy nie daje sie przkeonac, zeby dawac Antkowi do picia sama wode, daje mu z syropem... Ech...

moja też ,jakoś nie czai że Nadia lubi samą wodę , na szczęście sok daje jej malinowy robiony samemu ,ale tam i tak dużo cukru :/

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #3308 dnia: 25 Grudnia 2014, 22:25 »
Wiecie co, ja tego komletnie nie rozumiem, bo w moim otoczeniu nikt nie odwazy się dać Adrianowi czegoś bez mojej/męża zgody, moi rodzice i babcia doskonale znają moje oglądy, a z resztą rodziny o prostu nie zostawiam dziecka samego i reaguję w odpowiednim momencie.

Sylwia, po pierogu z grzybami zrobiłabym jazdę - nawet powiedziałabym, że dziecko brzuszek bolał itp.,  ::) tu nie chodzi o to, czy grzyby były 100 % pewne, tylko po prostu są ciężkostrawne i nie nadają się dla dzieci do którego - 7? 10 roku życia?

Wiem, że do niektórych pewne rzeczy nie docierają, dlatego reaguję. Adi dostal mnóstwo słodyczy - zjadł odpowiednią porcję na dziś (i to też tylko czekolady), reszta na inne dni, a jeszcze innej nie zje wcale  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3309 dnia: 25 Grudnia 2014, 22:37 »
Mialo byc ze wygrzebalam grzyby. ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3310 dnia: 25 Grudnia 2014, 22:55 »
Selena dla mnie tez to nowosc bo moi rodzice i babcia zawsze pytaja czy moga dac cos..
Jak zostawiam im mlodego to mowie mamie daj mu to i to co przynioslam.
Ona pyta-mam rosol moge dac sebkowi? Ja sie zgadzam i wtedy daje..

Daje go do tesciow i dostaje opis dn8a po powrocie po mlodego i tego nie chcial tego nie zjadl ale dalam mu kotlecika mielonego bla bla... a czy ja mu daje czy nie to niecwazne..
Brrr

Tak jak napisalam- ja jestem soecyficzna potrafie byc zlosliwa i chamska i sprawa pieroga na bank bedzie ruszona  bo ktos zlamal moje zasady..
Pozniej seba po powrocie od dziadkow bedzie mogl nam wlesc na glowe..?
O nieee..
Przesadzili...

Co do picia Justynko i Pati.
U nas seba zjada slodycze i wiele przez was zakazanych produktow np pozwolilam mu ostatnio u marty na paczka innym razem zjadl pol drozdzowki wiec zywie go nie koniecznie zdrowo dla woelu z was..
Do picia ma prawie zawsze wode.. lub moja herbe z cytryna i miodem dam mu ochlipac.. lub parze herbaty od Ani z suszu iwocowego ale ogolnie 90% woda..
No i wczoraj ojciec karola na sile chcial mu dac cos innego do picia a mlody tylko NIEEEE! AZ dostal wode od karola bo musial ostudzic i dopiero sie napil..
Ale oni uwazaja ze ja dziecko karze bo wstretna wode pic musi..

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3311 dnia: 25 Grudnia 2014, 23:02 »
Moja mama tez zamiast wody sie napic to pije wode z tym syropem albo cole albo jeszcze cos imnego wiec nie dziwie sie jej.
Ale wg mnie do mapicia sie, uagsszenia pragnienia woda jest najlepsza. Ja tez pije cole ale od czasu do czasu.
Niestety niektorym nie da sie tego przetlumaczyc.

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3312 dnia: 25 Grudnia 2014, 23:24 »
Sylwia , Nadia też coś tam słodkiego zjada ,uwielbia lody , ale do picia lubi wodę czasem dam jej sama jakiegoś słodkiego napoju jak widzi ,że ja piję ale to tylko troszkę się napije a w butelce ma swoją wodę tak czy siak

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3313 dnia: 25 Grudnia 2014, 23:37 »
Sylwia , Nadia też coś tam słodkiego zjada ,uwielbia lody , ale do picia lubi wodę czasem dam jej sama jakiegoś słodkiego napoju jak widzi ,że ja piję ale to tylko troszkę się napije a w butelce ma swoją wodę tak czy siak
O to w tym temacie u nas identyko..
Czy zrobie jakis sok w termo czy kupie cos.np teraz kupilam taki sok 3l co niby.jest 100% naturalny-na warsztatach mamo to.ja polecali ale wszystkiego napije sie od nas ze szklanki lyka a na stole stoi jego woda w butli

Ah szkoda gadac :(
Przezywam tego pieroga bo wzzem i wobec uwazam za glupote dawanie dzieciom grzybow  a moj syn.zjadl ;(

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3314 dnia: 26 Grudnia 2014, 01:35 »
Sylwia luzak jesteś. Ja bym nie zostawiła dIecka komuś kto be Mojej zgody coś robi.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #3315 dnia: 26 Grudnia 2014, 08:10 »
Bozenko zdrówka dla córci!

Justyna ale śliczne jesteście, Ty i córcia (widziałam Cię też na fb :D)
A ile śniegu macie :D

Sylwia oj nie dziwie się ze się wkurzyłas, o ja bym też jazdę zrobiła o pieroga, tzn o te grzyby....też bym powiedziała ze dziecko pół nocy płakało i go brzuszek bolał (tak zrobiłam jak babcia K kiedy Igor miał 2 tygodnie robiła nam mielone i poprosiłam aby były bez cebuli to nie posłuchała to powiedziałam że Igor płakał pol nocy, a miał jeszcze pępuszek który mu nie odpadł, od tamtej pory nie daje cebuli albo się pyta).
No i oczywiście nie zostawiłabym takiej osobie dziecka!
Muszę moją mamę pochwalić oby nie zapeszyć ale nie dawała Igorowi nic na wigilii :jupi:

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #3316 dnia: 26 Grudnia 2014, 08:40 »
Hmm...niektórzy ludzie nie myślą. ..ostatnio teść zabrał Nati do kuchni i słyszę bleee. Pytam Artura co on jej daje? A widząc z daleka odpowiada, że sok.  Poszłam sprawdzić amoj tesc ddawał jej napój gazowany :-[ wypiła malego łyka.... dostał zjebki ode mnie i teściowej ;) a moj dziadek  a Natalii pradziadek znając preferencje smakowe swojej prawnuczki wykazał się kreatywnościa i na choince na drutach wspomagając się taśma klejąca powiesił kinder jajka ;) plus małe cukierki milli i rittera :) zrywala po kolacji i rozdawała wszystkim sama jedno jajo zjadła.  Moj dziadek jednak kest pomysłowy!
Aaa a bacia na wigilię specjalnie dla Nati osobno lekką zupkę ugotowala bo wiedziała, że barszczu czy grzybowej nie zje.  ;D
Natalka 4.11.2012

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3317 dnia: 26 Grudnia 2014, 10:24 »
Trsciowa tez zrobila dla sebka specjalnie pierogi z serkiem ktorymi.sie zajadal..
Plus makaron do barszczu- ktory bardzo lubi (barszcz)
Wiec to bylo mile..
Tylko tesciu mam cos z garem czasami...

Ah dobra koniec juzvtematu- chcialam wczoraj chyba wywalic caly swoj zal..

Powiem wam ze ogolnie sebus uwielbia jesc.. wszystko :-D
A ze swiatecznego stolu nie chce jesc prawie nic...
Chyba za duzo tego wszedxie

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #3318 dnia: 26 Grudnia 2014, 10:29 »
justyna85 ale piękny widok - pozytywnie zazdroszczę :) dla mnie te świeta w strugach deszczu trochę straciły ze swojej wyjątkowości...
marcella super, ze leczenie działa :brawo_2: a reakcje dzieci na wymarzone prezenty faktycznie rozczulają...
chiquita_84 no faktycznie jakaś terapia sie przyda :P moj syn np juz od jakiegoś czasu pyta o nocowanie u kolegi ;) taka kolej rzeczy, ze dzieci się odczepiają od maminej spódnicy  :)
sylwusia085 zasady zasadami, ale zwyczajnie grzyby czy cola moga dziecku powaznie zaszkodzić! mój 7-latek i 4 latka ani jednego ani drugiego nie probowali i jeszcze dlugo nie spróbują....a tą kolejką mnie zaintrygowalyście, moze sobie strzelimy na nowy rok  :)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #3319 dnia: 26 Grudnia 2014, 14:36 »
rozumiem zal i zlosc za karmienie czyms wbrew zasad. tez bym zrobila awanture.
dla Klaudi specjalnie gotowalam pomidorowa na wigilie, poza tym miala piers z kurczaka i ryz. niesety przez temperature zjadla glownie ryzu plus owoce.
U nas tez choroby. Mala goraczkuje od paru dni do tego doszedl dziwny kaszel i dzis bylismy u lekarza- dostala antybiotyk. Njagorsze ze odkad jest chora nie chce zadnych syropow (wczesniej uwielbiala, wszystkie i robione i kupne) przed wigilia pol nocy zbijalismy jej goraczke i okladami i  leki na sile (okropne, serce mi sie kraje jak maz jej wciska ten syrop,) teraz mam stresa jak ten antybiotyk jej damy :(
ech.. mnie tez cos chyba lapie.. dobrze ze jeszcze pare dni wolnego przed nami. moze sie wykurujemy.
a poza zlymi rzeczami to swieta mialy pare cudownych momentow. Super frajda z prezentow malej :) najpierw nie wiedziala co z tym robic, potem juz od razu sie brala za rwanie opakowan :D juz jest ekspertka :) rozpalilismy w kominku - tez frajda malej, do tego zasnela przy kominku tak slodko :) (bo drzemka w tym dniu trwala 15min i skonczyla sie wymiotami z kaszlu :( ), byly tance z tatusiem i zdmuchiwanie swieczek milion razy

ps.Marta - kroliczek sie strasznie  spodobal :) zapakwalam go tak ze wystawaly uszy i od razu sie cieszyla i mowila 'kuji'=krolik :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3320 dnia: 26 Grudnia 2014, 15:55 »
O to picie wody to ja tez walcze z tesciami i rodzicami

Co do pierogów bratowa zrobiła pyszne z lososiem wiec to był główny Karola posiłek na wigilii :)

Apropo nieodpowiedzialnosci męża siostrzeniec ma szkarlatynę zdiagnozowana w poniedziałek, brat męża zaprosił nas i ich na dzisiaj , dodam ze ich dziecko jest tez przeziebione i na antybiotyku
Jakąś masakra ...  , nie pomyslalam ze są tacy nie odpowiedzialni.
Mam nadzieje ze młody nie będzie miał żadnych powikłań

Ja odmówiłam przyjścia , na szczęście mój mnie poparł

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3321 dnia: 26 Grudnia 2014, 16:26 »
Ja jestem zła na siebie. ..po kościele pojechaliśmy do teściów,   Nati nie spala bo u nich obiad o 13. Siostra mojego meza przywiozła babcie po czym pyta kto u nas nie pije bo ona babci nie odwiezie bo boi się w nocy jechać ::) moj A miał pic ale powiedziałam,  że ja tez po nocy w dodatku z dzieckiem nie będę jechała a wiedziałam ze ona nie zostanie beze mnie,  więc A  tez nie pil. Reszta kierowców cos wypiła..a Nati nue chciała iść tam spać,  płakała chvisls do domu wiec A musiał nas dowieźć a teraz jechać 20km dowieźć babcie 5 km i wrócić do domu :-X mogłam od razu powiedzieć, że się nie zgadzam o tyle.  Moje dziecko teraz śpi,  ma caly dzień rozwalony,  mąż pojechał a ja siedzę zła. .jak wychodzilismy to teść powiedział, że gdyby mu córka powiedziała, że boi się jechać to by nie pił i po sprawie  ale po co ojcu mówić. ..wrr. jest ślisko i juz się denerwuje.
Natalka 4.11.2012

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #3322 dnia: 26 Grudnia 2014, 20:11 »
witam sie i ja wkoncu w domku

sylwia nie dziwie sie ze sie wkurzylas - ja tez mialam przeboje z "mamusia"- znaczy tesciowa, jestem wykonczona psychicznie, o jedzenie wyklocalam sie co 10 minut, a to pieroga z grzybami chciala mu dac, a to cukierka czekoladowego, a to salatke z majonezem, a to sos grzybowy itp. normalnie masakra.

U nas ejszze byly klotnie o bieganie w kozaczkach po blocie sniegowym- w pierwszy dzien swiat sypal snieg, a ze mielismy juz dosyc siedzenia w domu, to wpakowalismy Pawla do wozka i poszlismy na spacer, ze snieg sie rozpuszczal, robila sie mega chlapa, a Pawlowi nie wzielam sniegowcow tylko zwykle kozaczki z przeznaczeniem do wozka, a ona z wielkim zarzutem do nas ze ona wziela chlebek do karmienia ptakow i myslala ze Pawel pobiega sobie po sniegu i bedzie karmil wrrrrrr,
Jak przyjechalismy to tesciowej nie bylo w domu - polozylismy pawla spac i jak wrocila to od drzwi m od razu mowil zeby byla cicho bo Pawel spi, pol minuty byla, a potem na caly glos az krzyknela dzien dobry wrrrrrrr pawel sie obudzil wsciekly, a ona do nas ze zapomniala ze Pawel jest. Wieczorem to samo, ja usypiam Pawla, a ona garami sie tlucze i cos krzyczy, a wiecie jak to slychac w 30 kilkumetrowym mieszkaniu. I tak caly czas sciagle cos, na dodatek moj m zaczal byc po stronie swojej mamusi i to mnie juz wykonczylo masakrycznie. Mam dosyc tych swiat i ciesze sie ze juz wrocilam do mojego domu, gdzie sa moje zasady
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #3323 dnia: 26 Grudnia 2014, 20:27 »
Ania to mialas przeboje, wspolczuje.
Monia i jak maz juz wrocil?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #3324 dnia: 26 Grudnia 2014, 20:39 »
Mojego dziecka nikt podstępem nie karmił.
Wciągnęła rybkę  ;D a dziś rosołek i wnętrze gołąbka

Właśnie wróciliśmy od teściowej. Odwiozłam Chrześniaka B i jego bratową bo brat ma służbę.
Jeszcze tylko jutrzejsza 18 i w niedzielę odpoczywamy

Offline dmonik44

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3325 dnia: 26 Grudnia 2014, 20:56 »
Na szczęście wrócił cały i zdrowy :) ale cieszę się, że te święta juz się kończą.  Jutro albo w niedziele do chrzesnicy musze wpaść i odpoczynek ;)
Natalka 4.11.2012

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #3326 dnia: 26 Grudnia 2014, 22:31 »
ja tez sie ciesze ze juz po swietach :) jakos w tym roku mnie nie cieszyly :/

Gabi juz lepiej sie czuje, dzis ma tylko stan podgoraczkowy, zobaczymy moze to byla trzydniowka.

Offline martusia-sc

• uzależniony
  • data ślubu: 02.06.2012
« Odpowiedź #3327 dnia: 26 Grudnia 2014, 23:47 »
Współczuje wam dziewczyny przebojów świątecznych. Moja teściowa nie wyprawia wigilii...mam to w nosie, jak ma mi łaske robić, to dziękuje, ale mam nadzieje, że za kilka lat to ona wytłumaczy moim dzieciom dlaczego do jednej babci idą a do drugiej nie. 
Moje skarby :)
Alan Gabriel - ur.30.10.2012
Blanka Liliana - ur. 03.04.2015

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3328 dnia: 27 Grudnia 2014, 07:04 »
My do niedzieli się gościmy. Niestety dzięki jednej osobie już nie mogę doczekać się końca "goszczenia" się bo skutecznie od 2 dni psuje mi nerwy

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #3329 dnia: 27 Grudnia 2014, 10:34 »
Dziewczyny, czasem warto odłożyć nerwy na bok i po prostu olać pewne sprawy, nie przejmować się nimi... Koniec roku warto przeżyć w spokoju psychicznym  ;). To dobrze rokuje  ;D