Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1631743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #2940 dnia: 13 Grudnia 2014, 08:26 »
Mucofluid jest na receptę ale nawet nie wiedziałam, że można takim małym dzieciom psikać tym. Dzięki za info. Majeranek mam i dziś podam całej rodzinie :) dzięki Lusi. moja babcia pije go od lat i zdrowa.. przeszłam już nawet na mleko Babilon pepti bo myślałam że może uczulenie na mleko ma.
Temperatura w domu to tak od 21 do maks  22. Mąż narzeka bo mu zimno ale ja na więcej nie pozwalam. Często też wietrzę. Ubrany w dzień jest w body i spodnie. Czasami zakładam mu kamizelkę ale to bardzo rzadko w sumie. Śpi pod kołdrą. W morfologii z czwartku wyszło że ma limfocyty mocno podwyższone. Kąpie go w łazience bo już za duży jest. Faktycznie ciągnie u nas tam no ale kąpiel trwa krótko. Wyrzuciłam już wszystkie kwiaty z domku. Dywanów nie mam. Monka sprawdzę zaraz.
Głupi katar...

Dziś ubieramy choinkę :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #2941 dnia: 13 Grudnia 2014, 09:01 »
Szybko ubieracie choinki :-)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2942 dnia: 13 Grudnia 2014, 09:04 »
My zazwyczaj ubieralisny w wigilię lub dzień przed, ale w tym roku zmieniamy to i jutro kupimy choinkę ale ubierzemy dopiero gdy upieczemy i ozdobimy pierniczki

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2943 dnia: 13 Grudnia 2014, 09:06 »
Córcia bardzo prosi to czemu by nie :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2944 dnia: 13 Grudnia 2014, 09:08 »
U nas tez zawsze w moje urodziny albo w  Wigilię,  ale w tym roku może z tydzień pprędzej dla dzieci...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2945 dnia: 13 Grudnia 2014, 09:11 »
Marcelko ja z.domowych sposobów to jeszcze na noc kroje cebulę i.czosnek (bez obierania) i kładę kolo łóżka. Zapach jest ale lepiej się oddycha.

W ogóle drugie.dzieci szybko łapią infekcje od starszaka.  U nas tez tak było, ale nie pamiętam już co dokładnie dawałam Dominikowi... Pamiętam za to rade jednej pulmonolog, jak Dominik łapał infekcje co chwile od Natalki: zabrać Natalke z.przedszkola i dać ja.dopiero jak Dominik będzie szedł, czyli rocznikowo byłoby to dopiero teraz. Jak Natalka nie będzie chodzić to nie będą chorować. Ona tak zrobiła swoim dzieciom i to najlepsza metoda. I to nie jest żart. Mówiła poważnie :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2946 dnia: 13 Grudnia 2014, 09:24 »
Pati ale moja Zuza jest już w zerówce i ma obowiązek chodzenia tam :) ale mi przy Zuzi też radzili, żeby nie chodziła po prostu do przedszkola to nie będzie chorować. I w pierwszym roku można powiedzieć, że praktycznie nie chodziła tyle była chora ale teraz bardzo dobrze sobie radzi z infekcjami :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2947 dnia: 13 Grudnia 2014, 09:26 »
Moja też pierwszy rok w przedszkolu przechorowała, potem nie chodziła, a teraz w zerówce prawie nie choruje ;) odpukać :)
Z tym obowiązkiem to też nie tak do końca, da się nie chodzić do zerówki, a isć do pierwszej klasy ;) tylko dziecko musi iść do poradni i sprawdzają gotowość szkolną ;)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #2948 dnia: 13 Grudnia 2014, 09:41 »
jak opowiedzialam w pracy ze w Pl najczesciej ubiera sie drzewka tuz przed wigilia to mi nie chcieli wierzyc bo 'to dziwne'. Ale za to 'tradycja' zamawiania chinszczyzny i lazenia do pubu w wigilie jest super :P

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2949 dnia: 13 Grudnia 2014, 14:59 »
Laalaaalaaa Amelia nie jest niejadkiem ona po prostu nie chce papek. Dziś dostała do ręki brokuła i marchewkę i wcinala aż jej się uszy trzesly

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #2950 dnia: 13 Grudnia 2014, 21:33 »

Dziewczyny bo na te rady forumowe czy te tu czy na innych forach, fejsie itp trza brac poprawke.
Ja to zrozumialam- po czasie ... na szczescie bo gonilam za idealami ktore znalazlam w necie az sama sie przekonalam ze dziewczyny jedno pisza drugie robia.
Tyle w temacie  8)
Dokładnie Sylwus dlatego ja juz nie pisze co je Igor a.czego nie je.

Ważne, by odżywiać dziecko w zgodzie z własnym sumieniem. Na pewno każda mama stara się karmić swoje dziecko w najlepszy możliwy sposób i nie podawać mu 'śmieci'  ;)

Chiquita_84, to dawaj jej kawałki, przecież papki nie są obowiązkowe :-)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2951 dnia: 13 Grudnia 2014, 22:00 »
Ubralismy dzis choinke, przystroilismy kominek..
Ajjj swieta juz czuc ..
Jutro moze upieczemy pierniki

Wysprzatane na blysk ...
Uwielbiam to

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2952 dnia: 13 Grudnia 2014, 23:04 »

Dziewczyny bo na te rady forumowe czy te tu czy na innych forach, fejsie itp trza brac poprawke.
Ja to zrozumialam- po czasie ... na szczescie bo gonilam za idealami ktore znalazlam w necie az sama sie przekonalam ze dziewczyny jedno pisza drugie robia.
Tyle w temacie  8)
Dokładnie Sylwus dlatego ja juz nie pisze co je Igor a.czego nie je.

Ważne, by odżywiać dziecko w zgodzie z własnym sumieniem. Na pewno każda mama stara się karmić swoje dziecko w najlepszy możliwy sposób i nie podawać mu 'śmieci'  ;)

Chiquita_84, to dawaj jej kawałki, przecież papki nie są obowiązkowe :-)

Wiem dlatego dziś tak dostała. Tylko do tej pory dusila się przy dukanych warzywach. Więc myślałam że JeszcE nie da rady z kawałkami.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #2953 dnia: 13 Grudnia 2014, 23:14 »
Sylwus moze do mnie wpadniesz i tez zrobisz blysk? prooooszeee :) :P czuje ze w tym roku omine ten punkt programu (lub go bardzo bardzo okroje)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2954 dnia: 13 Grudnia 2014, 23:22 »
Lusi ciezarowka sie nie odmawia.
Bukuj bilecik  ;D

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #2955 dnia: 14 Grudnia 2014, 04:55 »
Oszaleje, znowu mnie boli tez ząb. A dziś dopiero niedziela. Mówił lekarz ze jak będzie boleć to antybiotyk mi da, a mnie trzęsie z zimna jakbym gorączkę miała i od 1 nie śpię.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #2956 dnia: 14 Grudnia 2014, 07:33 »
Oj współczuję Irminko

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2957 dnia: 14 Grudnia 2014, 07:55 »
Ojej to się narobiło... Może tak być ze antybiotyk okaże się niezbędny :(

Ja wczoraj popakowalam prezenty :) ale mój syn juz w szkole uświadomiony kto.prezenty przynosi  i podatrzył ze.cos pakuje a teraz chce się chować do szafy jak się  będzie  bawił w chowanego :p Musze zmienić miejscowke :)

Ale cieszę się że już wszystko mam :)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #2958 dnia: 14 Grudnia 2014, 08:09 »
Mi tylko dla taty i siostry brakuje prezentów. Z nimi zawsze problem.
Mały wie, ze na święta sami kupujemy prezenty i pomaga wybierać. Dla niego są niby niespodzianka, ale mówi co chce i to kupujemy my, moi rodzice i moja siostra.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2959 dnia: 14 Grudnia 2014, 08:13 »
Ja jeszcze musze kupic szwagierce i czesc prezentu dla chrzesniaka M, bo on ma 21 jeszcze urodziny ::)
Czesc jeszcze nie przyszla jak fotoksiazki, ale najwazniejsze, ze kupione, jak orzyjda to zapakuje.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2960 dnia: 14 Grudnia 2014, 08:22 »
W ogóle to jestem wściekła. 27.11 zamówiłam od faceta.faceta sporo rzeczy z Ikei, m.in. ozdoby na choinkę. Wiecie że paczki jeszcze nie mam??

Pisał mi tydz temu w piątek ze wysyłka w poniedziałek bo mają dużo zamówień przed Świętami ale.paczki jak nie było tak nie ma.

pisze maile i nic! Kazała mu zwrócić kasę. Ale zero odp. Zaraz mu wystawie negatywy. Ile można czekać? Jak ma mało ludzi to niech zatrudni albo na all nie sprzedaje. Najgorszy ten brak kontaktu! 

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2961 dnia: 14 Grudnia 2014, 08:25 »
Ania, okres świąteczny to mają urwanie głowy i kurierzy tez maja opopóźnienia.  Poczekaj jeszcze ;-)
Ja sobie nie wyobrażam uświadomić dzieci. Mikołaj to Mikołaj jednak. Potem magia znika.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #2962 dnia: 14 Grudnia 2014, 08:33 »
Aniu tak lekarz mówił ze jak będzie bolało to antybiotyk ale wczoraj mnie nie bolał a w nocy zaczął i tak.czytałam ze przeważnie zaczyna bardzo boleć jak.się leży bo ciśnienie w.głowie się zmienia i dlatego ale to mi nie do śmiechu bo spać na siedząco nie umiem.
A apap nie bardzo pomaga choć pytanie mam ile mogę lyknac tabletek apapu karmiąc piersią?
W nocy wzięłam i przez 7 rano a rzeczywiście jak siedzę to mniej boli.
No i przeczytałam ze ten ból wywołuje bakteria no i czasami wystarczy przeplukac preparatami u lekarza a czasami antybiotyk wiec jutro musi mnie przyjąć bo będę tam koczowac :p

Co do Mikołaja to ja bardzo długo w niego wierzyłam nawet w pierwszych latach w podstawówce i dowiedziałam ale jak znalazłam list do Mikołaja który pisałam ale przez to kiedy nie wiedziałam święta magiczne były i dlatego Igora nie będę uświadamiać jak długo się da:p

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2963 dnia: 14 Grudnia 2014, 08:40 »
Kolega ostatnio mowil, ze pewna siostra na religii jego corki uswiadomila dzieci, ze mikolaja nie ma ::)

Ania ja bym napierala mailami i jak masz to telefonami z grozba wystawienia negatywa.
A jak sie nie okresli to negatyw i juz. Zebs jeszcze zdarzylamzamowic gdzie indziej ozdoby.

Ja mialam inna sytuacje, bo zamowilam gre dla chrzesniaka 3.12 i nie dostalam jej, napisalam maila, a gosciu mi odp, ze paczka juz dawno czeka w okienku pocztowym, a ja informacji o tym nie dostalam ::) tez sie wkurzylam...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2964 dnia: 14 Grudnia 2014, 08:52 »
Ja naprawdę jestem cierpliwą osobą, wierzcie mi.

Ale ileż można czekać? Już chcieliśmy choinkę kupować, bo dzieciaki marzą o niej, ale najgorsze, że on w ogóle nei odpisuje. I w końcu nie wiem czy wyśle czy nie. A stare ozdoby mam zielono białe, teraz chcemy złoto-czerwone.

Napisałam mu, że skoro się nei wyrabia to niech nie sprzedaje na allegro lub zatrudni dodatkowych ludzi. Sorry ale co mnei to obchodzi, przecież wie że teraz przedświąteczny czas. A na aukcji ma opis, że wysyłka w ciągu 3 dni, że to Rzetelna Firma. Dla mnei absolutnie nie!

Bo już bym szybciej do tej ikei podjechała!

Ja zapłaciłam od razu to wymagam chociaż kontaktu.

Inny sprzedający też miał opóźnienia, ale informował mnie o tym i nie robię z tego powodu żadnego problemu.
Najgorsze, że nigdzie nie widzę numeru telefonu, jest tylko mail. A już mu chyba z 10 wysłałam i NIC! Raz sam napisał że wysyłka będzie w poniedziałek, ten co już minął... Prosiłam o numer przesyłki. Cisza...
A! Na allegro oczywiście się loguje codziennie kilka razy, więc dostęp do kompa ma!

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #2965 dnia: 14 Grudnia 2014, 08:54 »
Aniu a do allegro nie możesz jakoś zgłosić?

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2966 dnia: 14 Grudnia 2014, 09:01 »
Nawet jak zglosi to i tak to nic nie da.

Wystaw negatywa. Za dlugo to wszystko trwa...
Szkoda...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2967 dnia: 14 Grudnia 2014, 09:03 »
Tak chyba będę musiała zrobić, bo już się po prostu boję, że on tego wcale nie wyśle.

Nie wiem też czy kupować inne ozdoby czy czekać na te. Grrr.....

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2968 dnia: 14 Grudnia 2014, 09:06 »
No wlasnie teraz jestes w kropce, nie wiadomo co zrobic. Ale skoro napisalas mu ze chcesz zwrot kasy to tego sie trzymaj.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2969 dnia: 14 Grudnia 2014, 09:10 »
Pati ja się tego mogę trzymać, jak najbardziej. Tyle, że może się okazać że on juz paczkę wysłał... A ja nie ukrywam, że chciałabym te rzeczy...