Autor Wątek: Tajusia będzie miała Dzidziusia!  (Przeczytany 52921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Tajusia będzie miała Dzidziusia!
« Odpowiedź #150 dnia: 21 Listopada 2006, 22:45 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
taaa a co to takie ociaganie sie z informacjami??? no ładnie to tak?? no chwal sie nam tu szybcutko :)

:D

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #151 dnia: 21 Listopada 2006, 23:04 »
Zaglądam,a tu jeszcze ni ma nic :( Może jutro,skoro pisałaś,że późno wrócicie.
Ciekawe jak Wasze wrażenia??? Cudne co??
Co do pracy-chyba masz rację,o siebie trzeba dbać!Tzn o Was
Ja w pracy też powiedziałam o ciąży jak już wiedziałam na 100% że jest wszystko w porządku.
PS.Na forum też nie powiedziałm od razu..... chciałam mieć pewność.Dopiero potem się pochwaliłam.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #152 dnia: 22 Listopada 2006, 08:11 »
Witam kochane :)
No przecież pisałam Wam że jechaliśmy do lekarza na 19.00 i jeszcze 2h z powrotem więc wczoraj już nie mialam siły - od razu padłam do łóżeczka :)

Otóż - HURA!!! Jesteśmy w 8 tygodniu ciąży, termin porodu wegług OM - 05.07.2007 a według USG -08.07.2007 a jak będzie naprawdę to się dopiero okaże  :mrgreen:
Jestem już pełnoprawną cieżarówką  :P mam kartę  :P
I w ogóle super  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Dzidziulek rozwija się dobrze, rośnie sobie we mnie, i to mnie bardzooooo cieszy!
Nasze maleństwo ma już 17 mm i wygląda ślicznie, ponadto widziałam serduszko  :serce:  :serce:  :serce: i to było dla mnie bardzo wielkie przeżycie, widziałam jak pracuje szybciutko, jak się porusza, NIESAMOWITE - takie pracujące serduszko w takim małym 17-mm człowieczku  :lol:
Teraz następną wizytę mamy ustaloną na 12 grudnia  :)

Niestety mam dla Was i złe wieści - wiem że będzie za to   :biczowanie:  
ale niestety nic nie poradzę. Mój mąż stwierdził, że to jest tak osobiste i wzruszające przeżycie że nie chce wyrazić zgody na upublicznienie zdjęć  :cry:
Powiedział, że to zbyt intymne i poza tym nie wie czy byłby zadowolony jakby się dowiedział że jego rodzice umieszczali takie zdjecia w internecie  :roll:
Więc musze uszanować jego zdanie no i na razie zdjątek nie będzie...
Obiecuję jeszcze popracować nad moim kochaniem, żeby jednak zgodził się i żebym mogła Wam cosik pokazać  :wink:

Domyślam się że teraz mój wątek będzie dla Was mniej atrakcyjny  :?  i zrozumiem jak częstotliwość Waszych wizyt zmaleje  :cry:  :cry:  :cry:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #153 dnia: 22 Listopada 2006, 08:44 »
Tajusiu przede wszystkim GRATULACJE! 17mm to juz Mega Czlowieczek!

Co do zdjec to oczywiscie i nam nie pozostaje nic oprucz uszanowania glosy meza, aczkolwiek liczymy ze nad nim jeszcze popracujesz! A brak zdjec nie wplynie na czestotliwosc wizyt, napewno nie moich! :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 22 Listopada 2006, 09:00 »
Bardzo się cieszę, że u WAS wszystko jest w porządeczku. Trzymajcie tak dalej.

Co do męża, to mój ma podobne zapatrywania...wiec jeśli juz, to upubliczniam swoje wizerunki (choć i tak bardzo rzadko).
Ale przecież możesz wklejać zdjęcia samego brzuszka (może na to się zgodzi), a jak nie to waszych zakupów dla maleństwa.

Cytat: "Tajusia"
Domyślam się że teraz mój wątek będzie dla Was mniej atrakcyjny

ale głupotki opowiadasz...pisz co u Ciebie a ja zawsze bede wchodzić i czytać i odpisywać...nio może po porodzie będę mniej na necie siedziała, ale postaram sie zawsze znaleść jakić czas dla forum....chyba ze mnie odetną od cywilizacji, czyli od netu :evil:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #155 dnia: 22 Listopada 2006, 09:13 »
Dziękuję że jesteście ze mną   :przytul:  

Na zdjęcia brzuszka i zakupów mam zgodę - jemu chodzi tylko o te z USG   :oops:

Jednakże po brzuszku jeszcze nic nie widać a zakupów jeszcze nie robiliśmy więc... pusto  :cry:

P.S. Podpisałam umowę  :lol:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #156 dnia: 22 Listopada 2006, 09:14 »
częstotliwość Waszych wizyt zmalej

nie zmaleje, nie zmaleje, o to się nie martw :D ja z podobnych powodów nie wrzucam już ślubnych zdjęć. Ech... ci faceci  :roll:

Najważniejsze, że wszystko jest w porządku z dzidziulkiem i że prawidłowo się rozwija  :D  jak patrzę na linijkę to te 17mm to takie maleństwo, a ma już widoczne bijące serduszko   :Wzruszony:  ściskam Was mocno i gratuluję  :D

a ja 7 dzień czekam na @ i nic... ale ostatnio też miałam spóźnienie, więc jeszcze nie testuję, wolę mieć nadzieję...

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #157 dnia: 22 Listopada 2006, 09:20 »
P.S. Podpisałam umowę Laughing

podwójne gratulacje   :brawo:

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #158 dnia: 22 Listopada 2006, 09:42 »
Tajusia cieszę się, że z maleństwem wszystko jest w porządku :D bijące serduszko w tak małym człowieku to na prawdę niesamowity i bardzo wzruszjący widok :D

Ps. ja i tak będę czytałą co u Was :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #159 dnia: 22 Listopada 2006, 09:48 »
Tajtusiu - z ta umowa to super!!!!!! Naprawde rewelacja!!!!

Teraz mozesz poczekac ejszcze 2 tygodnie i udac ze wlasnie sie dowiedzialas!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #160 dnia: 22 Listopada 2006, 09:49 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Tajusiu przede wszystkim GRATULACJE! 17mm to juz Mega Czlowieczek!

Co do zdjec to oczywiscie i nam nie pozostaje nic oprucz uszanowania glosy meza, aczkolwiek liczymy ze nad nim jeszcze popracujesz! A brak zdjec nie wplynie na czestotliwosc wizyt, napewno nie moich! :)

nic dodać nic ująć :-)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 22 Listopada 2006, 10:02 »
Gratulujemy z całego serduszka :)
Decyzję twojego męża oczywiście uszanujemy wiec się nie martw :) nic takiego sie nie stało :)
Całujemy  :serce:  :serce:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 22 Listopada 2006, 11:21 »
tajusia no co ty dlaczego uważasz że teraz nikt nie będzie zaglądał?
przecież musimy wiedzieć co się u was dzieje!!!

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #163 dnia: 22 Listopada 2006, 12:07 »
Cytat: "jagodka24"
przecież musimy wiedzieć co się u was dzieje!!!

No właśnie...nawet tak nie myśl, że bez zdjęć to nie będziemy tutaj zaglądać....

Pozdrowionka dla Waszej trójeczki,pa

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 22 Listopada 2006, 12:15 »
Tajusia, no same DOBRE WIESCI  :D  :D  :D

nie licząc tego o zdjęciach... :cry:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #165 dnia: 22 Listopada 2006, 12:30 »
Tajusia to grtatuluje z całego serduszka!!!

co do zdania meza to oczywiście szanujemy i nie bedziemy ci zbytnio marudzić. ale moze jeszcze przyjdzie na niego taki moment że bedzie chcial sie wszystkim i wszedzie chwalic ze bedzie tatusiem wiec moze wtedy mu sie zdanie zmieni. jak tylko brzuszek ci urosnie dotrze do niego intensywniej ze tam w srodku jest wasza dzidzia a wtedy to juz spłonie z dumy :)

bedzie na pewno dobrze :)

i nie marudź mi tu że bedziemy rzadziej zagladać. nigdy w życiu, jak tylko sie bedzie dalo to przez ten caly okres bedziemy z toba a jak nam pozwolisz to i dłużej :)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #166 dnia: 22 Listopada 2006, 12:47 »
gratulacje
i witak 17 mm człowieczku :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #167 dnia: 22 Listopada 2006, 13:01 »
Dziękujemy Wam wszystkim bardzoooo   :Daje_kwiatka:  
:Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #168 dnia: 22 Listopada 2006, 15:29 »
Tajusia, straaaaasznie się cieszę że u Waszego Dzidziulka wszystko dobrze  :mrgreen: I z tej okazji, że jesteś już pełnoprawną ciężarówką, jeszcze raz chciałabym Ci złożyc najserdeczniejsze gratulacje :)  :serce: To maleńkie serduszko to rzeczywiście wspaniały widok :) Trzymajcie się cieplutko :)

No i oczywiście następne gratulacje dotyczące podpisania umowy  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: Starsznie sie cieszę :) Buziaki dla Was :)

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #169 dnia: 22 Listopada 2006, 15:35 »
Tajusia cieszę się,że rośnie ten mały człowieczek.Gratulacje :serce:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #170 dnia: 22 Listopada 2006, 16:16 »
No Tajusia....to mega człowieczek.. :serce: :serce: ... :D:D:D:D
Zdanie męża szanuję a co czestotliwości....och kobieto....nie ładnie mieć o nas takie zdanie...że my niby tylko fotki...ach...kobiecie w ciąży wybaczam... :mrgreen: :mrgreen:

PomoRi i jak tam (tak tak ...doczytałam to co napisałaś taaaaaaaką maleńką czcionką... :mrgreen:)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #171 dnia: 22 Listopada 2006, 17:58 »
Cytat: "Lea"
PomoRi i jak tam (tak tak ...doczytałam to co napisałaś taaaaaaaką maleńką czcionką... Mr. Green

Ja też się doczytałam....

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #172 dnia: 22 Listopada 2006, 21:02 »
GRATULACJE CIĘŻARÓWECZKO :!:  :!:  I USG I UMOWY

Co do zdjęcia- rozumiem doskonale.Mój mąż akurat nie chce,żeby jego zdjęcia umieszczać i nie złoszczę się na niego.Jeśli ktoś chce go pooglądać to ma moje zdjęcia ślubne gdzieś daleko na forum zakopane  :mrgreen:  :mrgreen:  Szanuję to i basta.
Ale oczywiście pisz wszystko jak się maleństwo chowa i jak się czujesz.
Pozdrawiamy dużego człowieczka :!:  :!:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 23 Listopada 2006, 07:46 »
Cytat: "anulka33"
No i oczywiście następne gratulacje dotyczące podpisania umowy

no popatrz...jak się jest w ciąży, to jakaś ciemnota rzuca się na mózg. Dopiero terez załapałam, że jeszcze podpisałaś umowę....moje gratulacje....teraz to już na spokojnie będziesz się mogla cieszyć dzidziusiem... :serce:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 23 Listopada 2006, 08:12 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Dopiero terez załapałam, że jeszcze podpisałaś umowę....moje gratulacje....teraz to już na spokojnie będziesz się mogla cieszyć dzidziusiem

ano to prawda i dziękuję bardzo  :mrgreen:
ale w sumie nie martwiłam się aż tak bardzo bo wiedziałam przecież że do porodu nie mogą mnie zwolnić a najwyżej jakby coś, to mówi się trudno i żyje się dalej, teraz największe znaczenie ma dla mnie dzieciątko i nic nie jest w stanie tego zmienić  :mrgreen:

jedyne co wolałabym żeby minęło to te cholerne mdłości- codziennie są a do tego co kilka dni taki dzień z wizytami w toalecie  :x  ale takie uroki ciąży, jak to mój lekarz powiedział na nudności - coż musi pani wiedzieć że jest w ciąży  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

~~~A właśnie mam pytanko do Was  :lol: ~~~
Macie moze jakieś doświadczenia z nadmiernym wysypem pryszczy w okresie ciąży? :roll:

Ja od początku jak fasoleczka zaczęła sie rozwijać to mam taki problem z cerą-jeszcze nigdy w życiu nie miałam tylu wyprysków, nawet w najgorszym okresie dojrzewania, i to nie tylko na twarzy, ale też na plecach, ramionach, dekolcie, uhhh wszędzie  :|
Regularnie oczyszczam buzię, peelingi też, ale boję sie stosować mocne kremy żeby dzidzi nie zaszkodzić...
W ogóle to mówili że w ciąży się wygląda pięknie  :roll:  a u mnie całkiem odwrotnie, bledziutka jestem przez te mdłości i do tego te pryszcze  :evil: mój mąż się śmieje, że chyba będzie dziewczynka  :lol:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 23 Listopada 2006, 08:33 »
Macie moze jakieś doświadczenia z nadmiernym wysypem pryszczy w okresie ciąży?

taaaa no widzę, że nie tylko mnie natura w ciąży doświadczyła takimi "przyjemnościami "  :roll:  Ja nadal mam krosteczki i pryszcze ale pocieszę Cię ,wyda mi się, że jest ich mniej....

kup sobie w aptece "Brevoxyl" , tu podaję Ci link na stronę  o tym kremie http://www.brevoxyl.pl/

na tej stronie zobaczysz i poczytasz na jego temat. Można kupic jego tańsze odpowiedniki Ale nie polecam. W tym kremie furorę robi baza w jakiej znajduje się substancja czynna, ponieważ aż tak nie wysusza cery. Tym kremem możesz smarować się raz dziennie-wieczorem, albo jeśli masz cerę nieprzesuszoną to nawet dwa razy dziennie. Dla złagodzenia cery i niedoprowadzenia do jej przesuszenia możesz zastosować jakiś delikatny, nawilżający tonik. Ja stosuję tonik z wiesioła ale mam cere tłustą odwodnioną (a przynajmniej taką miałam przed ciążą). Ja w I trymestrze bałam się stosować jakich kolwiek specyfików ale o nim przeczytałam ,że jest bezpieczny ale ciężarówek.

Aha, na dzień możesz kupić sobie też krem Biodermine (dostępny tylko w aptekach). Dobrze matuje cerę, zawiera wit z gr. B i biotynę i jest trochę odżywczy dla skóry. Ja sobie go bardzo chwalę.

bedziutka jestem przez te mdłości i do tego te pryszcze  mój mąż sie śmieje że chyba będzie dziewczynka

też tak miałam. Nawet gin zauważył, że bladziutka jestem na buzi. Teraz chyba się poprawiło....chyba...bo ja sama to obiektywna nie jestem. Jak Ci przejdą mdłości to od razu nabierzesz apetytu, zaczniesz na maxa wcinać owoce i surówki i cera na pewno ci się poprawi (przynajmniej jeśli chodzi o bladość). Co do pryszczy to ja ciągle zamierzam wybrać się do dermatologa-kosmetologa...ale wybieram się jak sójka za morze....

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 23 Listopada 2006, 10:14 »
nadmiernym wysypem pryszczy w okresie ciąży?  

BĘDZIE DZIEWCZYNKA  :serce:
u mnie było całe stado !!
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 23 Listopada 2006, 10:36 »
Gosiu dziękuję Ci bardzo za wszystkie rady   :blagam:  
widzę że myślimy podobnie  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
bo mam u siebie dokładnie te same specyfiki ;p
Brevoxyl już dosyć dawno odkryłam i używam ale raczej miejscowo lub punktowo bo za bardzo mnie wysusza, podobnie z Bioderminą (tylko teraz odrzuca mnie stanowczo jej zapach :D)
niestety cudowny zazwyczaj Brevoxyl już nie działa u mnie - po prostu za dużo tego wyszło  :cry:

Ale dzięki bo widze że nie tylko ja mam z tym problem  :mrgreen:

Martusiu  :mrgreen:  :mrgreen: własnie odpisywałam w Twoim wąteczku - co za zbieg okoliczności  :mrgreen:

jakoś od samego poczatku oboje z mężem mamy bardzo mocne przeczucie że to będzie dziewczynka  :lol:  :lol:  :lol:
nawet nie umiem tego wyjaśnić - po prostu tak czujemy  :wink:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #178 dnia: 23 Listopada 2006, 10:38 »
tak tak...ja tez o czyms takim slyszalam....ze dzieczynka zabiera mamie urode a chlopiec ja dodaje. ale ten wysyp to moze byc tech chwilowe rozchwainie gospodarki hormonalnej. na pewno potem objawy złagodnieja.

mi sie marzy dziewczynka ale niestety w rodzinie mojego M. sa same chłopy, wszyscy to kuzyni i jesli juz maja dzieci to tez chłopczyki. teraz jego bratu sie dziecko ma urodzic...tez chłopak. natomiast u mnie...same baby :) no i moj ojciec jest z blizniakow, podobno to jakies prawdopodobienstwo na ciaze blizniacza :) no dobra , nie bede odbiegac od tematu.... :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 23 Listopada 2006, 10:53 »
tak tak...ja tez o czyms takim slyszalam....ze dzieczynka zabiera mamie urode a chlopiec ja dodaje.

tak słyszałam o tym i ja...
Ale podam wam śmieszną sytułację..to było mniej więcej w trakcie 10 tygodnia...jęczę jak zwykle czasami przed lustrem szykując się do kościoła i na późniejszą wizytę u babci. Próbuję jakoś podkładem zatuszować te wszystkie krostki (nio ale "drobnych " strupasków się nie da), bladość itp. Mam taki podkład, który powinien dopasować się (a przynajmniej w jakiś bliskim stopniu) do kolorytu skóry, więc i tak stwierdzam, że mimo iż jest lepiej to i tak jest sstrasznie. Jakież było moje i męża również zdziwienie gdy pod kościołem spotkaliśmy moją ciocię z wujkiem i oboje razem stwierdzili, że dobrze i ładnie wyglądam.... :?  Podobną sytułację miałam na cmentarzu 1 listopada (tym razem stwierdziła to inna ciocia)....

ale ten wysyp to moze byc tech chwilowe rozchwainie gospodarki hormonalnej.

tego to ja jestem pewna na 1000% , bo przecierz mamy w sobie istną burzę hormonów.  
Cytat: "Martaxyz11"
BĘDZIE DZIEWCZYNKA

nio u mnie "chłopca na razie niewidać"  :mrgreen:  więc wszystko możliwe  :mrgreen:

widzę że myślimy podobnie    
bo mam u siebie dokładnie te same specyfiki

ale czad  :mrgreen:  i komu ja to doradzam  :?:  wybieraj się za tem do dobrego dermatologa, niech ustawi ci odpowiednią pielęgnację...i czekam na wieści....

jakoś od samego poczatku oboje z mężem mamy bardzo mocne przeczucie że to będzie dziewczynka

to jak macie takie przeczucie to się może sprawdzić...mój mąż jest na 100% pewnien że będzie chłopczyk....czasem sprowadzam go dobitnie na ziemię   :roll:  :mrgreen: