Dzisiaj po raz drugi na ślubie pojawiła się Panna Młoda z wiankiem we włosach, bardzo mi się to podoba i długo się nad tym zastanawiałam, ale jakieś te wianki strasznie wielkie, nie wiem czy będzie to pasować do kształtu mojej twarzy i czy to wygodne w ogóle??
Dziś był piękny ślub, grałam na ślubie polsko-francusko-angielskim, co prawda trochę trwał- prawie 1,5h - czytanie było po polsku i francusku, kazanie polsku i angielsku, przysięga polsko-francuska. Ksiądz bardzo ładnie mówił, na przysięgę nawet rodziców poprosił do ołtarza- super, niestety tam gdzie ja biorę ślub nie znam dobrze księdza ;/ zawsze marzyłam by był ktoś znajomy, zobaczymy jak to będzie....
co myślicie o tych wiankach? może któraś młoda miała? Ściąga je się na wesele?
aha i mam problem z bolerkiem tj. brak koncepcji, co prawda krawcowa mi jakieś tam skroiła ale nie jestem przekonana, marzyło mi się w takim stylu :

ale mam bolerko całe w koronkę i nie wiem jak temu zaradzić? Póki co krawcowa skroiła mi proste (takie tradycyjne, tiulowe, na pewno zostanie trochę koronki i może można pokombinować, ale czy będzie pasować do takiego gorsetu jeszcze koronkowe bolerko i w takim kształcie jak pokazałam wyżej?)
gorset mniej więcej taki z tym że dekolt w serce.