ZUPA MEKSYKAŃSKA

Składniki na bazę:
2 puszki pomidorów krojonych (ja kupuje z ziołami)
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka fasoli białej
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
1 bulionetka
2 łyżki ketchupu
1 łyżka chrzanu
1 łyżka siekanego koperku lub natki
1L wody
Podane składniki wrzucamy do garnka i zagotowujemy.
SKŁADNIKI DODATKI:
1 cebula (kroimy w kostkę i podsmażamy)
1 cebula czerwona (kroimy w kostkę i podsmażamy)
1 papryka czerwona, 1 żółta, 1 zielona (kroimy w kostkę i podsmażamy)
30 dag pieczarek (kroimy w plasterki i podsmażamy)
Składniki w tej kolejności dodajemy do BAZY.
SKŁADNIKI MIĘSO:
500 g mięsa mielonego (podsmażamy i dodajemy do BAZY).
Na końcu do zupy dodajemy 1 serek topiony śmietankowy - on się ma rozpuścić w zupie.
Do BAZY dodajemy potem całą przyprawę do KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ firmy KAMIS.
Całą zupę gotujemy jeszcze ok. 15 minut.
Jeśli ktoś woli ostre, można doprawić chilii, papryką suszoną lub pomidorami suszonymi.
PYCHA

mega porcja, my jemy 2 dni
