Autor Wątek: Moje nietypowe odliczanko :)  (Przeczytany 297227 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Moje nietypowe odliczanko :)
« Odpowiedź #4890 dnia: 1 Marca 2014, 09:53 »
w poprzednim domu mielismy wyspe z hokerami i fajnie się sprawdzala dla nas dwojga.. robila za stol w 98% ale teraz z mala to w sumie tylko więcej kantow do zabezpieczania by było i jakos mi nie brakuje wyspy ;) (no może czasem jak nie wiem gdzie zakupy polozyc po wejściu do domu.
A spizarnia to swietna rzecz. Teraz w utility room mam taki duzy regal, który robi za spizarnie :) pod reka i wszystko mogę chomikować. Wczesniej miałam te rzeczy w wyspie :D ale teraz jest wieksza powierzchnia i trochę wygodniej

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4891 dnia: 1 Marca 2014, 10:00 »
hmm wiesz co... ogolnie skakanie chyba pomoglo, bo jak na xboxie trenowalam niby skakanke to wtedy mnie palily wrecz lydki wiec moze wtedy miesnie sie uaktywnily bardziej.
a wczoraj przeczytalam, ze musze unikac masla  :'( z tluszczy tylko oliwa z oliwek, ten co w rybach i orzechach.
powinnam jesc duzo bialka, zeby miesnie budowac z nich i ograniczac weglowodany.
tu masz do poczytania: http://nasiłowni.pl/silownia/treningi/trening-na-rzezbe/trening-na-rzezbe-miesni.php

jak bede sie budowac to Antek bedzie juz starszy wiec z kantami damy rade, ale wyspe musze miec, poza tym lubie ogladac TV i pichcic :D
no i fajnie gotowac wspolnie obiad dla rodziny :) mozna pogadac itd.
tesciowi przeszkadza mieszanie zapachow, taaaa, a oni sami maja kuchnie bez drzwi od strony salonu hehe :D
teraz powiekszylismy sobie dzialeczke, wiec bede mogla poszalec z projektem, jedyne na co musze zwracac uwage to na szerokosc dzialki, tu mam ograniczenie w wyborze projektow.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4892 dnia: 1 Marca 2014, 10:35 »
Masła nie jem od dawna :D

Zaraz sobie poczytam. Dzięki za link.

No jak my będziemy budować, to dziewczynki tez już bedą starsze. A mieszanie zapachów. Ja wiem - teraz są takie wyciągi, ze to nie powinien być problem. Jak sie trochę ogarnę to wstawie Wam fotki z kuchni mojego brata.

Lusi a nie macie zbiornika na wodę w utility? Bo my tak, wiec trzymanie tam czegokolwiek jest wykluczone - za gorąco :D

Co do działki to my w sumie nie mamy ograniczeń :) kurcze już bym chciała chociaż zacząć. A tu jeszcze tyle rzeczy sie musi wydarzyć :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4893 dnia: 1 Marca 2014, 10:50 »
Ja o budowie domu na ta chwile moge zapomniec.Ale nie powiem tez mi sie marzy piekny domek :).Komu nie :).

Rafal zabral kapcioszki smoczki I lyzeczki.Mam tylko nadzieje ze nie zapomni dac Emilowi :).

Aga a co ze slubem? Cos sie zmienilo? R

Dzisiaj opiekunka przylatuje ?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #4894 dnia: 1 Marca 2014, 10:57 »
Ja nie marze o domu Agatko :)
ale o pieknej olbrzymiej kuchni juz tak ;D

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4895 dnia: 1 Marca 2014, 14:32 »
A ja marzę o mieszkaniu w Polsce, gdzie są normalne pory roku :)

Ślubu nie bedzie na razie. Nawet mi sie go nie chce w sumie. Zmeczyla mnie latanie przed tymi chrzcinami i ten brak organizacji. Już wiem, ze jeśli dojdzie do ślubu to będę musiała liczyć na siebie.
Opiekunka przylatuje ale do poniedziałku bedzie u Kasi, wiec my mamy ostatni weekend dla siebie. Pod warunkiem, ze E wróci w końcu z pracy  ::)

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4896 dnia: 1 Marca 2014, 15:32 »
Baniak mamy na piętrze. Ma osobna wneke z drzwiami i trzymam tam dodatkowo kosze na pranie :D także luz blues. W utility jest zimno (przynajmniej na razie) bo nie grzejemy tam w ogole.. jest tam tylko pralka, suszarka, 2regaly (jeden spiżarniany, drugi narzędziowo-chemiczno-rupieciowy :P) i smietnik na recykling. No i piec.
i w tej poprzedniej kuchni z wyspa był drugi telewizor ;) Wrzucilabym jakas fotke ale imageshack się zrobil platny (dziad jeden)

odpocznij po chrzcinach, spokojnie, to może laskawiej spojrzysz na slub :) kto wie kto wie.
a pod tym zdaniem '(...) pod warunkiem ze E wroci wkoncu z pracy' to się mogę podpisac tylko literke sobie zmienie  ::) u nas tez kontakty ostatnio glownie telefoniczne, pracoholizm (dziad drugi)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #4897 dnia: 1 Marca 2014, 17:36 »
a ile lat już tu jesteście?????

mnie to cieszy,że będą numerowane siedzenia w ryanair.. w końcu ludzie nie będą się pchać jak bydło;-))))

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4898 dnia: 1 Marca 2014, 18:01 »
dziewczyny w dunnsie sa pampersy te Active fit 2 w cenie 1..(czyli za 15e) od dziś tylko przez pare dni

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4899 dnia: 1 Marca 2014, 18:11 »
Ja mam na razie dwie wielkie paki :)
Ta promocja co chwile jest w którymś sklepie. Ale dzięki za cynk.

Daria w Irlandii? Ja od 2005r czyli od czerwca zacznie mi sie dziesiąty rok. Dobrze, bo po tylu jest emerytura :D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4900 dnia: 1 Marca 2014, 18:19 »
Daria I tak sie pchaja I nie wiem po cholere stoja w kolejce jak tylko przejda odprawe ...

O to musze kupic papmki bo mamy jeszcze 1.5 duzej paki :) a skoro taka cen

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4901 dnia: 1 Marca 2014, 19:08 »
o to długo, ja tylko chwile dłużej i co myślicie o powrocie do Polszy?????

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4902 dnia: 1 Marca 2014, 19:12 »
No myślimy. Zobaczymy jak to bedzie :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4903 dnia: 1 Marca 2014, 19:23 »
Powiem Ci szczerze ,że podziwiam;-)))( nie myśl ,że neguję;-)  Ja już siebie tam nie widzę jednak;-))) Jestem z dala od Pl od 2003.... chyba trzeba byłoby się na nowo nauczyć żyć;-))) to nie jest rok, czy dwa,ale kupa lat;-))) wiele rzeczy mnie w kraju irytuje,kiedyś tego nie widziałam chyba;-))) nie znoszę tłumu w autobusach i kasjerów;-))) Wciąż jestem Polakiem ( często to udowadniam) , nie chciałabym być też zrozumiana jako taka co opuściła kraj i jej odbiło, to nie tak, ale jednak tu jest łatwiej......My na teraz nie wrócimy,ale co będzie za kilka lat to trudno powiedzieć......

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4904 dnia: 1 Marca 2014, 20:04 »
Ja bym chciała wrócić,ale te ceny w kraju mnie dobijają ... nie odpowiednie do stawek płacy.
Za to mąż nawet nie chce słyszeć zeby zjechać.Może za parę lat zmieni zdanie (jezeli cos sie zmieni w kraju na lepsze).

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4905 dnia: 1 Marca 2014, 20:10 »
u nas było odwrotnie, ja bardzo chciałam wracać, ale im dłużej tym decyzja była cięższa.....aż stwierdziliśmy,że kupimy dom i osiądziemy tu;-)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #4906 dnia: 1 Marca 2014, 20:19 »
Aga,bardzo fajny dom :D
Ja nie mam wyspy ale mam otwartą kuchnię. To bylo dla mnie ważne bo nie lubię gotować a w zamkniętej kuchni czulabym się jak w więzieniu :(
Inna sprawa zapachy...wkurza mnie to bo w calym domu pachnie jak w stolowce
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4907 dnia: 1 Marca 2014, 20:49 »
A ja mam wrażenie, że tutaj nigdy nie będę "u siebie", że zawsze jakiś palant będzie mógł mi wypomnieć, że to jego kraj i jak się zmieni polityka wykopać mnie stąd nie patrząc czy mam swój dom czy nie Poza tym mam dość Polaków na wyspach. Ludzi, którzy albo są bardziej irlandzcy od Irlandczyków, albo na których zupełne nie można liczyć - przykład - koleś, który miał nas odebrać z lotniska i nie przyjechał, bo mu się nie chciało. I spoko nie musiało mu się chcieć, ale mógł nam dać znać wcześniej a nie jak już wyszliśmy z samolotu... I w d... miał, że jesteśmy z dwójką małych dzieci - on teraz je obiad i mu się nie chce...

Na serio mało jest normalnych ludzi - ukłon w stronę Agaty, na które zawsze można liczyć.

Nie twierdzę, że w Pl będzie łatwo i że od razu się zaaklimatyzuję, a nawet liczę się z tym, że może nam się nie udać i będziemy musieli wrócić, ale chcę spróbować. Chcę, żeby dziewczynki wyrosły wśród rodziny - ja tego nie miałam.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4908 dnia: 1 Marca 2014, 21:06 »
Na Ciebie też można liczyć.
Ale to prawda ... trudno tu jest popaść na kogoś normalnego ... bo zazwyczaj tu polacy zazdroszcza i nie daj Boże komuśl epiej się powodzi tood razu wróg nr1.

Przykłada ...
Ta osoba z socjala dostawala zasilek i cos bylo ze nie mozna miec auta drozszego niz iles tam (nie wiem czy to jeszcze jest cy to ściema taka była).Tak czy siak "mili przyjaciele" (polacy!) skontaktowali się z socjalem i nakablowali.Efekt ?Zabrali socjala tej osobie ktora miala auto !!!
I to polak polakowi !!!I to jeszcze dzieciaki ze soba sie przyjaznili !!!
My u nas w miescie mamy TYLKO JEDNA normalna osobe , taka na ktora mozna liczyc, wiemy ze NIKOM nic zlego nie zyczy.Taka normalna dziewczyna.
Aga Ty ją poznałaś na chrzcinach.Sylwia od tego chłopca ;).
A też ją mąż zostawił w Ie z dzieckiem chyba wtedy Igor mial 3 latka ... ona ani jezyka,ani kasy,ani nic ...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4909 dnia: 1 Marca 2014, 21:08 »
I tylko pomogla Jej LITWINKA !!!Polacy sie wypieli na nią ::).Szkoda ze wtedy jej nie znalismy bo na bank bysmy pomogli.
Taki nasz narod ... zazdrosny , wredny.
Ja w PL jak mieszkałam raczej z takimi osobami nie mialam do czynienia.Tzn tez bly jakies tam ...ale nie tyle ile tu ...
Czemu my nigdzie ze znajomymi nnie wychodzimy ?No jak czemu ... pojdziesz,a pozniej obrrobia ci dup.e tak ze cale miasto bedzie gadac ...
Przyklad przyjechala laska do faceta i zaszla w ciaze to jednak kolejnej mowila zeby sie z nia nie zadawac bo faceta w dziecko wrobila  ::) , a pozniej ze to nie jego dziecko ... no ja *pii*.

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #4910 dnia: 1 Marca 2014, 21:55 »
Pamietam jak Darudka pisałas kilka lat temu , ze chcecie wracać . Lata zrobiły swoje.
My przylecielismy zarobić na slub i juz siódmy rok jesteśmy.
Na chwile obecna tez nie planujemy powrotu.
Wredni rodacy sa wszędzie w Polsce tez  ;)
Irlandczycy których znam lub z którymi kiedykolwiek miałam kontakt nigdy nie dali mi do zrozumienia ze jestem gorsza bo nie jestem stad.
Bardzo lubimy tu żyć  :)
Moja i Pawła rodzina bardzo lubią nas odwiedzać :)

Agus ale domek piękny :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4911 dnia: 1 Marca 2014, 22:30 »
Tak ,tak pisałam kiedyś,że chcę wracać, jednak świat się zmienia, tez nie wyobrażałam sobie tu życia, ale tak samo nie wyobrażam sobie życia już w Polsce....przyzwyczaiłam się już chyba do pewnych spraw i tyle;-))) stworzyliśmy rodzinę, dziecko za chwile pójdzie tu do szkoły....to nie jest tak,że nie irytuje mnie tu kompletnie nic, są dni ciężkie, że ktoś Cie wnerwi i sobie myślisz, kurcze w Pl tak by nie było itp....ale ta frustracja mija......
Kiedyś dało się odczuć,że jesteśmy gorsi, że mamy 100 lat za murzynami,ale po Euro w Polsce te 2 lata temu tak??? da się odczuć,że jestesmy traktowani jak ludzie;-) Irlandczycy zauważyli chyba,że jesteśmy tak naprawdę tacy sami i jesteśmy spoko narodem, ja to bardzo odczułam w pracy np;-)
Co do zawiści innych Polaków to oczywiście,że czasem się z tym spotykam, tacy już chyba jesteśmy,że patrzymy w portfele innych ,ale krótka riposta czasem pomaga;-)))
jak się zmieni polityka wykopać mnie stąd nie patrząc czy mam swój dom czy nie
tu tego troszkę nie rozumiem..myślisz,że jakby się zmienił rząd to cie deportują????na jakiej podstawie????

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4912 dnia: 1 Marca 2014, 22:44 »
co za palant z tego kolesia.. no masakra
my na szczęście mamy tutaj niewielka ale sprawdzona grupe znajomych, nikt takich numerow nie wywija.. babki co niektóre, jak to babki obrabiają sobie na wzajem tylki.. ale staram się w to nie mieszac i trzymać z takimi dystans.
Pogoda czasem wpedza w depresje, ale poza tym jest mi tu dobrze. Ludzie sa rozni, niezależnie od narodowości można trafic na palanta wszędzie.
Jest takie powiedzenie: dom tam gdzie serce Twoje. Moje dwa serducha sa tutaj i nigdzie się stad nie ruszam ;) ..może za jakiś czas stwierdzimy ze czas zmienić otoczenie, kto wie.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4914 dnia: 2 Marca 2014, 08:20 »
czesto slyszalam, ze za granica Polak Polakowi wilkiem... czyli to jest niesterty prawda... :/

rozmawialysmy o domkach, a malz mi wczoraj mowi, ze musimy znalesc juz projekt domu, zeby wystapic o wydanie warunkow :)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4915 dnia: 2 Marca 2014, 09:49 »
Daria, nie że eksmitują od razu, ale jak im się odwidzi, to może się zrobić po prostu paskudnie  i tyle. Chociaż nie sądzę, żeby tak miało być w Irlandii.

A nie brakuje Wam tego, że Wasze dzieci wychowują się bez dziadków, cioć, wujków??
Ja wcześniej nie myślałam o powrocie, ale odkąd Emilka więcej kuma i ciągnie ją do rodziny, to mi się zmieniło.

No i nawet głupie wyjście do kina czy na drinki to już ogromny problem, bo trzeba szukać opiekunki, płacić i zwykle po prostu mi się odechciewa wyjść i siedzimy wiecznie w domu.

Pati - no niestety to prawda

Dzięki Aga :D

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #4916 dnia: 2 Marca 2014, 10:45 »
Ludzie to świnie, no i niech Tobie się lepiej powodzi to zazdroszczą i ręki Ci nie podadzą w nieszczęściu...masakra co się dzieje...

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #4917 dnia: 2 Marca 2014, 11:57 »
Ludzie to świnie, no i niech Tobie się lepiej powodzi to zazdroszczą i ręki Ci nie podadzą w nieszczęściu...masakra co się dzieje...
Niestety tak sie dzieje wszedzie  >:( za to na irlandzkich znajomych nigdy sie nie zawiodłam  :D

Z kolei znajomi którzy mieszkali tutaj 11 lat wybudowali domek i wrócili do Polski niespełna 2 lata temu. Niestety rto tylu latach za granica zycie w Polsce stało sie zbyt trudne. Kilka miesięcy temu sprzedali dom , wrócili tutaj i kupili dom.

A tak w ramach ciekawostki rok 2013 był rokiem emigracji z Polski w większej skali jak podczas bumu w 2013.

Aga pewnie ze chciałoby sie byc blisko rodziny , ale realia w Polsce sa jakie sa.
Jesli macie/ będziecie mieli możliwość by wrocic i żyć na poziomie jakim chcecie to super  ;D ;D ;D

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #4918 dnia: 2 Marca 2014, 15:21 »
Ja Was podziwiam, ja bym się w życiu z Polski nie ruszyła, tu żyję, mam rodzinę, odpukać-zarabiam godziwie, małż też... tak jak Wy już nie chcecie wracać, bo nie potraficie, bo przyzwyczajenie etc...tak ja bym nie mogła wyjechać stąd, bo przyzwyczajenie ;) jakoś nie wyobrażam sobie życia z dala od rodziny ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4919 dnia: 2 Marca 2014, 15:27 »
Moja kuzynka mieszkala w dublinie parę lat. Potem wrócili, próbowali sobie ulozyc życie na nowo, ale niestety z kasa bylo kiepsko , mimo, ze byla rodzina pomocna. W zeszlym roku wrócili do Dublina i tam im lepiej niż w Polsce sie wiedzie.