Autor Wątek: Moje nietypowe odliczanko :)  (Przeczytany 295182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
Odp: Moje nietypowe odliczanko :)
« Odpowiedź #5220 dnia: 26 Marca 2015, 08:59 »
Według mnie najlepiej jak jest jedno po drugim albo z 4 lata tak jak u moich dziewczyn.
Następne jeśli bedzie to po ślubie, wiec znowu bedzie taki sam odstęp  :D

Moja siostra jest ode mnie 33 lata młodsza i raczej nie mam z nią kontaktu  ;D No ale to już patologia ;) i wina mojego ojca

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5221 dnia: 26 Marca 2015, 09:31 »

A miedzy mną a beatem jet 11 lat różnicy i kontakt mamy superowy. :)
Sama tez uważam ze większa różnica jest lepsza. Ale ja o sobie głownie myśle ;) tak wiem egoistka...

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5222 dnia: 26 Marca 2015, 09:36 »
Hahaha :)
Chyba nie ma reguły. E ze swoją siostra jest blisko a ja z moim bratem zupełnie nie a różnica podobna

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5223 dnia: 26 Marca 2015, 11:50 »
Ja teraz widze ze jest trudno przy tak malych dzieciach jakie ja mam.Zwlaszcza poranki i wieczory.Chociaz dzisiaj poranek gladko poszedl bez meza.Nakarmilam Julie, i dopiero Amelka obudzila sie na mleczko.Trudniej jest jak dwie w tym czasie cos chca.

Pewnie latwiej bylo by gdyby Julia miala z 3 latka.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5224 dnia: 26 Marca 2015, 18:22 »
Musisz dać Julce samej jeść. Js bym nie miała tego problemu, bo Maya sama wcina i sama sie bawi :)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #5225 dnia: 26 Marca 2015, 19:04 »
heloł  ;D
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5226 dnia: 26 Marca 2015, 21:20 »
Sama tez jada, ale np zupe czy ziemniaki z sosem jej dajemy.Serki , jogurty sama jada ale pod nasza kontrola ; p.
Kanapki tez jej robie ale najczesciej jak juz zje to sam chleb z maslem.
Sama widzialas ze sie dziwilam ze tak ladnie zjadla u Ciebie sniadanko bo ona malutko jada :/.

Ostatnio na sniadanie pila z butli kakao bo widziala ze Amelka pije z butli wiec na pytanue czy tez chce mleczko kiwala glowka i o dziwo troche wypila ... ale tylko tak raz bylo a juz myslalam ze zacznie mi pic mleko. 

Jak tam przygotowania do Swiat?

Masz jakies prezenty dla dziewczynek? My cos skromnego kupimy.R
Tylko nie wiem co...moze po jakims ciuszku dla dzieciakow ... do tego dla Julii spinki.Zabawek to ma za duzoooo, a mlody juz za duzy chyba ze jakis samochod na pilot ale juz ma i lezy.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5227 dnia: 26 Marca 2015, 21:39 »
No cześć Aguś  ;D

Agata Maya sama je wszystko - a to, że dzisiaj spaghetti włożyła do torebki  :D a zupę często je rękoma - to tylko skutki uboczne, ale nie pamiętam kiedy ją ostatnio karmiłam  :)
Ostatnio jej się odwidziało i co jakiś czas pije herbatę z butli  ;D

Przygotowania do świąt... No cóż - planuję mycie okien i takie tam, a co mi z tego wyjdzie...
Ciągle coś. Dzisiaj Emil przywiózł mi 11 kurczaków, więc musiałam to podzielić i mój czas na sprzątnięcie garderoby znowu minął :D

U mnie nie ma tradycji kupowania prezentów na Wielkanoc. My dostawaliśmy tylko słodycze... No ale Emila siostra w zeszłym roku im kupiła i Aimee to pamięta, więc będę musiała coś kupić - ale też coś drobnego. Aimee może też jakieś spinki czy coś, a Mai nie mam pojęcia. One i tak najbardziej się cieszą z żelków  :D

Widziałam się dzisiaj z tą dziewczyną - bardzo sympatyczna. Jutro jedzie ze mną do Dublina, bo siedzi sama w domu, a mi będzie raźniej z kimś pogadać - no i zostanie mi z Mayą w aucie jak skoczę po zaświadczenie.
Wejdę do H&M, to może też kupię dziewczynkom jakieś sukieneczki czy coś

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5228 dnia: 26 Marca 2015, 22:28 »
U nas prezenty byly, ale skromne np pluszak (maly) plus slodycze czy bluzka, kolorowanka z kredkami.
W tym roku R chce jajeczka "porozwalac" po ogrodzie aby Julia szukala.

Fajnie ze laska sie ok sydaje, ale wiesz tamte tez Ci sie takie wydawaly :p wiec nie badz juz az taka ufna.Chociaz sama zobaczysz jak dziewczynki reaguja na opiekunke.Aimee juz duza wiec sama powie jak cos nie tak bedzie.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5229 dnia: 26 Marca 2015, 23:22 »
No tak, ale ona będzie tylko na kilka godzin raz na jakiś czas, więc to też inaczej.

Nie mogę się ogarnąć - potrafię przez tydzień nie jeść słodkiego, a później mnie najdzie jak dzisiaj i wciągam ciacha  :'( Biodra mam ogromne - masakra jakaś  :-\

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5230 dnia: 27 Marca 2015, 10:13 »
Ja w tygodniu trzymam sie ograniczeń al w weekend sobie robie wolne i dzisiaj juz sie nie mogę doczekać wieczoru kiedy siądę z whisky i chipsami przed tv :D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5231 dnia: 27 Marca 2015, 12:44 »
Nie pierd.ziel glupot :).Jestes szczuplutka i chyba przesadzasz :).

Ja dzisiaj Julii w lidlu na wielkanoc kupilam pilke i skarpetki :p.Dokupie slodycze dla niej i dla mlodego (plus jakas bluzke dla niego) i bedzie gitara.A dla amelki moze kocyk z imieniem.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5232 dnia: 27 Marca 2015, 18:21 »
A ja już dzisiaj zaczęłam grzeszyć. Normalnie tez w tygodniu sie trzymam :)
Ale dzisiaj pojechałam z Weronika - ta co ma sie opiekować dziewczynkami - do Dublina do lekarza i na zakupy.
Byłam w HM - kupiłam śliczne sukienki dziewczynkom na święta i sobie tez ;)
Pózniej peniak i dealz. Wszystko biegiem bo miałam z Aimee na basen jechać. W końcu i tak nie pojechałam :)

A z sylwetka nie przesadzam bo sie roztylam trochę od stycznia a tu wyjazd niedługo :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5233 dnia: 27 Marca 2015, 21:16 »
Jakie kiecki kupilas?

Ja do peniaka na blanczu sie wybieram ... ale nie wiem czy to d9bry pomysl z 2 dziewczynkami...

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5234 dnia: 27 Marca 2015, 22:17 »
Rano nie było tak źle. Później jak szkoły pozamykali, to się ruch zaczął

Dziewczynkom kupiłam takie: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0245032004.html
Mojej nie ma na stronie

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5235 dnia: 1 Kwietnia 2015, 08:22 »
Fajne kiecki i fajna ich cena :)

Co.tam w ogóle słychać?

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5236 dnia: 1 Kwietnia 2015, 10:44 »
Kurcze latam na szmacie od poniedziałku i na nic nie mam czasu :)
Ale jeszcze tylko zmienię pościel, zrobię 134 prania i gotowe  ;D

Nie wiem co zrobic na święta. Mam karkówkę to ja opiekę w niedziele na obiad. Biala kiełbasę jutro kupie w polskim sklepie, upięte babkę i jakieś cup cakes czy coś w tym stylu. Chciałam robić jeszcze zażartej i maślane ciasteczka ale próbujemy sie odchudzić :)
Oprócz tego żurek, jakaś sałatkę i moze faszerowane jajka?
Co jeszcze?

No i od poniedziałku znowu ostro ćwiczę dwa razu dziennie. Do maja musi być moc :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #5237 dnia: 1 Kwietnia 2015, 11:13 »
Ja mysle ze nie ma co wiecej kombinowac...
U nas biala kielba, zurek pieczone mieso, bigos , jarzynowa,  indyk
Ale to wymienilam co jest zawsze w 2 dni u 3 rodzin z ktorymi bedxiemy sie widziec

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5238 dnia: 1 Kwietnia 2015, 17:06 »
Jajka faszerowsne z wedzonym lososiem j koperkiem?

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5239 dnia: 1 Kwietnia 2015, 18:56 »
Myślałam o jajkach faszerowanych pieczarkami. Chociaż Ewka wstawiła dzisiaj kilka fajnych przepisów :)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5240 dnia: 7 Kwietnia 2015, 17:54 »
Hej dziewczynki :)

Jak tam po świętach?

U nas jak zwykle była moja największa zmora, czyli siostra Emila.
Zadzwoniła do mnie w piątek o 17.30 co ona ma przygotować  :mdleje: Czy tylko ja w Wielki Piątek o tej porze mam już wszystko zaplanowane, pokupowane i przyprawione mięsa??
Oczywiście znowu trzeba było ją przywieźć i odwieźć, bo jak to stwierdziła "chyba cię posrał...o, że ja będę autobusami jeździła" Powiedziała to do Emila nie do mnie, bo ja bym ją chyba w papę strzeliła.
Postanowiła, że rzuca palenie i ja wiem, że to nie jest proste - sama rzucałam, więc wiem jak to jest, ale zamęczała wszystkich tym na około. Dziewczynki trzy razy wyciągnęła na spacer, "bo ona już nie wie co ma ze sobą zrobić" I jak dla Mai to spoko, to Aimee zaczęła się buntować - no ileż można... Po czym nawaliła się jak stodoła i zrobiła mi wstyd przy znajomych. Porozlewała drinki po całym parterze, zbiła szklankę, po czym zawinęła się i polazła spać zostawiając mnie z całym tym brudem.
W poniedziałek nie wyrobiłam i zabrałam dziewczynki nad morze i na pac zabaw. Jak wróciłam to nawet się do mnie nie odezwała, spakowana już tylko walnęła mi brudnym kubkiem w kuchni (bo nie można go wstawić do zmywarki). Oczywiście "dziękuję" za przygotowanie całych świąt też nie usłyszałam.
Przyjechała w sobotę w nocy i pojechała w poniedziałek przed południem, a torbę miała taką, że spokojnie połowa mojej garderoby by się tam zmieściła... No nie trawię tej laski.
Obiecałam sobie, że to ostatnie święta - niech teraz ona przygotowuje. Na Boże Narodzenie wybieramy się do Polski, a jeśli będzie tak samo za rok, to bukuję hotel na Wielkanocny weekend da naszej czwórki i niech spada leniwa cwaniara.

No to się wyżaliłam - a jak Wam przebiegły święta? Mam nadzieję, że zdecydowanie milej niż mi :)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #5241 dnia: 7 Kwietnia 2015, 22:04 »
Oj to Ci soe egzeplarz trafil, masakra....a wiesz ze takim ludziom jest w zyciu dobrze?tylko inni sie mecza.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5242 dnia: 7 Kwietnia 2015, 22:19 »
No wiem właśnie... Chociaż w sumie to ja nie wiem o co chodzi, bo ona kiedyś była bardzo za naszym związkiem a od jakiś trzech lat jej się odwidziało i ciągle robi wszystko, żeby nas skłócić...

No i z drugiej strony nie sądzę, żeby ona była szczęśliwa.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5243 dnia: 7 Kwietnia 2015, 22:31 »
Ja się tylko zastanawiam po co do Was w ogóle przyjeżdża skoro Cię nie lubi ??? Jeśli tęskni za bratem i dziewczynkami to może się z nimi na neutralnym gruncie spotkać ...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5244 dnia: 7 Kwietnia 2015, 22:36 »
Nie wiesz o co chodzi?
To chodzi o $
Dopoki e. Pomagal dawal kase i nie mial was to bylo spoko jak sie postawiluscie to juz jestrscie be.
A przede qszystkim ty- bo gdyby nie ty do e. Dalej by rozpieszczal siostrzyczje hehe

Kurde ja tak ludzi zamecxam zawsze bueganiem i dietami hehehe
Ostatnio tez wlosami bo spierdzielilam kolor na glowie i o niczym innym ze mna sie nie dalo gadac tylko o rozpaczy nad wlosami  ;D

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5245 dnia: 8 Kwietnia 2015, 00:09 »
Loona bo to taki typ. Przez rok jak tu mieszka to na początku prawie wcale nie przyjeżdzała bo miała kumpele i kasę. A teraz koleżanka sie wypięła, z kasa cieżko to sie wcina, bo jak E przywiezie i zawiezie to nic jej nie kosztuje a i na jedzeniu oszczędzi nie. Teraz to chociaż z jakaś flaszka czasem przyjedzie bo wcześniej to wiecznie na krzywego. E ja ustawił trochę. A jak lecieliśmy na wesele mojego brata to pochowałam. I opiekunka mi mówiła ze była bardzo zdziwiona ze nie ma sie czego napić. Szczególnie ze tydzień wcześniej były urodziny Mai i widziała ze jest dużo alko.

Sylwia mecz ile chcesz. Js od jutra powrót do diety i ćwiczeń. W przyszłym tygodniu E ma urlop wiec planuje biegać codziennie oprócz tego :) także pisz i mobilizuj mnie.
Włosy sama sobie popsułam rok temu. Do dzisiaj mi odrastają :(

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5246 dnia: 8 Kwietnia 2015, 00:22 »
Pociesze Cie :p.
Nie mam lepszej szwagierki :).
Tyle ze moja daleko mieszka :p i zerowy kontakt mam z baba.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5247 dnia: 8 Kwietnia 2015, 08:35 »
 ;D
Aga to 9na w koncu zamoeszkala W IE?
Daleko od mamusi i daje rade? :-p

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #5248 dnia: 8 Kwietnia 2015, 09:26 »
Współczuje relacji z siostrą, ale nie dziwię się, że macie dość. Moja SIS w tym roku na święta właśnie w hotelu z dzieciakami była i mówi, że bajer. Odpoczęli bez rodzinnych waśni, stania przy kuchence, sprzątania. Po prostu oni i dzieci.
Też jestem za taką opcją!
Kibicuję w powrocie do diety, wszyscy wokół dietują :D

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5249 dnia: 8 Kwietnia 2015, 09:27 »
Daleko od mamusi ale wiecznie z mamusia na telefonie. Teraz już sie trochę ogarnęła ale w zeszłym roku nie poprosiła Emila jak coś potrzebowała tylko wydzwaniała do mamusi żeby ta pogadała z Emilem.
I w ogóle wiecznie sie zali mamusi ze ma dwóch braci a czuje sie jak jedynaczka. Jakby była normalna to by było insczej. Jeszcze Emil jest taki naiwny ze ciagle do niej wydzwania ale młody na ja totalnie gdzieś.
Mnie najbardziej meczy w tych relacjach to wieczne wtrącanie sie ich mamy.
Chociaż mam wrażenie ze jak Aneczka buła tu przez miesiąc to w końcu troszkę bardziej przejrzała na oczy.

Generalnie my ostatnio kłócimy sie tylko o nią. Nie pamietam żadnej kłótni z innego powodu.
Zastanawiam sie kiedyś czysto do niej wróci czy jyz zawsze taka bedzie.

A dzisiaj rano już poćwiczenie :)