Autor Wątek: Moje nietypowe odliczanko :)  (Przeczytany 300655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
Odp: Moje nietypowe odliczanko :)
« Odpowiedź #4770 dnia: 24 Lutego 2014, 22:34 »
Ja mam strasznie słabą głowę po tej ciąży. Ale może to rozcieńczyć sokiem kokosowym??

Moja szwagierka strasznie mnie wkurzyła w Pl, więc żadnych fotek na fb nie wrzucam, żeby nie widziała dziewczynek. Powiem Wam, że było tak ostro, że już zapowiedziałam Emilowi, że moja noga tam więcej nie postanie. Chyba, że ona się wyprowadzi. I on się mi nawet nie dziwi.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4771 dnia: 24 Lutego 2014, 22:35 »
Matko a co wywinela??  ???
Dobrze, ze juz u siebie jestescie  :-*
Ty tez pieknie wygladasz  :-*

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #4772 dnia: 24 Lutego 2014, 22:44 »
Aga zablokuj ją i tyle.
Wszyscy fotki zobaczą tylko nie ona.
Jak zechcesz to napisz czym ona tak mocna Cie wkurzała :-\
 Szkoda,ze tak wyszło z tym spotkaniem,ale najważniejsza córcia.
Oby jej grymasy przeszly juz.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4773 dnia: 24 Lutego 2014, 23:00 »
Dobrze chociaż że E rozumie i głupio nie gada bo mój na to co Kaska napisala mowi ze to dawno bylo.Ale ku.r.w.a co z tego że dawno ?
No i brawo dla E za postawe!

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #4774 dnia: 24 Lutego 2014, 23:12 »
JA tam sie bardzo cieszylam ze epadlas choc na chwike i moglysmy sie poznac ;)))

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4775 dnia: 24 Lutego 2014, 23:39 »
No właśnie nie chcę jej blokować, bo ak siżę dowie, że jednak coś wrzucam, to będzie foch na mnie i znowu będę tą najgorszą, a tak po prostu nie będę publikowała i tyle  :D

Generalnie mojej szwagierce odwaliło w dniu chrztu. Na początku myśleliśmy, że chodziło o to, że uraziliśmy księżniczkę już po chrzcinach na takiej domowej imprezce, ale później uświadomiłam sobie, że ona już focha miała rano w dzień chrztu.
Ona powinna była rok temu się obronić, a tu ani obrony ani pracy zarobkowej. Mamusi wmawia, że jest tak ciężko, że nie ma pracy, albo jest za 300zł !!! i mamusia jej ślepo wierzy. A tak się złożyło, że jak jechałam na zakupy z ich mamą, to w aucie leżała jej cv i jest beznadziejna. Zdjęcie na cv z imprezy z odblaskami na okularach, zero opisu zadań wykonywanych na poprzednich stanowiskach - generalnie porażka.

No i jak już z sali poszli wszyscy "zewnętrzni" goście i zostali tylko ci, którzy i tak spali u nich w domu, to przenieśliśmy imprezę do domu, żebyśmy i ja i Aneczka (ich mama) mogły się też napić, bo tak robiłyśmy za kierowców.
No i na imprezce jakoś tak wyszła rozmowa o pracy i powiedziałam jej o tej cv, że może niech ją inaczej napisze, a najlepiej niech pogada z Wojtkiem (mąż chrzestnej Aimee), bo on ostatnio zmieniał pracę trzeci raz ;) Emil też jej powiedział, że nie może oczekiwać, że dostanie od razu pracę za 2000, ale że zacznie od jakiś tam mniejszych sum. Basia dodała, że ona pierwszą pracę miała za 750zł, a za pokój musiała zapłacić 500zł.
No i podsunęliśmy jej pomysł, żeby dała ogłoszenie do gazety, że wypełnia PITy, bo jest pełno takich osób jak ja, czy mój tata, które tego nie potrafią i zlecają takie rzeczy innym. Oczywiście ona zaczęla płakać, że się boi, bo co jak zrobi jakiś błąd i wszyscy jej tłumaczyli, że każdy popełnia błędy i że inaczej nie nabierze praktyki i niczego się nie nauczy, no i że każdy błąd da się odkręcić.
Ta oczywiście się poryczała i poszła na fajkę, gdzie mój tata powiedział jej dokładnie to samo co my.
No i się zaczęło. Gwiazda walnęła focha i przestała się odzywać

Chrzciny były w sobotę, w niedzielę "poprawiny|", na których zachowywała się jak gwiazda i wkur....ła mnie strasznie, ale to olałam zwalając na jej "gwiazdeczkowość"
W poniedziałek mój tata i chrzestny pojechali do Szczecina, a ja i Aneczka pojechałyśmy posprzątać salę. Szwagierka przez pół dnia wydzwaniała do znajomych i zapraszała ich na imprezę, na którą mieliśmy iść razem w sobotę, po czym wieczorem powiedziała nam, że "jest problem z biletami na imprezę".
Wiecie co, mam w d... wiejską potańcówkę, ale uważam za mega chamówę fakt, że najpierw mieliśmy iść razem, a później ta nam takie teksty wali...

We wtorek faceci coś tam robili i ich nie było i Aneczka z Aśką sprzątały chatę, a ja nasz pokój. Ta kretynka dalej się do mnie nie odzywała, chociaż rano zwróciłam jej uwagę, że wypadałoby chyba chociaż dzień dobry powiedzieć, na co dostałam odpowiedź, że mam jej nie pouczać, bo ona jest u siebie.
No więc sprzątałyśmy i co wchodziłam do kuchni a one tam były, to milkły nagle, a jak zrobiły sobie przerwę na kawę, to mi ikt nic nie zaproponował - wyobrażacie sobie jak się czułam?? W obcym domu traktowana jak intruz??
W środę pojechaliśmy do Szczecina i wdług pierwszego planu mieliśmy wrócić w piątek na Walentynki, ale atmosfera u Emila w domu nas zniechęciła i zostaliśmy w Szczecinie do poniedziałku wieczora.
Emil dzwonił do swojej mamy i powiedział, że albo ona pogada z córeczką i obiecają nam, że będzie normalnie, albo zostajemy w Szczecinie do soboty, przyjedziemy się tylko spakować i wrócimy do Dublina w niedzielę. Ta najpierw się poryczała, a później zadzwoniła i obiecała, że będzie normalnie...
Nie było!!
Nasłuchałam się, że nie jestem u siebie i że jestem dla Aśki nikim, bo "nawet nie jestem jej bratową" Wkur...ła mnie mocno tym tekstem i powiedziałam jej, że jestem matką jej córki chrzestnej i jej bratanicy i ogólnie kłótnia była na poziomie szkoły podstawowej, że jestem mało inteligentna, że mam spadać z JEJ domu i takie tam.
Powiem Wam, że jak wcześniej miałam szacunek dla ich matki, tak już nie mam, bo gdyby moje dziecko mówiło takie rzeczy do gościa w moim domu i do mojej przyszłej synowej, to strzeliła bym ją w gębę i kazała się opanować, a ona nie powiedziała ani słowa. Na co jej również zwróciłam uwagę.
Owszem ja też miałam spięcia z Emila bratem jak tu był, ale NIGDY nie było takiej sytuacji, że na drugi dzień się do niego nie odzywałam, czy nie zaproponowałam kawy jak robiłam sobie, bo jaki by nie był i jak bardzo by mnie nie wkurzał, to był gościem w moim domu i moim zadaniem było, żeby czuł się możliwie jak najlepiej.

A Aśka robiła mi na złość na każdym kroku - komentowała każde moje słowo (Emil ją złapał na tym kilkukrotnie), wrzucała wszystkie rzeczy do nas do pokoju, żeby było jeszcze ciaśniej, a na koniec wygrała, bo dostała od nas trzy sukienki i rzuciła te sukienki na ziemię w naszym pokoju. Nie ważne, że jedną z nich miała na "poprawinach".
Generalnie szkoda słów - powiem Wam, że takiej wieśniary chyba nigdy nie poznałam w cały moim życiu - i nie chodzi mi tu o miejsce urodzenia, ale o kulturę osobistą, a raczej jej zupełny brak.

No i zapowiedziałam Emilowi, że moja noga tam nie postanie. Oczywiście jeśli on chce, to może tam jeździć i nawet zabierać dziewczynki, ale ja się czuję obrażona, że gówniara na każdym kroku mi jechała, a pani domu nie zrobiła nic. Mi by było wstyd, gdybym tak zachowała się w stosunku do gościa w moim domu.

Emil też ma już dość, bo nie zrobiliśmy nic złego, a zostaliśmy potraktowani zwyczajnie po chamsku.

A najbardziej mi się podobało, bo w sobotę przed naszym wyjazdem, na naszej imprezie pożegnalnej - jeden z wujków, który nie był przy naszej wcześniejszej rozmowie - powiedział jej dokładnie to samo co my. Na niego też się obrazi??

I wiecie co mnie jeszcze wkurza, że gówniara siedzi w domu na d..., nic nie robi, matka i babka dają jej kasę i jeszcze okradają młodego. Młody ma 17 lat, uczy się i wiadomo, że nie ma dużo kasy, ale jest mega oszczędny i dużo kasy już sobie odłożył, ale nie daj Boże nie zdąży wpłacić na konto tego co ma, to mamusia mu zaraz podbierze, żeby dać córeczce!!! Żeby ta poszła na kolejną imprezkę i kupiła sobie kolejną parę butów i kolejną sukienkę.
Na naszej pożegnalnej imprezie przebierała się 5 razy w trakcie - żenada!!

Generalnie szkoda słów i pozostał ogromny niesmak.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #4776 dnia: 24 Lutego 2014, 23:55 »
Boże :mdleje:
A to tylko chrzciny były... :-\
Wyczuwam mega rozgoryczenie i wiele innych i się nie dziwię.
Aga najlepiej nie mieć kontaktu z taka rodzina.
Ja z teściową miałam ost kontakt dzień po ślubie (3,5 roku temu) i jestem dużo szczęśliwsza.
Co więcej bez teściowej małżeństwo jest lepsze ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4777 dnia: 25 Lutego 2014, 00:00 »
Wieśniara i tyle  ::).
Szczerze?
Jak bylas z nia u nas na chrzicnach to widzialam ze z nia cos nie halo ... tylko Majke faworyzowala,a Aimee nic sie nie interseowała!Brzydko tak.Totylko dziecko ktore tez chce aby ktos sie nim zainterseowal ...

Rafala matka tez nigdy nic nie powie.Ale ona falszywa bo tak to mi przytakuje,a pozniej obrabia dupe...i o mnie gada no na szwagra dziewczyne ::).

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #4778 dnia: 25 Lutego 2014, 00:02 »
Oj Agus nie zazdroszcze  :(
Jaka tępa dziewczyna ( czy to ta co była u Was w gościach w Halloween ?)
Pewnie sie cieszysz , ze nie musisz z nimi przebywać na codzień .
Szkoda, ze mama Emila sprawiła Ci przykrość bo miałam wrażenie ze ja lubisz  :(

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
  • data ślubu: 9.08.2014r.
« Odpowiedź #4779 dnia: 25 Lutego 2014, 06:25 »
Najwazniejsze, ze masz wsparcie w E. ! Kobieta masakryczna, szkoda nawet komentowac jej zachowanie.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #4780 dnia: 25 Lutego 2014, 07:27 »
Szkoda nerwów na taką osobę. Olać i tyle.

Szkoda, że w Bydgoszczy się nie spotkałyśmy. Teraz to my musimy do was polecieć :) A pewnie za jakiś czas się do znajomych w Dublinie wybierzemy. Niech tylko dziewczynki podrosną.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4781 dnia: 25 Lutego 2014, 08:30 »
Tak to właśnie ta, co w Haloween była.
Ona tez mega fałszywa, bo na chrzcinach usiadła koło kuzynki, której nienawidzi i sie jej podlizywala (Adiana siedziała blisko, wiec słyszała ich rozmowy), a na drugi dzień pojechała do babci obronić jej tyłek.

Magda zapraszamy :)

No na E mamie bardzo sie zawiodlam, za to E murem stał za mną :) i teść tez

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4782 dnia: 25 Lutego 2014, 08:48 »
Mama broni dziecka, to normalne, nawet jesli ono nie ma racji.
Ale nie diwie sie Tobie, ze czujesz rozgoryczenie, bo kazdy kto jedzie w gosci liczy na szacunek i mile traktowanie.
A ile ona ma lat?
Trzeba ograniczyc kontakty i tyle... Bedzie swiety spokoj.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #4783 dnia: 25 Lutego 2014, 09:04 »
Serio serio, sporo z tego widziałam w sobotę  - wniosek mam jeden, Pan Smarzowski mógłby nakręcić kolejny film na jej osobie ;D Nawet mam pomysł na tytuł  8) :D

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #4784 dnia: 25 Lutego 2014, 09:14 »
japcio do znajomych w Dublinie?? a Cork to coś?

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
  • data ślubu: 9.08.2014r.
« Odpowiedź #4785 dnia: 25 Lutego 2014, 09:20 »
A masz pewnosc ze ona wchodzi na to forum?? a tak liczylam ze zobacze Majusie w tej sukieneczce, co zamawialas. Bardzo mi sie podobala! Jak bd wiedziala, co siostra urodzi, to bede Cie dreczyc o namiar :-)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #4786 dnia: 25 Lutego 2014, 09:27 »
japcio do znajomych w Dublinie?? a Cork to coś?

Spokojnie, do was też wpadniemy :) Ale niech najpierw Karol nam podrośnie - na tyle, żeby ją zabrać ze sobą albo dziadkom zostawić :)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4787 dnia: 25 Lutego 2014, 09:52 »
Zdjęcia bedą tutaj także spokojnie. Nie sadze, żeby wchodziła na forum, bo już by mnie za to zjechala ;)

Pati ale Emil tez jest jej dzieckiem, a ona stoi tylko i wyłącznie po stronie Aśki.
Laska ma 26 lat, a zachowuje sie jak nastolatka. Jak walnęła focha, to poszła do pokoju i włączyła głośno muzykę. No ja tez tak robiłam. Jak miałam lat 14 ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4788 dnia: 25 Lutego 2014, 10:04 »
No laska juz dorosla panna, starsza ode mnie wiec czas sie ogarnac, a nie fochy strzelac.
Jak tak dalej pojdzie to zostanie zrzedzaca stara panna  ;D hie hie

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4789 dnia: 25 Lutego 2014, 11:35 »
Na włościach  :obrazony:

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4790 dnia: 25 Lutego 2014, 18:53 »
No ba  :D

Dziewczyny jak mogę wygenerować link, żeby wstawić fotki?? Imageshack mi nie działa :(

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #4791 dnia: 25 Lutego 2014, 19:38 »
O matko co za idiotka :mdleje:
Współczuję Ci strasznie!

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4792 dnia: 25 Lutego 2014, 20:22 »
A fotosik ?

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #4793 dnia: 25 Lutego 2014, 22:02 »
Aguś CIESZĘ SIĘ ŻE WRÓCIŁAŚ :D

ale wiocha ::)...
Adiana jaki tytuł proponujesz?
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4794 dnia: 25 Lutego 2014, 22:04 »
Łoooo

Bazując na jego ostatnim filmie, proponuję:
"Pod upadłą gwiazdą"

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4795 dnia: 25 Lutego 2014, 22:08 »
lub "z".... :P
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4796 dnia: 25 Lutego 2014, 22:14 »
 Wyspałam się, najadłam... możemy zaczynać :D

Ubieramy się

Szaleństwa z siostrą

Z mamusią

Pod kościołem

Tak słodko wyglądałam

Czekając na księdza

Z rodzicami (siostra poszła sobie do cioci Adiany  ;D)

Wypędzenie diabła

Siostra sobie o mnie przypomniała :D

Szalona rodzinka

Już przebrana

Mój torcik

Nie dali mi torta pokroić  :obrazony:

Mamusia ze swoją siostrzyczką

Dziewczyny jesteście nieocenione  :-*

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4797 dnia: 25 Lutego 2014, 22:22 »
Do zdjęć muszę odpalić laptopa bo w telefonie mam mikruski i nic nie widzę  ::)
Wstępnie mogę powiedzieć, z tego co niezaprzeczalne, ze wygladalas szałowo 8)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4798 dnia: 25 Lutego 2014, 22:27 »
Faktycznie malutkie fotki, a jak probuje powiekszyc to sie nie otwieraja tylko jest komunikat: strona nie istnieje.  :-[
Ale i tak widac, ze super wygladaliscie wszyscy! Fajna z was rodzinka!!!
Torcik sliczny  :D

A wiesniarq bedzie cos chciala... Wtedy jej sie odwdzieczysz, zobaczysz nadejdzie taki dzien  :D albo mamusi  :D

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4799 dnia: 25 Lutego 2014, 22:31 »
Zaraz zmienię ustawienia na stronie, to będziecie mogły zobaczyć większe po kliknięciu :)