Czyl ialbo ciaza jest bardzo wczesna (co by wykluczalo teorie o dacie ostatniej miesiaczki jak o wyznaczniku)
ostatnia miesiączka jest zawsze wyznacznikiem dlatego ,że nigdy nie wiadomo kiedy była owulacja (komórka jajowa jest tylko przez 24 h zdolna do zapłodnienia). Zazwyczaj przyjmyje się, że owulacja jest ok 14-15 dnia cyklu, co często okazuje się nieprawdą.....
W ciążę można zajść nawet podczas miesiączki. Czasem mogą być dwie owulacje w ciągu miesiąca. (Nawet gdzieś czytałam o ciąży bliźniaczej, w której jeden dzidziuś był młodszy od tego drugiego o pare dni ).
Pod wpływem stresu, podróży, i innych czynników owulacja może się przesunąć i czasem konsekwencją jest wcześniejsza lub późniejsza miesiączka albo

dzidzia

. A ty chyba byłaś przed dwoma ślubami ? to przecierz ogrmny stres..... jeśli już nie sam ślub, to te przygotowaniea...aby wszystko było tak jak sobie to wymarzyliśmy....
Zdarza się też tak, że pomimo zapłodnionia komórki jajowej kobieta ma @ i nawet nie wie o tym, że przez pare dni była w ciąży. Powodów jest sporo, m.in. nie zagnieżdżenie się moruli na ścianie macicy.
Ale jeżeli ty nadal nie masz @, obeswujesz u siebie jakieś objawy (choć z tymi objawami jest różnie, ja byłam np. tylko taka "rozpalona" na czole, i było mi zimno, tak jakby mnie łapała jakaś infekcja i nic więcej) to nie myśl niepozytywnie. Lekarz kazał Ci przyjść za tyddzień , bo tydzień czasu dla takiego maleństwa to bardzo dużo i maleństwo w tedy bardzo szybciutko rośnie.
Nie martw się na zapas.....mysl tylko, że bez względu na wszystko będzie dobrze. Zawsze musi być dobrze.
PS. w skrycie ducha czekam na twój nowy wątek w bebikowie