Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1511841 razy)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #11610 dnia: 11 Października 2018, 21:01 »
Szacunek do ciebie sąsiadko pamiętam jak mówiłaś "ja bieganie, jak ty możesz to robić " teraz rolę się odwróciły... I to bardzo mocno.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #11611 dnia: 11 Października 2018, 21:15 »
Ja na myśl o maratonie jednak trochę się boję, ale to samo było z połówką :P ;)
Póki co zdrowie dopisuje, oczywiście badam się i w ogóle, by wszystko było jak nalezy :)
Zmęczenie robi swoje... Trzymam więc kciuki byś bezpiecznie dotarła na metę :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #11612 dnia: 12 Października 2018, 10:35 »
Madzia, gratulacje :)

Ja mam za tydzień bieg, ale nie trenuję, bo dopadło mnie przeziębienie. Herbatka, kocyk, książka - to mój thriatlon :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11613 dnia: 12 Października 2018, 21:40 »
Dzięki
Taki thriatlon też potrzebny od czasu do czasu ;)
Duzo zdrówka! :)

Ja w niedzielę biegnę z Dominikiem, młody porywa się na dystans 2,5km. Oczywiście myślę że to będzie marszobieg, ale niech ma, jak chce :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11614 dnia: 14 Października 2018, 14:29 »
Żeby w październiku biegać na krótkim rękawku... 5km w 40 minut... Starzeję się :(

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11615 dnia: 25 Października 2018, 14:21 »
Dziewczyny ze Szczecina i okolic, serdecznie zapraszam na bieg dla mojej koleżanki Ani, o której już pisałam na forum.
Osoby w każdym wieku mogą wystartować, zapisy są oczywiście bezpłatne, za to będzie można wrzucić coś wolontariuszom do puszek.
Będą super gadżety dla startujących  :)

Offline terenia85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.05.2001
  • Ślub w: Ozorkowie
« Odpowiedź #11616 dnia: 7 Stycznia 2019, 12:58 »
Ja poradziłam się dietetyka z mojej siłowni i zaproponował LINK USUNIETY musze przyznać że trzeba przeboleć pierwsze tygodnie i przyzwyczaić sie do porcji ale po miesiącu czułam że nie jestem taka napuchnięta. Oczywiście samym jedzeniem się schudnie ale próbując połączyć to z ćwiczeniami znacznie szybciej osiągniesz zadawalające wyniki  :serce: Ćwiczę już 4 miesiące 3 razy w tygodniu i jestem o 8 kg lżejszą kobitką  ;D 8)
« Ostatnia zmiana: 7 Stycznia 2019, 17:14 wysłana przez ~Ania~ »

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11617 dnia: 19 Stycznia 2019, 11:11 »
Hej :) jak tam Wasze ćwiczenia/bieganie/aktywność fizyczna ;) dziewczyny w nowym roku?
my wciąż biegamy :) :)
w październiku młody przeszedł samego siebie, biegnąc  te 2,5 km tylko z dwoma krótkimi przerwami na marsz. Strasznie dumna z niego jestem do dziś :)
Za nami przygoda w Poznaniu - Bieg Niepodległości, ten tłum był niesamowity, a odśpiewanie hymnu w takim gronie - uczucie nie do opisania, ciary, po prostu ciary :)
Ten rok rozpoczęłam od startu w Bieruniu na 17 km, gdzie prawie wyzionęłam ducha ;) takie były warunki do biegania. Snieg, lód, woda, błoto... ścieżki cienkie, gdzie nie mieściły się dwie stopy.. Nigdy więcej! Ale to był pomysł taty ;) Dałam radę, choć było ciężko :)

W tym roku póki co głównym celem jest Wings w maju w Poznaniu. Wpłaty dokonane na ten szczytny cel, nie możemy się już doczekać samego biegu :)

Japcio, zawsze przychodzi jakiś cięższy czas. Ja tam mam teraz, czas gorszy od tego zazwyczaj... Ale nie można się poddawać, tylko dalej brnąć przed siebie, a będzie lepiej! :) :) :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11618 dnia: 19 Stycznia 2019, 12:14 »
Nie mogę ogarnąć myśli... Kumpela z pracy, prawie w moim wieku, biegaczka. Maratony, ultra maratony, zdrowe odżywianie.... Syn znalazł ją martwą na podłodze.... Zawał....  Dowiedziałam się przed chwilą...
A podobno sport to zdrowie...

Magda, badasz się? Biegasz coraz dłuższe dystanse. Dbaj o siebie.

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #11619 dnia: 20 Stycznia 2019, 00:02 »
O matko :-(  nikt o tym nigdy nie mówi...o tym żeby się badać regularnie. mimo że jestem świadoma zagrożeń też  badam się tylko raz na jakiś czas..

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11620 dnia: 20 Stycznia 2019, 08:53 »
Japcio to straszne :(

Ja na siłownię wrocilam, cm idą ale w górę :P

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #11621 dnia: 20 Stycznia 2019, 17:42 »
Straszne ;/

Ja wróciłam do biegania. Nie są to jakieś oszałamiające dystanse, ale powoli do przodu...

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11622 dnia: 20 Stycznia 2019, 18:03 »
Ja też biegam. Na bieżni na dworze dla mnie za zimno. + fitness przed tv z Martą Henning. I inne odżywianie. Trochę mi się przytylo i wszytsko poszło mi w brzuch. Już koleżanki z pracy pytają czy może w ciąży nie jestem.. Nie jestem.

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #11623 dnia: 20 Stycznia 2019, 21:44 »
Ja też biegam na bieżni w domu plus ćwiczenia z aplikacją. Niby mam wrażenie że cialo bardzo powoli się zmienia a waga ani rusz :(

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #11624 dnia: 21 Stycznia 2019, 11:23 »
Magda, straszna historia...

Ja nadal zumbuje dwa razy w tygodniu i nic więcej mi się nie chce. Od wiosny rower dorzucę okazjonalnie i trzecią zumbę bym chciała.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11625 dnia: 21 Stycznia 2019, 11:51 »
Agnieszka ja mam na odwrót. waga mi spadła a cialo...hm... ciagle takie same.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #11626 dnia: 21 Stycznia 2019, 12:22 »
Ja zaczęłam chodzić od jakiegoś czasu ☺jak narazie to się fest wkreciłam ☺

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #11627 dnia: 21 Stycznia 2019, 12:50 »
Ja bardzo dużo ćwiczę, ale biegać nadal nie mogę :( Natomiast dobrze jem, ale efekty mam marne. Nie poddaję się, walczę ze swoim chorym organizmem. Lekarz mi ostatnio powiedział, że ktoś kiedyś odkryje co mi jest ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11628 dnia: 21 Stycznia 2019, 12:58 »
Podczas wyjazdu do Kołobrzegu miałam okazję pierwszy raz pobiegać na bieżni. Jak dla mnie rewelka. Po feriach planuję wizytę na siłowni w naszym mieście. Bydgoszcz - coś polecacie? Gdzie najlepiej zawitać?

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11629 dnia: 22 Stycznia 2019, 11:30 »
Nawet ja się zmobilizowałam i zaczęłam chodzić na stretching. 1x w tygodniu, docelowo 2x w tygodniu chyba spróbuję. Od lutego zaczynam basen (czekam na kartę multisport) i planuję 3x w tygodniu pływać.

Dieta - staram się jechać systemem 8h jem i 16h trawię ;) Ale przyznam, że jak do Świąt mi jakoś to szło to teraz bardziej w kratkę. Waga stoi od kilku tygodni, ale nie dziwię się, bo jak się o 22 zjada draże kokosowe Korsarz to tak później jest  :P

Liczę na to, że jak kliknę wakacje, ustawię licznik dni do wyjazdu to dostanę mega kopa motywacji.

Gosia, widziałam jak ćwiczysz regularnie. Jestem w szoku i kłaniam się nisko z podziwem!!! Brawo :) Zamówiłaś gorset? To działa? O co tam chodzi w nim dokładniej?

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11630 dnia: 22 Stycznia 2019, 11:52 »
Ja sie skusiłam na diete oxy. Zobaczymy... Co 2 dzien staram sie, bieznie na zmiane z fitness z Youtube.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11631 dnia: 22 Stycznia 2019, 13:05 »
Też muszę zacząć działać na większą skalę - za kilka miesięcy mam spotkanie z klasą. 20 lat po maturze :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11632 dnia: 22 Stycznia 2019, 13:17 »
Ja Wam powiem tak, od czerwca chodziłam regularnie na fitness - joga, trampoliny, funckjonalny, rowerki, interwały, cardio i nic - troche po ciele czułam ale dupa. Do tego bardzo racjonalne odżywianie się. Jedynie co mi nie wychodzi to rezygnacja z alko bo słodyczy mogę nie jeść...

Od listopada dołożyłam 2 x trening personalny na siłowni, to jest 1h z trenerem plus ok. 40-60min cardio - bieżni, orbitrek i inne takie
Od grudnia 3 x trening personalny, 1-2 joga, 1-2 trampoliny, hity i inne cuda
No i od stycznia 1500kcal, bezwzględnie bez podjadania męża - jadłam widocznie za mało...

No i mam od 1 stycznia 2kg na minusie, w końcu!!! I tak zdrowo bo 0,5kg na tydzien i trzyma sie...WIec trzymajcie za mnie kciuki, wakacje mam za 6miesiecy :D

Paula kupiłam gorset i hmmm taki sobie u mnie efekt - po pierwsze wszystko co spłyci wychodzi górą lub dołem, po drugie myślałam że będzie bardziej spektakularnie, ale daje mu czas...Ja w ogóle mega z brzucha spadłam, jakieś dobre 10cm przez treningi

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11633 dnia: 22 Stycznia 2019, 13:36 »
Gratuluję sukcesu! Ostatnie na zdjęcie na instastory - jaka szczupluteńka buzia! Moim zdaniem schudłaś bardzo, może waga tego nie pokazuje ale ciało właśnie tak! -10cm w brzuchu mówi samo za siebie :)

Ten gorset zakłada się na ćwiczenia? On ma wspomagać spalanie albo zapobiegać obwisłej skórze albo coś z takich cudów? Czy to tylko chodzi o efekt wizualny?

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #11634 dnia: 22 Stycznia 2019, 14:23 »
Gosia może na wadze nie schudłaś bardzo ale naprawdę potwierdzam, że na IG to widać zmianę! Masz takie coraz bardziej fit ciało! :)
Gratuluję samozaparcia :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11635 dnia: 22 Stycznia 2019, 14:31 »
Dzięki dziewczyny, ja też po twarzy widzę i np. po ramionach których zawsze nie lubiłam, ale mega dziwne jest że waga stała bo to było najbardziej frustrujące widzieć yle kilogramów.
Ale kochane jesteście, że tak piszecie, bo nie ukrywam, że czasami jak patrzę na wagę to motywacja znika ;)  :-*
A każde dobre słowo podnosi mnie na duchu :D

Paula ten gorset ma niby na celu właśnie wyszczuplenie. Laski tam piszą, że samo noszenie go powoduje utratę centymentrów. Próbowałam zrozumieć jakim cudem, ale nie wiem nadal :D Ja wczoraj go miałam może z 15min i faktycznie skóra pod nim była spocona. Mój model nadaje się do ćwiczeń, ale nie wiem czy kiedyś się odważę, bo to zbyt wygodne nie jest ;) A ja na tej siłowni daję czadu. Efekt wizualny jak najbardziej, wyglądasz lepiej. Czytałam o tych gorsetach trochę, bo krążą plotki, że one deformują kości, ale nic mądrego nie znalazłam. Biorąc pod uwagę fakt, że one są polecane po ciąży, przez fizjo i wymuszają prosty kręgosłup stwierdziłam, ze zaryzykuje. Niemniej chyba i tak nie będę go nosić codziennie tylko na jakieś imprezy bardziej. Mój ma 3 stopniową regulację, na razie zapięłam się na 1 poziom, więc nawet jak dalej schudnę to i tak powinien trochę posłużyć.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11636 dnia: 22 Stycznia 2019, 20:49 »
Magda straszna historia :( przerażające...
Oczywiście badam się mniej więcej 2 razy do roku.

Ciri gratuluję postępów :) Zdjęć nie widziałam, ale cm mówią same za siebie :) No i nie patrz na wagę. Polecam o niej zapomnieć. Nie ważę się od grudnia 2016 roku. Dobrze mi z tym, jestem szczęśliwsza :) Widzę po sobie kiedy sobie pofolguję trochę, że trzeba się za siebie wziąć ;)

To ja próbuję zmobilizować się do innych ćwiczeń, ale zwyczajnie mi się nie chce. Bieganie sprawia mi radość, uszczęśliwia mnie, uspokaja. Inne ćwiczenia nie zapewniają tego, muszę się do nich zmuszać więc motywacji brak ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11637 dnia: 22 Stycznia 2019, 20:53 »
Ja się dziś zmotywowałam do ćwiczeń i... zamówiłam sobie opaskę Huawei z GPS do telefonu. Będę liczyć kroki i kontrolować tętno :) i do biegania i do pływania. Jupi :)

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #11638 dnia: 22 Stycznia 2019, 21:10 »
Japcio ja również uwielbiam bieżnię :)
Właśnie zamówiłam sobie jako prezent urodzinowy u męża :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11639 dnia: 22 Stycznia 2019, 21:14 »
Bieżnię? Fajno. Ja nie miałabym gdzie trzymać.