Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1509720 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline smoczyca
  • maniak
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #6630 dnia: 28 Lipca 2014, 20:28 »
miśka28, ziomaleczka, dzięki :)

miśka, a czemu mąż się zdziwił? nie wie o forum?

Ja mam dzisiaj jakiś depresyjny dzień  ::) Czuję się gruba i nieatrakcyjna... Nie mogę już patrzeć na swoje bryczesy, których się za cholerę nie mogę pozbyć... Nawet jakbym zleciała nie wiem ile cm z ud, to i tak bryczesy optycznie je powiększają. Nawet obcisłych krótkich spodenek nie mogę założyć, bo wygląda to okropnie  ::) Buuu  :(

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #6631 dnia: 28 Lipca 2014, 20:33 »
Smoczyca, na pewno przesadzasz, jak każda z nas na jakimś swoim słabym punkcie :-).

Chyba nie trzymacie za mnie kciuków małpy jedne  ::) Tamten antybiotyk mi nie zadziałał, od wczoraj biorę inny, narazie nadal nic, ale dopiero 2 dawki wzięłam, niedlugo trzecia. Oby do rana się polepszylo, bo boli jak cholera, jeść się nie da i czuję się taka 'zastana' bez ćwiczeń...

Ziomaleczka, a bierzesz coś ochronnego przy antybiotyku?

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #6632 dnia: 28 Lipca 2014, 20:41 »
Gratulacje Smoczyca!! :) I jak wrażenia? A chandrę przegoń na Szczeliniec na schody. :P

Ależ miałam nadrabiania.I nikt za mną nie tęsknił.... ;)
Po 2,5 tygodnia "laby" w sobotę wróciłam do gry-było 35 min na rowerku,przysiady i hula hoop;wczoraj 1,5 godziny szybkiego marszu za Kubą na biegówce,30 minut hula hoop,przysiady i 50 minut rowerek.Dziś póki co godzina w tandemie po górkach.
Kolano już prawie nie boli,jako swój osobisty ortopeda miałam rację w pierwszej diagnozie - nie było skręcone,tylko konkretnie obite.

Jeśli mogę poproszę o fotki,które mnie ominęły przez ten czas.U mnie wagowo mimo przerwy ok, 65kg pięknie się utrzymuje i bardzo dobrze,bo moim celem nie jest chudnięcie a jak u Liliann zmiana składu.

Justyś, jak będziesz miała chwilę, to podeślij na priv link, gdzie je kupujesz, jeśli na necie  8). Będę wdzięczna  ;D
Ja też miałam podpinać się do prośby,bo zdaje się,że w gąszczu privów odnośnie zdjęć,nie zauważyłaś mojej wiadomości. ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6633 dnia: 28 Lipca 2014, 20:50 »
Biorę 2x1 synbiotyk jakiś :) Nazwy nie pamiętam teraz :)

Smoczyca każdy ma jakiś słaby punkt, nie zamartwiaj się! Bądź dumna z tego co osiągnęłaś i nadal osiagasz :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6634 dnia: 28 Lipca 2014, 21:00 »

anusiaaa to juz wybywasz do Chorwacji??? pamiętaj, ze licze na szczegółową relację i w przyszłym roku będziesz moim koordynatorem  ;) rozumiem, ze już z nogami lepiej, skoro pobiegałas

Bolą ale mniej  ;D

Dziś poćwiczone 50 min :D Uff jak gorąco.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6635 dnia: 28 Lipca 2014, 21:12 »
Smoczyca na pewno przesadzasz, widziałam twoje foty w krótkich spodenkach i wyglądasz świetnie!

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6636 dnia: 28 Lipca 2014, 22:21 »
Miśka, żyję  ;D ćwiczę, nie biegam  ::) nie mogę się wybrać i teraz będzie ciężko, bo mi się dziecko przestawiło i budzi się o 6.30  ::) a miałam zamiar tak wstawać, żeby pobiegać... nie mam sumienia męża zostawiać z nią samą nie śpiącą, bo on ok. 9 do pracy i wraca po 22  :-\ No ale może to tylko przejściowe i w końcu dłużej pośpi... ale już nie będę się tłumaczyć bo to nie ma sensu ... w każdym razie chcę bardzo chociaż spróbować, żeby zadecydować czy mi pasuje czy nie...

Dziś wróciłyśmy z plaży, a w domu 34 stopnie  8) włączyłam klimę i spadło do 31  :P a ja uśpiłam dziecko i zasuwałam ponad godzinę z fitappy i mel B... chyba musicie mi to podwójnie liczyć  ;D

Mam mały problem z cardio... wiem że jest najważniejsze, ale wytrzymuję tylko niektóre max 20 min. treningi - niektróre robię całe, w innych muszę przystawać, przerywać... i tak ogólnie mi to ciężko idzie.... i mimo, że już długo do tego podchodze, to poprawa kiepska... A na zajęciach body bike mi super szło od początku praktycznie i po kilku zajęciach trzymałam się na równi z zaawansowanymi, a to przecież też cardio  ::)
Może mi polecicie jakieś takie treningi do rozkręcenia się?  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6637 dnia: 28 Lipca 2014, 22:32 »
Miśka to prawda miseczki A nie mam, ale ładnych piersi też nie
niestety są zwisające , zawsze miałam duży biust, podczas karmienia dobiłam do 75J  ::)
teraz jest 65G, ale zawsze patrzę by to obwód mi trzymał biust i gdy zdjemę ramiączka cycki mają się trzymać, inaczej biustonosz odpada  ;)

Sandra zdjęcia poszły i już wiesz gdzie zamawiam  ;) ale ja sobie patrzę na firmę biustonoszy i porównuje ceny  ;)

Anulka spróbuj to cardio - jest łatwe i przyjemne , na koniec z rozciąganiem  ;)

ja dzisiaj ramiona , brzuch i cardio  ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #6638 dnia: 28 Lipca 2014, 22:47 »
choć może wizyta u dobrej  brafiterki też by sie przydała - Szczecinianki polecacie jakąs??
[/color]

Selene - na Obrońców Stalingradu 4, na przeciwko Kaskady :) Pani dość bezpośrednia, ale mi akurat bardzo to pasuje ;)
anetka to teraz mam nową ksywkę "selene"? ;) ale dzięki za info
smoczyca mąż wie o forum od dawna, bo wbrew pozorom ja to już weteranka :P ale o wątku fit to tak ogólnie i był po prostu mile zaskoczony, że takie persony w nim urzedują, co biegaja na skalę krajową  :)
selena jak nie trzymam jak trzymam :) kurcze, to Ci narobiła ta dentystka ambarasu....mam nadzieję, ze ten w koncu  podziała. przy antybiotyku zawsze powinno sie brac probiotyki, bo masz wyjałowioną  dobra florę bakteryjną i o kolejne infekcje bardzo łatwo...
anulka80 spoko, ważne, że coś ćwiczysz, z tym bieganiem kiedyś nas zaskoczysz  :) a przy 31 stopniach to masz chyba od razu gratisową saunę przy treningu  :) a cardio z Mel B też Cie tak męczy? bo to nie musi byc jakies hardcorowe 30 czy 40 minut samego cardio,  takie 15 minut  dla początkujących wystarczy
sandra wszyscy tu baardzo tęsknili, tylko daliśmy Ci chwile na dojście do pełnej sprawnosci  :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6639 dnia: 28 Lipca 2014, 23:04 »
Wiesz co to chyba po prostu przez tą temperaturę się tak męczę... z Mel B też, ale w sumie większość robię, tylko jak dochodzi do niby-pompek czy czegoś podobnego to wymiękam... ale tego nigdy nie lubiłam... no i leci mi pot z czoła  ::) jakoś tak te ostatnie dni chyba cieplejsze... chociaż w pogodzie niby dziś tylko 34 stopnie, ale wilgotność wysoka i da się to odczuć.
Dziś ćwiczyłam tak: rozgrzewka jakaś, nie pamiętam - krótki filmik... potem piłka dla zaaansowanych z fitappy, wewnętrzna strona ud fitappy, cardio z mel b - 10 min jednego (wkurzyłam się i przełączyłam  :D) i 15 min. drugiego... potem jeszcze jedna piłka (ćwiczenia na brzuch, uda, nogi, pupę... i rozciąganie to:

Justyś, dzięki! przejrzałam, fajne! jutro zrobię ;) No i dzięki za fotki! miałam pisać u Ciebie, ale nie zdążyłam, tylko trochę poczytałam  ;)
Super zmiana! W moich oczach zawsze byłaś szczupła, ale faktycznie teraz to jest suuuper!  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6640 dnia: 29 Lipca 2014, 06:43 »
zle mi, bo nic nie robilam w weekend i wczoraj :( niestety ale przez prace mam mniej czasu i sil na cwiczenia... mam nadzieje, ze nie odbije sie to na moim ciele...
dzisiaj mam zamiar isc na crossfit, wczoraj mialam biegac, ale zasnelam nawet nie wiem kiedy ???
milego dnia fit laski  :-*

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6641 dnia: 29 Lipca 2014, 07:03 »
AnioOlek chyba potrzebujesz małego kopa motywacyjnego  ;) skoro wieczorami tak padasz, to może wstawaj pół godzinki wcześniej przed pracą? naprawdę taki "rozruch" daje powera na cały dzień, będziesz miała więcej siły i cierpliwości do petentów :P
u mnie pobiegane 10 km, znów spotkałam miłą Panią z pieskiem - biegają systematycznie  :) ale nawet przed 6 rano jest taka duchota,    że człowiek sie bardziej męczy, niech juz przyjdzie ta burza i porządnie popada....
anulka80 jak na takie temperatury u Ciebie to całkiem intensywny zestaw :ok: cardio rób tyle, ile dasz radę, ważne, zeby był ten element spalający tkankę tluszczową (o ile taką masz  :) )
aha smoczyca nie wiem skąd ten dół??? robisz już tak dużo  dla swojej sylwetki i zdrowia, ze chyba nie da się więcej, mnie tam Twoje uda się podobają nawet z tymi niby bryczesami  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6642 dnia: 29 Lipca 2014, 08:03 »
miska nie da rady jeszcze wczesniej wstawac... naprawde ciezko mi o tej 6 wstac, a o 5 nie ma mowy... jednak sen jest dla mnie najwazniejszy, wole sie wieczorami zmeczyc.
kopa motywacyjnego w sumie nie potrzebuje, bo az mnie nosi z tego "nietrenowania"
ale nic straconego, jak juz pisalam mamy drazek zamontowany w pracy wiec ide robic brzuchy ;D

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #6643 dnia: 29 Lipca 2014, 09:54 »
Miśka, wiem, wiem, biorę probiotyk, pytałam jedynie Ziomaleczkę, czy bierze, bo pisała o spadku formy  ;).
Po 3 dawce jest jakaś tam poprawa, łatwiej mi się przelyka, ale to nie jest jeszcze nawet o połowę mniej... Dam mu szansę, zaraz 4 dawka... Zastanawiam się, czy mogę coś zrobić 'bez pocenia się', że tak powiem, żeby sobie nie pogorszyć... Może poślady, wewnętrzną stronę ud... Gorączki nie mam, ino to gardło... Ehh, sama nie wiem, źle mi bez jakichkolwiek ćwiczeń. Brakuje mi nawet biegania  ::)

Anulka, temperatury nie zazdroszczę, chociaż klimatu tak  8).

Justyś, masz takie staniki, że biust Ci się trzyma bez ramiączek???Przy takim rozmiarze? Oooo, to ja się muszę wziąć za szukanie dobrego stanika.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6644 dnia: 29 Lipca 2014, 09:56 »
Pati, bo cięzko jest połączyć pracę, obowiązki domowe i cwiczenia. Trzeba miec duzo siły, która czasami opuszcza człowieka.

Ja mam swoj własny system motywacyjny - w mojej głowie wieczorami trwa walka :boks: :boks1:

Dziś w planach COŚ, ale co tego nie wie nikt. ;D Wracam o 19 do domu, potem obiad na jutro, usypianie Zuzy i o 21 zaczynam....ehhh byle do urlopu.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6645 dnia: 29 Lipca 2014, 11:02 »
Miśka dobre  :D pewnie że mam i to sporo  ::)

...ale mi spadły kolejne 3 cm w pasie  ;D Miałam się za często nie mierzyć  :P ale dziś córka przyniosła miarę, "zmierzyła" siebie i mówi "mama ja mam osiem, a ty?" i podała mi żebym się zmierzyła  ;) i mam 3 mniej w ciągu hmmm może 2 tyg... muszę odszukać notatki i uzupełnić. Niestety waga ostatnio stoi w miejscu  ::)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6646 dnia: 29 Lipca 2014, 11:15 »
ja po mel b pośladkii 40 min cardio - łało się ze mnie  ;D

selena tak , mam takie biustonosze, bo własnie biust powinien trzymac obwód biustonosza a nie ramiączka  ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6647 dnia: 29 Lipca 2014, 12:59 »
Ja też po :) Muszę się pomierzyć, ale to dopiero 3 sierpnia :)
Nie zrobiłam zdjęć jak zaczęłam ćwiczyć... Mam tylko dane w cm i kg...

Jak myślicie zrobić foty teraz? A potem może za rok zrobię :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6648 dnia: 29 Lipca 2014, 13:41 »
Kupilam na allegro zestaw hantli k drążek do ćwiczeń :D chce kgoras linka?

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #6649 dnia: 29 Lipca 2014, 13:50 »
dobra godz poćwiczona :D strugi potu wylane ::) mam w pokoju saunę...

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #6650 dnia: 29 Lipca 2014, 15:41 »
Patrycja ja chętnie okiem rzucę,jakie hantle wybrałaś ;) ile kg?
Justyś dziękuję za zdjęcia! :) Rewelacyjnie wyglądasz!Dla mnie,jak dla Anulki nigdy gruba nie byłaś,ale teraz jesteś rakieta!I za nic nie rozumiem po co Ci te majty czy body wyszczuplające pod kiecki,do kosza z nimi! ;D

Ja wczoraj jeszcze w domu pojeździłam na rowerku - 55 min z obciążeniem na jedną nogę.
Dziś już godzina za biegówką ;) zaliczona,pod wieczór może znów rower w tandemie i jak @ pozwoli to MEL B.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6651 dnia: 29 Lipca 2014, 16:27 »

« Ostatnia zmiana: 23 Października 2021, 18:33 wysłana przez zibi »

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #6652 dnia: 29 Lipca 2014, 16:44 »
Kupilam na allegro zestaw hantli k drążek do ćwiczeń :D chce kgoras linka?
Pati kupiłaś sztangę/gryf nie drążek. ;) Super,ja też od września planuję za sztangę się zabrać,będę musiała tylko dokupić obciążenie.
O właśnie miśka ;) reflektujesz na czwartkowe wieczorne odwiedziny z przesyłką dla mnie? ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6653 dnia: 29 Lipca 2014, 16:58 »
a tak pomylilo mi sie z drazkiem! :D

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6654 dnia: 29 Lipca 2014, 17:40 »
dzięki dziewczyny za dobre słowa, trochę m poprawiły humor  :-*

Gratulacje Smoczyca!! :) I jak wrażenia?

Bardzo fajny bieg. I szybka trasa, tylko z wyprzedzaniem było kiepsko, bo było mnóstwo ludzi. I nawet nie złapał mnie kryzys, który nazywam kryzysem piątego kilometra :P

Anio0lek - super zakup! Sztangę uwielbiam, ale to już chyba nieraz pisałam :) Można z nią cuda-niewidy zrobić :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6655 dnia: 29 Lipca 2014, 21:25 »
Miśka dobre  :D pewnie że mam i to sporo  ::)
anulka wcale to nie takie oczywiste -  laski nam tu kokietują, że niby im dużo brakuje np. do AnioOlek, a jak co do czego to zdjęcia fit lasek widzę  :) choć to pewnie tez kwestia postrzegania samej siebie....ja nie doceniałam wagi takich fotowych porównań, nawet różnice w wymiarach nie dają takiego efektu wow jak właśnie fotki ;D ale gratuluje spadków, oby tak dalej  :brawo_2:
mnie jakoś sztangi i siłownie nie pociągają - co najwyżej te ciężarki na ramiona, ale każdego kręci co innego  :)
sandra rozwiń myśl z tymi odwiedzinami bo nie nadążam  ::)

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #6656 dnia: 29 Lipca 2014, 21:44 »

anetka to teraz mam nową ksywkę "selene"? ;) ale dzięki za info

Nie, tak nazywa się salon :D ;) :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6657 dnia: 29 Lipca 2014, 21:51 »
Mnie baardzo kreca sztangi i ciezary :D
Jestem po treningu, super bylo! Ale taka duchota, ze ,asakra :o ze wszystkich kapalo doslownie!
Wyprobowalam liny do TRX, fajne one sa!
No i martwy ciag robilam na wiekszych ciezarach, bo 30kg.
Ach trzeba sie dobrze jutro rozciagnac, zeby zakwasow mega nie bylo...
Dobrejnocy  :-*

Anulka gratuluje spadku!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6658 dnia: 29 Lipca 2014, 22:03 »
POćwiczyłam z Mel B i ide spać :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #6659 dnia: 29 Lipca 2014, 23:24 »
a ja w tą duchotę odpuszczam...
dzisiaj pracowałam w piekarniku...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos