Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1509737 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #5910 dnia: 25 Czerwca 2014, 10:26 »
smoczyca - ja nie mówie, że ktoś ma się przyzwyczajać do nie picia wody. Jednym ta woda jest potrzebna ( i na zdrowie, niech sobie piją do woli), a innym nie - ja spokojnie przebiegam 15 km i nie czuje pragnienia. Wchodzę do domu, rozciągam się i dopiero sie nawadniam.

Ludzie z naszej grupy biegowej to również trenerzy biegania z wykształceniem wyższym (po AWF) więc co nie co się znają :) I uważam, że jak każdy trener/człowiek każdy ma swoje zdanie.
Tak samo jak słynna Ewa Ch., robi Turbo i mówi, że jest na bazie interwałów, a inni uważają, że mówi nie prawdę.

Z założenia: Trening interwałowy polega na tym, że ćwiczenia o wysokiej intensywności np. sprint na 90% swoich możliwości przeplata się spacerem, a więc ćwiczeniem o niskiej intensywności.

Widziałaś kiedyś Turbo Spalanie w całości?
Sa tam ćwiczenia szybkie i wolniejsze dlatego Ewa Ch. zapewne mówi o nim, ze jest OPARTY na interwałach bo jest zmienne tempo. Ot cala filozofia.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5911 dnia: 25 Czerwca 2014, 18:23 »
większość to faceci  min. 30 +, którzy często z uśmiechem pozdrawiają, a kobiety- w zasadzie młode dziewczyny - tylko lustrują wzrokiem ;)

haha, też to zauważyłam ;)

Widziałaś kiedyś Turbo Spalanie w całości?
Sa tam ćwiczenia szybkie i wolniejsze dlatego Ewa Ch. zapewne mówi o nim, ze jest OPARTY na interwałach bo jest zmienne tempo. Ot cala filozofia.

widziałam. i ma on niewiele wspólnego z interwałami, które robię z klientkami, albo sama. Albo coś się robi na maksa (interwał), albo nie, nie ma czegoś pomiędzy, co jest "prawie interwałem". Coś co się tylko przeplata z cardio interwałem nie jest.

Dobra, już się czepiać nie będę, bo się pobijemy :P  ;) Czepliwa jestem pod różnymi względami, ale tak mnie uczono, że szczegóły robią ogromną różnicę ;)

U mnie dzisiaj długie wybieganko.

Czekam na wydanie numeru startowego na Bieg Powstania Warszawskiego. Chciałam biec w tamtym roku, no ale nie wyszło, więc się nastawiłam teraz. Podobno bieg niezwykły. Doczekać się nie mogę :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #5912 dnia: 25 Czerwca 2014, 18:50 »
dziewczyny spokojnie, nie chciałam wywołać burzy w szklance wody ;) smoczyca skoro zajmujesz się tematem zawodowo to na pewno inaczej patrzysz na terminologię itp., ja tylko sprawdzam, czy mi trening odpowiada i tyle - ale faktycznie Ewka cos tam w trakcie jeszcze gada, ze w turbo wysiłek cardio przeplatamy z siłowym i to pewnie jest precyzyjne okreslenie :) jutro podejście do tabaty, zobacze co to za cudo :) i trudno, niech sie nawet ktoś podśmiewa, ale raczej ten pas zakupie, bo na etapie 7-8 km to juz bym coś przepiła, jakbym miała :)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5913 dnia: 25 Czerwca 2014, 21:10 »
haha, spoko, nie dojdzie do rękoczynów ;) :P

mój mąż kupił dzisiaj buty do biegania i jutro zaczyna trening. świat się kończy :P

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5914 dnia: 26 Czerwca 2014, 07:06 »
smoczyca przy takiej pasjonatce biegania to chyba była naturalna kolej rzeczy (jeśli chodzi o męża) :)
tabata zaliczona - fakt, dosyć intensywnie w krótkim czasie, ale elementy znane z Ewki, wiec do zrobienia, plus brzuszki i pompowanie pośladków ;) z Mel B oraz dawno nie robione tiffoczki :) miłego dnia

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5915 dnia: 26 Czerwca 2014, 09:03 »
U mnie wczoraj nici były z biegania bo męzu  nie dojechał i nie było z kim Młodej zostawic  >:( ale za to poćwiczyłam.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5916 dnia: 26 Czerwca 2014, 21:48 »
co dzisiaj taka mała aktywność na forum?

smoczyca przy takiej pasjonatce biegania to chyba była naturalna kolej rzeczy (jeśli chodzi o męża) :)

no właśnie nie bardzo "naturalna" :P Biegam od 2 lat, a mój mąż dopiero teraz się budzi :P U niego chęć do biegania często objawia się kiedy jedziemy na zawody. Widzi jak czasami jest ciężko i walczę ze sobą na trasie, a mimo to przybiegam do mety. I myślę, ze też by coś takiego chciał przeżyć ;) Ale to wszystko jest wynikiem systematycznych treningów, a on by chciał od razu biegać dużo i szybko. Faceci :P

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #5917 dnia: 26 Czerwca 2014, 21:54 »
Ja biegam od października, a mój mąż od 2 tyg i biega tyle co ja  ::)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5918 dnia: 26 Czerwca 2014, 21:57 »
no właśnie   ::) i to jest właśnie najbardziej wkurzające :P

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5919 dnia: 26 Czerwca 2014, 21:59 »
No :-D. I uwaga - nie ma kolki  ::).

Ja dziś tylko godzinka ćwiczeń, chyba mi się trochę nudzi, bo robię, byle odhaczyć i mieć z głowy w tym dniu  ??? Ale nie pozwolę sobie na nie zrobienie  8)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5920 dnia: 26 Czerwca 2014, 22:06 »
może po prostu potrzebujesz jakichś zmian?

u Was też w mieście organizowane są darmowe treningi? W Poznaniu w tygodniu jest joga, zumba i capoeira i ma to trwać do końca wakacji

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5921 dnia: 27 Czerwca 2014, 09:12 »
Jak mi sie chce cwiczyc! Dzisiaj juz robie trening na szczęście, bobjuz mnie nosi..  :-[

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5922 dnia: 27 Czerwca 2014, 09:56 »
Ja wczoraj zrobiłam sobie fajniusi trening, ale już nie mialam sił nawet pisać ;)

Dziś wybieganko i pogoda cudna.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5923 dnia: 27 Czerwca 2014, 10:31 »
smoczyca- lepiej późno niż wcale, mi właśnie o to chodziło, że przy takim Twoim zaangażowaniu w biegi mąż prędzej czy później zechce spróbować, bo najlepiej działa przykład najbliższej osoby....u nas nawet dzieci są zawiedzione, że mama biega, jak one śpią, bo tez by chciały - więc już obiecałam, że kiedyś ich popołudniem na trasę zabiorę (choć wiadomo, ze to nie będzie typowe bieganie), a gdzie wypatrzyłaś te darmowe treningi? co do facetów, to oni chyba ogólnie mają wyższą wytrzymałość i nie ma co porównywać, za to mają niższy poziom bólu i to dlatego kobiety rodzą dzieci :P
u mnie pobiegane, trochę później niż zwykle i już było bardzo ciepło - i jednak ta woda to by się przydała :)
AnioOlek daj czadu na treningu ;D

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5924 dnia: 27 Czerwca 2014, 11:48 »
A nie wiem nic o darmowych treningach, muszę popatrzeć na zumbę bym poszła :-D. Pewnie tak, co jakiś czas się nudzi, pomimo że urozmaicam treningi  8). Ale ja teraz do ćwiczeń podchodzę jak do mycia zębów, czasem mi się nie chce, ale nie ma, że nie umyję  ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5925 dnia: 27 Czerwca 2014, 21:53 »
Wybuegane rowne 13 km bez wody ;)
Idealna pogoda na bieganko.

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5926 dnia: 27 Czerwca 2014, 22:55 »
A ja nie wybiegania dziś  ::). Zawinił bób - mój kolejny nałóg letni  8). Za to porobiłam nowe rzeczy z Fitappy. Jest fajny jej filmik "Jak zmieniło się moje ciało po ciąży" czy coś takiego ;-). Przytyła 30kg  8)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5927 dnia: 28 Czerwca 2014, 07:35 »
selena że tak sie dopytam - co ma bób do biegania? ;D po raz pierwszy zajrzałam na samą stronę Fitappy (bo do tej pory tylko filmiki z youtube) i całkiem mądre rzeczy tam pisze, polecam szczególnie mamom w ciąży i po połogu, bo ona sama to przerobiła na sobie, że tak sie wyrażę - i nawet jeśli przybrała te 30 kg to pewnie każda młoda mama chciałaby miec taki brzuszek 3 miesiące po porodzie :)
także dziś intensywny godzinny zestaw z Fitappy zaliczony, w tym polecam coś na brzuszki dla naprawde wymagających  - ja trzecią serię robiłam ostatkiem sił ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5928 dnia: 28 Czerwca 2014, 08:14 »
Miska Ty chudzielcu!!! Nie ćwicz tyle bo znikniesz!!! :) :) :)

Wiem co mowię, ponieważ wczoraj ową koleżankę poznałam i nie wiem co ona tak szaleje z tymi ćwiczeniami  ;D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5929 dnia: 28 Czerwca 2014, 08:18 »
Aniu dzięki za komplement, ale odezwała się ta, co ocieka tłuszczem :P dzieci bardzo dziękują za gratisy, mam nadzieję, że kiedyś uda się bliżej poznać :)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5930 dnia: 28 Czerwca 2014, 08:21 »
O, Miśka, to pokaż się! W ogóle pokazujcie się dziewczyny, to największe motywacje ;-)

Ja o tych 30kg z przymrużeniem oka pisałam, bo jak widać bycie fit przed to jedno, a przybieranie w ciąży to drugie  ;D. Mi się podoba, że w tym filmiku po pokazuje, że pomimo zrzucenia kg ciało naprawdę się zmienia. Choć ja swoje chyba teraz lubię bardziej :-D.

A co ma bób do biegania? My biegamy wieczorem, a wieczorem najadłam się bobu... I już mi się odechciało  ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5931 dnia: 28 Czerwca 2014, 09:34 »
Ja wreszcie wczoraj pocwiczylam porzadnie! ;D czlowiek od razu lepiej sie czuje, mimo, ze gardlo pobolewa i katar leci z nosa ;) ale co tam...
Mam nadzieje, ze w przyszkym tygodniu bedzie juz dobrze. Wybieram sie tez na crossfit :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5932 dnia: 28 Czerwca 2014, 09:41 »
selena w stosunku do Ciebie to nie ma czym się chwalić, Ania jest po prostu bardzo uprzejma :) i w tym sensie ten bób, myślałam, że może na jakąś plantację wybyłaś i już nie miałaś czasu na bieganie ;) Fittapy sama coś mówiła o tych 30 kg, choć chyba trochę przesadziła ;) - ale na pewno była w formie, bo widziałam na stronie jej filmik  z brzuszkiem w III trymestrze, więc nawet w ciąży można byc fit :) 

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #5933 dnia: 28 Czerwca 2014, 09:42 »
crosfitt daje czadu...ja się chwilowo nie piszę..

ja mam dzisiaj w klubie Summer Open Day   i zapisałam się na TBC...
ale mam stracha, bo o ile zwykła infekcja mnie nie spompowała zbytnio, to angina już tak...
nadal czuję się jak flak  :-\
« Ostatnia zmiana: 22 Października 2021, 23:05 wysłana przez zibi »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5934 dnia: 28 Czerwca 2014, 12:27 »
Selena jak robisz bob bo wlasnie kupilam pierwszy raz?

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5935 dnia: 28 Czerwca 2014, 12:56 »
Najlepszym i najszybszym sposobem jest gotowanie na parze, ja ma zwykły garnek taki podwójny, na kuchenkę. Tak zostaje w nim najwięcej witamin itp, tak jest też najszybciej (10-15 min) i najsmaczniej :-). Ale można też w wodzie, wtedy nieco dłużej, ok.25 min, musisz sprawdzać, ma być miękki, nie rozlatujący się, ale także nie twardy :-).

Ja jem ekstremalną dla większości wersję :-D. Już w miseczce do gorącego bobu dodaję pół łyżeczki masła, koperek, sól, czosnek suszony i chilli :-D. Pyyyyyyyyycha.

W 100g ma jakieś 66 kcal (już w ugotowanym) i kiedyś czytałam, że ma te ujemne kalorie, czy jakoś tak, bo żeby go strawić organizm spala tłuszcz  ???. Ja mam wrażliwy żołądek, ale po nim nigdy nie miałam żadnych dolegliwości, nawet mnie nie wzdyma, co jest zagadką  ::). Jem pół kilo naraz, nie mogę się powstrzymać, sezon na bób jest krótszy niż na truskawki  ;D.

A zupa krem z bobu, pyyycha!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5936 dnia: 28 Czerwca 2014, 14:24 »
Oczywiście, że jestem uprzejma!  ;D ;D ;D ale też szczera  ;D

Jesteś szczuplutka, więc nie wiem czemu narzekasz.

Choć ja sama narzekam, a nic z tym nie robię, bo mi się nie chce :P

A jak jeszcze koleżanka która ze mną biegała zaszła w ciążę to mam kolejną wymówkę, żeby nic nie robić :P

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5937 dnia: 28 Czerwca 2014, 14:31 »
Aniu, kolezanka ma wymowke, ale Ty? ;D ;)
Widocznie dobrze czujesz sie w swoim ciele, ze nic nie robisz :)
Bobu nie lubie :P

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5938 dnia: 28 Czerwca 2014, 15:00 »
Aniu ja nie narzekam - jestem dumna z tego, co już osiągnęłam, choć moje główne założenia to nie super umięśniony brzuch ;) ale jestem najlepszym przykładem, gdzie przy odrobinie samozaparcia można czerpać przyjemność i powera z regularnego ruchu, czego i Tobie docelowo życzę :) mnie nawet te ujemne kalorie nie przekonają do bobu,  bo zwyczajnie żadnych fasolowatych i grochowatych  rzeczy nie trawię :P (jedyny wyjątek to fasolka szparagowa)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #5939 dnia: 28 Czerwca 2014, 15:15 »
miśka28 to ja Cię muszę na żywo zobaczyć...

dzisiaj silnęłam cardio...
znaczy się kondycja wraca
niestety z następnym treningiem muszę poczekać do wtorku...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos