Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1499628 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline smoczyca
  • maniak
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #3000 dnia: 19 Listopada 2013, 20:10 »
4 kg! super! zazdroszczę, bo u mnie to kg jak po grudzie idą, choć straciłam 35 cm, ale strasznie dużo czasu mi to zajęło  ::) Co do zaparć - może w swoich pokarmach masz za mało błonnika, albo pijesz bardzo mało wody

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #3001 dnia: 19 Listopada 2013, 21:02 »
Wodę piję, ogólnie zawsze pomagam sobie różnymi sposobami, kefiry, maślanki, rano na czczo przegotowana woda z miodem i cytryną, śliwki suszone... Od miesiąca nie karmię piersią, może to organizm się przestawia, sama nie wiem, aktywna fizycznie jestem, obijam się hula hopem, a ostatnio tydzień nic!  ::) Wiadomo jak się wtedy człowiek czuje  ::). Cm też uciekają, ale mnie ta waga najbardziej motywuje, bo dobrze już wyglądam, ale chcę ujrzeć magiczne 55 sprzed ciąży  8)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #3002 dnia: 19 Listopada 2013, 21:58 »
aktywna fizycznie jestem, obijam się hula hopem, a ostatnio tydzień nic!  ::)

spoko, mi prawie przez 4 miesiące nic się nie ruszało ;) Niestety tak jest, że nasz organizm w pewnym momencie adaptuje się do wysiłku. Nie ćwicz z hula hop codziennie - mięśnie potrzebują regeneracji. Kilogramami się nie martw - jeśli ćwiczysz, to powiększyły ci się mięśnie, a one więcej ważą niż tkanka mięśniowa. Wypij sobie jogurt z musli - polecam to: http://www.opinie.senior.pl/Benus-Musli-wieloowocowe,34734.html . Ma wysoki poziom błonnika, a zboż nie są sztuczne docukrzane, jak w niektórych.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3003 dnia: 19 Listopada 2013, 22:03 »
Na mnie działa musli, które sama robię z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym i innymi "przeczyszczaczami" ;)

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #3004 dnia: 20 Listopada 2013, 12:57 »
Dziewczyny, na zaparcia bardzo polecam Wam to NORMOLAX

Teraz jest w fajnej promocji na doz-ie za niecałe 12zł za dwa opakowanie ( jedno dla jednej osoby starcza na 2 tygodnie ). W Dr Max-ie też widziałam je w promocji.
Nie dość, że są dobre na zaparcia, to jeszcze daje uczucie sytości i hamuje ochotę na jedzenie. Moim zdaniem o niebo smaczniejsze jest to zwykłe ( z jabłkiem w dolnym rogu ), ale śliwkowe też da się zjeść. Tylko na efekty trzeba troszkę poczekać, tak ok. tygodnia ( przy stosowaniu 2 łyżeczek dziennie ).
« Ostatnia zmiana: 22 Października 2021, 19:57 wysłana przez zibi »

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #3005 dnia: 20 Listopada 2013, 13:26 »
ale po co dostarczać organizmowi jakieś chemiczne rzeczy, skoro możemy otrzymać to z pożywieniem?  ??? Ja rozumiem, że ktoś może mieć mega problemu, ale to już wtedy do lekarza i on coś zaleci. A już w ogóle na stwierdzenie "hamuje ochotę na jedzenie" dostaję dreszczy.  :ckm: Dziewczyny, nie traktujmy jedzenia jak wroga, może to banalne, ale trzeba jeść! A jak ktoś ćwiczy intensywnie, to powinien jeść więcej, a nie jeszcze się głodzić   ::)

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #3006 dnia: 20 Listopada 2013, 15:29 »
Ja jestem na "specjalistycznej" diecie i sama sobie dostarczać tego nie mogę  :-\ Dla hamowanie ochoty na jedzenie nie jest potrzebne, bo tego nie mam, ale moja Mama bardzo to sobie chwali  :)
A że jeść trzeba, to wiadomo  :) Każda dieta, która oparta jest na głodówce, czy wielkich ograniczeniach nie ma racji bytu - albo załatwi Ci organizm, albo efekt jo-jo murowany. Szkoda, że zanim do tego dojrzałam musiało minąć wiele lat  :-\

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #3007 dnia: 20 Listopada 2013, 23:02 »
Ja tez mam pytanie o dietetyczke w Szczecinie... Znacie kogos kompetentnego?

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #3008 dnia: 21 Listopada 2013, 12:34 »
hm, a nasza ziomaleczka nie jest dietetykiem?

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #3009 dnia: 24 Listopada 2013, 17:29 »
Dziewczyny, chciałabym poćwiczyć na brzuch, jednak jakiekolwiek brzuszki odpadają - mam sfatygowany kręgosłup i po 4 nie jestem w stanie podnieść się z podłogi  :-\ Czy któraś z Was ćwiczyła/ ćwiczy na czymś takim?

Mam coś takiego u rodziców w piwnicy, ale nie wiem czy warto pokój sobie zagracać  ??? ??? ???
« Ostatnia zmiana: 22 Października 2021, 19:57 wysłana przez zibi »

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #3010 dnia: 25 Listopada 2013, 12:52 »
osobiście nigdy nie ćwiczyłam na takim czymś, także nie wiem.

Ćwiczenie brzucha, to nie tylko popularne "brzuszki". Napinaj brzuch zawsze kiedy sobie o tym przypomnisz - czy to wtedy kiedy idziesz, czy siedzisz. Stojąc na przystanku wciągnij brzuch np. na 4 sekundy i puść, powtórz kilka razu. W domu możesz stanąć i przyciągać kolano do brzucha, napinając brzuch. To samo możesz zrobić z taśmą do ćwiczeń ( np. taką http://allegro.pl/tasma-do-cwiczen-made-in-usa-3-stopien-oporu-i3704599862.html ) - owiń sobie wokół stopy tej nogi, którą zamierzasz ćwiczyć, jeden koniec gumy przydepnij drugą stopą, a drugi koniec trzymaj w ręku - ćwiczysz wtedy z oporem i stworzysz większe napięcie mięśni.

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3011 dnia: 25 Listopada 2013, 13:03 »
Ja trochę ćwiczyłam na kołysce, kręgosłup rzeczywiście odciąża, ale kosztem napięcia brzucha właśnie. Tak jak pisze smoczyca, są różne ćwiczenia na brzuch, ja standardowych brzuszków nie lubię, choć z oczywistych względów trochę robię, ale do tego inne rzeczy, głównie treningi z mel b i hula hop.

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #3012 dnia: 26 Listopada 2013, 00:31 »
Selena jak długo będę odczuwać ból i tworzyć wielkie siniaki przy kręceniu hula z wypustkami?
No kurde,talię widzę (ekspresowo) ale głównie  przez to,że boczki mi mega spuchły ;) i dobrze że nikt mnie bez bluzki nie widzi,bo krwiaki mam takie,jakby ktoś mnie basball'em napierniczał. 8)

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #3013 dnia: 26 Listopada 2013, 01:04 »
Dzisiaj chciałam wyciągnąć moją gumę, której używałam lata temu. Wyciągam -a ona mi skruszała :( Nie pomyślałam, że w talku ją trzymać. Porobiłam 15min ćwiczeń na nogi, brzuch i ręce; jednak już dziś stwierdzam, że wolę poskakać, potańczyć Zumbę niż powtarzać unoszenie nogi czy ręki  po kilka razy ;) A kiedyś na siłownię, czy na fitness śmigało się tak często, ehh  :-\
A powiedzcie mi - czy można się nauczyć kręcenia tym hula hop? Pytam, bo miałam kilka podejść wcześniej na takim zwykłym, ale tylko wstydu sobie przyniosłam  ::) i czy takie hula hop na kręgosłup nie jest niekorzystne?

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3014 dnia: 26 Listopada 2013, 09:12 »
Niestety dość długo odczuwa się ból, zwłaszcza, jeśli nigdy się nie kręciło takim, ja po około 3 miesiącach przestałam czuć ból. Jak masz siniaki kręć co 2 dzień i nie za długo. Też miałam :-).

Nie wiem jakie są wskazania medyczne, ale mi na ból pleców hula zawsze pomagało.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3015 dnia: 26 Listopada 2013, 10:44 »
Anetko tez mnie cwiczenia znudzily  :) nie wiem czy pisalas w watku zabawkowym, ale powiedz na czym grasz?

Ja mam jeszcze boczki do zlikwidowania, ale hula hop nie umiem krecic  ::) wiec trzeba zumbe uskutecznic, brzuch mam juz prawie taki jak przed ciaza, wszystko za sprawa Ewki i mel B  8)
Cm dalej leca, w talii mam 67, w pasie 70, biodra 87, udo w najszerszym miejscu 52 :) a nog zgrabniejszych nigdy nie mialam, serio! Zawsze takie dwie klody  ::)

Nie poddawajcie sie i dazcie do celu, warto naprawde!

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #3016 dnia: 26 Listopada 2013, 12:03 »
Ja ćwiczę Zumbę na PS3. Chciałabym kupić sobie jeszcze fitness coach 2, ale to dopiero w przyszłym roku jak znajdę jakąś używkę w dość ciekawej cenie. Idzie mi coraz lepiej, bo pierwsze 3 tygodnie tańczyłam jak słonica :( Niezgrabnie i kompletnie bez ładu i składu, ale czuję, że z każdym dniem jest lepiej. Chciałabym hula hop, ale boję się, że nie uda mi się "załapać".

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3017 dnia: 26 Listopada 2013, 12:25 »
ja u mamy krecilam, szlo coraz lepiej w miare treningu, ale jakos nie spodobalo mi sie ;)
na xboxa tez jest zumba, dance central, fitness i jeszcze cos tam wiec bede miala "na czym" cwiczyc ;)
a powiedz mi, gdzie masz move'a jak tanczysz?

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3018 dnia: 26 Listopada 2013, 12:55 »
W peesie move jest w pasie do zumby jeśli o zumbie mówimy , wkładasz z jednej i z drugiej strony więc ręce masz wolne i tańcujesz.
Rety ale dawno nie tańczyłam, teraz jak odpalamy peesa to albo samochody ( M  ;D) albo narty ( Ja  ;D).

Mam jeszcze jakieś tańce z gwiazdami ale tego to już w ogóle wieki nie używałam  :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3019 dnia: 26 Listopada 2013, 12:57 »
Dzieki Ola :) juz wszystko wiem co i jak :) szkoda, ze nie mialam okazji pograc w PS, kinecta wyprobowalam

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #3020 dnia: 26 Listopada 2013, 13:00 »

Cm dalej leca, w talii mam 67, w pasie 70, biodra 87, udo w najszerszym miejscu 52 :) a nog zgrabniejszych nigdy nie mialam, serio! Zawsze takie dwie klody  ::)

Nie poddawajcie sie i dazcie do celu, warto naprawde!
wow!!
gratuluję :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
ale z Ciebie lachon ;D

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #3021 dnia: 26 Listopada 2013, 14:41 »
Ja niestety move muszę mieć w ręce, inaczej nie wykrywa mi ruchów. Próbowałam już różnych ustawień kamery, kupiłam nawet uchwyt i d.pa ;/ To pewnie wina mojego mikroskopijnego pokoju  ;) Ale już się przyzwyczaiłam i śmigam z kontrolerem w ręce, a pas powoduje tylko, że jestem bardziej mokra :P

Body coach 2 strasznie mnie korki, znalazłam używki na Tablicy i zapewne za jakiś czas się skuszę ;)

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3022 dnia: 26 Listopada 2013, 14:49 »
A, zapomniałam odpisać, kręcenia naprawdę można się nauczyć. Ja kręciłam od dziecka, ale potem była przerwa roczna na ciążę, po niej okazało się, że nie umiem kręcić  ::) Hula spadało po 1-2 obrotach, ja się wściekałam, talii nie było i nie miało się na czym trzymać, ale po dwóch tygodniach codziennych męczarni udawało się coraz dłużej i teraz rozkręcam i kręcę ile chcę :-).

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #3023 dnia: 26 Listopada 2013, 19:03 »
Ja dziennie kręcę godzinę  ;D
Najpierw m-c kręciłam w jedną stronę ale okazało się, że "jestem krzywa".... i tak jak czytalam gdzieś,  tak też u mnie się sprawdziło, że kręcąc tylko w 1 stronę- ćwiczy się jeden bok... jestem tego żywym przykładem.... nie wierzyłąm ale nawet dziewczyny w pracy były w szoku jak im pokazałąm co mam na mysli.... teraz hulam w drugą stronę żeby "się wyrównać"  :P a od grudna będe hulała dziennie po 30 min na każda stronę  :D :D :D

uwielbiam ten czas nawet bardziej niż ćwicznia z Ewka i innymi  :)
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3024 dnia: 26 Listopada 2013, 19:20 »
Dziewczyny,a gdzie znajde za darmo do sciagniecia trenini np ewki czy melb? Net chodzi mi tak masakrycznie, ze cwiczenia z yt odpdaja :( Chcialabym sciagnac i wypalic sobie na plyte.

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #3025 dnia: 26 Listopada 2013, 20:41 »
carolllaa za darmo nie wiem, ale na chomiku za grosze można ściągnąć. Można SMS-em płacić albo przelew zrobić. Za darmo to tylko na yt widziałam...

Dziewczyny, a gdybym chciała zacząć przygodę z hula hop, to mam zacząć od takiego zwykłego, czy od razu z tymi wypustkami?

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3026 dnia: 26 Listopada 2013, 22:08 »
Ja zaczynałam od zwykłego, ale jak się chce uzyskać szybkie efekty to strata czasu.

Kkotek, z wypustkami? Podziwiam i nie wierzę  ;). Ponoć nie powinno się więcej jak 30 min dziennie, ja nie daję rady więcej tym. Bo zwykłym to godzinami mogłam. Nie zauważyłam, żebym była krzywa, w jedną kręcę.

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #3027 dnia: 26 Listopada 2013, 22:49 »

Kkotek, z wypustkami? Podziwiam i nie wierzę  ;). Ponoć nie powinno się więcej jak 30 min dziennie, ja nie daję rady więcej tym. Bo zwykłym to godzinami mogłam. Nie zauważyłam, żebym była krzywa, w jedną kręcę.

To uwierz bo tak jest- mam hula hop z wypustkami i kręcę godzinę bo tak lubię... do teraz mam siniaki ale nie ma nic za darmo...
Załuję, że nie zrobiłąm zdjęcia "krzywości" ale teraz jeszcze lekko widać chociaż już się zaczyna równać wszystko  ;)
jutro zrobię zdjęcie dla niedowiarków  :D

Ja się przy tym relaksuję... tv idzie w ruch i kręcę; czy załączamy jakis film na dvd wieczorem i "jadę"  :)
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #3028 dnia: 27 Listopada 2013, 02:33 »
Dzięki Selena za odp.
Już kilka tygodni mam koło w domu i faktycznie kręcę co drugi dzień (raz musiałam zrobić tygodniową przerwę takie siniole miałam) po kilkanaście minut w samej koszulce (gdzieś czytałam,że na początku dziewczyny kręcą w bluzach).
Po około 5 minutach mniej boli ;) już da się przeżyć.

Anetko,myślę że nie masz się co martwić-te hula z wypustkami są cięższe i większe niż zabawkowe,więc łatwiej nimi kręcić.Ja już za trzecią próbą załapałam o co chodzi i ani razu nie poobijałam sobie kostek (a to rzekomo częste ;)).Ostatni raz kręciłam w podstawówce i jestem beztaliowcem a to też niby utrudnia.Aaaa,na początek pomaga też wysunięcie jednej nogi lekko do przodu.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3029 dnia: 29 Listopada 2013, 15:08 »

Ewa  ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"