Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 382937 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #2700 dnia: 3 Kwietnia 2014, 20:52 »
Mgiełka, wyslalas juz zaproszenia? My sie powoli zbieramy, będziemy chyba pisać w sobotę

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #2701 dnia: 3 Kwietnia 2014, 22:28 »
Gosiu, nawet ich jeszcze nie zamówiłam  :P  Ja też bym chciała to w miarę szybko ogarnąć (w tym miesiącu koniecznie) i pierwsze co to wysłać kilka za granicę.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #2702 dnia: 4 Kwietnia 2014, 01:11 »
My mamy polowe z Anglii wiec musimy szybciej, strasznie sie stresuję ze jeszcze nie wysłaliśmy, chyba niepotrzrbnie

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #2703 dnia: 4 Kwietnia 2014, 09:26 »
Gosiu ja jeszcze nie wręczyła 5 zaproszeń wiec Ty tym bardziej masz czas  :P :P :P :P

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #2704 dnia: 4 Kwietnia 2014, 09:30 »
Gosia spokojnie, nie ma się czym stresować :)

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #2705 dnia: 4 Kwietnia 2014, 12:49 »
Z tymi zaproszeniami to chyba na spokojnie :)
My mamy w pod koniec czerwca i dopiero w poniedziałek wysyłam :)
Jeszcze robię , a już mi to bokami wychodzi :D
U nas wszyscy i tak wiedzą, kiedy co i jak, więc zaproszenie jest tylko formalnością :)
Miłego dnia dziewczyny :D

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2706 dnia: 4 Kwietnia 2014, 13:04 »
u nas tak samo - wszyscy wiedza o weselu i tak się szykowali wiec nie stresuje się tym tak bardzo ze za późno czy cos  ::)

ale wiadomo - wreczyc zaproszenie wypada  :P :P

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #2707 dnia: 4 Kwietnia 2014, 14:04 »
My teraz lecimy do PL na 2 tyg ;) Takze czesc rozdamy, a reszte rodzice rozdadza. No i czesc zabierzemy ze soba do UK zeby rozdac tutejszym. Juz powoli zaczynam zdawac sobie sprawe jakim problemem bedzie rozsadzenie gosci. Strategia wojenna to pikus.... ten z tym pokłócony. Niby powinni sie zachowac nawet jak usiada kolo siebie i burd na czyims weselu nie robic, ale wiadomo lepiej nie kusic losu (wodki) :D i posadzic jak najdalej od siebie. Masakra ! :D:D:D Dziewczyny czy ktoras z was tez planuje rozsadzac gosci ?

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #2708 dnia: 4 Kwietnia 2014, 14:06 »
mberry ja będę rozsadzać gości  ;D nie pozwolę im na samowolkę  ;D

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #2709 dnia: 4 Kwietnia 2014, 14:08 »
A ja nie ;) niech siadają jak im wygodnie :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2710 dnia: 4 Kwietnia 2014, 14:08 »
mberry ja będę rozsadzać gości ale jeszcze naprawdę nie wiem jak  ::)

u nas w sumie w rodzinie to standard ale już było ze ten obok tego nie chce siedzieć a tamten obok kogoś tez nie  :P :P powiedzmy ze wezmę to pod uwagę ale nie mam w planach osobnego stołu dla każdego a wesele tez nie jest mega wielkie wiec niektórzy będą musieli po prostu znieść swoją obecność  ;) ;) ;)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #2711 dnia: 4 Kwietnia 2014, 14:12 »
U mnie na szczęście chyba nie ma pomiędzy gośćmi żadnych niesnasków. Jakoś ich tam rozsadzimy, damy radę  :P
Nie wyobrażam sobie wesela bez winietek - już w takich uczestniczyłam i u siebie chcę uniknąć pogoni za miejscami.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2712 dnia: 4 Kwietnia 2014, 14:34 »
ja się nad tym zastanawiałam bo naprawdę śmiesznie się wtedy robi (i wygląda) na początku ale daruje sobie, winietki będą  :P :P :P

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #2713 dnia: 4 Kwietnia 2014, 19:58 »
No dziewczyny.. ja co prawda ślub biorę w 2015 roku, ale zazdroszę Wam tego wątku i widzę, że pojawia się tu wiele ciekawych tematów.. więc dołączam do Was :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2714 dnia: 4 Kwietnia 2014, 20:00 »
Małpy okropne!!! Przez Was zaczynam rozważać winietki.......

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #2715 dnia: 4 Kwietnia 2014, 20:01 »
Ja będę miała okrągłe stoły i mamy zamiar przydzielić gości do konkretnych stołów, a przy stolikach niech siadają jak już sobie chcą.

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #2716 dnia: 4 Kwietnia 2014, 20:26 »
ja się nad tym zastanawiałam bo naprawdę śmiesznie się wtedy robi (i wygląda) na początku ale daruje sobie, winietki będą  :P :P :P

Dla mnie to wygląda przerażająco  :P

Małpy okropne!!! Przez Was zaczynam rozważać winietki.......

Rozważ, rozważ, bo to nie jest zła idea  ;D Ja wiem jakie miałam problemy z zajęciem miejsca czasem na weselach i chcę tego moim gościom oszczędzić  :) Jak dla mnie same plusy: nikt się nie przepycha, młodzi siedzą z młodymi. Znamy swoje rodziny i wiemy kto z kim najlepiej się dogada. A jak nie ma winietek to nie ma szans na wybór miejsc, wszystko dzieje się tak szybko, że każdy siedzi jak mu się uda  :P Poza tym można gości podpytać z kim chcieliby siedzieć. I wtedy nikomu nic nie narzucamy tylko dbamy o porządek  ;D

Ja będę miała okrągłe stoły i mamy zamiar przydzielić gości do konkretnych stołów, a przy stolikach niech siadają jak już sobie chcą.

A to fakt, przy okrągłych stołach wystarczy lista gości do konkretnego stołu.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2717 dnia: 4 Kwietnia 2014, 21:11 »
Mnie irytują najbardziej te pojedyncze puste miejsca,  niestety zazwyczaj nie da się tego uniknąć  ;)

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2718 dnia: 4 Kwietnia 2014, 22:29 »
Rozsadzenie gości to podstawa. . .  bez winietek potem wychodzi, że zostają pojedyncze miejsca, ludzie się przesiadają . . .  A tak każdy wie gdzie siedzi, nie ma problemu.
Bierzemy oczywiście pod uwagę gusta gości, mam już wstępnie wszystkich rozsadzonych.  Mamy okrągłe stoły, więc od 8 do 12 osób przy jednym.  Tak pomyślane, aby każdy kogoś znał przy stoliku, lub miał wspólne zainteresowania.  Młodzi z młodymi, starsi ze sobą. . .  Wzięłam pod uwagę to, że ktoś za kimś szczególnie nie przepada i nie koniecznie chce spędzić z nim całą noc.  Stoliki będą ponumerowane, a przy wejściu tablica, kto przy jakim stoliku siedzi.  Chcę uniknąć chodzenia gości po całej sali i szukania swoich nazwisk. 
Musimy jeszcze porozmieszczać gości w pokojach.  Wynajęliśmy cały hotel  , ale aby wszyscy się zmieścili musimy połączyć pary.  Tu troszkę kombinowania :D Aby nie czuli się skrępowani w swoim towarzystwie w piżamach :D Głównie młodych, dla "dorosłych " zostawimy pokoje dwuosobowe :)

:D raz piszę My, raz pisze Ja :D a jak u Was ? też większość decyzji zależy do Was dziewczyny ? :) Mojego nie interesują zbytnio winietki, zaproszenia, kolory kwiatów :D Chciał tylko wybrać fotografa :) i zdecydować o wyborze wódki :) resztę jak się pytam, to wszystko mu się podoba jak ja chcę, jak czegoś nie wiem co do jego rodziny, to wysyła mnie do swojej mamy :) Szczerze bezproblemowo :D Widzę natomiast jak się ze wszystkiego cieszy :)

Spokojnej nocy dziewczyny :)

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #2719 dnia: 4 Kwietnia 2014, 22:36 »
Stoliki będą ponumerowane, a przy wejściu tablica, kto przy jakim stoliku siedzi.  Chcę uniknąć chodzenia gości po całej sali i szukania swoich nazwisk. 
To dokładnie tak, jak u mnie:)

U mnie to zdecydowanie ja badam teren i robię poszukiwania, ale to głownie wynika z tego, że niezła ze mnie organizatorka ;) i mam więcej czasu. Ale mój narzeczony się wszystkim interesuje. Każdą decyzję podejmujemy razem, nawet co do najmniejszego drobiazgu, jak kształt wazonów i kwiaty :) Ale jeśli chodzi o samochód i pierwszy taniec to role się odwróciły... On wyszedł z propozycjami a ja oceniałam :) Teraz ma za zadanie wybrać utwory, które ma grać kwartet smyczkowy w kościele :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #2720 dnia: 5 Kwietnia 2014, 01:49 »
Winietki to naprawde dobry pomysl, ktory moze zaoszczedzic niepotrzebnych nieporozumien. Moj brat na swoim weselu nie mial winietek i wyszlo tak , ze rodzice panswa mlodych siedzieli po dwóch roznych koncach sali. Bo mlodzi, znajomi i rodzenstwo koniecznie chcieli przy glownym stole, a ze za przeproszeniem z Panstwa mlodych dupa a nie ludzie to mieli rodzicow na koncu sali... glupota no ale bywa. Mam pytanie kto siedzi kolo panstwa mlodych swiadkowie czy rodzice ?

U mnie glownie ja podejmuje decyzje. Pytam narzeczonego o zdanie, ale on wszystko mi powierza. Wybieral orkiestre i wodke. Ale tak to zdal sie na mnie. Mam nadzieje, ze garnitur sam sobie da rade wybrac  ::) ;D ;D

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2721 dnia: 5 Kwietnia 2014, 07:53 »
Kolo Młodych zawsze świadkowie z obu stron

Offline magna

• uzależniony
« Odpowiedź #2722 dnia: 5 Kwietnia 2014, 08:54 »
Są dwa modele sadzania: albo rodzice, albo świadkowie. Dziś jest chyba bardziej powszechne, że świadkowie.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2723 dnia: 5 Kwietnia 2014, 09:05 »
Są dwa modele sadzania: albo rodzice, albo świadkowie. Dziś jest chyba bardziej powszechne, że świadkowie.

to samo chciałam napisać, u nas obok nas beda siedziec rodzice a potem swiadkowie ::)

co do przygotowań to w sumie wszytsko wybieramy razem, narzeczony naprawde sie interesuje przygotowaniami
nie intersują go oczywiscie kolory, kwiaty itp ale poza tym tez zyje przygotowaniami  ;) ;)

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2724 dnia: 5 Kwietnia 2014, 13:27 »
Też się zastanawialiśmy nad świadkami . . .  z nami czy osobno? Powinno być chyba, że siedzą przy stole prezydialnym.  Doszliśmy jednak do wniosku, że lepiej się będą bawić w gronie swoich znajomych.  Więc siedzimy tylko z rodzicami. 
Myśleliśmy też o mojego M babci i mojej ciocio-babci :) czy z nami nie powinni siedzieć.  Ale też uznaliśmy, że posadzimy je razem z rodzinami.  Stół prezydialny zazwyczaj jest pusty, rodzice biegają, para młoda biega i babcie siedziałyby tam same i się nudziły.

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #2725 dnia: 6 Kwietnia 2014, 13:24 »
My będziemy przy stole siedzieli tylko ze świadkami.

My wszystko wybieramy wspólnie. Takie mniejsze rzeczy jak zaproszenia czy dekoracje ja wyszukuje, ale daje mu do zatwierdzenia :P A łatwo nie jest - mój mężczyzna jest wybredny  :P

Alis mojego interesują kolory   :P a  w zasadzie jeden - różowy  ;D nawet w kwiatach by go nie przeżył  ;D

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #2726 dnia: 7 Kwietnia 2014, 17:13 »
My zdecydowanie winietki i siedzimy ze świadkami i rodzicami przy stole, nasz będzie prostokątny a reszta okraglych.
Plan siedzenia będzie dostępny na naszej stronie internetowej najpierw wiec każdy za nim przyjedzie będzie wiedzial gdzie siedzi, oczywiscie tez będzie plan na wejsciu di sali i jeszcze winietki na stomach wiec nie bedxie samowolki 💑

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #2727 dnia: 7 Kwietnia 2014, 17:35 »
Ja miałam winietki ale niestety jedna para zrobiła awanturę bo im się miejsca nie podobały i sami się przesadzili mimo iż wyraźnie dałam im do zrozumienia co o nich myślę:(

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #2728 dnia: 7 Kwietnia 2014, 17:52 »
Bardzo nieladnie, w dniu slubu to troche przegiecie, zeby sie nie dostosowali do Twojej decyzji. Mam nadzieje, ze nie bede sie z nikim uzerac.
Wlasnie zauwazylam co napisalam wczesniej, sorki za bledy ale mialam wlaczone na auto korekte w angieslkim i bzdury wyszly, oczywiscie wiem ze  'zanim' pisze sie razem a 'stomach' to stolach.
Pisalam wczesniej, ze pokae moje pocjechy, ta z krotkimi wloskami to moja dziewczynka, a to wlochte to tescowej :)

Offline klimmarta
  • bywalec
  • data ślubu: 05.06.2015
« Odpowiedź #2729 dnia: 7 Kwietnia 2014, 21:14 »
Gosiu, piękny ten Twój szczeniaczek! Sama mam małego pinczerka i wiem jaka to pociecha :)