Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 382661 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #2370 dnia: 3 Marca 2014, 18:06 »
Dziewczyny a czy tą poradnię można zrobić tak tuż przed ślubem ?
Mój wyjechał i wróci dopiero na 3 tygodnie przed ślubem, muszę to jakoś ogarnąć i pozałatwiać.

Miłego dnia :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #2371 dnia: 3 Marca 2014, 18:09 »
Ty doksik już w ogóle nie kumam po co miałabyś tam chodzić  ;) ;) ;) ;) nic nowego się chyba już nie dowiesz  ::)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #2372 dnia: 3 Marca 2014, 18:13 »
Alis, zawsze to ja mogę udzielić paru lekcji Pani z poradni, może będzie kolejnym parą gadała bardziej do rzeczy  ;D ;D ;D

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #2373 dnia: 3 Marca 2014, 19:06 »
Ja bede mieć nauki w Anglii, w fundacji, która zajmuje sie dwujezycznymi parami i z tego co wiem, tylko jeden dzień to trwa, w dodatku nie płace złotówki, czy raczej funta, musimy poczekać na chrzest PM bo właśnie przechodzi na katolicyzm :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #2374 dnia: 4 Marca 2014, 01:26 »
Dziewczyny jestem ciekawa waszego podejscia odnosnie ubioru gosci... tzn chodzi mi o to, ze tylko Panna mloda powinna yc ubrana na bialo.

Jak do tego podchodzicie ? I jakie sa wasze odczucia wzgledem gosci/ swiadkowej ubranej na bialo ?

No i tez mowi sie, ze nie powinno sie przyjsc na czarno...

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2375 dnia: 4 Marca 2014, 07:04 »
Mnie to rybka, jak można komuś to narzucić? Choć koleżanka mi kiedyś narzuciła. Niezbyt miłe.

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #2376 dnia: 4 Marca 2014, 07:50 »
Mnie też to nie interesuje kto w jakim kolorze i jak będzie ubrany ;) ja na weselu byłam kiedyś w małej czarnej bo akurat taką sukienkę miałam i nie chciałam kupować nowej ale dodatki dobrałam już kolorowe żeby nie było ;)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #2377 dnia: 4 Marca 2014, 09:14 »
Mi to tez wisi i powiewa, byle sie dobrze czuli

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #2378 dnia: 4 Marca 2014, 09:50 »
Kolor biały zarezerwowany jest dla młodych. Nie znoszę gdy goście ubierają się na biało . Mi się trafiły 3 laski w białych kieckach:|

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2379 dnia: 4 Marca 2014, 10:00 »
Ale powiedz mi co to za różnica. Kiecka jak kiecka. Pomylił ktoś tamte laski, z Tobą, PANNĄ MŁODĄ?
I tak PM to PM. A goście to goście. Miały długie suknie? Z falbanami etc.?
Przecież to niezbyt mądry wymysł, narzucać komuś jak ma się ubrać. Biały czy czarny, można nosić na codzień, nie zmieni to Waszego życia jeśli ktoś się ubierze tak czy siak.

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #2380 dnia: 4 Marca 2014, 10:52 »
Podzielam zdanie AlicjiEwy - uważam,ze kolor biały zarezerwowany jest dla Młodych. Obsługiwałam
wesele,na którym świadkowa ubrana na biało - wyglądała lepiej niż Panna Młoda...
tzn miała tak śliczną białą sukienkę,do tego śliczna i zgrabna i siedziała przy Pannie Młodej-
ja bym się nie czuła miło:/ albo jakby teściowa się odwaliła na biało:P już się jej pytałam xD

Bo nie wiem czego sie spodziewać....była już sytuacja ,jakies 3 lata temu (jestem z Damianem 5),
ze szliśmy na bal karnawałowy z teściami. Kupiłam Damianowi koszulę ,ale on powiedział,że mama
kupiła mu kilka dni wcześniej i nie chce robić jej przykrości - byłam zła,ale się zgodziłam....i co?????
MAMUSIA WYSTĄPIŁA W TAKIM SAMYM KOLORZE SUKIENKI JAK KOSZULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Męża nie podpasowała,ale synusia tak :/ Ja mam z nia przeboje,książke mogłabym napisać.
Teraz coś sie w niej zmienilo - zrozumiala,ze nie wygra. Jest miedzy nami oki,ale tyle krzywdy co mi
wyrządziła,tyle słów,których się nie da cofnąć, tyle kłamst - nie wybacze jej tego nigdy.
Niby gadamy normalnie i jest oki,ale nie ufam jej - czekam do kolejnej niepotrzebnej jazdy :/

To się Wam pożaliłam ;-*

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2381 dnia: 4 Marca 2014, 12:33 »
chyba każdy wie, że kolor biały zarezerwowany jest dla młodych.  no i to też związane z symboliką prawda? welon, biel...

młodzi płacą grube pieniądze za imprezę, to ma być ich dzień, to ich kolor. gama kolorystyczna jest na tyle duża że każdy znajdzie sobie coś dla siebie.

to po prostu moim zdaniem kwestia kultury osobistej.

ja w życiu nie ubrałabym sie na biało na cudzy ślub.

mnie przeszkadzało , że dziewczyny sie poprzebierały, bo na początku miały inne sukienki , w których mogły zostać.

w tym dniu panna młoda jest najważniejsza ( pan młody też ) i jej wyjątkowość podkreśla również to że ma kolor zarezerwowany dla siebie.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #2382 dnia: 4 Marca 2014, 13:42 »
Ja mam sukienkę w kolorze szampańskim, wiec jak ktoś wystąpi na biało, to akurat nie bedzie wyglądał jak ja. Moje świadkowie w złotych sukienkach-sama kupiłam wiec niespodzianek nie bedzie. Ale myśle, ze to nieładnie jak świadkowa chce furorę zrobić, to nie jej dzień.
Współczuję Sycia teściowej, cieżko jest jak próbują wejść pomiędzy. Jest takie powiedzenie, ze masz syna dopóki sie nie ożeni. Moja tez potrafi byc troszkę wredna,mówiąc ze matkę ma sie jedna, a zon można mieć wiele, ale w sumie poza tym nie mogę narzekać

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2383 dnia: 4 Marca 2014, 14:15 »
ja u siebie też nikogo nie ubierałam..  świadkowa sama sobie wybrała sukienkę, zdecydowała na jeden z dwóch kolorów przewodnich, nie ingerowałam w jej wybór, a swiadek dostał od nas krawat . kolorystyki garniaka mu nie dobierałam.

niby oczywiste nie? ale gdy mój K był świadkiem to usłyszał że jego kawowy garniak nadaje sie dla gościa nie dla świadka i musieliśmy przerabiać jego stary bo był za duży, a ten kawowy specjalnie kupiony -.-

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #2384 dnia: 4 Marca 2014, 14:51 »
Ja ogolem jestem zdania , ze bialy jest zarezerwowany na ten jedyny dzien dla PM i wiem, ze zazwyczaj u mnie w rodzinie nikt nigdy nie ubieral sie jako gosc w bialy, dlatego nigdy nikt nie stwarzal problemu i nie zwracal uwagi czy cos takiego. Widzialam jednak sukienke swiadkowej (siostry pm)i jest ona koloru bialego, Jest sliczna, jednak nie zaprzecze , ze mnie lekko razi kolor sukienki. Jednak nic nie powiem bo to glupie "sluchaj mozesz sobie wybrac inna sukienke, bo na bialo to wiesz... tylko ja moge"  no raczej tak nie powiem. Zyje jeszcze cicha nadzieja, ze zmieni kolor. Ale nie bede ingerowac. Dlatego bylam ciekawa waszego podejscia ;) A co do czarnego - to w ogole mi to nie przeszkadza. Bo mozna miec czarna sukienke (lub grafitowa) dobrac piekne kolorowe szpilki np. lub biale i wyglada sie mega. Zreszta teraz jest tyle ciekawych materialow (koronka, tiull) ze nie koniecznie musi sie to kojarzyc z pogrzebem.

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #2385 dnia: 4 Marca 2014, 14:52 »
Cześć Dziewczyny :)
Aby nikt mnie nie przyćmił w kościele będziemy mieli dwóch męskich świadków ;)
 Tak wyszło ja chciałam brata, a narzeczony przyjaciela. Teściowa chciała przez chwilę mojemu kuzynkę wcisnąć bo uważa, że świadkowie powinni być różnej płci :) ale jakoś przeforsowaliśmy i jest po naszemu :D
Miło mi było jak żona świadka narzeczonego się zapytała jaki garnitur ma mieć świadek. Na zasadzie jasny czy ciemny aby pasowało do całości. Sama tego tematu nie poruszałam, bo nawet o tym nie myślałam. Mój brat będzie miał garnitur w kolorze munduru narzeczonego.
Uważam, że wiadomo Panna młoda musi wyglądać ślicznie, ale goście też chcą się zaprezentować jak najlepiej. Nie martwiłabym się o białe suknie koleżanek jeśli mają takową włożyć.
Zależy mi aby moja mama wyglądała idealnie, tata, mama chrzestna .... teściowa cóż ... nie myśli jeszcze o kreacjach... ani zbytnio o organizacji. Nie jest zbytnio zainteresowana, ale to taki typ. Przykro mi jednak troszkę bo nawet nie zapytała się jaką sukienkę będę miała.
Jej strata bo na weselu będzie czuła się troszkę jak gość a nie jak mama Pana młodego. Nic się nie pyta - to ja nic nie mówię.
Ale ogólnie nie powinnam chyba narzekać - gorzej gdyby miała swoje wizje odmienne od moich :)

Pozdrawiam Was gorąco

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2386 dnia: 4 Marca 2014, 15:13 »
Ja też mam dwóch facetów świadków ;) drażniłoby mnie, że inna kobieta ma stać przy ołtarzu ze mną :P :P :P
no mi teściowa się nie miesza w nic (na szczęście!!!), ale fakt-nawet nie wie jaką mam suknie i nie pyta o to, natomiast ja nie czuję się w obowiązku jej spowiadać ze wszystkiego- my to organizujemy, my płacimy, teściowa jest i ma być gościem, a goście nie będą mi się mieszać w to, jak ma ten dzień wyglądać.

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2387 dnia: 4 Marca 2014, 16:33 »
Ja mam świadkową,ale mam tylko jedną siostrę i jestem z nią blisko i nie wyobrazam sobie,zeby nie była świadkową :-)

Po dwóch dniach - zaakceptowaliśmy projekt zaproszeń. Trafił Nam się miły,szybki i rzeczowy grafik bo odpowiadał od razu na maile co miło mnie zaskoczyło . Boję się,ze problemy zaczna sie teraz z biurem - chociaz jestem dobrej mysli :-)
Vivka i AlicjaEwa długo czekałyście na odzew z biura jak mialyscie juz projekt?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2388 dnia: 4 Marca 2014, 16:41 »
u mnie wszystko działo sie co jeden, maks góra 2 dni.

1,5 tyg -do 2 tyg zapki były  u mnie.

a jeszcze w trakcie druku domawiałam parę sztuk personalizowanych. nie robili problemu i gratisem :)

kumpela też u nich zamówiła w tamtym tyg, projekt dostali następnego dnia, zaakceptowali  i wszystko idzie dobrze.

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2389 dnia: 4 Marca 2014, 16:53 »
AlicjaEwa - jak dobrze,ze jesteś :-)uspokoiłaś mnie,bo się nakręcam bez powodu :-P
 jako doświadczona Panna Młoda panujesz nad sytuacją :-) Dziękuje

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2390 dnia: 4 Marca 2014, 16:58 »
sycia, specjalnie sprawdziłam w swoim archiwum. 11 .01. 2013 zamawiałam zaproszenia, po zaakceptowaniu projektu wpłaciliśmy kasę, 25 stycznia były u mnie . naprawdę jestem z nich zadowolona. grafik za każdym razem odpisywał. projekt dostałam tego samego dnia, którego złożyłam zamówienie.

kumpela tak samo, jak dostanie napisze ile czekała łącznie.

może mamy tego samego grafika?

nie martw sie. przyjdą na pewno. :przytul: :przytul: :przytul:

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
« Odpowiedź #2391 dnia: 4 Marca 2014, 18:21 »
Również jestem zdania, że biały i kremowy to kolory zarezerwowane dla pary młodej. Moja siostra będzie świadkową

( chciałam 2-óch świadków ale krąży zabobon, że potem jest problem z zajściem w ciążę ;p Wiem, że to może i głupie ale ja jestem zabobonna i wypytałam rodziców kto z rodziny miał 2óch świadków i wiecie co ??? Wszyscy mieli problemy z zajściem lub nie donosiły ciąży lub nie mogą mieć więcej dzieci niż 1...SZOK. Nie będę ryzykowała :D )

i już jej zapowiedziałam , że ma zapomnieć o kremowej sukience bo oczywiście miała taką w planach. Bardzo ją kocham i wiem, że nie zrobiłaby nic mi na złość w tym dniu ale ona jest taka piękna i ma ciemną karnację i wiem, że w jasnym kolorze wyglądałaby lepiej niż ja ;p A poza tym chciałabym żeby miała w kościele długą suknię to tymbardziej ;)
Ale jak się ubierze reszta to jużnie wiem...Nie mam wpływu.. nie będę zadowolona jak ujrzę kogoś w bieli ;p

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2392 dnia: 4 Marca 2014, 18:23 »
nolska, u mnie w  rodzinie tej bliższej i dalszej zazwyczaj jest 2 świadków facetów, a dzieci sie rodzą, że ho ho :) moja siostra zaraz po ślubie zaszła w ciąże z córą, teraz ma jeszcze 3-letniego synka... ;)

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
« Odpowiedź #2393 dnia: 4 Marca 2014, 18:30 »
No wiem , że to takie gadanie ale kurde jak się czegoś boisz i o tym myślisz to to przyjdzie więc nie będę sama siebie stresować :D

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #2394 dnia: 4 Marca 2014, 19:31 »
No to my mamy przerabane: js mam dwie druhny, a PM ma dwóch świadków, chciałam zeby symetrycznie było. Wzięliśmy angielski zwyczaj, i nie tylko sukienki kupujemy, ale tez płacimy za wypożyczenie garniturów wiec niespodzianek z kolorem na pewno nie bedzie. Ja w zabobony nie wierze, co ma byc to bedzie. Jak za dużo o czs myślimy to tzw samospelniajace sie proroctwo

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2395 dnia: 4 Marca 2014, 19:43 »
Bo zabobony to tylko.... zabobony ;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #2396 dnia: 4 Marca 2014, 22:03 »

dziewczyny mnie dziwi jedno  ;D bierzecie śluby kościelne  ;D a więc jak mniemam Bóg jest dla Was ważny ( chyba, że ślub kościelny bierzecie dla picu, bo tak łądnie, bo wypada itp.) więc czemu tak ślepo wierzycie w te wszystkie zabobony? ja nie wiem czy wy wiecie ale taka bezwlędna wiara w zabobony to grzech jest  ;D wierzyć to można w Boga. owszem można je potraktować jako tradycję ale bać się czegoś tam bo jakiś zabobon nie został spełniony to już chyba lekka przesada  ::) zresztą wyluzujcie... naprawdę najważniejsi w tym nie są świadkowie, grosik w bucie czy inne bzdety tylko Wy ;)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #2397 dnia: 6 Marca 2014, 09:36 »
Czy robicie winietki na alkohol? I czy bedą uniwersalne czy personalizowane?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2398 dnia: 6 Marca 2014, 09:40 »
ja miałam krawaty  i podwiązki na butelkach. ;)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2399 dnia: 6 Marca 2014, 09:47 »
Ja mam zawieszki personalizowane w stylu zaproszeń.