Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 382000 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline niki14
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.08.2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #3000 dnia: 20 Czerwca 2014, 17:42 »
Wow- Alis gratuluje pomysłów, pewno macie mase fajnych zdjęć :)
AnnaMaria87 to już wszystko podopinane na "ostatnie guziki" ?

W kościele płaciliście tylko raz?bo ja w sumie zapomniałam się dopytać za co te 300zł było faktycznie w tej bazylice, jak zanieśliśmy zaswiadczenia z USC :(

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #3001 dnia: 20 Czerwca 2014, 19:05 »
Robiliśmy foty prawie 8 godzin,  zmęczona byłam okrutnie ale warto było mam nadzieje ;)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #3002 dnia: 21 Czerwca 2014, 22:20 »
Zostało dwa tygodnie do ślubu a u nas co chwilę jakieś "rewelacje". Byliśmy dzisiaj w restauracji i wróciliśmy maksymalnie wkurzeni. Organizujemy niewielkie wesele i to było wiadomo od początku - właścicielce lokalu to nie przeszkadzało poinformowała tylko, że ewentualnie może w trakcie wesela pojawić kilku gości hotelowych (do godziny 22.00), ale zostaną pokierowani do innej sali, jednak w takiej sytuacji na ogół goście widząc, że jest wesele zamawiają jedzenie do pokoju. Jako, że będąc tam parokrotnie nigdy nie było tłumów stwierdziliśmy, że to nie będzie problem. Dzisiaj natomiast - dwa tygodnie przed weselem dowiedzieliśmy się że obok do godziny 22.00 będą organizowane czyjeś urodziny. Będziemy dzielić z nimi wspólną toaletę i nie ma możliwości żeby wyszli z tej sali na zewnątrz nie przechodząc przez naszą salę. Zamurowało nas. Po prostu nas oszukano, gdyby właścicielka od początku tak postawiła sprawę i nas uprzedziła, że taka sytuacja może mieć miejsce zrezygnowalibyśmy z tej restauracji. Dzisiaj usłyszałam, że "chyba nie myślała pani, że zamknę lokal dla trzydziestu kilku gości". ::) Jesteśmy zdegustowani, ale najbardziej rozczarowało nas podejście właścicielki, okłamała nas, a cala sprawa dzisiaj wyszła na jaw przypadkiem i gdyby nie to to zdziwilibyśmy się na samym weselu, że co chwilę ktoś wychodzi z sali obok. Do tego zostało dwa tygodnie, więc mamy związane ręce.
Zostaliśmy pocieszeni, że te urodziny będą bez muzyki - to już byłby szczyt chamstwa, jakby na salach oddzielonych jakąś kotarą było dwóch DJów. Narzeczony "się śmieje", że jesteśmy w lepszej sytuacji, bo ich zagłuszymy i to oni będą mieli głośno (swoją drogą jestem ciekawa czy osoba organizująca te urodziny wie, że obok będzie wesele).
Teraz pozostaje czekać na kolejne rewelacje ::) Mieliśmy tam organizować poprawiny, ale  w takiej sytuacji nam się odechciało i zobaczymy co z tym zrobić. :-x

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #3003 dnia: 22 Czerwca 2014, 00:07 »
blankowa masakra.....a gdzie Wy macie wesele? Nie dziwię się, że jesteś wkurzona...ale teraz tak jak mówisz nic nie można zrobić. Ewentualnie negocjować z właścicielką jakiś rabat z powodu niedogodności czy coś....

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3004 dnia: 22 Czerwca 2014, 00:38 »
W hotelu Maraton. Właścicielka nie widzi problemu >:Nadal tego nie widzę...

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #3005 dnia: 22 Czerwca 2014, 00:43 »
blankowa jak dla mnie to jakiś koszmar, obcy ludzie przewijający się przez moje wesele...No właśnie ciekawe czy oni wiedzą, że obok będzie impreza...Bo urodziny na 30 osób bez muzyki wydają mi się trochę dziwne...Nie wierzę, że nie będą chcieli potańczyć. Więc albo naprawdę nie chcieli mieć muzyki i nie wiedzą, że jest wesele, albo wiedzą i im to nie przeszkadza, bo muzyka będzie za free...Ja bym tej właścicielce taki raban zrobiła....

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3006 dnia: 22 Czerwca 2014, 01:35 »
W sumie nie wiemy na ile osób będą te urodziny, nasze wesele będzie na około 35 osób. A te urodziny maja trwać od 15 (jak przyjedziemy to tam już będzie trwać impreza). W sumie to nie jest fizycznie możliwe żeby każdy z nas miał swoją muzykę, więc mam nadzieję, że ich zagłuszymy, ale sam fakt że będą sobie wychodzić na zewnątrz  i do toalety przez nasza salę jest dla mnie masakrą. No i skoro urodziny podobno skończą się o 22.00 (swoja drogę podejrzane, że maja skończyć się tak wcześnie) to czeka nas też tabun wychodzących z tamtej sali ludzi. Porażka. Wystarczyło powiedzieć że nie opłaca się jej robić tak małego wesela i byśmy po prostu zrezygnowali z tej restauracji. Tak np. powiedziano w Karczmie Rzym "robimy wesela na minimum 60 osób" i ok - menadżer nie tracił czasu ani my, skoro wiedzieliśmy że chcemy mniejsze przyjęcie. Tutaj to jakieś nieporozumienie. Naprawdę gdyby nie fakt że zostały nam tylko dwa tygodnie to chyba byśmy szukali innej restauracji, tym bardziej, że w wielu miejscach gdzie byliśmy jakoś się opłacało zamykać lokal dla tylu osób.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #3007 dnia: 22 Czerwca 2014, 07:20 »
Nooooo. ..trochę kiepska sytuacja.

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #3008 dnia: 22 Czerwca 2014, 09:31 »
Blankowa szczerze  mówiąc ja bym poszukała innej restauracji. Może gdzieś akurat byłby wolny termin. Macie małe wesele to spokojnie byście wszystkich powiadomili. Też dla mnie jest podejrzane, że te urodziny do 22 tylko...I co ona im wtedy powie? Że mają już wyjść? Czyli to jest jedna sala i ona ją podzieliła kotara na dwie imprezy czy jak?

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3009 dnia: 22 Czerwca 2014, 09:38 »
Nie to są ogólnie trzy sale (na szczęście), tylko żeby z tej ostatniej (tam będą urodziny) wyjść na zewnątrz trzeba przejść przez drugą salę i przez naszą pierwszą ::) Urodziny będą w tej ostatniej, a kotara będzie między naszą salą a drugą (bo tam nie ma żadnych drzwi). Czyli my ich nie będziemy widzieć oni nas, mam nadzieję że ich zagłuszymy, tylko te wycieczki przez naszą salę mnie załamują. Jak byśmy chcieli zmienić restaurację to przepada nam 1000,00 zaliczki, bo tego że właścicielka zmieniła umowę ustną (nie mamy tego na papierze) raczej nie udowodnimy. Mam zamiar zadzwonić do rzecznika praw konsumenta, zobaczmy co on na to powie.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3010 dnia: 22 Czerwca 2014, 09:41 »
Jeżeli wpłacił zaliczkę, może jej się to średnio opłacać.  Może co goście rzeczywiście. O płacili urodziny tylko do 22, tak się ustala to godzinowe w restauracjach.
My mamy w Dworze pan Tadeusz, też 34 osoby, restauracja pietrowa, ale będzie dla nas zamknięta, właścicielka sama stwierdziła, że to by było górę gdyby ktoś nam się kręcił i zakłóca spokój. ..

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3011 dnia: 22 Czerwca 2014, 09:51 »
No właśnie doksik w Dworze opłaca im się zamknąć lokal, a u nas już nie, mimo, że wielkościowo są podobne (na oko Dwór jest większy). Szkoda tylko, że dowiedzieliśmy się o tym wczoraj i nikt nas o zdanie nie pytał, bo dwóch czy trzech gości hotelowych (o których była mowa), a impreza zorganizowana to jednak spora różnica. No mam nadzieję, że będą tylko do 22.00, ale dla mnie to i tak za długo, bo my zaczynamy około 16.30-17.00.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3012 dnia: 22 Czerwca 2014, 10:03 »
W Dworze w ogóle mają niesamowite podejście DO klienta. Może tam spróbuj się przenieść. Mogę podać ci maila do właścicielki.  A tamtej naprawdę zagrała bym na nosie odchodząc.  Z drugiej strony musisz jej udowodnić, e prędzej nie mówiła o tych urodzinach, a to tylko jej słowo przeciwko twojemu. W każdym razie podejście do klienta obrzydliwe, nastawienie na zysk nieważne jakimi kosztami. Az przykre.

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3013 dnia: 22 Czerwca 2014, 10:20 »
Też nam się odechciało mieć tam wesele. Gdybyśmy wiedzieli choć trochę wcześniej, a teraz naprawdę nie mamy sił na szukanie nowego lokalu :( Liczę tylko na to, że to złe miłego początki. Niestety różne mają priorytety ludzie, tak jak piszesz niektórym zysk przesłania inne rzeczy, tym bardziej że wiadomo, że za darmo nie będziemy się bawić i płacimy za to sporo pieniędzy, ale widać to jednak za mało.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3014 dnia: 22 Czerwca 2014, 10:22 »
A ja bym zadzwoniła do 2-3 lokali z czystej ciekawości czy jest wolny termin.  Jeśli jest- to byłby znak, że macie zmienić. Jak rzut moneta za cenę spokojnego wesela. Tego dnia juz nie powtorzycie.

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #3015 dnia: 22 Czerwca 2014, 15:47 »
Ja też bym poszukała innej sali. Taki dzień ma się tylko raz w życiu, on już się nie powtórzy. Warto zadbać o swój spokój. A umowa ustna jest tak samo ważna jak pisemna - skoro nie miało być innej imprezy to nie ma prawa teraz z czymś takim wyskakiwać. Idź do tego rzecznika, może on coś zdziała.

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #3016 dnia: 22 Czerwca 2014, 18:52 »
Niki teoretycznie tak została mi fryzjerka na maske na wlosy, regulacja brwi paznokcie spowiedź i takie tam PIERDOŁY;)

Ja Tobie nie zazdroszczę Blankowa! współczucia ALE! Chyba dziewczyny mają rację.... moze jutro skontaktuj się z urzędem ochrony praw konsumenta dowiedz sie jakie masz szanse na odzyskanie zaliczki i jak laski piszą weź podzwoń a nóż widelec będzie gdzies wolne miejsce? wiem że to troche kłopotliwe teraz zmieniac ale dla swiętego spokoju chyba bym spróbowała;)

Offline takakasia
  • bywalec
  • data ślubu: 6.09.2014
« Odpowiedź #3017 dnia: 22 Czerwca 2014, 20:36 »
A ja mam pytanie do dziewczyn, które też organizują poprawiny, kupiliście już sukienkę gdzie znajdę coś fajnego i odpowiedniego?:)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3018 dnia: 23 Czerwca 2014, 09:24 »
Blankowa tez bym podzwoniła - macie małe wesele, jest to spokojnie do ogarnięcia, ja menu ustalałam w czwartek przed weselem wiec spokojnie zdążysz wszystko przeorganizować

takakasia - ja akurta sukienke szyłam sobie sama ale polecam "pretty girl" w auchanie albo mohito, maja fajne kiecki  ;)

Offline takakasia
  • bywalec
  • data ślubu: 6.09.2014
« Odpowiedź #3019 dnia: 24 Czerwca 2014, 23:02 »
Dziewczyny poszukuje kwiaciarni zęby wykonać bukiet ślubny i cala dekoracje sali kościoła... Polecicie kogoś?

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3020 dnia: 25 Czerwca 2014, 00:26 »
Dziewczyny nie pisałam, bo nie miałam nastroju, ale dzisiaj się dowiedzieliśmy że jednak tych urodzin nie będzie w tamtej sali :) Kamień z serca, nawet nie wiecie jak się cieszę ;D Nie wiem, jak to dokładnie zostało rozwiązane, ale na szczęście zostały wyciągnięte wnioski, nasze zadowolenie zostało tez wzięte pod uwagę i otrzymaliśmy informację, że mamy się nie martwić. Mam nadzieję, że w tej kwestii się już nic nie zmieni. Cieszymy się bardzo, bo nie uśmiechało nam się zmieniać lokal, tym bardziej, że obsługa jest tam świetna (dzisiaj ponownie się o tym przekonaliśmy), jedzenie bardzo smaczne, noclegi na miejscu, wystrój się nam bardzo podoba. W końcu z jakichś powodów wybraliśmy tę restaurację i martwiłam się tym "nieproszonym" towarzystwem. Ale co się nadenerwowaliśmy to nasze. No nic, najważniejsze, że wszystko zostało pomyślnie załatwione :)

takakasia - dzisiaj obeszłam całą Dworcową w poszukiwaniu sukienki poprawinowej. Coś tam było, nad trzema się zastanawiam, ale też bez szału. Zależy czego szukasz. W sumie zostało półtora tygodnia, więc wypadałoby już coś kupić. Tym bardziej, że do tego trzeba nabyć koszulę dla pana młodego w odpowiednim kolorze ::)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3021 dnia: 25 Czerwca 2014, 09:14 »
Dziewczyny poszukuje kwiaciarni zęby wykonać bukiet ślubny i cala dekoracje sali kościoła... Polecicie kogoś?

polecam warlinskich na czerkaskiej, ja tam zamawiałam bukiet ślubny - przepiękny, zapłaciłam za niego 130 zł a był z białych piwonii i frezji

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #3022 dnia: 25 Czerwca 2014, 09:28 »
blankowa cieszę się, że sprawa się roziązała :)

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #3023 dnia: 30 Czerwca 2014, 07:04 »
Dziewczyny możecie polecić salon gdzie dobrze robią opalanie natryskowe?

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3024 dnia: 1 Lipca 2014, 14:12 »
Cześć dziewczyny

Jestem już PO na szczęście? chyba nie mimo wszystko to była cudowna chwila cudowna noc.....
wszystko wyszło po naszej myśli.... :) jestem przeszczęśliwą mężatką :)))))

tylko... na prawdę mało co pamiętam ze stresu i adrenaliny z kościoła... chyba tylko wejście i przysięgę wszystko jak przez mgłe ale na prawdę JEŚLI MACIE TEN DZIEŃ JESZCZE PRZED SOBĄ.... RADUJCIE SIĘ;) TO CUDOWNA CHIWLA;)

Offline niki14
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.08.2014
« Odpowiedź #3025 dnia: 1 Lipca 2014, 21:42 »
To super że wszystko się udało, gratulacje  :)

A propo stresu to mnie zaczeły już sny nawiedzać głupie związane ze ślubem  :-\ a to jeszcze 2 miesiace...

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3026 dnia: 2 Lipca 2014, 00:52 »
AnnaMaria - gratuluję ;D Czekamy na szczegóły!

Ja mam ślub za 4 dni i póki co stres mnie na razie nie dopadł. Narzeczony za to chodzi ciągle wkurzony :D Myślę, że po prostu nie miałam czasu na denerwowanie, ale od dzisiaj mam urlop, więc wszystkie nerwy przede mną. Powoli wszystko dopinamy na ostatni guzik. Chociaż niektóre rzeczy zostawiliśmy na ostatni moment, np. dzisiaj byliśmy w Der Redzie (tam szyliśmy garnitur) i wybieraliśmy materiał na koszulę poprawinową. Na szczęście Pani zdąży ją uszyć do piątku.
W sobotę mieliśmy bicie szkła - świetny zwyczaj, było głośno :) W sobotę tez odebrała suknię z Kasi w Żninie. Jestem bardzo zadowolona.
Jutro muszę iść do siostry zakonnej zajmującej się ustrajaniem kościoła, bo na razie nic nie ruszyliśmy w tym temacie ::)
Ech, trochę jeszcze tego jest...

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3027 dnia: 2 Lipca 2014, 09:28 »
blankowa trzymam kciuki, mnie stres nie dopadł nawet w dniu ślubu  :P
przeżyłam wszystko na spokojnie i miło wspominam ten dzień, nie ma się co denerwować na zapas  ;)

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3028 dnia: 2 Lipca 2014, 12:41 »
Hej laski

Ogólnie nie mogło obyć się bez PROBLEMÓW....
PROBLEMY Z AUTEM... DZIEŃ PRZED ŚLUBEM...
załatwiłam sobie u znajomego, auto jeszcze w środe z nim rozmawialam wszystko bylo ustalone w czwartek nie odbiera teleofnu... plakalam normalnie jak bóbr wszystko mi sie zwalilo na glowe ale na szczęście szef ogarnął mi białego mercedesa:) z 2010 - taka terenówka także wszystko się dobrze skończyło...

Przygotowania jako tako miałam, ataki paniki jak Justyna mnie malowała - Makijaż Justyna Horyd serdecznie polecam super kosmetyki ekstra wykonanie i do tego bardzo bardzo mnie odstresowywała swoim spokojnym i miłym podejściem:) ocena 10/10

Kamerzysta: Soowsen - na razie mam tylko nieobrobiony pierwszy taniec ale myślę że wyjdzie wszystko idealnie;)) ocena 10/10 za profesjonalizm i w ogóle;)
 pierwszy taniec troche pomyliłam kroki w walcu ale... to stres reszta wyszła ekstra:
https://www.youtube.com/watch?v=fvjtWoRG9To&feature=youtu.be

sala: NIC DODAĆ NIC UJĄĆ NA PRAWDĘ EKSTRA JEDZENIA FULL - ZOSTAŁO NAM 36SKRYZNEK JEDZENIA oddawali wszystko frytki sałatki mięsa przekąski i ciasto - restauracja uniwersytecka oceniam na 10/10

bukiet - kwiaciarnia w hotelu brda biały bez pani zrobiła mi przepiękny bukiet o jakim marzyłam:) 10/10

fotograf - ciężko ocenić JUŻ JEGO PRACĘ, tak jak kamerzysty ale po tym co dostałam 10/10 :)

kościół św Mikołaja msza prowadzona przez księdza proboszcza Bulińskiego wzruszająca piękna msza NIE O PIERDOŁACH, kazanie nie z biblii tylko o miłości szacunku... o nas do nas.....
na końcu ksiądz złożył piękne życzenia z ołtarza zszedł i podał nam rękę - na prawdę byłam wzruszona organistka polecana przez kościół śpiewała PRZEPIĘKNIE i równie pięknie grała warta swojej ceny ;) - śpiewała tak, że musiałam zamknąć się na słuchanie bo łzy mi napływały do oczu:)) ale ja ogólnie wrażliwa jestem:)))

Wystrój mieliśmy z kwiaciarni brzóska - na rynku we fordonie składaliśmy sie we 4 pary po 150zł ZA TĄ KWOTĘ MASAKRYCZNIE PIĘKNY WYSTRÓJ obejmował na prawdę wiele... dwa stojaki przy wejściu z kwiatami wystrój ławek przy tabernakulum na ołtarzu przed ołtarzem na klęcznikach po boku na prawdę ekstra kwiaty ;)

A OTO KILKA ZDJĘĆ:

http://i58.tinypic.com/jhy7p2.jpg

http://i62.tinypic.com/4qgapz.jpg

http://i58.tinypic.com/2j3pheu.jpg

http://i59.tinypic.com/opd2dy.jpg

http://i60.tinypic.com/13yqg7b.jpg

http://i62.tinypic.com/1554603.jpg
http://i57.tinypic.com/mkc0ec.jpg

AHAAA NO I DJ NAJWAŻNIEJSZE;))) SUPERRRRR SUPERRR SUPERRRRR GOŚCIE NIE MOGLI SIĘ NACHWALIĆ wychodził do gości zapraszał do tańca zrobił w ogóle naukę tańca dla gości przez nas;))) makarene i coś tam jeszcze wyszło na prawdę bosko;) - widziałam film z parkietu bo na uniwersyteckiej jest non stop włączona kamera HD;) i dostaliśmy 12sto godzinny film na dysku:)))

jakbym mogła w czymś pomóc chętnie pomogę;))

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3029 dnia: 2 Lipca 2014, 13:17 »
Gratulacje, super ze się wszystko udało  :)

a tak na przyszłość w brustasze wkłada się poszetke a nie kwiatek - wygląda to naprawdę nieelegancko i rzuca się w oczy, kwiatek wtyka się w butonierke lub przypina do klapy marynarki  ;)