Dziwię się,że na biegunkę nie przepisała CI leku o nazwie NIFUROKSAZYD
Nifuroksazyd.jest to leka na biegunkę również u niemowląt.Marcel miał to przepisane jak miał niespełna 5 miesięcy przy bardzo silnej biegunce.
Nazwa międzynarodowa: NIFUROXAZIDUM
Postacie występowania leku: zawiesina doustna, tabletki powlekane
Jak działa lek? Lek działa przeciwbakteryjnie w świetle przewodu pokarmowego (w żołądku i w jelitach). Nie wchłania się do krwi.
Kiedy lek ma zastosowanie? Lek stosuje się w leczeniu biegunki u dzieci i dorosłych, w przypadkach zatruć pokarmowych i biegunek zakaźnych.
Jakie są zasady przyjmowania leku? Przyjmuj lek w dawkach i z częstotliwością ustaloną przez lekarza. Zwykle stosuje się go 4 razy na dobę (co 6 godzin), przez 4-6 dni.
U dzieci lek stosuje się w mniejszych dawkach, zwykle 4 razy na dobę (co 6 godzin). Zapamiętaj dokładnie, jaką dawkę ustalił lekarz dla Twojego dziecka.
Jeżeli lekarz zaleci Ci przyjmowanie leku np. co 6 godzin, ściśle przestrzegaj tego zalecenia.
Pamiętaj! Nigdy nie przyjmuj podwójnej dawki, nawet jeśli nie przyjmiesz dawki w odpowiednim czasie!
To jest na receptę,ale moze zapytaj farmaceuę czy ci to sprzeda.powiedz,że już to kiedyś miałaś, a dziecko ma silna biegunkę i smecta nie pomaga.
Co się dzieje,że Wiktorek tak często Wam choruje?Dajecie mu profilaktycznie dodatkowo jakies witaminy dla niemowląt typu Cebion czy Vibovit niemowlę? A tak na codzień jak jesteście w pracy, to mama wychodzi z nim na dwór?moze nie jest zahartowany?sama nie wiem... Mój Marcel był raz w życiu chory i tylko dlatego,że na chrzcinach za dużo osób go nosiło i ktoś mógł być chory.poza tym moja mam pootwierała okna.
Życzymy powrotu do zdrowia i żeby szpital nie był konieczny.A ty Marta jesteś na zwolnieniu?