Moje menu ustalone z nową kuchareczką.
Na początku tradycyjnie:
-Szampan.
Dla dzieci szampan Piccolo.
OBIAD:
-Rosół z makaronem.

Cztery rodzaje mięs tj.:
-Schab po sztygarsku,
-Kotlet szwajcarski,
-Udko z kurczaka,
-Rolada wołowa.
Ziemniaki pod różnymi postaciami tj.:
-Ziemniaki,
-Kluski śląskie,
-Kuleczki ziemniaczane drążone.

Surówki, dodatki tj.:
-Czerwona (modra),
-Z kapustki pekińskiej,
-Surówka z selera z dodatkiem rodzynek,
-Bukiety surówek wiosennych,
-Brokuły,
-Kalafior,
-Mizeria ze świeżych ogórków.
-Kompot.
DESER PO OBIEDZIE:
-Lody z bitą śmietaną i owocami,
-Sałatka owocowa w arbuzie.
ZIMNA PŁYTA:

Mięsa pieczone (swojskie) tj.:
-Schab pieczony z jajkiem,
-Schab pieczony ze śliwką,
-Schab pieczony z morelą,
-Karczek pieczony,
-Boczek faszerowany mięsem,
-Pasztet pieczony,
-Szynka wędzona.
+ wszelkiego rodzaju wędliny kupione.

Dodatki tj.:
-Roladki szynkowe,
-Jajka faszerowane,
-Jajka z majonezem,
-Tymbaliki z kurczaka.

Sałatki tj.:
-Sałatka domowa,
-Sałatka z pieczarek,
-Sałatka włoska,
-Sałatka warstwowa z serem,
-Sałatka z kurczaka z ananasem,
-Sałatka z brokułów i świeżych warzyw.

Śledzie tj.:
-W oleju,
-W occie,
-W śmietanie,
-Po kaszubsku.
-Ryba po grecku.

Dodatki tj.:
-Pieczywo,
-Masło,
-Chrzan,
-Ketchup,
-Sos tatarski,
-Ogórek konserwowy,
-Ogórek małosolny,
-Ogórek kiszony,
-Ogórek świeży,
-Pomidory,
-Papryka konsewowa czerwona i żółta,
-Pieczarki,
-Party mix: konserwowa kukurydza, malutkie ogóreczki, cebulka itd.
-Rzodkiewka.
DANIA GORĄCE PODANE W NOCY:

Pieczeń wołowa+kluseczki pyzy tzw.czarne+kapusta czerwona,

Buefstrogonow (nie wiem jak się to pisze)

Grilowana pierś z kurczka (paseczki) zapiekana z serem żółtym+ryż po
bułgarsku+ogórek małosolny,

Żurek staropolski z mięskiem, kiełbaską i jajkiem posypany koperkiem.

Tort z bitą śmietaną i owocami.
Oprócz tego na stole będą również:
-Owoce,
-Cukierki,

Ciasta tj.:
-Jabłecznik tradycyjny,
-Jabłecznik z bitą śmietaną,
-Rolada jabłkowa,
-Makowiec domowy,
-Rolada makowa,
-Sero-makowiec,
-Sernik z brzoskwiniami,
-Sernik wiedeński,
-Wuzetka,
-Napoleonka,
-Tiramisu,
-Rafaello,
-Bananowiec,
-Gruszkowiec,
-Fale dunaju,
-Snickers,
-Orzechowiec.
NAPOJE I ALKOHOL:
Napoje tj.:
-Woda mineralna gazowana i niegazowana,
-Wszelkiego rodzaju soki,
-Tonic,
-Coca-Cola,
-Fanta,
-Sprite.
Alkohol tj.:
-Wódka,
-Wódka żoładkowa,
-Adwokat,
-Szampan,
-Wina wytrawne i półwytrawne.
No i oczywiście kawka, kawa rozpuszczalna, kawa cappucino, herbata, herbatki owocowe.