Autor Wątek: Если остынет кольцо - остынет и любовь - Odliczanie Xanth i jej  (Przeczytany 46109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline konefqa

• Chuck Norris
Że ja tu nie dotarłam wcześniej?? Nadrobiłam chyba wszystko ;PP

Można? :P

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
Dziewczyny drogie!

Zapraszam wszystkie zagubione  forumki do podczytywania! W każdej chwili można dołączyć. Bardzo mi miło :)

W sprawie ślubu na razie nic się nie rusza, ale się ruszy od poniedziałku, bo odbieram suknie :)

w poniedziałek też ruszę na zakupy ślubne i postaram się wszystko ogarnąć.

Dziękuje za wsparcie :)
Za dwa tygodnie mój panieński :D

Offline Pandi
  • maniak
bedzie sie dzialo :]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ooo to za dwa tyg beda fotki ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
 :D :D :D panienski - superasta sprawa  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
Witajcie!

Coraz mniej widzę z Was mnie podczytuje, bo coraz rzadziej tutaj się pojawiam.

Mam ogromny problem... nie możemy znaleźć garnituru dla M. Jest za wysoki, i za szeroki w klacie.. nikt nas nie traktuje poważnie w tych wszystkich garniturowych sklepach. Płakać mi się chcę, bo jak nie znajdziemy garnituru to trzeba będzie szyć na miarę, ale przecież do 11.08 nie zdążymy.. Nie mam pojęcia co teraz zrobić. Na garniturach się nie znam, boje się że mi wcisną jakieś gie...
Pomocy... :(

A z przyjemniejszych spraw kupiłam butki do ślubu (niektóre widziały już na fejsie, bo mi się przez przypadek wrzuciły)
i całą bieliznę. Staniczek- bardotkę leży idealnie i wygląda bardzo słodko :) Jutro zamierzam ubrać na przymiarkę i zobaczymy jak się będzie prezentowało. :)
Najbardziej mnie martwi tylko ten garnitur..

A miałam też mini przygodę z "nową" świadkową. Niekoniecznie przyjemną. Już myślałam, że nikt mi nie będzie świadkował i beczałam cały dzień, ale na szczęście wszystko się wyjaśniło.
Stres przed ślubny zaczyna mnie dopadać, mnie i moją mamę, która płacze po kątach :)

Mamy też plany żeby po ślubie przeprowadzić się do babci... Wyremontować sobie pokoje i łazienkę. Dużo byśmy zaoszczędzili, bo praktycznie zero opłat itp. Tylko pytanie, czy ja dam radę mieszkać z babcią z którą się od zawsze "żarłyśmy"...
Ale za to jest jeden OGROMNY PLUS -  będę mogła zrobić sobie własną saunę ogrodową o której marzę !!!! :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
ale xanth, przecież w dobrych sklepach robią przeróbki garniturów, jeśli jest potrzeba, np. mój P. miał dobrą marynarkę, ale za to spodnie trzeba było dopasować - i w długości i w szerokości w okolicach bioder i pasa i wszystko to zrobiono w ramach ceny w ciagu kilku dni - kupowaliśmy w lancerto czy jakoś tak w auchanie

butki widzialam na fb - fajoskie  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline konefqa

• Chuck Norris
My też mieliśmy problem z garniturem - mój R. ma dłuugie ręce ;) Znaleźliśmy w carrefourze na boh. warszawy, na 1 piętrze jest tam jakiś salon ;) w auchan też fajny przymierzaliśmy, ale coś nam się w nim nie podobało. Także głowa do góry!

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Jak najszybciej szukaj kogoś kto wam ten garnitur uszyje... Suknie slubną da się uszyć w tydzień, to garnitur również :)

Ja Cię nie mam w znajomych i nie butów nie widziałam  :(

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
My mieliśmy podobny problem z garniturem - na dużego faceta szukaliśmy. Ostatecznie marynara pasowała a spodnie trzeba było dopasować. Ze swojej strony mogę polecić, zebyscie zajrzeli do Bytomia, jeśli jeszcze tego sklepu nie odwiedziliście - garnitury szyja na miarę jeśli juz jest taka potrzeba ale bardzo szeroki wybór asortymentu mają.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
xanth wrzuc tu laczki kochana, bo ja nie mam fejsa...

my tez mielismy mega problem z garniakiem...M. jest bardzo bardzo szczuply z kolei, ale wysoki...albo wygladal jak do komuni, bo mu babki dawaly na 170cm, a ma 182...albo jakby w rugby mial grac, bo on to musi mieć podwójne slim......w koncu nam babka polecila isc zalookac do salonu slubnego gzie maja tez garnitury i tak kupilsmy...moze warto by bylo sie przejsc...w cms maja na pewnor...z innych to nie wiem gdzie ,ale na pewno cos jest w szczecinie...

Offline _patka_

• Chuck Norris
moze w Bytomiu beda jakies, chyba ze byliscie, moj M tez ma bary szerokie dosyc a gajer super tam kupilismy :)

butki superaste! widzialam na fb ;D ;D ;D

dobrze, ze ze swiadkowa juz wszystko OK :)

zagladaj czesciej do Nas :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
w bytomiu dzis widzialam ze maja spodni mega wybor ;p
my kupilism w recmanie.. maja tez sklep w cerfurze na 1 pietrze ;) ja uwazam ze sklep swietny

Offline xanth

• entuzjasta
Witam Was :)

Dzisiaj byłam na przymiarce, chyba mi się przytyło, bo mnie dość mocno suknia sciskała w żebra, dzisiaj przed wyjsciem odkryłam to, że przytyłam, bo ostatnio to jadłam sporo kebabów po nocach i tak jakoś wyszło :/ ale od jutra zaczne dietę bieganie i sesje na solarium :)

Suknia niestety jeszcze nie jest u mnie, bo była...BRUDNA ....

Wewnątrz gorsetu, bo cały dół czyściutki...

Ale butki prezentują się genialnie, a myślałam, że nie będą pasowały.

Jako, że jestem niska,  suknia jest trochę przydługawa i troszeczkę się  miota po podłodze, ale wydaje mi się że dobrze to wygląda..

Garniak kupiony,  a byliśmy już wszędzie!  Trzeba było jechać na Turzyn no i  w końcu znaleźliśmy odpowiedni.. Nie chciałam już wydziwiać.. więc wzięliśmy taki jaki chciał Pan Młody.. Ja już nie miałam siły jeździć dalej a tym bardziej się martwić czy krawiec uszyje na czas... Przynajmniej mam już z głowy.. A właściwie garnitur leży na Panu Młodym idealnie, tylko kolor - grafit a marzyłam o czerni no już trudno... :(

Teraz się biorę za resztę już mniej ważnych spraw, ale jednak ważnych.
Takich jak tort, bukiet, dekoracja kościoła, taksówki dla gości...

UCH...
a tu butki na życzenie

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/s720x720/251871_450358661650968_1305743337_n.jpg

Offline Delaila

• entuzjasta
Nie rzejmuj się grafitem - może to nawet i lepiej, bo czarny by mogł sie wyświecić miejscami a tak nie ma tego problemu ;)

Butki - śliczne :skacza:

A co do wagi - mam odwrotnie.

Offline xanth

• entuzjasta
No wiecie co, ja już miałam zamiar się rozkręcić w pisaniu (przynajmniej na moim wątku) a tutaj cicho jak makiem zasiał!  :-\

w takim razie idę posprzątać!  :tak_smutne:

a jakby kogoś jeszcze to interesowało, to muszę zmienić fryzjera a nie wiem na kogo, i nie wiem dalej co z kwiaciarnią, bo nie orientuję się w tym temacie w ogóle...

no i martwi mnie panieński bo będzie tylko 7 osób...

chyba jestem jednak  nielubiana :(((((((
 chlip :(

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Na moim panieńskim byłam ja, świadkowa, bratowa męża i moja koleżanka i było naprawdę super :) Więc nie ważna ilość, ważna jakość :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
też uważam, ze nie ilość jest ważna, poza tym prawda jest taka, że czasami ktoś chcialby przyjsc na panienski, ale po prostu cos mu wypadnie i nie moze i to wcale nie znaczy, że Ciebie nie lubi, zatem uszy do góry  :D

co do kwiaciarni to polecam moja bratową, ktora robila moj szafirkowo-tulipanowy bukieci i wszystkie dekoracje kwiatowe do kosciola i na salę i butonierki itp., robila tez bukiet sylwusi i sylwusia bardzo zadowolona  :D Ada kreatywna i umie doradzic :-)

za reklamę chyba powinna mi zaplacic  ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Myślę, że powinna Ci wypłacać procent z zysku od każdej przyprowadzonej klientki :D

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
a tam nie lubiana , 7osób to dużo, u mnie nie wiem ile będzie hehe

pewnie ja :)
świadkowa - przyjaciółka
siostra Iza
siostra Bernadeta
Koleżanka Sandra
Koleżanka Angelika
Koleżanka Madzia
i może ktoś jesio

Offline sylwiq

• Chuck Norris
xanth ostatnio wyslalam posta ale ze forum nie dziala jak powinno to mi go wcielo.. ;/
ogolnie pisalam ze-
-skroc suknie bo bedzie ci meeeega lekko prfzydluga przeszkadzac
-tort- polecam domowa- m,ega zajebiaszcze torty ;) moj poszedl prawie caly.. zostalo pol ostatniego pietra.. torta mialam na ok 125 osob, bylo 100... kelnerzy zdiwieni ze tak poszedl ;] czyli byl pyszny ;]
- bukiet oprocz mnie robila tez tam kolezanka moja...  poszla z pomyslem Ada doradzila cos do siebei i kolezanka byla zachwycona ;D  tak wiec Ade od Emmy mega polceam.. ceny nizsze niz w wiekszosci kwiaciarni  a i ajkosciowo cudo ;D
- taksi ja bralam z for you.. od bramy portowej na sale za 20 taksowek zaplcilam 300zl

na moim panienskim bylysmy chyba w 6 i bylo Zaajeeeee********** ;)
choc tez bylo mi przykro bo dosc sporo odmowilo ;p
a fryzjer... nie polece bo sama nie mam mega sprawdzonego ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
xanth 7 osób to duuuużo :) nie mogę się doczekać relacji z panieńskiego ! tort też polecam z domowej,a co do kwiatów to już mówiłam od kogo mialam i byłam bardzo zadowolona. z fryzjera tez bylam zadowolona - studio L'OR pani Beata w CH Cegielnia. jak tam dalsze sprawy? suknia już czysta? stresik jest ? :)

Offline konefqa

• Chuck Norris
Ja akurat miałam tort z Izybara, był przepyszny! Zszedł w 2 dni do 0... :D Ciasto też od nich i na poprawinach to mało co już było.. także nie wiem od czego to zależy jaki tort i ciasto robią :)

A co do fryzjera, to ja polecam dziewczyny z Salonu She, dokładnie Kamilę, z tymże to jest kawał drogi z centrum, bo na ul. Kutrzeby (niedaleko jednostki nato na łukasińskiego) i tam też się malowałam ;)

A co do liczby osób na panieńskim... U mnie było 7 czy 8... i było super! Także wiesz, jak chcesz więcej to my się tu z dziewczynami postaramy ;P

Offline Delaila

• entuzjasta
u mnie na panieńskim na dzień dzisiejszy będzie 14 dziewczyn /plus ewentualnie 2 koleżanki z liceum/ więc byłam w szoku, skąd tyle sie uzbierało :o
Ale to nie ilość gości gwarantuje dobra zabawę czy fajna atmosferę więc nie ma sie co stresować. Czasem mniej znaczy więcej, więc nie nastawiaj się negatywnie :Szczerbaty:

Offline xanth

• entuzjasta
:))))

Dziękuje Wam za wsparcie :)

Ostatnio sobie myślałam, że "znamy" sie już ponad rok i zrobilo mi sie trochę smutno, że już nie bedę mogła sobie czytać jak się szykujecie do  ślubu, te  wasze stresy przedślubne i w ogóle.. a innych forumek chyba nie bedzie mi się chciało czytać, szczerze powiedziawszy :)

W kazdym razie..
Taksówki zamówione, hostel już dawno zarezerwowany, ale poszliśmy się upewnić, czy na pewno..

to zostały mi tylko kwiaty i tutaj bym bardzo prosiła o jakieś namiary na tą Adę Kwiaciarkę ;) Może jakieś portfolio? stronka? Hmm?? :D

A myślę, że panienski się uda, dzisiaj przyszłam do domu z imprezy o godzinie 17:00 :D
przyszlazona ja tez się wybieram do Cegielni, bo tam jest mój fryzjer Artur, który kiedyś pracował tutaj koło mnie, ale się przeniósł tam, tylko nie mam czasu kiedy tam zadzwonić :(

Dzisiaj mialam isc do pracy, ale jak same wiecie zaniemogłam :P to moze się zabiore za winietki ;)
DO ZOBACZYSKA! :) 

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Nie chce strasxyc ale...
Po slubie skoncza sie powroty o 17 hihi

Offline xanth

• entuzjasta
chyba się nie skończą, bo wróciliśmy razem :P

Offline Pandi
  • maniak
.. wiekszosc juz wkracza w stan 'relacyjny' czekamy na zdjecia i ruszamy z opisami, wiec bedziesz miala, co czytac ;)

Offline lebara

• maniak
Xanth jak tam u Ciebie przygotowania??
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline xanth

• entuzjasta
dzięki lebara za pamięć :)

u mnie przygotowania idą ciężko, ale idą. Nie wiem w co ręce włożyć tak na prawdę. Za tydzień panienski i mi kilka dziewczyn odpada i w sumie stwierdzam, ze mi się pourywał kontakt z wieloma bliskimi mi dziewczynami już od dawna :(

troche mi przez to smutno..

no i cześc teraz akurat powyjeżdzala za granice, albo pozachodziły w ciąże, albo poznajdowały gdzieś prace na końcu polski i zostałam z małą garsteczką kolezanek . Zostały mi tylko moje geje :(

troszkę mnie to martwi :( to mi dało do myślenia, ze to przecież moja wina, ze nie zabiegam o przyjaźnie i one gasną :O

no i ogolnie przez tą pogode bardzo łatwo mnie rozdrażnić i głęboko zasmucić :(

teraz łaziłam w poszukiwaniu sukienek na panienski i poprawinki i co.. :( i w żadnej się nie widzę. nie nadaje się do sukienek chyba :(

bleeee...