Autor Wątek: Если остынет кольцо - остынет и любовь - Odliczanie Xanth i jej  (Przeczytany 46069 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
Oj ciężki wybór mi sie chyba w każdej podobasz :) Fakt faktem im więcej sukienek sie ogląda tym trudniej wybrać ale ja np teraz żałuje że nie byłam we wszystkich :D A może sama idz albo z jakaś kumpelą do pozostałych i jak ci któraś jeszcze sie spodoba tak bardzo że będziesz gotowa wpłacić zaliczkę to wtedy idź jeszcze raz z mamą żeby zobaczyła i oceniła :) Ja tak zrobiłam właśnie że pokazałam mamie tylko 2 sukienki w jednym salonie które podobały mi się najbardziej zamiast ciągać ją do wszystkich :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
xanth...
nie gniewaj sie slonko
ale mi sie wydaje ze ty tak na prawde nie jestes tak an 10000000% za zadna...
kochana ja mialam chyba tak smao jak ty...
i az mi sie wyc chcialo jak czytala ze  dziewczyny zakladaja swoja suknie i nei chca jej sciagac...
albo ze mamaja lzy wzruszenia one i mamy..
u nas w zadnej tak nie bylo az zalozylam.... ostatnia ktora maialm na sobie...
moja swiadkowa zrobila zupelnie innna mine tak zwanego karpika... a mama... mama banan na twarzy i oczywiscie milion slow a ja?
yyyy bylam zachwycona a z  minuty na minute bylam zachwycona bardziej oi ile bardziej sie dalo ;D
moaj suknia jest taka skromna dleikanta itp... ale ha  czuje sie w niej jak skiezniczka ;D
pomiajac ze polowe szczuplejsza ;p taka kobieca ale delikatna.. skromna ale seksowna... no  nieskromnie przyznam ze wygladam w niej jak aniol ;'D

wiec moze powiedz sobie ze pojdziesz sama lub z przjaciolka i tak jak dziewczyny mowia wez mame jak juz bedziesz zdecydowana na 100 lub 99% ;D
najwyze nie mow mamie ze zaplanowals wizyte w slaonie tylko powiesz jej po fakcie ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
ja akurat z mamą chodziłam po salonach, ale jak juz miałam swoje faworytki to wzięłam też świadkową i razem wybrałyśmy :)

powodzenia w cmś :)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
ja akurat chodziłam najpierw z Mamą, później poszłam ze świadkową, ale ostatecznej decyzji nie podjęłabym od zaprezentowania się Mamie, bo wiem że zawsze powie mi prawdę - jak jest brzydko to powie prost ;D i wiem że mogę liczyć na jej zdanie, bo nie ma spaczonego gustu ;)
Trzymam kciuki za Twoją suknię:)
[/url]  [/url]

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
Dziewczynki kochane!

Dzsiaj byłam w Nikol, kupiłam suknie slubną. 2 lipca idę na ostatnią przymiarkę.

Mierzyłam inne, ale jednak kiedy znów założyłam moją śliczną ecru z groszkiem, to znów się zakochałam :) To jednak TA suknia :) Kocham ją bardzo bardzo mocno :) A do niej gratisowy przecudowny welon. Ach, jestem taka szcześliwa! A ten welon, już w ogóle mnie zauroczył! Teraz moge sobie kupić jakieś sliczne butki NUDE :)

Poza tym Mam już ustalone MENU
Obiad
1.Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
2. Kotlet z piersi z kurczaka (z serem i szynką)
3. Kieszeń schabowa
4. Karkówka duszona w sosie śliwkowym
5. Ziemniaczki z koperkiem
6. Kluseczki śląskie

Surówki:

1. Wiosenna z kapusty pekińskiej
2. Z buraczków
3. Brokuły i kalafior

Dania zimne:

1Karkówka pieczona
2. Schab faszerowany
3. Rolada z kurczat w galarecie
4. Półmisek szwedzki wędliny
5. Śledź po królewsku
6. Węgorz
7. Ryba po grecku <3
8. Galaretka z kurczaka
9. Sałatka owocowa
10. Sałatka owocowa w arbuzie
11. Sałatka z selera
12. Sałatka gyros
13. Sałatka grecka
14. Smalec w chlebku

Dania gorace:

1. Kurczak pieczony z winogronami
2. Gulaszowa
3. Szaszłyk płonący
4. Żurek i golonki

I co Wy na takie Menu?

Dzisiaj tez wysłałam wreszcie (!) zaproszenia do rodziny. Na poczcie zaczepiła mnie jedna Pani. Tak się złożyło, ze zaniosłam jej zakupy do domu. To było niesamowite przeżycie, takie, fajne spotkanie. Pani opowiadała mi wiele rzeczy o swoim życiu, o swoich problemach, o bogu i miłości, o swojej tragedii, gdzie straciła córke. Strasznie to przezywała a wszystko to tak pięknie opisywała, tak składnie i poprawnie. Rozmawiałyśmy chyba z 3 godziny siedząc na ławce pod blokiem. Czuje się taka oczyszczona po tej rozmowie. Można sobie pomyśleć, ot zwykła wariatka, ale nie...
Biedna kobieta, która sobie nie radzi ze strata córki. Nie miałam serca jej przerywac i sobie po prostu pójść. Musiałam jej wysłuchać i tak jakoś wyszło, że zaprosiłam ją na ślub do kościoła. Mówiła, że przyjdzie. Wycałowała mnie na do widzenia, życzyła szczęścia wytrwalości w moich problemach :) Pani Teodora :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
menu wygląda smakowicie, choć ja osobiście stawiam na tradycję czyli rosół i schabowego hehe :)

piękna historia z tą panią, wspaniała z Ciebie dziewczyna !

Offline paulinka009

• forumowicz
Ta Pani miała szczęście że spotkała Ciebie :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Pokaż kiecę bo mi się już wszystko poplątało :)

Co do menu, ja bym z obiadowych surówek wywaliła te brokuły i kalafiora i bym zastąpiła jakąś inną sałatką i w daniach zimnych, nie potrzebne są dwie sałatki owocowe :) Ale to tylko moje zdanie :)

Offline xanth

• entuzjasta
źle przepisałam menu :P
bedzie jedna sałatka owocowa  - ta w arbuzie.
a co do kalafiora i brokuła to nie zmienie zdania, bo wiem ze u mnie bardzo dużo ludzi go uwielbia, ja też i moja mama, więc kalafior zostanie :P

a suknia to będzie 6 z Nicol

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=181d174c8b204936

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
 :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:
:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
moj no 1 :brewki: :brewki: :brewki: .....tiul w kropeczki :Serduszka: bedziesz piekna panna mloda :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
xanth do placzu mnie doprowadzilas... czytajac Twoje historie ze spotkaniem Pani Teodory :) straszne jest to, ze stracila corke, ciezko sie podniesc po czyms takim... mysle, ze jej tez pomoglas tym ze ja wysluchalas, moze przypominasz jej troche swoja corke :) zrobilas dobry uczynek, kochana jestes :przytul:

fajnie, ze wybralas ta suknie :D slicznie w niej wygladasz! :D gratulacje dobrego wyboru!  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

menu pyszne! mniam mniam! mam troche podobne, moze napisze je u siebie, pod warunkiem, ze znajde czas! :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! &lt;3
xanth dobry wybor!
menu oki, tez bym dala schaba zwyklego oprocz nadziewasow ;D
bo i schab i piers nadziewana ;p

Offline paulinka009

• forumowicz
świetny wybór. Suknia jest piękna :))

Offline emm-a

• Chuck Norris
nietypowy gorset  :D śliczna panna młoda  :D będziesz wyglądała cudnie  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
A tam! Niech jedzą co im dam! Nie będę nic zmieniać bo mi się nie chce.

Teraz szukam bucików do sukni. Nie wiem jakie wybrać.

To powiedzcie mi, co powinnam teraz zrobic? Jechać do USC i co? Może najpierw się wybiore do księdza i popytam. Nie mam na to czasu totalnie :/

Byłam też u tej fryzjerki, ściełam sobie grzywkę i farbowałam włosy, kolor ok. Ale jednak mi w tej grzywce coś nie pasi...

Napisałam do kumpla fryzjera, cały wytatuowany i z tunelami, ale obie z mamą go uwielbiamy :) Dlatego chyba się wybiore do niego bo mi super włosy obcinał i układał fryzurkę.

A jaką koszule do tej mojej sukni powinien mieć mój M ??? A krawat??? Nie wiem totalnie  ???

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
na pewno nie biala....tyle wiem ;) wychodzi, ze ecru :)
co do krawatow to mi sie osobiscie czarne sledziki podobaja...

Offline przyszlazona
  • uzależniony
zaświadczenia Wasze z chrztu do ślubu, świadectwo ukończenia nauk przedmałżeńskich i ostatnie świadectwo z religii plus papiery z USC -->trzeba iść na drugię piętro do pokoju 214 z dowodami, a kto nie ze Szczecina to jeszcze z odpisami aktu urodzenia, tam się płaci i dostaje papiery, a jak już to będziesz miała to do księdza na protokół :)

Offline xanth

• entuzjasta
co to jest ostatnie swiadectwo z religii?? że niby co to?

Offline przyszlazona
  • uzależniony
ze niby ostatnie, na ktorym jest zaliczona religia :)

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Xanth- bardzo dobry wybór z sukienką :) Dobra duszyczka z Ciebie, a czasem po twoich postach odczuwam cięty języczek :) ale to bardzo dobrze, ze umiałaś się odnaleźć w rozmowie z Panią Teodora :)
Swiadectwo z religii to swiadectwo szkolne z ostatniej klasy i ocena z religii na nim :) Zaswiadczenie z USC ważne jest 3 miesiące. Jeśli urodziliście sie w Szczecinie to nic wiecej do usc nie potrzebujecie. to nie jest to samo, co zameldowanie w Szczecinie. Ja np. myslałam, że skoro moj meldunek podlega pod powiat stargardzki to w stargardzie jest moj akt urodzenia, myliłam się bo urodziłam sie w Szczecinie i stamtad akt musiał być :) liczy sie miejsce urodzenia- swoją droga XXI wiek, gdzie są systemy komputerowe ? Przegięcie, wszystko powinno być pod peslem zapisane, ale coż, może nasze wnuki się tego doczekają :)

Offline xanth

• entuzjasta
tragedia z tym swiadectwem! ja od gimnazjum unikałam religii jak ognia, bo ksiadz z naszej parafi co mnie uczył, łaził z pipami na randki i widziałam jak się z nimi całował w kinie!!!

nie wiem gdzie ja mam swiadectwo z gimnazjum!! ;( 

Offline przyszlazona
  • uzależniony
nie bierzmy tego tak poważnie, weź ostatnie świadectwo z religią wpisaną jakie tylko znajdziesz, ja też nie wiem gdzie mam świadectwa, ksiądz też człowiek - zrozumie :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ja nie miałam świadectwa bo w LO nie chodziłam na religię :)

Więc spokojnie nie to najważniejsze :D

Offline lebara

• maniak
A my dzięki tym świadectw nie musimy chodzić na żadne nauki itp. Ksiądz powiedział, że nie ważny jest papierek tylko to że chcemy założyć rodzinę itp.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline nusiak
  • maniak
Co kościół to inne zasady:), nie ma co się stresować:)
My musieliśmy zrobić ksero naszych świadectw maturalnych, gdzie jest ocena z religii ::) - zanosimy je dziś, bo dziś czeka nas takż espisanie protokołu :)
[/url]  [/url]

Offline paulinka009

• forumowicz
my też musieliśmy dać świadectwo i ksiądz  oceny sprawdzał i komentował..... ale chyba by sie nic nie stało jakbyśmy nie mieli

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! &lt;3
O msj gat
u mnie na szczescie proboszcz nie chcial swiadectw ;)

Offline nusiak
  • maniak
U nas ocen nie oglądał:P, kazał jedynie skserować świadectwa :)
Ja nawet nie pamiętałam, że religię w 4 klasie miałam ;D, a tu takie zdziwienie i do tego na 5 ;D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
mój P. nie miał swiadectwa religii, bo nie chodzil po bierzmowaniu  :P i ksiądz nie robil problemow zadnych, zatem sie nie martw  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
Kochane dziewczynki!

Nie mam za bardzo o czym pisać, co się u mnie dzieje, bo właściwie to nie dzieje się nic (przynajmniej związanego ze ślubem)

Dołuje mnie tylko fakt, ze teraz powinnam szaleć z organizacją, a ja niczego nie robię bo.... SESJA...

Zastanawiam się co tu wykombinować żeby znowu przesunąć egzaminy....

Mam tyle zajęć opuszczonych, że aż mnie mdli a wszystko muszę zaliczać ustnie...

Na poprawę humoru znalazłam przepiękną bieliznę ślubną w kolorze ecru :)
będzie cudnie pasować do sukni, jak już wrócimy z moim ukochanym do domku po weselu :)

Proszę, oto ona:

Dzisiaj powinnam się uczyć, ale jadę załatwiać te wszystkie urzędowe sprawy ślubne, póki mamy jeszcze odrobinkę czasu na to wszystko.. akurat oboje mamy wolne :)

Jedyne co mi nie pasuje w tej bieliźnie, to że majtki  to stringi, a stanik ma ramiączka.

Macie jakieś sposoby na to, żeby ramiączek nie było, a stanik się mocno trzymał na swoim miejscu? Chyba jakieś naklejki są?