Dziewczynki kochane!
Dzsiaj byłam w Nikol, kupiłam suknie slubną. 2 lipca idę na ostatnią przymiarkę.
Mierzyłam inne, ale jednak kiedy znów założyłam moją śliczną ecru z groszkiem, to znów się zakochałam

To jednak TA suknia

Kocham ją bardzo bardzo mocno

A do niej gratisowy przecudowny welon. Ach, jestem taka szcześliwa! A ten welon, już w ogóle mnie zauroczył! Teraz moge sobie kupić jakieś sliczne butki NUDE
Poza tym Mam już ustalone MENU
Obiad1.Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
2. Kotlet z piersi z kurczaka (z serem i szynką)
3. Kieszeń schabowa
4. Karkówka duszona w sosie śliwkowym
5. Ziemniaczki z koperkiem
6. Kluseczki śląskie
Surówki:
1. Wiosenna z kapusty pekińskiej
2. Z buraczków
3. Brokuły i kalafior
Dania zimne:
1Karkówka pieczona
2. Schab faszerowany
3. Rolada z kurczat w galarecie
4. Półmisek szwedzki wędliny
5. Śledź po królewsku
6. Węgorz
7. Ryba po grecku <3
8. Galaretka z kurczaka
9. Sałatka owocowa
10. Sałatka owocowa w arbuzie
11. Sałatka z selera
12. Sałatka gyros
13. Sałatka grecka
14. Smalec w chlebku
Dania gorace:
1. Kurczak pieczony z winogronami
2. Gulaszowa
3. Szaszłyk płonący
4. Żurek i golonki
I co Wy na takie Menu?
Dzisiaj tez wysłałam wreszcie (!) zaproszenia do rodziny. Na poczcie zaczepiła mnie jedna Pani. Tak się złożyło, ze zaniosłam jej zakupy do domu. To było niesamowite przeżycie, takie, fajne spotkanie. Pani opowiadała mi wiele rzeczy o swoim życiu, o swoich problemach, o bogu i miłości, o swojej tragedii, gdzie straciła córke. Strasznie to przezywała a wszystko to tak pięknie opisywała, tak składnie i poprawnie. Rozmawiałyśmy chyba z 3 godziny siedząc na ławce pod blokiem. Czuje się taka oczyszczona po tej rozmowie. Można sobie pomyśleć, ot zwykła wariatka, ale nie...
Biedna kobieta, która sobie nie radzi ze strata córki. Nie miałam serca jej przerywac i sobie po prostu pójść. Musiałam jej wysłuchać i tak jakoś wyszło, że zaprosiłam ją na ślub do kościoła. Mówiła, że przyjdzie. Wycałowała mnie na do widzenia, życzyła szczęścia wytrwalości w moich problemach

Pani Teodora