Autor Wątek: Oglądałam i: gorąco polecam lub nie polecam  (Przeczytany 651695 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Oglądałam i: gorąco polecam lub nie polecam
« Odpowiedź #1110 dnia: 4 Lutego 2013, 11:02 »
Pyh, mam podobne odczucia do Twoich ad. Drogówki. BARDZO fajny film, ale przerysowany portet to jest na pewno, nie wierzę, że aż takie akcje odchodzą :P

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1111 dnia: 4 Lutego 2013, 11:14 »
Wesele też było przerysowane  ;D

W ten weekend oglądaliśmy film o Misiu - no cóż, jakby to napisać.
Humor górnych lotów toto nie jest, cieszę się, że nie byliśmy na tym w kinie - strasznie głupawy  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1112 dnia: 4 Lutego 2013, 11:21 »
Maja, mowisz o tym filmie TED czy jakoś tak....dla mnie to dno, jakaś tatalna masakra ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1113 dnia: 4 Lutego 2013, 11:22 »
O tym samym - widziałam, że nie będzie to film z górnej półki ale i tak mnie rozczarował.
Chyba za stara jestem na takie filmy  8)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #1114 dnia: 4 Lutego 2013, 13:51 »
Ja tam się niczego po tym filmie nie spodziewałam. Pośmialiśmy się i tyle.
Drogówkę chętnie obejrzę i porównam z realem :P

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1115 dnia: 4 Lutego 2013, 14:14 »
Ja tak samo, wiedziałam ze TED to durny film, tylko do posmiania, nic wiecej :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1116 dnia: 4 Lutego 2013, 14:58 »
Dla mnie to on nawet smieszny nie był, ten mis to mnie irytował :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1117 dnia: 4 Lutego 2013, 15:00 »
Nie rozumiem co znaczy "humor wysokich lotów" " humor niskich lotów". Poczucie humoru nie powinno być w filmach "ocenne" bo każdy śmieje się z czego innego. Rozumiem ocenić film pod kątem zły/dobry np ale co do poczucia humoru to każdy ma inne. Jeden będzie chichotał na angielskich komediach a inny ubawi się widząc misia jarającego trawsko. Ale w rezultacie to nie powinno podlegać ocenie.

Na marginesie być może ja "całokształtem" sama nie jestem wysokich lotów bo na Tedzie się pośmiałam  ;D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1118 dnia: 4 Lutego 2013, 17:20 »
Maja, mowisz o tym filmie TED czy jakoś tak....dla mnie to dno, jakaś tatalna masakra ::)
Jezu jakie to durne było
ale np mój mąż twierdził,że śmieszny... ::)
to Ja się może nie znam :P
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1119 dnia: 4 Lutego 2013, 21:22 »
Nie Mariola, czemu się nie znasz? :) Każdy lubi co innego, każdego śmieszy co innego. No głupi był ten film, niekóre momenty DLA MNIE miał smieszne, niektóre po prostu żałosne. I tyle.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #1120 dnia: 4 Lutego 2013, 21:33 »
Na marginesie być może ja "całokształtem" sama nie jestem wysokich lotów bo na Tedzie się pośmiałam  ;D

:ok:

Kilka stron wcześniej też pisałam, że to film na luźny i niewymagający skupienia i dramatyzmu wieczór ;)
Pośmiałam się z mężem i miło było :)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1121 dnia: 4 Lutego 2013, 21:46 »
Nie rozumiem co znaczy "humor wysokich lotów" " humor niskich lotów". Poczucie humoru nie powinno być w filmach "ocenne" bo każdy śmieje się z czego innego. Rozumiem ocenić film pod kątem zły/dobry np ale co do poczucia humoru to każdy ma inne. Jeden będzie chichotał na angielskich komediach a inny ubawi się widząc misia jarającego trawsko. Ale w rezultacie to nie powinno podlegać ocenie.

Na marginesie być może ja "całokształtem" sama nie jestem wysokich lotów bo na Tedzie się pośmiałam  ;D
amen.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Elisa Day

• bywalec
  • Happy together :)
« Odpowiedź #1122 dnia: 4 Lutego 2013, 22:13 »
Oglądał ktoś może "Życie Pi"? Zastanawiam się czy się nie wybrać...

wiara, nadzieja, miłość

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #1123 dnia: 4 Lutego 2013, 23:04 »
Oglądał ktoś może "Życie Pi"?
Slyszalam rozne opinie o tym filmie-koledzy z pracy chwala, bo taki inny(cokolwiek to znaczy), mnie osobiscie jednak opis nie zachecil choc oczywiscie moge sie myslic .

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1124 dnia: 5 Lutego 2013, 10:03 »

Na marginesie być może ja "całokształtem" sama nie jestem wysokich lotów bo na Tedzie się pośmiałam  ;D

Ola, może źle to ujęłam - słówek się czepiasz  ;D

Postaram się sprecyzować  ;)
Nie śmieszą mnie żarty z puszczaniem bąków itp. chyba wyrosłam z tego i nic na to nie poradzę.
Miś jako taki mi nie przeszkadzał - ot fantazja autora.
Film mi się nie podobał i zdania nie zmieniam, nic na to nie poradzę.

Jakiś czas temu napisałam, że oglądaliśmy Zakochanych w Rzymie.
Moja szczera sympatia i podziw dla twórczości Allena nic nie dały bo ta pozycja, poza tym, że jest śliczną pocztówką Rzymu - nie udała się Allenowi (oczywiście w mojej ocenie).

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1125 dnia: 5 Lutego 2013, 13:11 »
A mi sie nie bardzo podobała "Północ w Paryzu".

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #1126 dnia: 5 Lutego 2013, 14:00 »
a "SESJE" ktoś widział  ???

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #1127 dnia: 7 Lutego 2013, 21:38 »
A mnie się "Zakochani w Rzymie" na maxa podobał. Kocham Allena i chyba każdy jego film.
Scena z prysznicem była najlepsza ;D ;D

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #1128 dnia: 9 Lutego 2013, 04:10 »
Wlasnie obejrzalam People like us - swietny.

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #1129 dnia: 9 Lutego 2013, 16:21 »
my do kina raczej niechodzimy wiec same "starocie" ogladamy ;)
wczoraj byl "snow white and huntsman" film dluuugi nie wiem ile mial ale pierwsza polowa ciagneeeeela sie bardzo akcja zaczela sie tak dopiero od polowy kiedy zaczal sie poscig.. cale wprowadzenie historie mozna bylo uproscic tak moim zdaniem ;)
druga sprawa glowna aktorka-to byl pierwszy film jaki z nia ogladalam i moim zdaniem taka z niej aktorka jak z koziej... no dobra tu sie moim zdaniem nie popisala-moze gdzie indziej grala lepiej nie wiem. generalnie jakos to jeszcze szlo dopoki nie musiala mowic.. (wielkie oklaski dla scenarzysty i rezysera ze glowna bohaterka tylko wloczyla sie po lesie i nadal mogla byc glowna bohaterka ;) ) ale scena z tym zagrzewaniem do walki ze zla krolowa.. porazka totalna-moca swa przemowy moim zdaniem nie powinna namowic kulawego slimaka a co tu mowa taka grupe zolnierzy.. tragedia po prostu widac ze zostala zaangazowana tylko dla nazwiska...
a jeszcze jedna sprawa co do wygladu aktorki.. ale to moje subiektywne odczucie bo ostatnio siedze w tematyce wad zgryzu i ortodoncji.. dlaczego nikt jej nie wyprostowal zebow???? na litosc boska w kazdej scenie widac jej te dwa zeby.. tutaj brudna bo siedzi w zamknieciu i te dwa snieznobiale zeby, utytlana w blocie i waleca biela po oczach zeby.. tragedia
NIE polecam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1130 dnia: 10 Lutego 2013, 20:08 »
Najlepsza scena ;D;D I końcówka jak Bronhilda zatyka uszy i bije brawo ;D Tandetne i cudne ;D

Następnym razem nie zdradzajcie jaki jest koniec   8) Po przeczytaniu teo już wiedziałam ze Ona nie zginie  :P

Wczoraj oglądałam django i myślałam ze pełne ze śmiechu podczas akcji z workami na głowie :) plakalam jak głupia ! Tarantino jest genialny ! Ten to ma pomysły !

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #1131 dnia: 10 Lutego 2013, 20:16 »
Najlepsza scena ;D;D I końcówka jak Bronhilda zatyka uszy i bije brawo ;D Tandetne i cudne ;D

Następnym razem nie zdradzajcie jaki jest koniec   8) Po przeczytaniu teo już wiedziałam ze Ona nie zginie  :P

Wczoraj oglądałam django i myślałam ze pełne ze śmiechu podczas akcji z workami na głowie :) plakalam jak głupia ! Tarantino jest genialny ! Ten to ma pomysły !

faktycznie głupia jestem  :P :P palnęłam ;D

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1132 dnia: 10 Lutego 2013, 20:28 »
a "SESJE" ktoś widział  ???

ja  :)

Podobał mi się film ale też dał nam do myślenia tzn dziękuję Bogu, że jesteśmy z mężem zdrowi  :)
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1133 dnia: 10 Lutego 2013, 20:53 »
JA polecam "Pamiętnik pozytywnego myślenia"! REWELACJA! Mysleliśmy że będzie to jakieś takie love story czy coś :P Ale nieee, naprawdę super :)

Offline in somnia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08 2012
« Odpowiedź #1134 dnia: 11 Lutego 2013, 11:10 »
anulka potwierdzam :-)  "Poradnik... " jest po prostu świetny.

Jak .macie doła idealny na poprawe humoru... jak nie macie świetny na podniesienie ...eeee wszystkiego hihi.

Polecam wszystkim.. nawet mojemu mężusiowi się podobał a był niechetny patrząc na tytuł.

Natomiast powiem Wam, że nie pisałam tutaj długo bo utknęłam w dole po obejrzeniu filmu " Niemożliwe" - to było tydzień temu a jakoś nadal mnie trzyma... czemu nie napisałyście, ze aż tak porusza emocje.
Jeszcze się zastanawiam czy może miałam akurat gorszy dzień...ale sądzę że reżyser zrobił wszystko, żeby widza zdołować i wyciągnąć mu wszystkie emocje na wierzch. Trochę jak dla mnie przesadził. Temat jest trudny bardzo i delikatny bo ta tragedia nadal zyje w sercach wielu ludzi.
 poleciał po takich najniższych nutach. nawet muzyka już od pierwszyc chwil upewnia nas , że za chwilę coś się wydarzy- za dużo huków , takiego taniego straszenia. Czułam się oszukana oglądając ten obraz i zła... bazuje na prostych schematach, stosuje znane triki , wyciska na siłę łzy tam gdzie one i tak by poleciały. No i te przydługie sceny

Szczęscie , że chociaż dla równowagi koniec jest budujący. Dobre sfekty specjalne , świetna gra aktorów ale mimo   wg mnie zepsuty materiał.

Ale może miałam słabszy dzień... no i to kino
Mężczyzna,
który nie spędza czasu z rodziną, nigdy nie będzie prawdziwym mężczyzną!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1135 dnia: 11 Lutego 2013, 13:03 »
JA mam odmienne odczucia do "Niemożliwe" :) Mi się wydaje ze własnie o to chodziło, z góry bylam nastawiona że będzie to film bardzo wzruszający, byłam na to przygotowana. No i całkiem inaczej wówczas się patrzy na tą tragedię, która się wydarzyła. Wcześniej wiadomo - było mi przykro ale żyłam dalej w niewiedzy. No i to film na faktach... Wtedy człowiek ma więcej empatii dla takich zdarzeń.

A co do "PaORADNIKA..." (wcześniej napisałam pamiętnika :P) zgadzam się :) I Bradley.... Och Bradley.... :P

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1136 dnia: 11 Lutego 2013, 13:46 »
Jestem w połowie Drive... Na tą chwilę baardzo mi się podoba :) Jak skończę dam znać :)

P.S. Jako (wręcz) fanatyk muzyki filmowej zachwycam się soundtrackiem do tego filmu :) Świetnie dobrana muzyka!!!

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1137 dnia: 11 Lutego 2013, 14:00 »
Ela tez wczoraj oglądaliśmy Django. Ogólnie film niezły, ale oceniam go nieco niżej od Bękartów, głównie ze względu na klimat,  dlatego, że nie lubię westernów, chociaz tu oglądało się fajnie. Kapitalna muzyka, a jak wjechał hip-hop to myślałam, ze padnę :) gra Waltza rewelacyjna, uwielbiam go - ten jego spokojny styl wypowiedzi taki jak w Bękartach... :) i tak jak Ela mówisz: najlepsza scena z workami. daje mu 7,5/10 :)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1138 dnia: 11 Lutego 2013, 18:41 »
Bylam dziś w kinie na "Poradniku...". Mam doła i chciałam trochę poprawić sobie nastrój - a w zasadzie moja przyjaciółka mnie na niego wyciągnęła. Dobry film, podobał mi się.
A Bradley .. jak to Bradley - ciacho i tyle  ;D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1139 dnia: 11 Lutego 2013, 22:20 »
Jestem już po ;D

Drive polecam :) Która chętna niech ogląda :) Gosling dał radę i film bardzo dobrze się oglądało :)
Muzyką zachwycam się dalej :)
Miłego wieczoru :)