Autor Wątek: Oglądałam i: gorąco polecam lub nie polecam  (Przeczytany 645970 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline in somnia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08 2012
Odp: Oglądałam i: gorąco polecam lub nie polecam
« Odpowiedź #960 dnia: 21 Stycznia 2013, 01:59 »
qrde... miałam dzisiaj iśc na "Bejbiblues" i musieliśmy w końcu siedzieć z rodzinką aż do wieczora...wrrrr

anusiaaa...ja uwielbiam kino Tarantino i Urmę Thurmann.... więc pewnie pójdę na DJango... chociaż powiem szczerze tego typu kino jakoś wolę od lat oglądać w domciu.

KillBilla to w zasadzie mogę cytować a scena walki dziewczyn w ogrodzie zimowym... jest dla mnie :Zakochany:

Mój mąż niestety nie podziela tej miłości i zazwyczaj oglądam z przyjaciółka a on ostentacyjnie zasypia..hehe cienias jeden :p
Mężczyzna,
który nie spędza czasu z rodziną, nigdy nie będzie prawdziwym mężczyzną!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #961 dnia: 21 Stycznia 2013, 11:00 »
No Kill Bill to akurat film, którego nie trawię  ;D Jeden z niewielu Tarantino, ale ja mam tak zawsze, jak sie wszyscy zachwycają to ja z przekory, nie  ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline in somnia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #962 dnia: 21 Stycznia 2013, 14:50 »
anusiaaa ...wiem , że tak jest bo mało kto te filmy chwali.

Ja oglądam filmy Quentina jak arcydzieła ... i zachwycam się każdym detalem.. każdą sceną. Też mnie wkurza czasem nadmierne jego uwielbienie krwi...ale przyzwyczailam się jak bawi się widzem, emocjami...zwróć uwagę, że niektóre sceny są czarno-białe lub wręcz rysunkowe. Rozładowuje to na chwilę napięcie...żeby zaraz rąbnąć widza następną mocną sceną. majstersztyk po prostu ...a muzyka.. podłożona jest mistrzowsko.
Po kolei w tel przez lata miałam wszystkie prawie dzwonki z tej ścieżki dzwiękowej :)
Ja kiedy oglądam jego filmy chłonę każdą scenęi zazwyczaj musze oglądnąć je dwa razy co najmniej , żeby zachwycić się i docenić każdą pojedyńczą scenę..
ale to takie moje przyzwyczajenie z czasów kiedy miałam 17 lat i delektowałam się horrorami mocymi thillerami.
Teraz mi przeszło juz i w zasadzie KillBill to taka pozostałość :p

pyh ... tego typu filmy to czasem na Canal udaje mi się złapać ...ale ostatanio brak mi czasu na wszystko

a dzis zaległam w łóżeczku z gorączką ...heh topiszę sobie z Wami  :-*
Mężczyzna,

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #963 dnia: 21 Stycznia 2013, 15:27 »
ja byłam na bejbi blues i... nie mam zdania  ::) trochę przerysowany... a końcówka wbija w fotel, ale żebym jakoś mocno ten obraz przeżyła to nie powiem. Mojej przyjaciółce się bardzo podobał.

a ja ten film długo trawiłam jeszcze po obejrzeniu  ::) ale polecam zobaczyc to na pewno...

A my czaimy sie teraz na "Sępa".... Rozwinęło Nam się to polskie kino  :)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #964 dnia: 21 Stycznia 2013, 21:06 »
Ja też byłam na baby blues i też dość długo dochodziłam po nim do siebie, wg. mnie wart obejrzenia, koniec filmu, tak jak Dziubaska wbił mnie w fotel.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #965 dnia: 22 Stycznia 2013, 08:44 »
Ja się zaciekawiłam tym filem "baby blues", ale jakoś się go obawiam. Zajawki, które widziałąm mnie i zachęciły i przeraziły...  Nie wiem...

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #966 dnia: 22 Stycznia 2013, 18:35 »
Tez z chęcia zobaczę ale boje sie ze bede przeżywać :/
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #967 dnia: 22 Stycznia 2013, 20:56 »
Widziałyście może "Obławę" z Dorocińskim i Stuhrem? Warto się wybrać?
A "Pokłosie" (też ze Stuhrem)?

Offline in somnia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #968 dnia: 23 Stycznia 2013, 10:48 »
Widziałyście może "Obławę" z Dorocińskim i Stuhrem? Warto się wybrać?
A "Pokłosie" (też ze Stuhrem)?

Właśnie też nie idę na to bo to są chyba mocne filmy a nic mnie tak nie wprowadza w doła jak polski film zrobiony na smutno :(

Wczoraj obejrzeliśmy BigLove własnie polski film o miłosci ... podobał mi sie bardzo, świetnie zrobiony ale przez cały film byłam smutna..a przezywam go w sumie do dzisiaj.
Mężczyzna,

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #969 dnia: 23 Stycznia 2013, 10:58 »
"BigLove" oglądałam. Hmmm, sama nie wiem co myśleć. Mocny, czasami bardzo. Trudny. Ogólnie mną wstrząsnął.
Pawlicki świetny.

"Obława" dzieje się podczas II wojny, oglądałam serial "Czas honoru" i lubię tą tematykę. Chyba się zatem wybiorę. Poza tym gra tam Rosati, a w sumie nie wiem czy ją kiedykolwiek gdzieś widziałam i chcę zobaczyć jaką jest aktorką.
A nie, miała malutką rolę w "Czasie honoru".

Offline konefqa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #970 dnia: 23 Stycznia 2013, 15:53 »
Ja big love oglądałam w zeszłym roku, do tej pory mną wstrząsa. baby blues zamierzam wkrótce obejrzeć

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #971 dnia: 23 Stycznia 2013, 18:04 »
Pokłosie jest świetny! Super gra Stuhra i Czopa, polecam bardzo, jednak to też trudny film.

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #972 dnia: 23 Stycznia 2013, 19:34 »
"Poklosie" bardzo warte obejrzenia swietny film.
ogladalismy w kinie na sali byla orpocz nas wycieczka szkolna (chcielismy bez uczniakow ale sie nie dalo) , ale film tak mocny ze caly czas trwania seansu byla cisza..
tylko ciezko potem bylo wyjsc z te ciemnej sali do pelnego swiatel i ludzi centrum handlowego
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline in somnia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #973 dnia: 23 Stycznia 2013, 22:57 »
madziara - dzięki za solidną recenzję, upewniłaś mnie , że to film nie dla mnie. A na pewno nie w kinie pełnym ludzi...rozumiem Twoje słowa , że ciężko było wyjść do jasnego centrum pełnego ludzi.

Taki film mogę obejrzeć ale w zaciszu domowym gdzie w każdej chwili mogę wstać, przejść się  do kuchni . uciec troszkę od emocji.  W kinie za bardzo przezywam.

A tak na rozluźnienie napiszę tylko, że jako,że dalej leżę chora obejrzałam sobie osławiony KacWawa i wiecie co?

heh... nawet nie był taki zły ale może dlatego ,że tak się naczytałam na jego temat , że myślałąm ,ze tego się nie da oglądać. A tam nawet gra aktorska cłakiem niezla. na temat fabuły sie nie wypowiadam bo to w końcu komedia.
ale nie ma nic gorszego jak dobrzy aktorzy mają żle rozpisane kwestie i grają jak idioci jak np. Linda i Foremniak w tym serialu komediowym , ktorego tytułu nie pamiętam.

Tutaj grali bardzo dobrze i w sumie trochę nie wiem czemu się tak Pan Raczek przyczepił ( swoją drogą lubię go)
Mężczyzna,

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #974 dnia: 24 Stycznia 2013, 00:02 »
in somnia-haha  coraz bardziej Cie lubie:) choc jetes swiezynka.Bo mi z ust wyjujesz pewne kwestie ;)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #975 dnia: 24 Stycznia 2013, 00:22 »
Tez zauwazylam, ze in somnia dobrze prawi ;)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #976 dnia: 24 Stycznia 2013, 00:38 »
Tez zauwazylam, ze in somnia dobrze prawi ;)
i co my z tym Edzia zrobimy:P?nie czesto  ( bo kombinuje jak sie pisze "rzadko",a od lat mam chec na poznanie 'nowosci" no poza oczywista oczywistoscia  ;D ;D ;D ;D fajnych osbób TU..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #977 dnia: 24 Stycznia 2013, 01:11 »
Poczytamy - zobaczymy 8)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #978 dnia: 24 Stycznia 2013, 10:43 »
to ja tylko tak pocichutku wykocze ze serialem "Call the midwife" obejrzalam swietne, jak ktos ma mozliwosc obejrzenia polecam. ciekawy obraz Londynu z lat 60' przemian i problemow spolecznych.
pozatym
"After" nudny film o trojce przyjaciol eksplorerow, zapuszczajcych sie w podziemia moskiewskiego metra. strata czasu, banal za banalem glowni bohaterowie nudni, delikatnie mowiac "malo inteligentni". ujecia straszne, oko nie nadarza za obrazem, od polowy filmu fabula zaczyna byc malo czytelna dopiero zakonczenie cos wyjasnia.. NIE polecam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #979 dnia: 27 Stycznia 2013, 10:11 »
Imposilble - film o tsunami w Azji - mega wstzasajacy.....ryczalam jak bobr
Polecam.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #980 dnia: 27 Stycznia 2013, 11:27 »
Dlatego ja go oglądać nie będę  :P Na samym trailerze płakałam jak głupia
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #981 dnia: 27 Stycznia 2013, 12:21 »
"Beowulf" ekranizacja legendy skandynawskiej-obejrzalam skuszona "wielkimi" nazwiskami po czym okazalo sie ze jest to animacja komputerowa ;) ale film naprawde niezly po pierwszym rozczarowaniu wciagnelam sie momentalnie w historie
"Intruders" zakapturzona mroczna postac bez twarzy poszukuje dla siebie wlasnie twarzy... jednym z jej upatrzonych ofiar jest dwunastolatka... tylko ze postac te widzi tylko ona i jej ojciec.. mocny film, do konca nie moglam sie domyslic rozwiazania sprawy i jaki jest zwiazek miedzy angielska dziewczynka a malym hiszpanskim/wloskim chlopcem... warty obejrzenia.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #982 dnia: 27 Stycznia 2013, 14:21 »
Moje ostatnio oglądane filmy ;D

Django - rewelacja ! Film po prostu genialny.... nic dodac  nic ująć ;) To jest neisamowite co ten człowiek ma w głowie... ile pomysłów.... A to jak gra Waltz to już przechodzi moje oczekiwania... byłam nim zaskoczona i zauroczona w Bękartach ale tutaj po prostu to on stworzył ten film.. cały ten klimat, jego akcent, uśmiech, gesty. Jest GENIALNY !

Granice miłości - bardzo dobry film, warto go zobaczyć.
Nietykalni - od niedawna jedna z moich ulubionych komedii - dobry humor, przeplatany z tragedią człowieka.
Dwoje do poprawki - spodziewałam się czegoś więcej... co prawda aktorzy grają super  ( ale już sama obsada na to wskazuje ;)) ale sama rezyseria taka dość dretwa.. nie nazwałabym tego filmu komedią na pewno. Generalnie film ok, ale nic specjalnego.

Offline in somnia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #983 dnia: 27 Stycznia 2013, 22:53 »
ja pierdziu   :-[ słuchajcie uciekł mi gdzies mój post tutejszy sprzed dwóch dni...chyba mnie wyrzuciło po napisaniu... nie wiem...

W każdym razie dziękowałam tam nieśmiało tete i edzi za uznanie i obiecywałam się nie zepsuć :P
I dzisiaj jeszcze to potwierdzam

anusiaa aż się boje tego filmu ale po prostu muszę go zobaczyć

Gabiś " Granice miłości" jeden z niewielu mocnych filmów o milości - nie zawiodłam sie na nim - Kim i Charlize zagrały... jak zwykle !

Dwoje do poprawki" bardzo się na ten film szykowałam bo uwielbiam oboje głównych aktorów ale tak jak i Ty nieco się zawiodłam- liczyłam, że fabuła będzie szybsza i bardziej błyskotliwe dialogi.
 A film jest nieco nudnawy i bardzo przewidywalny - wielka szkoda.

W tamtym znikniętym poście pisałam Wam też o pięknym polskim filmie " ogród Luizy" . Odkryłam w tym filmie geniusz Dorocińskiego.
 Bardzo Wam ten film polecam- mnie on umknął i obejrzałam przypadkiem dopiero niedawno na Canal+
Ja rzadko płaczę a na nim ku mojemu zdziwieniu  :'(

ale takie łzy szczęścia to były...
Mężczyzna,

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #984 dnia: 27 Stycznia 2013, 23:29 »
in somnia-Ty nie dziekuj-Ty pisz....
ja sie mocuje z "kobieta w czerni"....(sama zasiąde-a wie ze ciezko znosze filmy o dzieciach)...i  popelznieciem do kina na "niemozliwe".

tak poza tematem ,ku rozwadze ..polecam:"chlopca w pasiastej pizamie" stawiam go  zaraz  po ;"zycie jest piękne"..dla wąskiego grona.

i dlatych co oczy przecieraja:"labirynt fauna" ZAWSZE  bedzie w moim(prywatnym kanonie) jak to sie teraz mówi,bo stara jestem:P ?"must have" filmoteki??nie ma powaznej dyskusji nad kinem przez K.  bez tego filmu-to moje osobiste zdanie...

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #985 dnia: 28 Stycznia 2013, 02:40 »
Ja tez polecam Django. Tarantino jak zwykle nie zawiodl.
W pewnych momentach az zamykalam oczy I bylo mi wstyd przed siedzacymi na sali Afroamerykaninami (tak ich nazwe zeby bylo poprawnie).

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #986 dnia: 28 Stycznia 2013, 07:02 »
Ja oglądalam Django z mężem,on fan Tarantino....jak dla mnie za dużo krwi :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #987 dnia: 28 Stycznia 2013, 09:38 »
in somnia Ogród Luizy fantastyczny !! Jeden z lepszych polskich filmów.
tete chłopiec w pasiastej piżamie... to jest film... niesamowity i pokazujący problem zupełnie z innej strony. Piękny !
Labirynt fauna to już arcydzieło dla mnie ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #988 dnia: 28 Stycznia 2013, 10:00 »
Życie jest piękne oglądałam. Skoro Chłopiec w pasiastej piżamie jest też dla wybranych, to muszę obejrzeć.

Tarantino jakoś mnie nie "rusza". Lubię natomiast braci Coen - Fargo i Tajne przez poufne (Burn After Reading). Ten pierwszy mogę oglądać i oglądać.

Wczoraj oglądałam Drive. No ale jednym okiem (syn się co chwilę budził). Muszę jeszcze raz obejrzeć ze spokojem. Klimat filmu świetny, a muzyka jeszcze lepsza. Zresztą same posłuchajcie ->

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #989 dnia: 28 Stycznia 2013, 10:17 »
"Drive" to mój faworyt i film i ścieżka dźwiękowa, oglądałam chyba "milion" razy i często do niego wracam, za każdym razem znajduje w tym filmie coś nowego.