Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1051847 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #3450 dnia: 20 Października 2006, 20:30 »
Cytat: "Netula"
data zarezerwowana an nasz slub;) i godzina taka jaka chcielismy

no i jaka to godzinka, bo my mamy 16 :)

20 listopada mamy pierwsze indywidualne nauki;)

to zaczy?? dlaczego indywidualne??

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #3451 dnia: 20 Października 2006, 20:36 »
my mamy 13:) A indywidualne bo to malutka parafia bardzo i jest tam tylko proboszcz :) i by trzeba dlugo czekac na to by sie wiecej par zebralo

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3452 dnia: 20 Października 2006, 20:38 »
trzeba dlugo czekac na to by sie wiecej par zebralo

aaaa..rozumie, wiesz co zazdroszcze ci, takim sposbem napenwo szybciej wam to pójdzie niz normalne nauki :)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #3453 dnia: 20 Października 2006, 20:49 »
i z wieksza przyjemnoscia bo ksiadz jest bardzo fajny i super z nim sie gada no i wiecej z takich nauk wyniose;)

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3454 dnia: 20 Października 2006, 20:53 »
Hej Dziewczynki :!:  :!:  :!:
Uff..... przeczytalam i juz nie wiem nawet o czym bylo na poczatu :roll:  :roll:  :roll: .

We wtorek bylam na pierszym rekonesansie w salonach slubnych razem z mama. Zmierzylam chyba z 30 sukienek. Ufff... wrocilysmy wymeczone i calkiem zadowolone. Koncepcja mniej wiecej sie wykreowala, czyli dowiedzialam sie w czym mi jest dobrze, a w czym nie. No i poznalam ceny i jakosc czesci krakowskich salonow. Ale co mi sie spodobalo to z cena juz gorzej. Dzis pojechalysmy do jednego salonu takiego na uboczu, czyli nie na trasie salonow slubnych (dluga i filipa). Specjalnie dzien poswiecilysmy zeby sobie tam skoczyc. No i SUPER :!:  :!:  :!:  Pani przemila, ja wybralam kilka sukienek jakie chce zmierzyc, a ona jeszcze od siebie dorzucila pare, zebym sobie porownala style. Cierpliwie sluchala, doradzala, wyjasniala (dowiedzialam sie sporo na temat rodzajow materialow). Pokazala rodzaje koronek i jak wygladaja w bieli i w ecru. Suknie wybralysmy z mama, z pewnymi modyfikacjami. I w styczniu wybieramy sie na pobranie miary. Szczerze mowiac nie zwrocilam uwagi na ta suknie, to pani ja wybrala do mierzenia i to jest strzal w dziesiatke. Jestem bardzo zadowolona i z fachowosci i uwagi jaka mi poswiecila.
Zdjec niestety nie mam bo jak wiadomo robic nie wolno.
Kurcze ale szczesliwa jestem :!:  :!:  :!:

Ale sie rozpisalam. Jejku, ale to z wrazenia.

Kurcze Wy juz nauki zaczynacie, a ja narazie z M. widuje sie tylko w niedziele i nie mam kiedy z nim cokolowiek ustalic, bo prawie caly czas spi jak przyjezdza do mnie taki zmeczony po calym tygodniu pracy.

Pozdrawiam cieplo
3majcie sie Dziewuszki i nie dajcie zwariowac.

Offline myszata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30 czerwiec 2007
« Odpowiedź #3455 dnia: 20 Października 2006, 20:59 »
Cytat: "nicole_lucy"
Dzis pojechalysmy do jednego salonu takiego na uboczu, czyli nie na trasie salonow slubnych (dluga i filipa). Specjalnie dzien poswiecilysmy zeby sobie tam skoczyc. No i SUPER

A mozesz podac adres tego salonu ??
bo ja juz po miescie nie mam co chodzic bo ceny zabijaja juz na wejsciu

Offline myszata

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3456 dnia: 20 Października 2006, 21:02 »
a propo nauk my z moim mezczyzna musimy wybrac sie na jakies weekendowe i ciezko nam sie do tego zabrac. musimy najpierw sie dowiedziec ktory weekend bedzie mial wolny w danym miesiacu i czy akurat jest gdzies taki termin (dodam ze ma tylko jeden weekend w miesiacu caly wolny)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3457 dnia: 20 Października 2006, 22:00 »
Cytat: "myszata"
A mozesz podac adres tego salonu ??

ja tez jestem zainteresowana :)

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #3458 dnia: 20 Października 2006, 23:32 »
hej dziewuszki a ja jestem teraz na etapie obraczek;-) przeszukalam cale forum uch duzo tego;-)
a dzis wybralismy sie po zlotnikach zagladalismy raczej do jubilerow niz firm znanych choc zawsze byla prawie ta sama oferta;-) o dziwo spodobaly nam sie inne niz myslelismy na poczatku bylismy przekonani o 2 kolorowych i wzdluz slaczek ( jest ich zdjecie w watkach obraczkowych) ale przymierzalismy je i kilka typow i rzeczywiscie to co podobalo nam sie na ladzie inaczej wygladalo na palcach;-) ale jestem zadowolona poniewaz zdecydowalismy sie na inny model ( wezszy) mi podobaly sie szersze ale na palcach to istne pontonki 8)
szczerze to za duzy wybor mozna oszalec od tych modelow kolorow prob no i oczywiscie cen
a cenowo tamte 1 by nas kosztowaly ok 1400 a te ktore kupimy ok 800-900zl wiec jestem zadowolona...a i grawer gratis;-) pozdrowionka

ps. ale mam do nadrobienia zaleglowsci w wtaku;-)  :)

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3459 dnia: 20 Października 2006, 23:35 »
a dzisiaj kolezanka z grupy powiedziala mi ze mamy super panny mlode z 2007 bo mozemy na spokojnie szykowac sie do najwspanialszego dnia w naszym zyciu;-) wybierac obraczki robic wczesniej nauki i mierzyc suknie na spokojnie za wszystkim sie rozgladac ona wszystko musiala zalatwiac w 3 tygonie ( moment od kiedy rodzice sie dowiedzieli ze jest w ciazy a wyznaczona data sllubna) i to wszystko bylo dla niej koszmarem wszystko naraz no i rosnacy brzuszek;-) dlatego ja w pelni delektuj sie ta mozliwoscia;-) i bardzo podoba mi sie to planowanie chodzenie i ogladanie wystaw"narazie"

pozdrowionka;-) :lol:

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3460 dnia: 20 Października 2006, 23:36 »
ach zapomnialabym przepiekna ta sukienka i faktycznie dopasowana;-) no i ten tren uwielbiam treny;-) :D

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3461 dnia: 21 Października 2006, 09:38 »
Cytat: "tylunia"
ach zapomnialabym przepiekna ta sukienka i faktycznie dopasowana;-) no i ten tren uwielbiam treny;-) :D

Oj jak ja na poczatku bylam przeciwna trenowi. Mama mowila, ze jest piekny i chciala mnei namowic. I dla swietego spokoju zmierzylam suknie z trenem, no i "wpadlam" tez bede miala tren bo to wyglada rewelacyjnie.

Vall, myszata poszlo na priva.[/i]

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3462 dnia: 21 Października 2006, 09:58 »
Cytat: "nicole_lucy"
Vall, myszata poszlo na priva

dzieki :)
Ja tez juz ta stronke oglądałam :), ale nie wybrałam sie ejscze to tego salonu :)
a pochwalisz sie jaka suknie wybrałas nicole_lucy?? :) moz ejakas fotka:)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #3463 dnia: 21 Października 2006, 10:48 »
A ja mam pytanie do tych zniecierpliownych2007 z okolic lub samego szczecina--przepraszam ze pominęłam reszte. Napewno macie juz wybranego fotografa i kamerzyste i niektore moze dj?? Jesli tak to moge prosic o namiary (na priv) jakich wybrałyscie?

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3464 dnia: 21 Października 2006, 12:28 »
Cytat: "Vall"

Ja tez juz ta stronke oglądałam :), ale nie wybrałam sie ejscze to tego salonu :)
a pochwalisz sie jaka suknie wybrałas nicole_lucy?? :) moz ejakas fotka:)

My sie troszke zbieralysmy zeby tam dotrzec, bo jak wiadomo glownym punktem wypadowym jest filipa-długa. Ale ja chcialam juz od dawna tam pojsc.

Zdjec nie mam niestety i ze stronki tez sie nie da pokazac, wiec podaje namiary:
Kolekcja: PRIDE; Suknia: DIANA. Ale z pewnymi modyfikacjami bedzie, z tym, ze z jakimi dokladnie to sie okaze w styczniu przy zdejmowaniu miary. Na pewno inna koronka, i oczywiscie biala.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #3465 dnia: 21 Października 2006, 13:34 »
Suknia piękna bardzo pasuje do Ciebie! i ma tyle falbanek uwielbiam takie:)
nicole_lucy, fajnie ze masz juz sukienke! ja ani jednej jeszcze nie przymierzalam!
Poprosze rowniez namiary na salon! chcialam zobaczyc stronke:) w sumie do Krakowa nie mam az tak daleko! i tak sie tam wybiore zobaczyc suknie:) ale to chyba w nowym roku!

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #3466 dnia: 21 Października 2006, 13:41 »
Cześ dziewczyny,dzisiaj to będzie mój pierwszy i ostatni post tego dnia,bo mój odłączy komputer i nie będę go miała (mamy remont naszego pokoju),co do sukni,poprostu jest piękna i ślicznie Ci w niej,co do obrączek mamy już model wybrany,a w środe jedziemy je zamawiać  :D ,będą łączone,białe złoto z żółtym chyba,że pan jubiler zaproponuje coś innego.

ps.Udanej soboty i niedzieli,mam nadzieeje,że wróce do Was już w poniedziałek
pozdrawiam   :id_juz:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3467 dnia: 21 Października 2006, 17:57 »
Cytat: "Katrinka"
ja ani jednej jeszcze nie przymierzalam!

to tak jak ja - narzie tylko upatruje na fotkach takich jakei mi sie podbaja, co nei znaczy ze beda mi pasować!! Moż eokazac sie tak jak u Nicole_Lucy ze ta na która nawet nei zerkneła okazała sie strzałemw 10!

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #3468 dnia: 21 Października 2006, 19:45 »
Ja też jeszcze ani jednej sukienki nie mierzyłam :)
Teraz w ten czwartek bede od rana po szczecińskich salonach biegac  :lol:  Tylko strasznie sie martwie ze nie bede umiała się zdecydowac na żadna konkretna, bo wiekszosc sukienek mi sie podoba  :mrgreen:
[/url]

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3469 dnia: 21 Października 2006, 20:07 »
Cytat: "cafe"
Ja też jeszcze ani jednej sukienki nie mierzyłam :)
Teraz w ten czwartek bede od rana po szczecińskich salonach biegac  :lol:  Tylko strasznie sie martwie ze nie bede umiała się zdecydowac na żadna konkretna, bo wiekszosc sukienek mi sie podoba  :mrgreen:

To ja Ci powiem tak: po wtorkowym mierzeniu zastanawialysmy sie z mama, ktora najladniejsza. I nie moglysmy sie zdecydowac, wiec sobie wymyslilysmy, ze za miesiac pojdziemy znowu ale zmierze juz tylko te konkretne modele (czyli jakies 15) i bedziemy sobie eliminowac. No ale wczoraj pojechalysmy do tego mojego salonu i jak przymierzylam "ta" to sie zakochalam.
A do tego, pani zrobila taki MYK: zalozylam sukienke dosc prosta, ale bez ramiaczek, a pani wziela koronki i przykladala to tu to tam, ze roznego typu rekawki powstawaly. Rany powiem Wam ze niesamowita zmiana byla, z prostej sukni zrobila sie bardzo elegancka i sliczna.
Wiec sie nie przejmuj. Idz na zywiol. Tez sie obawialam bo tyle modeli, co mierzylam to kazda mi sie piekna wydawala.

A i podstawa jest mila obsluga. W wiekszosci salonow bylo tak, ze pokazalam co chce zmierzyc to panie przynosily, zamierzylam i wychodzilam. Jakbym im w kawie przeszkodzila tak sie czulam. W 3 salonach panie mi zasugerowaly tez inne suknie do mierzenia. A w 4 byla tylko mila obsluga. A reszta to nieby pokazuje, ale jakbym nie przyszla to by chyba bardziej byly zadowolone. Ale nie ma sie co zniechecac, tylko przygotowac na takie rewelacje.
Uff... koniec wykladu!!

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #3470 dnia: 21 Października 2006, 20:29 »
nicole_lucy Dla tego nie nastawiam sie tak bardzo, ze w czwartek wybiore ta jedyna :) Mniej wiecej rozeznam sie w modelach, krojach, kolorach, pospisuje a pozniej tez gdzies po ok miesiącu pojde jeszcze raz i bede mierzyc juz te konkretne modele :) Ehhh, ale mam lekkiego stresa bo jak sie patrzy na modelki w sukniach to rewelacja a jak JA je założe to.... nie wiem czy bede sie sobie podoba w ktorej kolwiek ;) No ale mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle, bede miala ze soba przyjaciółkę i ona mi juz konkretnie podpowie i doradzi :)
[/url]

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #3471 dnia: 21 Października 2006, 20:45 »
Cytat: "Vall"
Moż eokazac sie tak jak u Nicole_Lucy ze ta na która nawet nei zerkneła okazała sie strzałemw 10!

u mnie tez tak bylo ze "zrobilam przyjemnosc Mamie i Paniom z salonu", a jak widzialam tą sukienkę na wystawie to sobie pomyślałam o tych i owych, jak to trzeba miec zle pod sufitem zeby cos takiego na siebie zalozyć :P

Offline myszata

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3472 dnia: 21 Października 2006, 22:29 »
dziewczynki z Krakowa a mozecie wiecie gdzie znajduja sie jakies komisy z kieckami slubnymi?? bo jakos nie moge na zaden trafic

Offline myszata

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3473 dnia: 21 Października 2006, 22:29 »
A i jeszcze raz dziekuje za namiar na salon

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #3474 dnia: 22 Października 2006, 09:05 »
Cytat: "akto"
wpłaciłam reszte kaski za sukienke, zdjęcia są niestety w czapce, bo chwilowo jestem lysym kotem, mam nadzieje ze na sierpien w przyszlym roku, bede miala chociaz 10 cm...

akto, sukienka jak na Ciebie szyta..marzysz o welonie :?:  bo widzę, że welon przymierzałaś do sukienusi..nie wiem, czy przy tak króciutkich włoskach będzie Ci się trzymał..

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #3475 dnia: 22 Października 2006, 09:47 »
Osta ja to mam nadzieje ze do sierpnia to bede miala chociaż z 10-12cm na głowce- a z takich wlosków dobra fryzjerka potrafi wyczarować juz jakieś fajne upięcie, szczegolnie że mam mase wlosów na glowie wiec jest w co wpinać :D krótkie włosy dużo szybciej rosną, więc mam szanse... a gdyby cos mnie jednak trafilo i by mi wlosy nie odrosły to Panie w salonie uszyją mi huste - warstwa od glowy bawełniana, a na wierzchu organza taka jak są falbanki i w węzeł bedzie mógł byc wpięty welon... ale ja jestem dobrej myśli :) a welon jest obowiązkowy :D

ps. cieszę się że podoba wam się ta sukienka na mnie, podobno pasuje do mojego charakteru (a nie tylko urody)...

a co do il. wlosów na glowie:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3476 dnia: 22 Października 2006, 09:54 »
cieszę się że podoba wam się ta sukienka na mnie, podobno pasuje do mojego charakteru

na zdjęciu wyglądasz na mile zadziorną osóbkę..do takiej osoby na pewno pasuje taka kreacja :) a co do włosów..moja koleżanka miała jeżyka i wyglądała świetnie, oryginalnie i bardzo dobrze się czuła..wprawdzie nie miała welonu, ale i tak każdy ją zapamiętał..

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3477 dnia: 22 Października 2006, 09:59 »
mam nadzieje ze do sierpnia to bede miala chociaż z 10-12cm na głowce

Napewno tak - takei któciótkie rosną bardzo szybko :)

Myszata komisy takze na ul. Długiej.... po przeciwnejs tronie niz firmowy Cymbeline :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3478 dnia: 22 Października 2006, 10:10 »
a co do il. wlosów na glowie:

no rzeczywiście genetycznie masz ich sporo :) ja mam chyba 1/10 z tego :) takie naleśnikowate ..

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #3479 dnia: 22 Października 2006, 10:16 »
Cytat: "oosta"
takie naleśnikowate ..

:mrgreen: Nieźle napisane  :mrgreen:  

Akto Napewno ci odrosna :) JAk ja to m owie "włosy nie zęby - odrosna"  :mrgreen:
[/url]