Autor Wątek: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012  (Przeczytany 127693 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
co to sa soczewki ???? zamawiacie w aparcie????

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
Ty sie bierz w garść kobieto i dzialaj. Ja miałam Slub 19 czerwca. Zaczęłam dietę Dukana  2 stycznia I w dniu slubu mialam 16kg mniej. Wiec da sie. A Ja jestem z takich co lubia jesc I nie lubia sie ruszac.

Offline Pandi
  • maniak
co to sa soczewki ???? zamawiacie w aparcie????

Nie, robimy z wlasnego zlota.. apart nie ma takiej uslugi .. soczewki, czyli teleskopowy srodek - to pomaga głownie kobietom - w trakcie ciazy gdy dlonie puchna, badz tych dni, wtedy nie ma problemu z obraczka. Nie wrosna sie w dlon, jak to czesto bywalo z tymi klasycznymi  :). W srodku od wewnatrz sa specjalnie wyprofilowane to ulatwia sprawe nawet zalozenia obraczki w kosciele. Stawiamy na wygode,wiec stad ten pomysł.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
co do diety - w weekend wybieramy sie do makro po twarozki itp bo w kocnu wyplata bedzie ;)a niestety dieta dukana wbrew pozorom jest dieta bardzo droga ;[
co do obraczek musze sie dowiedziec czy moj zlotnik takie cos zrobi.. byloby dobrze ;p ale apart ma taka usluge ;) tak jak cos hyh

ogolnie dziewczyny chcialabym wam tyle napisac ;[ im blziej wesela tym mam wieksze wrazenie ze te rzezcy ktore zalatwilismy nie wiem czy bedziemy zadowoleni ;[ sala, zespol... kucharz, kelnerzy ;[ boje sie jak to wyjdzie ;[

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Sylwusia czyżby łapał Cie pierwszy przedślubny stres  ;D ;D ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
wlasnie neiw iem jak to nazwac...
natysiu ty masz sprawdzony zespol, wiesz jka ruszaja towarzystwo, ja mam kolezanke z zespolem, ktora bardzo aldnie spiewa ale nie wiem jjak np prowadza imprezke weselna a to wazne
wy macie sale slubna ja mam  sale na ogrodach dzialkowych czyli taka nie typowo slubna ;p
kucharz moj stary sie uczepil wiem ze nie zostawi mnie na lodzie ale boje sie tych nerwow niepotrzebnych dasow itp
kelnerzy0- tata za nich odpowiada pracuja razem z nim; ;/ i nie wiem etz czy na penwo akurat wtedy kiedy bedzie moj slub beda mogli meic wolne ;[ tata mowi ze tak ale wiesz... stres jest jakis dziwny niepokoj ;[

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
jakoś nie jestem przekonana do diety Dukana, chociaż wiele osób zachwalało rezultaty...to trzeba być naprawdę zdrowym, żeby sobie krzywdy nie zrobić - nadmiar białka może być dla niektórych bardzo groźny... Na pewno ruch jest ważny w każdej diecie, a zwłaszcza w takiej gdzie chcesz zgubić trochę więcej kg, bo nie dość że szybciej Ci to pójdzie, to ujędrnisz ciało...tylko trzeba dobrać ćwiczenia, które będą pomagały rzeźbić sylwetkę i spalać tłuszczyk - najlepsze ćwiczenia kardio, tak myślę. Wspominam o ćwiczeniach, bo znam kilka osób które fakt schudły po 10 kg, a nawet więcej na różnych dietkach w szybkim czasie i niestety skóra po takim szybkim spadku masy nie była w super kondycji... także wracaj sylwusia do biegów, albo jakiś fitnesik:).
Z diet mogę szczerze polecić South Beach, też nie jest dietą najtańszą, ale mi po tej diecie poprawiła się nie tylko figura ale także cera i włosy, bo w tej diecie jest ważne spożywanie rybek i nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz małej ilości cukru:).
Jednak wiadomo, każdemu pasuje co innego:).
Też myślę, aby zapisać się na siłownię albo fitness, bo mam ostatnio dużo kiepskich dni (chandra), a wiadomo że ćwiczenia podnoszą poziom endorfin;).
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ja na p[oczatek zaczne od dukana bo wiem ze schudne na niej ale wime ze jest to beznadziejna dieta jesli chodzi o jojo ;/
co do south beach slyszalam o niej nawet dla mnie ona ciut podobna do dukana ale... nie wiem jakie sa na niej efekty wiec zaczne od dukana musze wytrwac min miesiac i zoabaczyc co i jak... jak bede zadoolona to przetrzymam tego dukana a jak srednio to wskocze na south.. ;]
i cwiczenia beda obowiazkowo- chce sie wybrac na jakies rowerki w wodzie slyszalam ze rewelka! ale nie wiem czy poradze sobie bo jak cwiczylam dosc regularnie to nigdy nie bylam w activie na rowerach nawet na najnizszym poziomie bo stwierdzilam ze nie dam ardy ... a w wodzie moze bcy jeszcze cezej ;/

Offline Pandi
  • maniak
nie ma co pisac tylko brac sie do roboty  ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
pisac tez trzeba zeby sobie to raz jeszcze na spokojnie poczytac ;) a po drugie zeby otzrymac wsparcie dla niektorych ( w tym dla mnie ) jest to bardzo potrzebne ;)

Offline Pandi
  • maniak
tutaj kazdy dopinguje, ale w sumie krazymy wokol diet i cwiczen

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Pandi nie zebym byla zlosliwa ale bede krazyc tak dlugo az dojde do celu ;] traktuje to miejsce trocvhe jak swoj wlasny pamietnik i wychodzi an to ze tyle czasu mi potzreba na uzalanie i krazenie wokol tematu ;p taka jestem ale... dobrze mi z tym ;) mam nadzieje jednak ze bardzo sie na mnei nei obrazisz za tego posta i za kilka tygodni bedziesz na prawde szczerze gratulowac mi postepow i spadkow ;D i zrozumiesz ciutke, lekko zakompleksiona i nieznoszaca zdrowego stylu zycia kobietke ;D

Offline Pandi
  • maniak
Pokazywanie wlasnych kompleksow nie jest w moim stylu. Watek twoj robisz co zechcesz,ale jak dla mnie fitness okazal sie zbawienny ze wzgledu na kondycje. Kwestia podejscia do sprawy,widocznie jestem zbyt konkretna na takie dywagacje.. powodzenia jakby co. .

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Tez mam troszkę tak jak Ty Sylwia z tym traktowaniem wątku jak swój pamiętnik  :)
Ja na pewno będę Cie dopingować :)
Sama jestem małym kompleksem więc wiem o czym mówisz  :D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Pandi ale nie obrazaj sie... ogolnie kazda z nas jest inna, fajnie ze kazda potarfi doradzic nie zawsze sa tu mile opinie na tym polega to forum ;)
tylko ze wczoraj poczulam sie troche... zaatakowana? nei wiem jak to nazwac, przechodze duze zmiany w zyciu o ktorych sie tu nie pisze, mowie o nich jedynie na spotkaniach w realu z natysa i emma w sumie hyh ;p
ogarne sie w koncu i wtedy licze na twoje kciukasy ;D

natyska- troszke sie jzu pzonalysmy zawsze 2 godziny w raelu to duzo wiecej niz piecdziesiat dni an forum ;]  ale jedno i drugie ma znaczenie zeby sie otworzyc hehe, dzieki ze chcesz czytac te moje wywody i zale ;p tobie tez obiecuje ze ogarne w koncu sie ;D

Offline Pandi
  • maniak
To nie byl atak. Po pierwsze zakrecilam watki i sadzilam ze to jest ogolny zniecierpliwionych 2012 dlatego naskrobalam ze krecimy sie wokol jedengo watku. Nie ma sie co obrazac ze ktos chce wee wlasnym watku miec swobode.. hehe. . W kazdym badz razie lubie to forum a ze czasem sie denerwuje czytajac wymadrzajace sie panny to teraz i ja sie moge do nich zaliczyc pff.. hehe sylwusia tak na marginesie po tych twoich opowiesciach jaka to ty duza nie jestes itd jak zobaczylam fotki twoje w sukniach myslalam ze cie zjem.. przesadzacie dziewczyny pare kg to czasem plsus bo rysy sa ladniejsze itp itd ale moze faktycznie zle sie czujecie wiec do dziela :))

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ha! Pandi juz cie lubie a wiesz dlaczego ? bo poruszylas temat tabu ;] mnie umeim cytowac wiec skopiuje ci zdanie ktore mi sie podoba ;D W kazdym badz razie lubie to forum a ze czasem sie denerwuje czytajac wymadrzajace sie panny to teraz i ja sie moge do nich zaliczyc pff..  o wlasnie o to ;] zareagowalam dokladnie tak samo jak ty ;] dlatego ci ladnie odpowiedzialam ;] to tak jak by atak we wlasnym domu ahah ;p a gdybym ciagle o tym pisala w ogolnym mialabys prawo zwrocic mi uwage ;)
co do kg zdjecia nie oddaja tego jak wygladam ;D .... nadwagi wg bmi mam ok 12kg.......
ale ogolnie teraz zmieniajac/ niezmeiniajac tematu ;]
w piatek osattnia alko imprezka i do dziela ;D zaczynam sie cykac ale i czuje lekka adrwnalinke na mysl o moich bialkowych produkatch... bo to jest ochydne ;d ale jakie efekty.... ahh! chyba to jest walsciwy momenyt tym bardziej ze po pierwszym tyg lutego ide zamawiac suknie na 100%% w mariette i chce chcoiaz 5 kg miec na minusie bo moze te 3 suknie beda ciut inaczej wygladac na ciut szczupleejszy=ej kobitce ;p

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
ja tam Cię sylwucha rozumiem.....odchudzam się co tydzień od poniedziałku :D a najwiecej mi sama dyskusja na ten temat zajmuje :D w dodatku w użalaniu się nad sobą jestem mistrzynia swiata:D

Offline Pandi
  • maniak
Jestem z siebie dumna  ;D.. moja sis ma cala ksiege przepisow na zupy itd. jakby co moge udostepnic, choc raczej mozna je tez latwo odszukac na necie. Lidl tez sie przydaje, bo ma tanie produkty z tej serii light.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
tzn ja mam konkretna diete w planach wiec przepisy nie przydadza sie arczej ;D sama cos wymysle pewnie ale to bedzie ochydne ;p bo bez smaku bo tluszcz nadaje smak potarwie ;p a to bedzie bez tluszczu samo bialko ;D
z lidla jest kilka rzeczy ktore kupuje, szkoda ze mam tak daleko ale jest to do kupienia na szczescie ;]
ja sie wybieram do makro wezme paletke serkow wiejskich paletke jogurcikow nat i paletke jakis jogobelli light ;p do tego mega pake otrebow piers z kurczaka i wolowina i jade ;D
heh malinowa rozbroilas mnie ;D ale suknie masz i to jest najwazniejsze ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
sylwusia jedz musli z jogurtem - jest bardzo sycące i zdrowe :-) i gotuj sobie marchewkę, czasami jest taka słodka :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
dam rade hihi ;]

Offline _patka_

• Chuck Norris
pewnie ze dasz rade! jesli juz nie mozesz sie doczekac kiedy zaczniesz diete to jest dobry znak na to, ze jestes w koncu zdecydowana :) ja tez chcialabym zrzucic chociaz ze 3 kilo, ale jest mi tak trudno to zrobic... no coz do slubu jest jeszcze troche czasu moze tez sie wezme za siebie :) ja widzialam efekty innej diety ktora bardzo przypadla mi do gustu - to jest dieta montiniaka, chodzi w niej o to zeby nie laczyc weglowodanow z bialkami itd, mozna zjesc nawet calego kurczaka na obiad ale tylko kurczaka bez zadnych dodatkow! i ludzie u mnie chudli doslownie w oczach!!! :D

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
dieta nie łączenia jest fajna, przewijała się kiedyś w jednym z wątków. Ja wychodzę z założenia, że z jakąkolwiek dietą trzeba się dobrze czuć, zobaczyć co nam pasuje, aby na stałe po woli zmieniać nawyki żywieniowe. Ja kiedyś przeszłam przez wiele diet:P, miałam rozmiar 42, ale waga tak 76kg.... teraz ważę 60kg maksymalnie, ale moje nawyki żywieniowe są zmienione całkowicie, chociaż pozwalam sobie na małe grzeszki:P.
Osobiście najlepiej się czuję bazując na zasadach south beach:), bo tam spożywa się odtłuszczone lub o niskiej zawartości tłuszczu rzeczy i takie, które nie podnoszą poziomu glikemicznego. Jak w tamtym roku pierwszy raz przetestowałam SB, to przestałam miewać bóle głowy, jak wyeliminowałam cukry proste z diety, więc tak to jest że każdemu służy co innego:)
To tak o dietach....:P
Pamietaj też, że będąc na diecie sylwusia - zwłaszcza na dukanie gdzie kg mogą spaść sporo - dbaj o ciało, nie tylko gimnastyka ale podstawą są balsamy ujędrniające i peelingi, aby nie było efektu obwisłej skóry czy rozstępów... Ja mam teraz totalnego fioła na punkcie dekoltu, ramion i pleców:D, bo w sukni będą najbardziej wyeksponowane;).

Sylwusia na zdjęciach w sukniach ślubnych wyglądałaś na prawdę ślicznie:)
[/url]  [/url]

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
Witaj sylwusia085 co do wyboru sukni jakbym miała ci doradzić co do tych poniżej to bardzo ładnie wygładzasz w taj pierwsze, trzeciej oraz ta co wybrała twoja świadkowa są najładniejszy i ty się prezentujesz w nich bardzo dobrze. Co do twoich kompleksików to się tyci dziwie bo masz bardzo ładną figurkę :):) i do tego te kształty zazdroszczę ci bo ja jestem szczupła i wysoka i nie mam takich kształtów w niektórych miejscach :D Tez muszę się wybrać  w jakiś dzień po przymierzać sobie suknie :D Nie mogę się na patrzeć na te twoje fotki w sukni wyglądasz superrrrr..

pierwsza ;)

Uploaded with ImageShack.us
druga ;)

trzecia ;)

czwarta ;)

piata ;)

szosta ;)

i ostatnia siedem ;)

do kazdej z nich beda doszywane ramiaczka-szelki i bolerko tez bedzie ;) ale nie koronkowe a material
prosze o szczere opinie, od razyu mowie ze w dwoch jestem zakochana juz teraz jednej nie chcialam sciagnac a druga jak ogladam na fotkach jest cudna ;p i jeszcze  jest nr 3 przy ktorym wzruszylka sie swiadkowa mimo ze w sukni byloby trzeba zrobic 2 przerobki ;p

Offline sylwiq

• Chuck Norris
cw beda ale po ajkism czasie bo na pocTku bede za slaba ... bynajmniej tak bylo rok temu  ;]
dzis mega imprezka ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
sylwusia, a z jakiej to okazji????
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
juz po ... ;]
z okazji powtorki sylwka ;D oraz miesiacnieimprezowanaioa przez sylwusie ;D dietka pelna geba ;D
wytanczylam sie jak nigdy ;p suuuuuuuuuper bylo  ide spac. buzka

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
Można? ;) podpowiem coś o diecie, jeśli pozwolisz.. Czasami dobrym sposobem jest po prostu zmiana nawyków żywieniowych. Też kiedyś ważyłam więcej i ciągle próbowałam się odchudzać-bezskutecznie, kiedy zaakceptowałam w końcu siebie i zaczęłam jeść trochę inaczej (czarny chleb, zielona herbata, więcej owoców i warzyw) samopoczucie poszło w górę, a waga w dół. Wiadomo każdy ma inny organizm, ale to akurat nie szkodzi ;) w każdym razie życzę wytrwałości :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
femme witaj u mnie ;)
co do diety.. dzis bylam na zakupach... paleta wiejskich stoi w lodowce, kilka kostek twarogu, chude mleko, jakies jog owocowe 0% tluszczu  wedlinka chuda otreby sa ;p tak wiec ... odliczam godziny do 1 dnia ;]
ogolnie mam szal weselny! i z dnia na dzien chce tego dnia juz! ;] i dzis uswiadomiilam sobie ze zycie bez mojego karola straciloby sens ;]