jakoś nie jestem przekonana do diety Dukana, chociaż wiele osób zachwalało rezultaty...to trzeba być naprawdę zdrowym, żeby sobie krzywdy nie zrobić - nadmiar białka może być dla niektórych bardzo groźny... Na pewno ruch jest ważny w każdej diecie, a zwłaszcza w takiej gdzie chcesz zgubić trochę więcej kg, bo nie dość że szybciej Ci to pójdzie, to ujędrnisz ciało...tylko trzeba dobrać ćwiczenia, które będą pomagały rzeźbić sylwetkę i spalać tłuszczyk - najlepsze ćwiczenia kardio, tak myślę. Wspominam o ćwiczeniach, bo znam kilka osób które fakt schudły po 10 kg, a nawet więcej na różnych dietkach w szybkim czasie i niestety skóra po takim szybkim spadku masy nie była w super kondycji... także wracaj sylwusia do biegów, albo jakiś fitnesik:).
Z diet mogę szczerze polecić South Beach, też nie jest dietą najtańszą, ale mi po tej diecie poprawiła się nie tylko figura ale także cera i włosy, bo w tej diecie jest ważne spożywanie rybek i nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz małej ilości cukru:).
Jednak wiadomo, każdemu pasuje co innego:).
Też myślę, aby zapisać się na siłownię albo fitness, bo mam ostatnio dużo kiepskich dni (chandra), a wiadomo że ćwiczenia podnoszą poziom endorfin;).