Autor Wątek: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012  (Przeczytany 128461 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
nusiaku my testowalismy jedna naklejke ktora nakleilismy na druga naklejke ;D i bylo ok
woda stala kilka tyg w lodowce ;p
i nie bylo po naklejce ale teraz czas odkleic tamte i nakleic nowe ;p
naklejki sa bardzo dobrze wykonane ogolnie,. nawet kolory sa takie jak na oryginalnych my jestesmy mega zadowoleni, bo trzeba sie wczytac ze to naklejka nasza weselna a nie zaden kicz ;]
 kupowalismy od nich http://allegro.pl/naklejki-etykiety-na-wodke-krupnik-dwustronne-i2000529699.html wszystko sprawnie szybko, fajny kontakt i brak zastrzezen jak cos ;)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Sylwusia właśnie dziś oglądałam tą aukcję:), podoba mi się także ta czarna naklejka;). Byłam przeciwna naklejką, ale te na Krupnik są na prawdę fajne:), więc czeka nas zakupienie ich i oklejanie butelek:D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
hehe no moje naklejki cezkaja grzecznie w segregatorze slubnym na swoja kolej ale juz neibawem powinnam sie do nich zabrac ;/
ja wzielam te oryginalne i za nie recze hehe czarne na pewno beda inne i beda sie wyrozniac wiec tez ok ;'p  mi sie nie chce za to zabrac ale jeszcze pol roku do slubu wiec mam czas ;)

a tak w ogole witam wszystkjie po swietach ;]
jak sie czujecie? ile kg poszlo w bioderka? ;p ja jakos wyjatkowo nie obzarlkam sie w tym roku ;p
zostalo mi pol roku do slubu jenyyyyy ujak to leci ;D
kto sie wybiera z was na gale????????

Offline nusiak
  • maniak
może zmówię te czarne na próbę i zobaczę co i jak, czy też takie dobre gatunkowo;).
Ja w święta jadłam mało, w wigilie to miałam taki ból brzucha od rana, myślałam że nic wieczorem nie przełknę ale to wina nerwów jakie ostatnio miałam.... Pierwszy dzień świąt robiliśmy u siebie, więc się nagotowałam i napiekłam:), a drugi dzień wypoczywaliśmy:P...
Stanowczo stwierdzam, że tęsknię za Kościołem Dominikanów, który miałam wcześniej pod nosem, ten kościół obecny bardzo mi nie przypadł do gustu...:/ źle się tam czuję...
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
no to mieliscie tak samo jak ja ;p
tez 1 dzien u ans
a gdzie teraz masz parafie?
ja w NSPJ i lubie ten kosciol ;p

Offline nusiak
  • maniak
teraz mam parafię na Przyjaciół Żołnierza, może ja jestem jakaś inna że mi się tam nie podoba...:/ ale u Dominikanów czułam się bardzo dobrze, jakieś ciepło i dobra energia tam jest;), dobrze że ślub jest u nich:D ufff..:)
Zastanawiam się, jak to będzie z wizytą "po kolędzie", wcześniej nikt się nas nie wypytywał czy jesteśmy małżeństwem itp i nikt nas nie pouczał, były sympatyczne rozmowy na różne tematy:)... zastanawiam się jak będzie tutaj, tym bardziej że chcemy uzyskać z tej parafii zezwolenie na ślub w innym kościele... Kłamać też nie będziemy że nie mieszkamy ze sobą, bo mogło by jedno z nas przyjąć księdza po kolędzie, ale nie w tym rzecz żeby ściemniać...Pożyjemy zobaczymy:)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
W AN SZEJ PARAFI KSIADZ ZAROWNO W BIURZE JAK I PO KOLEDZIE PYTA o to czy jestesmy po slubie czy mieskzamy razem itp i sobie zapsiuje wszystko w notesie ;]
tez nie bede klamac w tym roku io wyznamy ze slub za pol roku ;p u nas jest taka zasada ze ejsli przez 3 miechy dasz arde nie zyc jak maz z ona to masz dwie spowiedzi ;p a jak nei dasz rady to masz jdna spowiedz ;p na specjlanych kartkach eheh ;p niezle co? ;]
no ogolnie to do dominikanow masz teraz dosc dalejko ;[

Offline nusiak
  • maniak
no właśnie słyszałam o tych spowiedziach, ale co ma być to będzie... Dominikanie nigdy się nie pytali i nigdy nie widziałam aby  mieli jakiś kajecik, gdzie wszystko notują:). Jednak pamiętam to ze swojej poprzedniej parafii, ksiądz miał odnotowane wszystko....
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
hahaha nno zorientowani to oni sa ;]
a jak w ogole sie mieszka na nowym wlasnym? ;p
i tez tak macie ze juz sie nei mozecie odczekc itp itp? ja juz o tym slubie snie wszyscy mowia mio ze   zoabczymy jak dlugo tak bede sie cieszyc i takie zrypane gadki ale mam to w dupce ;]

Offline nusiak
  • maniak
mieszkanko super:), już praktycznie wszystko urządzone:), nawet namówiłam PM w tym roku na żywą choinkę;), co prawda nie duża ale zawsze to coś:)...
Powiem Ci, że na nowo wpadam w szał przygotowań ślubnych;), co prawda mam teraz na głowie jeszcze pisanie pracy licencjackiej - tzn. na razie myślę nad tematem, ale na 7 stycznia muszę mieć gotowy roboczo plan pracy;), więc muszę się zmobilizować:).
Ja zauważyłam ostatnio, że ze mną to nie będzie łatwo, bo jak coś nie po mojej myśli albo zaburza mi plan jaki zrobiłam, to robię się bardzo nerwowa hehe normalnie Bridezilla:D.
Postanowiłam sobie jednak, że nie będę się tak wszystkim przejmować, bo to nasze wesele i mam zamiar mieć w nosie czyjeś fochy... i nie będę szła na ustępstwa, jeżeli coś nam się będzie podobać, a innym nie. Ostatnio padł pomysł, aby załatwić transport dla gości przyjezdnych - sporo osób od strony PM jedzie z jednego kierunku, jednak my zapewniamy im nocleg w naprawdę dobrych warunkach (pokoje z łazienką itp), więc była mowa że przyjadą na własną rękę, na poprawinach zawsze kierowca może nie pić prawda? Jakbyśmy mieli tak każdemu dogadzać, to z torbami pójdziemy. Tym bardziej, że sami rezygnujemy z wynajęcia wymarzonego przeze mnie Hummera 2 (terenówka) i będzie nas wiózł znajomy...
Zresztą na wielu weselach jakich byłam, dojeżdżałam i miałam zapewniony nocleg to nikt się nie pytał czy jadę pociągiem, busem, pks, czy inną formą - dojechałam na własną rękę i wróciłam tak samo...
Nie wiem, może się mylę? może jestem jakaś nieludzka:P, ale większość naszych gości ma samochody i wiem, że jak się zmobilizują, to jeden drugiego podwiezie...Acha, przy sali jest parking zamykany, więc to też uważam za plus:)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
NUSIAK MASZ RACJE nie przesadzajmy z tymi dojazdami to jzu kazdy na wlasna reke. niech ciesza sie ze maja nocoleg ;p a zalatwiasz nocleg na 1 czy 2 noce? bo my na 2 bedziemy szukac czegos... mamy na oku kilka miejsc ale ciagle nie moge sie zmobilizowac aby to zalatwic no coz;p zycie ;]
my tez mielismy malutka choinke zywa na swieta sliczna jest ;p

Offline nusiak
  • maniak
załatwiony nocleg na 1 noc, tj. wesele-poprawiny. Dla osób, które przyjadą z bardziej odległych miast, pokoje będą udostępniane już od 13:00, jakby się chcieli ogarnąć po podróży. Reszta gości ma do Szczecina raptem 40-50km. Tak samo nie nocujemy nikogo u nas w mieszkaniu, bo też już padła opcja że trochę osób by się tam zmieściło, ale pisałam już kiedyś że to jest nasza świątynia hehe i ja chciałabym się szykować w spokoju, a nie z kupą gości bujającą mi się po mieszkaniu. Ktoś pomyśli, że jestem wredna itp., ale przechodziłam raz wesele, gdzie przed czasem zebrało się multum gości i był totalny bajzel, a ja jestem z tych osób co lubią się szykować w spokoju,bez stresu, wg ustalonych działań;) (wizażystka i fryzjerka też przyjadą mnie czesać i malować do domu). Chcę się spokojnie rano powylegiwać w wannie i zjeść dobre śniadanko, bezstresowo spakować torby itp...:)...muszę zadbać o swój spokój psychiczny, tego dnia mam zamiar być egoistyczna i myśleć o Nas, a nie o innych....:P
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
a wy macie poprawinki tak?
no u nas beda goscie z warszawy ok 5 godz i z hajnowki czyli podroz trwac bedzie ok 11 godzin i chcemy im zapewnic noceg od soboty do poniedzialku ;] no i jeszcze z  duseldorfu wiec kawalek ejst
a ze c hcemy sie zabawic w poprawiny z k. to mysle ze taka opcja jest ok
ja tez nie chcialabym nikogo miec w domu w dniu wesela ..... ;/
dlatego na te 2 noce tez sobie wynajmiemy pokoj w hotelu

wlasnie- dziewczyny moze znacie jakis hotel dla nowozencow???????? przy naszej sali nie ma hehe

Offline emm-a

• Chuck Norris
nusiaku my też zapewniamy gościom przyjezdnym noclegi, juz od rana pokoje będą na nich czekały i ani mi się śni zapewniać im jeszcze transport. Uważam, że to już przesada. Albo transport, albo noclegi. Tym bardziej że noclegi są tuż przy sali.

My sylwusiu wynajmiemy sobie pokój przy Kubusiu, tam gdzie goście,w hotelu asystenckim. Moze nie jest to wymarzone miejsce na noc poślubną, ale za to bardzo praktyczne - dwa kroki od sali, no i tanio :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ehhh szkoda ze ja nie mam przy sali chocuiaz jednego apartamentu ;]
chetnie bym skorzystala ;p a tak... musze szukac czegos ladnego a komp,letnie nei wiem gdzie  ;}

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Witajcie ;]
dzis bylismy z karolem obejrzec obraczki..;p
bylismy u mistrza marka lobudy i u drugiego mistrza nie wiem jak sie nazywa ale na wyszynskiego przy przedszkolu ;p
i jeden i drugi ma mniej wicej te same ceny, i jeden i drugi zrobi wsszyyyyyyyyystko .. ;p wzro juz mamy wybrany ;]
i teraz problem- u pana na slonecznym widzielismy te obraczki na zywo na pacu byly u pana na wyszysniekigo tylko w katalogu...
boje sie ze beda inne te obraczki niz nam sie marza... ale na wyszka mamy blisko..
na slonku beda takie jak na zywo ale kawal drogi...

ktorego z panow wybrac?????????? ;]

dodam ze obraczki sa dwukolorowe pol biale zloto pol zolte, i na mojej sa 4 brylanciki... wiem nie mialo ich byc ale beda ;D
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,kolekcje,Marzenie,1685 to sa takie obraczki tzn bardzo podobne na zywo sa ladniejsze bo swieca ladnie nie sa takie bez polysku ;p moja ma miec 4 mm a karola 5 ;p sa bardzo delikatne i elegancki ;]\

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Sylwusia, to ile wycenil ten pan na Wyszyńskiego te obraczki ? W aparcie 1600 niecałe, ale rozumiem, że masz mała modyfikację z brylancikami :) Tylko z tego co sie doczytałam, masz tez swoje złoto ?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
taak mam swoje zloto mam 10gram, wycenili w obu miejscach ok 500zl za robocizne ;p ale ze chce 4 brylanciki to 950zl za wszystko za dwie obraczki ;p a w aparacie z 4 bry;ancikami ok 3tys... wiec cena ekstra ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
obrączki mi się podobają :-) ja bym na słonko nie jechała... W końcu sukni też na żywo nie widzialam, a szyję...i to z modyfikacjami ;-)
Skoro złotnik się zna na rzeczy, to warto mu zaufać.
Ale to moje zdanie.
 :D
Trochę ryzyka nie zaszkodzi ;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
no jedna z forume mi pisala ze pare lat temu robila u tego pana na wyszynskiego i sa z mezem zadowoleni ;p
tak wiec musze to przemyslec.. ja sie boje zeby byly takie kwadratowe a nie polokragle zeby mialy rowki takie w srodku wtedy sie palec nie poci tak wyczytalam
ejjj dziewczyyny a jak moja obraczka ma miec brylanty to ja dostane certyfikat???????????

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
Moja kuzynka ma jeden brylancik w obrączce i dostała certyfikat więc ty też powinnaś.

Offline emm-a

• Chuck Norris
oczywiście sylwusiu, na każdy brylant, nawet maciupeńki, dostaje się certyfikat  :D

ja lubię takie obrączki jakby właśnie półokrągłe :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ehh ;[
karolina u natysy nap[isala ze jej kumpela miala dwukolorowe i po 2,5 roku po slubie pekly i nie dalo sie naprawic ;[
zasiala mi ziarno niepewnosci ;[
a moj karol ajk mu powiedzialam to sie zaczcal smiac i kazal na "moim" frum napisac ze pewnie ta para przestala sie kochac i dlatego popekaly obraczki ;/
eh zartownis  smieje sie ze mnie i z jestem uzalezniona od etgo forum, ale nie wazne dla mnei to skarbinica wiedzy i zrozumienia przez was ;p
ogolnie.... doczytalam ze dwukolorowych "niby" nie wolno zmniejszac/zwiekszac  a niekotrzy sie tego podejmuja.. ja mam tendencje do tycia, chudniecia.. wiec boje sie ze obraczka bedzie za mala kiedys tam i co wtedy. jezu takie bzdury a tak nakrecaja ze szok ;[

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Sylwia nie panikuj :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
hyh no ale bylam dizs oglada c w aparcie te obraczki co wstawilam na zywo i sa brzydsze niz te co bedziemy robic zupelnie inne chyba inne zloto ;]
bedzie git chyba ze nam sie dowidzi i kupimy co innego ;p zobaczymy

Offline emm-a

• Chuck Norris
no tak...wszystko się może jeszcze zmienić :-)

P. uważa, że na tym forum są same wariatki, ... a ja jestem jedna z nich  :D :D :D

chłopy to czopy :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
taaaaaaaa ale ciekawe czy oni mysla chociaz przez chwile ze dzieki tym wariatkom my tak wiele mozemy zalatwic nauczyc sie i przekazac wiedze zniecierpliwionych 2013 ;D
ja mam ogolnie taka rozkminke:
no bo ja bede od stycznia na diecie nie?
a obraczki chcialam zamawiac teraz na dniach...
a panowie ze zlotnika powiedzieli mi ze robia w 3-4 tyg.... obraczki
i sie zastanawiam czy nie kupic ich np w polowie lutego albo w marcu ;p zeby nie wyszlo ze schudne tak ze obraczka mi spadnie... wiecie o co chodzi?
wy mezatki kochane zamawialyscie duzo przed slubem? no i wy 2012 kochane ile przed slubem macie lub bedziecie mialy obraczki?

Offline emm-a

• Chuck Norris
sylwusia...ja  nie chcę nic mówić, ale ja o Twojej diecie słyszę od wakacji... :D  olej dietę i skup się na biegach  :D  jak Ci idzie?

A jeśli naprawdę uważasz, ze zmienisz rozmiar, to może faktycznie się wstrzymaj... My obrączek poszukamy może w styczniu albo lutym.

Na razie trzeba wybrać zaproszenia.

Palce chudną. Niestety coś o tym wiem... Przez moją ostatnią dietę spowodowaną problemami żołądkowymi schudłam niestety dobre 2kg >:( >:( >:(  wyglądam jak kostucha, moja masażystka stwierdziła dziś, że mam plecki chude jak u dziecka...normalnie wstydziłam się rozebrać :-\
palce tez mi schudły, wszystkie pierścionki mi "latają", łącznie z zaręczynowym, który był zmniejszany na mój rozmiar...a niektórych już nie mogę nosić, bo by mi spadły :-\ :-\ :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
tka tak bo ja mam taki slomiany zapal ;]
ale jak juz sie upre to ide ostro ze swoimi planami a teraz sie uparlam i zadecydowalam ;]
biegi wstrzymane raz przez pogode dwa przez zycie ;]
kazdemu zawsze cos ;p pewnie jak zaczne diete to bede chciala zaczac biegac wiec spoko, ostatnio bylo tyle zamieszania i pracy ze szkoda gadac ;p
moj przyjaciel sie przeprowadza do dabia z ktorym biegam ;[ w styczniu klucze odbiera ;[ oprocz tego jest pilkarzem i ma kontzuje kostki ;p ale to chwilowe i wrocimy do nowego rytmu neibawem

Offline Pandi
  • maniak
obraczki zamawiamy teraz .. nie bede czekac, az ceny za uslugi pojda w gore .. podobno w aparcie maja wejsc jakies nowe wzory, ale juz nie mam sily i cierpliwosci  ;D .. bedziemy mieli soczewki w srodku i mozliwosc zmiany jednorazowo rozmiaru przed slubem badz po .. w razie "W" , wiec u nas sie nie boje, ze cokolwiek spadnie mi z palca