Autor Wątek: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012  (Przeczytany 125873 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ok dzieki Emm-a ;) popatrze pozniej pewnie nusiak bo u niej mam zaleglosci w odliczanku a u natysy nie koajrze ;p takze czas nadrabiac ;D
nadrobilam doczytalam ale tam jest zeby zalozyc konto na czyms innym ;p a ja bym chciala tutaj wklejac bezposrednio ;p

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
sylwusia085 ImageShack jest pod tym kątem fajny, że jak skasujesz tam zdjęcia, to automatycznie znikają z forum:)
Ja miałam na początku obawy, ale na razie jest git:). No i możesz dostosować rozmiary wstawiając zdjęcia:)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
moze i racja Nusiak ;) w takim razie bede kombinowac z zalozeniem tego ale dop jak wroce z zakupkow ;) dzis na obiadek de volei ziemniaczki i suroweczka mnia mniam ;D

Offline nusiak
  • maniak
mniam mniam:), zazdroszczę...ja dziś w pracy:/, ale 2 dni wolnego miałam to trzeba w końcu popracować;)
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
Ja dzisiaj sobie wolne zrobilam zeby wreszcie! posprzatac ;) a na obiad robie lazanie :) wlasnie umylam okna powycieralam kurze i odkurzylam jeszcze mam do posprzatania kuchnie, lazienke drugi pokoj i umyc wszedzie podlogi, pozniej robie lazanie i jakies ciacho bo mam jutro imieniny ;)  pochwale sie pozniej jak zrobie ciacho, moze bedzie tak pyszne jak te ktore robila emm-a :)

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
łoooo matko dziewczyny ile WY już dzisiaj zrobiłyście  :szczeka: :szczeka: :szczeka:
ja wstałam godzine temu i jeszcze w wyrku siedzę dopiero śniadanie wcinam
zastanawiam się co tu dziś robić hmmm sprzątać mi się nie chce, gotować tym bardziej może kino albo jakieś zakupy  :skacza:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
to jedna z moich ulubionych ;) ze dwa lata temu hehe
upsssss nie udalo sie ;D pokombinuje dalej ;p

Uploaded with ImageShack.us ;) moze teraz sie uda?
ZA DUŻE ZDJĘCIE!

Uploaded with ImageShack.us to z moja mamuska i ukochana chrzesnica Martysią ;) robione ze 2-3 tyg temu czyli najbardziej wiarygodne ;)
« Ostatnia zmiana: 20 Września 2011, 20:05 wysłana przez .:Anka:. »

Offline nusiak
  • maniak
fajne fotki:)
chrześnica widać mała królewna;)

ja już się pogubiłam w tych wszystkich postach, ale Ty chyba pisałaś że masz jakieś opory aby iść mierzyć suknie ślubne?
Powiem Ci tak, idź i mierz!! Twoją figurę na prawdę suknia może świetnie wymodelować:), bo widzę że góra jest proporcjonalna do dołu:) i czuję, że jak pani w salonie zawiąże Ci suknie, to będziesz miała ładnie podkreśloną talię:) i dekolt koniecznie prosty,jest najlepszy przy większym biuściku:)
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
zgadzam sie z nusiakiem - powinnas isc i przymierzyc kilka sukni i zdecydowanie dekold prosty optycznie zmniejszy biuscik :) super fotka jestes fajna laska ;) ja ze swoim tez jezdze ale my wolimy quady ;P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
tak tak to ja mialam i mam opory ;p niesttey idzie mi wszedzie po troche, i tak jak juz kiedys pisalam mimo ze jestem z tych "wiekszych" to mam ladne wciecie w talii jak zaloze cos dopasowanego ;p ale i tak sie zastanawiam nad tym czy moze lepiej poczekac jeszcze miesiac dwa i ciutke chociaz spac z wagai i isc ;p

Offline nusiak
  • maniak
idź teraz!:D po pierwsze: jak się zakochasz w sukni to będziesz miała motywację, po drugie: za mąż nie wychodzą jedynie kobiety 36/38 więc nie bój się że nie znajdziesz nic dla siebie, bo nie wszystkie suknie są bardzo drogie i czasami opłaca się zamówić na miarę, a wtedy będzie leżała idealnie:). Ważne aby pani w salonie pomogła znaleźć coś dla Ciebie, jeżeli masz obawy w dalszym ciągu to chwytasz za telefon w poniedziałek i dzwonisz do salonów (polecam La Mariette;), nie polecam NIKOL) i pytasz, czy można wpaść na przymiarkę i czy mają suknie większe niż 36/38.
Chociaż tak jak pisała Buuuś, jak suknia jest mniejsza, to po prostu będzie się na plecach na sznurowaniu rozchodziła:)
Ja miałam tak z jedną, bo pani wystartowała z rozmiarem 34, a to już nie moja liga:P. Na plecach była szpara, ale z przodu suknia się prezentowała idealnie:).
A talię widać nawet pod tym bolerkiem. Acha, zrezygnowałabym z takiej sukni wiązanej na szyi, którą pokazałaś bo może poszerzyć Cię w ramionach, szukaj prostego dekoltu:), góry na fiszbinach co by ładnie talię zaznaczyć i dołu szerszego:)
[/url]  [/url]

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
sylwusia085 z tego co opisywałaś to wyobrażałam sobie Ciebie o wiele wiele większą
A Ty jesteś super babka  :)
Maszeruj po salonach szukać kiecki ale to już!!!

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ok dzieki Nusiak ;* a czy masz moze nr do la mariette? bo ja nie znalazlam ;p znalazlam tylko do jakis magazynow ;p do nikol pisalam meila czy posiadaja wieksze rozmiary niz 40 w salonie, pani mi odpisala ze zapraszaja do salonu bo maja 15 letnie doswiadczenie w tej branzy, w kazdym arzie na moje pytanie nie do konca odpwoiedziala hehe dala do zrozumienia ze cos tam sie moze znajdzie jesli zaprasza ;)
http://lamariette.pl/#/pl/collections?image=23&id=5 myslicie ze ta gora nie nadaje sie dla takiej sylwusi? ;D bo to jest najpeikniejsza jaka widzialam ................ ;p
aaaniulkaaa hahahah ales dowalila ;p ja jestem wielka baba ;D 42-44 ze wskazaniem na ta chwile na to wieksze ;p ale ja sie ogarne i pokaze sobie ze mozna sie wylaszczyc ;?D

Offline nusiak
  • maniak
sylwusia085 tutaj masz namiary na salony:) http://lamariette.pl/#/pl/stores

Ja do Nikol też na początku pisałam i stwierdziłam, że na odległość obsługa jest super, odpisali mi na moje pytania, jednak pani pracująca w salonie na hasło "ślub w roku 2012" nawet nie zachęca do przymiarek, daje wizytówkę i zaprasza w październiku:/ z tego co wiem emm-a
ma podobne doświadczenie z salonu Nikol, także mnie obsługa po prostu zniechęciła aby tam wrócić, pomimo iż suknie na ich stronie podobały mi się bardzo.
Ta suknia już ma fajniejsza górę:), wcześniej wkleiłaś jeszcze inną:). Musisz mierzyć, dopiero będziesz wiedziała co i jak:)

Na początku pospisywałam modele w notesiku, a później weszłam do salonu i powiedziałam co mi się podoba. Pani pokazywała mi suknie i kazała szczerze mówić czy mi się podoba czy nie;). Zresztą one się na tym znają (w większości) i wiedzą jaka figura w czym będzie dobrze wyglądała:), co powiększa, a co optycznie zmniejsza daną część ciała;).
Ja bym bardzo chciała powiększyć biuścik, dlatego robię dekolt w serduszko i wszywamy poduszki push-up:D.
Zawsze ciągnę ze sobą Mamę, bo ona jest ze mną szczera:D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
no powiem ci ze moja mama sie obrazila na mnie bo chciala mnei an sile od srody jzu wycignac do la meriette, az w koncu sie poplakalam i powiedzialam ze nei pojde bo sama na siebie bicz ukrece tylko i sie zalamie bo wiem jaki ze mnie "grubas bla bla bla... na co mama zamiast mnei pocieszyc powiedziala ze i wieksze koebity biora slub i jak nei chce to nei i sie obarzila ze nei chce isc tylko popatrzec chcoiaz. noa le ja boje sie ... na prawde sie boje ze sie podlamie za bardzo bo to niby motywacja a jaednak jakas obawa jest..
ja bym ci oddala chetnie ze dwa rozmiary bo mnnie plecki bola ;p

Offline nusiak
  • maniak
musisz się przełamać:). Ja jeszcze 5 lat temu sama byłam rozmiar 42 i doskonale Cię rozumiem.
Trochę się boisz ale jak nie pójdziesz choć do jednego salonu to tak będziesz sobie gdybać:)
suknie są sznurowane w większości, więc na dole mają szeroko, pupka się wciśnie spokojnie:), a górę zasznurują tak, aby był widoczny fason sukni. Pani z salonu to jak lekarz, ona przez cały dzień swojej pracy to tych kobitek porozbiera ;) więc nie będzie zwracała uwagi czy ktoś ma za dużo, czy za mało ważne aby pasowało:D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
dziewczyny dzisiaj z ciekawosci przejrzalam oferte bukiecikow slubnych... poprostu zatkalo mnie ile sobie loicza za taki najprostszy bukiet masakra jakas!

Offline sylwiq

• Chuck Norris
hm naszlo mnie znow ;)
mam pytanko do dziewczyn ze szczecina i okolic ;) czy orientujecie sie ktory hotel ma w swojej ofercie apartament dla nowozencow??? ze snaidankiem do lozka, moze jakies jacuzzi, szampan i platki roz ? ;D a co ja romantyczka jestem ;D
my niestety nie mamy wesela w restauracji i nie bedziemy mieli noclegu na ta nasza noc poslubna... w anszych mieszkankach bedzie full gosci a istnieje male prawdopodobienstwo ze w dniu wesela bedziemy mieli klucze do wlasnego mieszkanka .... ;[ tak wiec wpadlismy na pomysl ze na 2 lub 3 doby przenieseimy sie w inny swiat- do hotelu ;D zmianila nam sie troche przy tym wizja blogoslawienstwa ubieranai itp....

Offline _patka_

• Chuck Norris
Witam dziewczyny w nowym tygodniu :) ja jeszcze przed praca wiec postanowilam przy kawce poczytac nasze forum :) sylwus wiem na pewno ze tam gdzie ja bede miala wesele (Atria) jest apartament dla nowozencow z jacuzzi (i koszem owocow bodajze), szampanem i pokoj tez jest sliczny :)
Mam do CIebie pytanie czy twoj tata bedzie cie prowadzil do oltarza? bo tak sie zastanawiam jak to rozegrac, bo szykujemy sie z M. u Nas w mieszkaniu jedziemy jednym autem i co M. ma dojsc do oltarza a jak juz dojdzie to ja wychodze z auta i ide z tata?  :?: :?:

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Sylwusia do przymiarek sukienek marsz !  :D :biczowanie:  :D i sie przestań wykręcac :P\
bierz mamę i w te pędy bo bardziej sfixujesz myśląc to schudnięciu i zero radości z przygotowań i wyboru sukni - a wszytskie tu ci powiemy że nawet jeśli się naie trafi tej jedynej to fajne jest uczucie gdy zakładasz takie suknie  ;D ;D ;D to jest inna bajka a świat przestaje istnieć - a widok zachwyconej mamy - bezcenny :D

Tylko jedna podstawowa zasada: zmień nastawienie  ;D i pamiętak że Twój mężczyzna kocha Cię taką jaką jesteś  :D a nie taką skupioną na kilogramach  i  nie wierzącą w siebie  :przytul:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
dzieki Buus ;* ok daje sobie kilka dni ejszcze
Anio0lek- wlasnie wczoraj zaczelam sie an dtym samym zastanawiac... bo najpierw mielismy plan taki ze K. pojdzie do rodzicow na jedna noc i w sobote wpadnie do mnie ze swiadkiem i swoimi rodzicami a aj ze swiadkowa i moimi bede czekac ;p
ale wczoraj zaczelismy myslec zeby sobie taki apartament wziasc od soboty do poniedzialku i zeby przygotowywac sie w hotelu na dwoch pokojach, bo zazwyczaj w apartamencie sa dwa pokoje jak patrzylam wczoraj w ofertach hoteli ;) i tu doszlismy ze chyba bedzie najlatwiej dla nas w przygotowanaich, bedziemy tylko dla sibei nie cale rodziny w okol nas, i fotograf i akmerzysta beda mogli cos fajnego stworzyc i bedziemy oboje mogli sie nakrecic pdoczas ubierania itp itp ;p  i doslzismy ze w takim przypadku tata jednak mnei nei ebdzie rpowdzil do oltarza... jedyne co zrobimy to swiadokowa mnei zawiezie do domu ciut szybciej a karol dojedzie ze swiadkiem i kwaiatmi ;p zrobie wsyztsko aby mnie nei widzial hihih ;p moze sie uda ;p no bo macie jeszcze jakis pomysl?????? chodzi mi o oragnizacje hehe bo jzu zaczynam sie gubic w tym

a co do dnia dzisiejszego jestem podlamana... mialam od dzis zaczca prace poszlam rano do dyrekcji i okazalo sie ze moze od pazdziernika i to tez nie na 1000% bo sa ciecia itp itp... jest mi cholernie przykro bo ta praca to bylo to do czego daze od kilku dlugich lat.. to miejsce, ci ludzie ehh ;[ szkoda tylko ze bylam prawie pewna ze ja dostane bo miesiac temu rozmawialam z dyr w tej sprawie i pol ettau mialam zagwarantowane bo sprawdzilam sie na stazu... dalej wierze ze sie uda ... a teraz musze poczekac spokojnie do konca wrzesnia aby wyszlo czy pazdziernik bedzie moim szczesliwym miesiacem...

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Ty piczko wstrętna  :-* :-* ;D Ty tu pisałaś jaka to duża nie jesteś.... a w łepek to Ty chyba dawno nie dostałaś :) :)
fajna laska z krągłościami ;D ;D Ty szczuplejsza ode mnie jesteś więc nie narzekaj mi tu już :-* :-* :-*

Gabriela
Zofia

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Sylwuś!!!co Ty opowiadasz piękna z Ciebie dziewczyna!I wg.mnie będziesz śliczną Panną Młodą!Poważnie!
Tylko więcej wiary w siebie!!!  :)

Wbrew pozorom w salonach ślubnych jest więcej sukienek w rozmairz 38-40 niż 34,więc śmiało ruszaj.
Znajdziesz swoją jedyną i pięknie wymodeluje Ci sylwetkę  :)

A tak w ogóle to mam wrażenie,że skądś Cię znam-tylko nie wiem skąd bym mogła...

Co do pracy-nie ma się co dołować,taki rynek mamy niestety.Trzeba miec wiarę,że będzie lepiej i iść do przodu  :-* :-* :-*

Offline emm-a

• Chuck Norris
sylwusia Ty kłamczucho!!!!!!!!!!!!!!!!mówiłaś, że jesteś gruba!!!!!!  a Ty masz kobieca zaokrągloną figurkę!
Co za oszustka!!!!!!!!!! :Kill:

do mierzenia sukienek!!!!!!!! i za kilka dni prosze nam tu wkleic fotki z przymiarek jak nusiak i ja!

:-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
wy to jestescie kochane jednak ;* rozsmieszylyscie mnie ihihiihihi ;) tak patrze na te fotki ..... i doszlam ze to 1 to ejstem na pewno szczuplejsza na neij niz teraz a na tej drugiej .... terazniejszej moze tak zle neio wyszlam ;D ja chyba zalezy jak sie ubiore i ja stane do zdjecia ;D ;D
na szczescie sie wyspalam... wiecie dzis znow grzesze bo zamiast dietowac to wymyslilam na obiad sajgonki..... i tak sie obzeramy...... ale co zrobic.. rodzinka mila dzisiaj swietowac ze mna przy nich i dobrym winku moj sukces a ze nie udalo sie to beda ze mna leczyc smutki ;D taki los ;p
patrycja a moze ciebie gdzies da rade zobaczyc? wtedy bede wiedziala czy sie znamy chociaz z widzenia czy tylko takie zludzenie hihi

Offline emm-a

• Chuck Norris
a co się stało sylwusia ? tylko w weekend zniknęlam i chyba cos mnie ominęlo ?

wcinaj sajgonki, bo od wrzesnia biegac zaczynasz,pamiętaj!!!! :-) ja do biegania to kazdego będę chętnie motywowac :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
przeczytalam dokladnie co mnie ominęło. Sylwusia Ty się nie przejmuj - ja bardzo chętnie posiedzialabym jeszcze we wrzesniu w domu :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
emm-a bieganko zaczynam od jutra juz...  ;) a wiesz przykro mi strasznie i ta niepewnosc mnie dobija ;[ zobaczymy bedzie co am byc...

Offline emm-a

• Chuck Norris
uszy do góry! trza byc dobrej mysli :-) póki co ciesz się z wolnego :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline ata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: !!  23.06.2012r.  !!
Jako że bierzemy ślub w tym samym dniu, będę podczytywać tu u Ciebie i może od czasu do czasu coś skrobnę ;)   Jeśli można :)

Co do rozmiarów, to ja też mam załamkę mega, bo tez nosze rozmiar 42-44 ;/  Tylko, że moja mama mówi mi żebym schudła, bo się do żadnej sukienki ślubnej nie zmieszczę, a tata powtarza, że jestem tłusta... Mój Michał jest ode mnie o 15cm wyższy i 3 razy szczuplejszy. On wygląda jak kij do bilarda a ja jak kula do kręgli ;/ (ale mi się wymyśliły porównania ;), przynajmniej prawdziwe).

Jak czytałam kiedyś i jakaś pani mi w salonie mówiła, to dla naszych kształtów, to powinna być suknia w kształcie litery A. Najlepiej na biuście prosta (bo wtedy nie powiększa dodatkowo, a dołem znowu nie strasznei rozłożysta.
Czyli coś np takiego:

lub takiego:

Ja jak już patrzyłam za sukniami, to żeby miały tez marszczenie na brzuchu, żeby mi go choć trochę maskowały :)

A Sylwusiu, ile Ty masz lat i wzrostu? :) Jeśli moge oczywiście zapytać :D :D

Czyli coś np takiego:

lub takiego:

1.
2.
lub takiego :
3.
[/color]
Kurcze, nie wiem czemu mi się te linki nie pokazują. spróbuje jeszcze raz:
1. http://imageshack.us/photo/my-images/69/518pg.jpg/
2. http://imageshack.us/photo/my-images/839/532x.jpg/
lub też