Autor Wątek: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012  (Przeczytany 128947 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012
« Odpowiedź #120 dnia: 5 Września 2011, 14:11 »
czekamy czekamy Sylwusia :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #121 dnia: 5 Września 2011, 16:33 »
pewnie Smoczyca- witaj ;)
hej dziewczyny ;)
wkurzyl mnie bo jak juz kiedys pisalam my mamy wesele na ogroadach dzialkowcyh. zadecydowalismy tak ze wzgledow nie tylko finansowych ale tez ze wzgledu an to ze moj tata jest kucharzem, i jak twierdzi nigdy nie robic imprez w restauracjach jesli nie ma takiej potrzeby na maxa. powiedzial nam juz na samym poczatku ze nawet jesli nie pozwolimy aby on gotowal on i tak bedzie siedzial w kuchni.. wiec doszlismy z karolem do wniosku ze jak tata sie upiera to bierzemy go za naszego kucharza ewentualnie zatrudnimy kogs jako pomoc...
wczoraj byl pierwszy wspolny obiad moi rodzice vs karola rodzice ;) i nagle moj tata wyskoczy ze on to widzi tak ze kazdy sie ma zaangazowac itp... no to tesciowa mowi ze ona nie bardzo widzi siebie dzien przed weselem w kuchni, ze ona jest ksiegowa a do o 22 kazdego miesiaca ma masakre w biurze, do tego rodzina od str karola prawie caal przyjezdna...no i tata nagle wypala ze  w takim razie my mamy jednak posuzkac kucharza... no to ja sie wkur*** bo gdybym wiedziaa od poczatku to bym sobie wynajela restauracje i niczym bym sie nei martwila... atu dochodzi sala, dekoracja, kelnerzy , jedzenei, wodka itp.. wiec kalkulowalam ze jak tata to zrobi za free to niezle zaoszczedzimy chociaz a imprezka bedzie na pewno przednia.... i tata sie wykrecal pozniej sam zaczal gadac ze on i tak bedzie wiecej w kuchni.. az mnie to wkurzylo i mowie zeby sie zadeklarowal bo kreci facet na maxa. skonczylismy an tym ze on sie nie martwi zakupami i co kto da rade uszykuje szybciej... a on i tak bedzie gotowal........ ale to takie jakies dziwne sam nie wie czego chce..............

dzis bylam w sklepie z dekoracjami slubnymi ;Dale nic ciekawego w sumie inie bylo ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #122 dnia: 5 Września 2011, 17:27 »
hhmmm....Szczerze mowiąc,ja to podziwiam wlasnie takie samodzielne organizowanie imprezy weselnej....ja to się na tym tak nie znam,nie znam ludzi,rynku, dlatego dla nas bylo oczywiste,że robimy w restauracji,gdzie o nic się nie martwimy, ale za to wiecej placimy. Nie rozumiem Twojego Taty - to dziwny pomysl,ze na weselu corki bedzie siedzial w kuchni zamiast się bawic z goscmi i z Toba. Tak uwazam,ale to Wasza sprawa. Teraz Tato się wykręca, Ty nie wiesz na czym stoisz... Na Twoim miejscu poprosilabym chyba Tatę żeby byl na sali,Twoim gosciem,Twoim wsparciem, a gotowanie - mimo że tym sie zajmuje - tego dnia niech zostawi komus innemu. Moze Wam  pomoc w organizacji,zakupach itp. ale w dniu wesela,wstęp do kuchni ma wzbroniony :-)
;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #123 dnia: 5 Września 2011, 17:38 »
No jesli tata najpierw mowi ze ok bedzie gotowal a pozniej na zlosc tesciom mowi ze nie ma mowy to cos tu nie gra! Gdyby teraz powiedzial ze nie gotuje to bylibyscie w kropce i chyba nawet byscie nie zaoszczedzili na tym ze na ogrodach dzialkowych robicie wesele. w sali masz wszystko od kucharza az po obsluge a tam musisz wszystko sama organizowac. podziwiam za wytrwalosc ja bym nie byla w stanie zorganizowac takiego wesela. :) takze Sylwus  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #124 dnia: 5 Września 2011, 18:18 »
Zawsze możecie poszukać sali w Szczecinie,na ktorej jest wolny "wasz"termin i mieć takie problemy z glowy  ;)
Wbrew pozorm na bank jest kilka fajnych sal z wolnym terminem

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #125 dnia: 5 Września 2011, 18:59 »
mysle jak patrycja_4r  :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #126 dnia: 5 Września 2011, 21:28 »
myslicie ze mi bylo na reke ze on bedzie gotowal w naszym dniu? ale sie uparl. w koncu wyszlo an to ze on bedzie w kuchni w czwartek i piatek, a od sobnoty ma zakaz wstepu. bierzemy sasiadke zaufana ogarnieta ;) wiec tata popekluje mieso, popiecze przygotuje to co sie da ;p a reszte zrobi ta pani ;p my bedzie np piec paszteciki drozdzowe wiec to sie zamrozi- ta sama metode stosuje sie w knajpach i sa ok wiec czemu u ans maja byc zle ;p do tego bigos... ugotowac mozna kilka dni szybciej to sa pierodlki ale zajmuja duuuzo czasu

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #127 dnia: 5 Września 2011, 21:30 »
najważniejsze żebyscie się dogadali i nie klocili :-)   ale mi smaku narobilas....paszteciki,bigos...mniam :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #128 dnia: 5 Września 2011, 22:01 »
a dzisiaj upieklam pizze ;p ogolnie wczoraj jak zesmy gadali o weselnym menu z roddzicami to kazdty taki glodny ze z obiadu zrobila sie nagle kolacja, ale przyszla synowa byla przygotowana i miala ugotowany bigosik ;D i jajka faszerowane mialam ;D
a furore zrobily steki z mielonego  z cebula i tzazikami ;D przyznaje wyszly mi ;p

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #129 dnia: 5 Września 2011, 23:03 »
u mnie było tak,że przyszła teściowa się rwała do gotowania i robienia wszystkiego samemu ;) ale potem jak siadła i na spokojnie pomyślała ile z tym roboty to sama stwierdziła,że ona w sobotę chce być wypoczęta i dlatego mamy restaurację ;)
a ja na Twoim miejscu też bym się wkurzyła,bo albo robimy tak albo tak,a nie zmieniamy zdania co chwilę ;)
no to przyszły mąż będzie miał z Tobą dobrze jak taka przygotowana z jedzeniem byłaś i nikt głodny nie wyszedł ;D

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #130 dnia: 6 Września 2011, 09:32 »
No sylwusia wydało się skąd masz takeny kulinarny i nas takimi smaczkami tu zachwycasz :d a to córeczka tatusia ma talet :D obyscie sie dobrze dogadali i wszystko uzgodnili co kiedy żeby jakiś klops  ;) nie wyszedł że za mało czasu na cos będzie :-X tak że teraz dobre planowanie, dobra organizacja i dobra babeczka która to ogarnie wszystko w dzień ślubu i pomoże twojemu tacie w przygotowani tego wszystkiego :)
3mam kciuki :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #131 dnia: 6 Września 2011, 11:18 »
hihi no troche odziedziczylam po nim ;p ogolnie on twierdzi ze dobra organizacja i mini pomoc a wesele robic sie samo? ;/ hm wiecie on w tym robi od lat i czesto w swojej restauracji ma np 4 komunie na 40 osob w jednym dniu albo 2 wesele + poprawiny n raz i dla niego to jest pestka ;p  wiec wierze ze bedzie ok ;)

pisalam wam ze meilowalam do dekoratorni szczecinskich dwoch? jedna mi wczoraj odpisala dali dosc ciekawa oferte z pokrowcami na krzesla za 2000 zl. zaraz przekopiuje.
Dekoracja sali:
1. Materiał podwieszany pod sufitem- 12 szarf w kolorze białym oraz
dekoracja materiałem tych desek, jakie znajdują się na ścianach;
2. Dekoracja za Parą Młodą- tło wykonane na naszym stelażu z białego oraz
żółtego materiału, podświetlane lampkami, dekoracja na tle do ustalenia;
3. Dekoracja stołów marszczonym materiałem- tzw. falbana maskująca;
4. Krzesła dekorowane pokrowcami półpełnymi, przewiązane organzą w kolorze
żółtym;
5. Dekoracja wejścia na salę za pomocą dwóch stojaków metalowych,
dekorowanych materiałem oraz kwiatami;
6. Organza w kolorze żółtym kładziona na stole- marszczona lub na
płasko- do ustalenia;
7. Bukiet z kwiatów żywych przed Parą Młodą (słoneczniki + białe dodatki;
8. Kompozycje z kwiatów żywych w wysokich kielichach- 4 szt;
9. Źwiece w kielichach- 10 szt;
10. Kule podwieszane pod sufitem, dekorowane kwiatami- 3 szt
11. Serwetki fantazyjnie składane;
12. Obrusy na stołach;
13. Konfetti z kryształków na stołach;
14. Upięcie firanki w oknach oraz jej dekoracja kwiatami.

Cena takiej dekoracji wynosi: 2055 zł.

hm... ciagle mam watpliwosci co z ta dekoracja... dlatego ze samo wypozyczenie ubranek an krzesla to koszt ok 900zl......  a tu am za 2000zl wszystko tak na prawde co chcialabym miec, mam spokojna glowe, nie latam po sklepach nie bola mnie paluchy od wieszanai balonow wchodze na gotowe.....
co myslicie dziewczyny dekorowac samemu z K. i znajomymi czy wynajac od tego ludzi? wiadomo ze chodzi mi przde wszystkim o ciecie kosztow..... ale czy takna prawde nie wyjdzie mi podobny koszt gdybym chciala pokupowac te wszystkie organzy, obrusy, materialy do powieszenia na sufit itp...? ciezki temat ;p

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #132 dnia: 6 Września 2011, 12:43 »
Z tej oferty jak czytałam to mieści się wszytsko co zazwyczaj oferują lokale - nie mam porównania ale wydaje się być całkiem ciekawa opcja :) wyjaśnij proszę mi tylko co znaczą pokrowce półpełne? ja znam tylko takie całe pokrowce i nie wiem jakie to są połpełne - a na tym z tego co piszesz chyba ci zalezy (cena za same wdzianka na krzesła 900 zl - powalająca w porównaniu do całości zdobienia w tej ofercie). A kwestia wyboru to niestety już sama musisz się zastanowić - czy dacie radę osiągnąć taki efekt sami, z zakupem materiałów i kwiatów żeby to naprawdę wszytsko grało ale za pewną cene? A czy napewno właściciel sali nie ma nic przeciwko podczenipanym tym maretiałom pod sufit itd? bo to chyba wiąże się z jakims tam wierceniem w ścianach czy przylepianiem czegos do ścian?
A wiesz pogadaj z niusiak - ona naprawdę jest dobra w te kolcki :D :D :D ma dziewczyna talent, dobry gust  i smykałkę do takich spraw :D napewno ci doradzi  i pomoże  :ok:

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #133 dnia: 6 Września 2011, 13:03 »
cena trochę wysoka jak dla mnie, ale w sumie masz tam wszystko łącznie z ceną za wykonanie tego wszystkiego:)
Bo ja np. u siebie materiały podwieszane będę miała i ozdobę za młodymi od sali, ale resztę już sama pokombinuję, bo taniej mnie to wyniesie.

Materiałów najlepiej szukać po hurtowniach, na allegro czy sklepach int. albo do wypożyczenia:)
Tylko trzeba przekalkulować wszystko, może na dniach znajdę trochę czasu, to przeliczę Ci różnicę:).
Trzeba wziąć jeszcze jedną rzecz pod uwagę, można samemu dekorować ale ja osobiście nie inwestowałabym w materiały do podwieszania, obrusy, pokrowce bo co z tym później zrobić?:). Jednak korci mnie podświetlana kurtyna do powieszenia w ozdobie za młodymi:P, koszt zakupu jest różny, bo zależy gdzie się szuka;)
[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #134 dnia: 6 Września 2011, 13:11 »
a nie mówiłam że niusiak jest najlepsza w te klocki  ;D ;D ;D :hopsa: :hopsa: :hopsa:

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #135 dnia: 6 Września 2011, 13:26 »
najlepiej poszukać zdjęć z dekoracjami tej właśnie sali, aby podpatrzeć co tam było użyte.
Zamiast materiałów można np zrobić girlandy z balonów, aby takie wykonać to są specjalne żyłki i pompki, które można nawet zakupić w jednym ze szczecińskich sklepów internetowych (mają jeszcze sporo innych rzeczy;). Tylko nie każdej parze podobają się takie balony podwieszone:)
Ogólnie z balonami można kombinować, bo można utworzyć girlandy i upiąć je w formie łuku przy wejściu. Można zrobić takie w 2 kolorach np:)
Obiecuję Ci, że postaram się zrobić wstępny kosztorys dla takiego przedsięwzięcia:)
Musicie mieć pokrowce na krzesłach? Tańszą alternatywą jest np przewiązanie krzeseł organzą i zrobienie pięknej kokardy.
Pomyślę na tyle ile moja kreatywność pozwala i dam znać co i jak:D.
Na dzień dzisiejszy nie powiem Ci na ile będę w stanie pomóc, ale jeżeli chcielibyście jednak własnymi siłami dekorować salę to na dzień dzisiejszy mogę zaoferować swoją pomoc. W końcu to 2 tyg. przed moim ślubem:P.
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 6 Września 2011, 14:05 »
dzieki Buus i jeszcze wieksze dzieki Nusiak ;)
krzesla polpelne to znaczuy ze tylkop oparcia beda ozdobione materialem
co do kokardek na krzeslach to jest moze i fajne ale... tam sa krzesla takie jak sa  w szkole czyli male, drewniane badziewia ;D i tak dogadalismy z PM. ze przywieziemy takie porzadne krzesla z jadalni, dla nas, da swiadkow, rodzicow i dziadkow ;p mamy busa do dyspozcji takze nei bedzie problemu ;p
wlasnie ogladalam zdjecia dekoracji tej sali i jest tam i material i balony. sala jest ogolnie duza wysoka i trzeba sie napracowac aby ja ozdobic....  i jak zcazelam liczyc materialy, itp potrzebne do ozdobnienia to sie to pokrywa...... takze sama nei wiem ;p Nusiak bede wdzieczna za kosztorys mniej wiecej chcesz zobaczyc foty tej sali??????????

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #137 dnia: 6 Września 2011, 14:16 »
wklej nam tutaj zdjęcia:D
Napisz jeszcze do innych firm na terenie Szczecina, nic to nie kosztuje a porównasz ceny:) niektórzy sobie narzucają większą marżę:)
Ja jeszcze czekam na wycenę z tej firmy co Ci pisałam, ale pani od wycen i dekoracji jest na urlopie:P
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #138 dnia: 6 Września 2011, 14:36 »
powodzenia z tą dekoracją :-) jak zaczęlam czytac to też od razu na nusiaka stawialam :-)
oj dobrze,że nie musze sie o to martwic,bo dla mnie to czarna magia :-/
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #139 dnia: 6 Września 2011, 14:40 »
sylwusia pisz jeszcze do innych firm:)
Jak na razie wyliczyłam, że za materiał do podwieszenia, tak jak oni Ci zaoferowali to tez wychodzi sporo, bo pakowany jest biały po 2 szarfy 12mb za ok. 75zł, za 12 szarf musiałabyś zapłacić 6x75=450zl
pokrowce 900zl jak pisałaś, czyli już masz 1350zł (orientacyjnie) + inne rzeczy
Kotara ze światełkami taka krótsza to koszt ok 70zl (sama kiedyś rozglądałam się za tym:) )
do tego świece, wazoniki, kwiaty, organza na stoły i najdroższe znów obrusy
Myślę, że wyjdzie podobnie.
Masz jeszcze trochę czasu, zobaczymy jak inne firmy wycenią Ci taką usługę:)
[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #140 dnia: 6 Września 2011, 14:43 »
niusiak i sylwusia - razem dacie radę - ja wam kibicuje z całego serducha  :D

niusiak zakładaj własną firmę ja ci mówię zrobisz furorę ;) :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #141 dnia: 6 Września 2011, 14:54 »
uwazam jak Buuus :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #142 dnia: 6 Września 2011, 17:16 »
Hej Sylwia,
Mam koleżankę, która właśnie rusza z firmą dekoratorską.
Chcesz namiary??

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #143 dnia: 6 Września 2011, 17:59 »
aaaniulkaaa dawaj namiary, moze ma meila? bede pisac bo niby jeszcze 9 miesiecy do slubu a jednak czas zapiernicza ;)

ale sie wkurzylam - teraz w sobote bedzie walczyl Adamek i wiecie ze te gnojki dadza transmisje w tv ale platna 40zl? masakra jakas.........
i moj kreci mnie abysmy zaprosili kilku znaojomych i zrrzuta na walke ;D  przesdaa z ta cena... ja mu powiedzialam ze nei ma sprawy ale jesli nie bedzie mu przeszkadzalo pijace towarzystwo ;) on mowi ze nie wiec chyba sie zgodze ;p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #144 dnia: 6 Września 2011, 18:11 »
ja też bym chciała na priv namiary:D

Mój PM powiedział, że pojedzie chyba do rodziców w sobotę walkę oglądać walkę, satelita ciągnie niemieckie programy...
Ja zostaję, bo pracuję w sobotę:).
[/url]  [/url]

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #145 dnia: 6 Września 2011, 18:28 »
Dziewczyny namiary poszły na priv  :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 6 Września 2011, 20:23 »
DObrze ze moj M nie chce ogladac tej walki nie ma kombinowania hihi ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #147 dnia: 6 Września 2011, 22:23 »
P. idzie z kolegami na walkę do Galaxy. Ja tez w sumie chcialabym obejrzec,ale nie będę im się wcinac w męski wieczor ;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #148 dnia: 6 Września 2011, 22:41 »
no my mielismy rezerwacje w pubie kolo domku ale stanmelo na spotkaniu towarzyskim u ans w domku ;p i zrzuta na odblokowanie walki hihiih

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #149 dnia: 7 Września 2011, 07:58 »
a ja sobie wlasnie wczoraj pomyslalam,że tez sobie moze jakos zorganizuję sobotni wieczor - jakis babski moze;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.