Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 64783 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Odp: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)
« Odpowiedź #1050 dnia: 25 Kwietnia 2012, 13:36 »
hehe no na pewno Ci skacze adrenalinka :P ten komputerek jest bardzo fajny i skuteczny, mierzysz sobie rano temp. i wyskakuje jedna z 3 diod. Ale cena mnie dobila...  chociaz zwroci sie u mnie po 3 latach :P moze po slubie kupimy jak troche kaski nam wpadnie... ja juz nie wiem co robic... najchetniej i najlatwiej tabletki ale nie chce miec pozniej problemow ze zdrowiem, bo wolalam wygode.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1051 dnia: 25 Kwietnia 2012, 13:44 »
oj tam oj tam...w ciaze nie tak łatwo zajść - chemia w powietrzu, jedzeniu...my z p. uwazamy i jakos sie udaje  :)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1052 dnia: 25 Kwietnia 2012, 13:47 »
Bo są dwa uda - albo się uda, albo się nie uda  ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1053 dnia: 25 Kwietnia 2012, 14:12 »
kiedys stosowalam takie dopochwowe globulki...z tym, ze to trzeba chyba 10 min. po zaaplikowaniu odczekac, wiec troche lipa...i jakoś wydaje mi się, że miałam wtedy często infekcje dróg moczowych :-\ może nie przez to, ale tak mi się schodziło...

co do komputerka jakos nie jestem przekonana...jezeli masz regularne cykle to i bez tego mozesz wyliczyc kiedy masz plodne...gorzej jak cos sie rozreguluje ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1054 dnia: 25 Kwietnia 2012, 14:30 »
ech po tabsach to nie wiem czy bede miala regularny cykl czy nie... przed tabsami mialam wszystko w porzadku, wiec pozniej tez powinien mi sie unormowac cykl ale na poczatku od odstawienia na pewno nie bedzie on regularny i wtedy boje sie zajsc w ciaze... trza bedzie uwazac. koncze ostatnie opakowanie i odstawiam.
emmo niestety ale jest tak, ze jesli nie planujesz to szybciej w ciaze najdziesz niz gdy ktos planuje.. :P

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1055 dnia: 25 Kwietnia 2012, 14:49 »
a gdzieś słyszałam, że 80% kobiet w ogóle nie zdaje sobie sprawy, że poroniło ciąże a bardzo duża ilość kobiet własnie zachodzi, tylko się jajeczko nie zagnieżdża.
Moja mama "robiła" sobie dzieci wtedy, kiedy sobie zaplanowali z tatą. A tak to całe życie kalendarzyk i jakiś niespodzianek nie było..

ale wszystko i tak zalezy od organizmu kobiety, jedna zachodzi w ciązę od samego spojrzenia na członka a inna w ogóle.. :P  ::)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1056 dnia: 25 Kwietnia 2012, 14:57 »
hehe dokładnie, to zależy od organizmu...kalendarzyk jest fajny, ale jak kobieta nie ma zawirowań żadnych i nie przyjmuje leków, które mogłyby coś namieszać :). Ja z plasterków rezygnuję dopiero po ślubie, bo wiem że przed ślubem jakby mi wróciły moje burze hormonalne i nerwowe stany to może i bym kogoś pobiła w trakcie przygotowań;D, także wolę sobie to odpuścić i z idealną znajomością moich zachowań przy plastrach przeczekać burzę:P. Nie bez powodu liczyłam przed ustaleniem terminu, na którym będę plasterku...bo np po 2 mam efekt killera hehe i się wściekam:P, a do tego nie mogę na siebie patrzeć bo czuję się jak kluska:D. Za to przy 1 jestem w takim wyluzowanym stanie, uwielbiam siebie i zagłaskałabym wszystkich na amen :D
Ahh te nasze babskei problemy :P
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1057 dnia: 25 Kwietnia 2012, 15:27 »
nusiak jak biore tabsy mam podobnie,  w pierwszym tyogdniu jestem przeszczesliwa, kocham wszystkich i wszystko dookola, kolejny tydzien to tydzien placzki... wszystko mnie wzrusza, z byle powodu pplacze a ostatni tydzien chore tak nerwowa ze nie raz krzykne... :D
co te hormony z nami robia to ja nie wiem... plastry kiedys naklejalam ale strasznie spuchlam po nich pozniej zmienilam na tabsy ktore tez mi nie podchodzily az w koncu trafilam na takie po ktorych niby nic nie jest... ale ochota na seks spadla, wilgoc tez jakby zanikla, bez zeli ani rusz.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1058 dnia: 25 Kwietnia 2012, 15:31 »
wczoraj wieczorem nabralam weny na pisanie pracy (W KONCU!!) i dzisiaj tez dzialam ostro ;)  moze mnie nie byc przez jakis czas, 28 w sobote mam seminarium i wypadaloby zebym cos nowego przyniosla :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1059 dnia: 25 Kwietnia 2012, 15:32 »
i dlatego nie pojmuję Kochane dlaczego sie tym świństwem trujecie  :-\ 
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1060 dnia: 25 Kwietnia 2012, 15:36 »
mi akurat hormony pomogły bardzo: wyrównać cykle, które miałam tak różnie (czasami nawet 3 tygodnie spóźnienia), uspokoiły moje ciągłe stany nerwowe - czasami byłam tak wściekła że bym biła i to nie tylko raz w miesiącu:P, więc trzeba patrzeć z drugiej strony również, że niektórym niestety hormony są potrzebne doleczenia pewnych przypadłości:)
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1061 dnia: 25 Kwietnia 2012, 15:47 »
hehe...ja i przed tabsami mialam dni killera :D :D :D tabsy mi w tym nie przeszkodzily i nadal mam ;) chyba taka natura juz moja ::) ::) ::)
biore od 1,5 roku, bo od zawsze mialam zchize, ze spuchne...no ale juz bylo upierdliwe uwazanie i odliczanie czy bedzie okres czy nie bedzie.... :-\
i w sumie na poczatku mialam tylko jakies niestandardowe odpaly(pierwszy tydzien)...hehe...placz i euforia na przemian...albo i na raz :bredzisz: :bredzisz: :bredzisz:
no i tak jak nusiak pisze...dzialanie anty to jedna sprawa...dla niektorych to lek jak inny...

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1062 dnia: 25 Kwietnia 2012, 17:15 »
my z wygody przede wszystkim stosowalismy tabsy... zawsze moglismy i wszedzie ;) a wiadomo jak to mlodzi, zakochani hihi  :P
a tak w ogole to musze sie odtruc przed ciaza wiec czas najwyzszy ;)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1063 dnia: 25 Kwietnia 2012, 17:31 »
ee...jak odtruc? z czego? z alko, fast foodow i apapu tez?
bo ja nie czaje? przeciez wszystkie inne tablety tez maja wplyw na watrobe...i alko i tluste zarcie...nie wiem dlaczego tabsy antykoncepcyjne(a w zasadzie hormonalne, bo tak powinny byc nazywane) sa jakos wyjatkowo traktowane......

Offline saintmichele

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #1064 dnia: 25 Kwietnia 2012, 18:58 »
ja nigdy nie byłam na solarium i nie wiem co tam sie robi, ale dziewczyny kazały mi iść sie podkolorować troche bo mam skóre jak zombie

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1065 dnia: 25 Kwietnia 2012, 19:20 »
ja nigdy nie byłam na solarium i nie wiem co tam sie robi, ale dziewczyny kazały mi iść sie podkolorować troche bo mam skóre jak zombie

hehe...wlasnie najgorzej ze nic sie nie robi :D pojdziesz z Pati to Cie w tajniki wprowadzi ;)

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1066 dnia: 25 Kwietnia 2012, 22:35 »
Tabsy przede wszystkim powinny być dobrze dopasowane; kiedyś brałam tak jak AnioOłek- dla wygody, jak zaczęłam się źle po nich czuć to odstawiłam, teraz mam inne, narazie jest ok, biorę bo chcę sobie zmienić datę okresu (inaczej wypadłby mi w dzień ślubu, a umierać z bólu nie mam ochoty w ten dzień). Zaraz po ślubie chciałabym je odstawić i zacząć starać się o dziecko, tylko lekarz powiedział mi, że lepiej pół roku odczekać po tabsach, bo może być problem z zajściem w ciążę, macie jakieś sprawdzone info na ten temat? bo ja słyszałam, że niektóre dziewczyny już w następnym miesiącu po odstawieniu zachodzą i nie ma problemów

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1067 dnia: 25 Kwietnia 2012, 22:41 »
odczekać należy po to, aby się gospodarka hormonalna ustatkowała a nie dla oczyszczenia organizmu:). Ja mam takie info od kilku lekarzy:)
Także Pani doktor informowała mnie, że nie ma przeciwwskazań aby rozpocząć starania po odstawieniu hormonów, bo czasami kobiety w tym momencie mogą szybciej zajść w ciążę::) Jednak oczywiście pytałam, jak to z tymi bliźniaczymi ciążami:P i też dostałam info, że teraz tabletki, plastry mają o wiele niższe stężenie hormonów niż kiedyś i teraz nie ma takich przypadków. Ale lekarzem nie jestem, więc mówię to co mi powiedziały lekarki:)

Najlepiej pogadać z rozsądnym lekarzem co się zna na rzeczy....:)
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1068 dnia: 25 Kwietnia 2012, 22:51 »
mojego M. bratowa zaszla wlasnie zaraz w nastepnym miesiacu po odstawieniu...i tak wlasnie jest w 2 miesiacu aktualnie ;) tez sie pytala ginexa jak to jest, bo sie nieco zdziwila...chcieli odstawic, zeby sie wyregulowac i tak za pol roku sie zaciazyc, a tu taki psikus ;) doktorek powiedzial, ze skoro zaszla to chyba sie da ;D

ja tam uwazam, ze jak ktoś sie stara o dziecko to wystarczy po prostu sie kochac codzienie, a nie jak sie sobie plodne akurat wyliczy :D ;) wtedy nie ma problemu, ze hormony rozregulowane i sie nie trafilo w plodne ;D ;D ;D hyhy :P
jak mialam zajecia na ginexach to wlasnie zdesperowane kobitki wpadaly codziennie na usg, zeby zobaczyc jakiej wielkosci pecherzyk, czy bedzie jajeczkowanie, bo wtedy wielka spina jada robic dziecko...slabo...

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1069 dnia: 25 Kwietnia 2012, 22:54 »
to już trochę chore, bo wtedy nie ma przyjemności w sypialni tylko jest jak na linii produkcyjnej:P
Jednak my mówimy ze swojego punktu widzenia, a są osoby które starają się latami o dziecko i nie dziwię się takim akcjom ::)
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1070 dnia: 26 Kwietnia 2012, 09:21 »
mamba wlasnie chodzi mi o odtrucie sie w kazdej kwestii, nie tylko tabsy ale rowniez alko i inne rzeczy ktore szkoda, poza tym trzeba zaczac brac kwas foliowy :)

saintmichele - chodz ze mna na sol wytlumacze Ci wszystko i sie zaczniesz opalac, rzeczywiscie trzeba troche kolorku nabrac zebys nie wygladala jak biala dama w swojej sukni :P :) ja dzisiaj ide znowu na 5 min :) juz raz bylam i zauwazylam lekka opalenizne wiec nie jest tak zle :D

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1071 dnia: 26 Kwietnia 2012, 09:31 »
a Wam też po solarium jakoś tak po miesiącu nie opala sie jedno miejsce? tak zwany "ogonek" na kosci ogonowej :D ja mam nad pośladkami taką białą kropkę :D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1072 dnia: 26 Kwietnia 2012, 10:13 »
ja tez :D i czasem miedzy lopatkami :-\

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1073 dnia: 26 Kwietnia 2012, 10:48 »
no mam to samo :D czasami tez jak leze nogami na plasko to pod posladkami mam jasne krechy ale wtedy zginam nogi w kolanie i te miejsca sie opalaja. a zeby nei miec placka na kosci ogonowej to chyba na brzuch sie trzeba polozyc nie? :D

dzisiaj taka piekna pogoda, ze umowilam sie z jedna Pania fotograf na male co nie co ;) zobaczymy co wyjdzie, mamy isc pod most haha :P

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1074 dnia: 26 Kwietnia 2012, 12:44 »
ja też muszę się wybrać jeszcze na solarium :) a na sesję też już niedługo i nie mogę się doczekać :)

a ja nie mam po solarium nieopalonych miejsc, ale chodzę na tubę  :P

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1075 dnia: 26 Kwietnia 2012, 21:42 »
Stojące? Tez jakos bardziej je polubiłam .. ja lekko na panienski sie przypieke - na slub natrysk * szybko i bez piegów :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1076 dnia: 27 Kwietnia 2012, 10:30 »
u mnie w miescie nawet nie ma natrysku wiec nie korzystalam nigdy i nie skorzystam :) przyzwyczajona jestem do tradycyjnego lozka, chociaz raz bylam na stojacym ale to zadna przyjemnosc stac przez 10 min ;/ :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1077 dnia: 27 Kwietnia 2012, 11:01 »
Pandi a bylas jzu na natrysku?
bo slyszalam ze plamy po tym moga wychodzic... i nei dlatego ze ktos cos zle zrobi a ze wzgledu an skórę... ;/

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #1078 dnia: 27 Kwietnia 2012, 11:08 »
No własnie ostatnio rozmawiałam z kosemtyczką, odnośnie solarium lub natrysku i mowiła ze natrysk ok, ale sukienka może na tym ucierpieć własnie...
Takze powoli rozpoczynam sesje solariowe... zwłaszcza ze za tydzień na wesele kuzyna...

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1079 dnia: 27 Kwietnia 2012, 11:22 »
Byłam na natrysku w środę wybrałam sie , a w sobote na wesele :d miałam piekny kolor skory bez zacieków i mimo bialej bielizny zadnych plam - potem po 7 dniach peeling i dziekuje nie ma sladu, jak tego nie zrobisz kula sie ten preparat.
Przez pierwsze 5 h wszystko plamiłam, dlatego ubrana byłam lekko i na czarno :]