Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 64756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Teoretycznie nie może...

Ale mi powiedzieli 500 złotych ::)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
wiem, ze jak chce sie slub w nie swojej parafii to wlasnie trzeba prosic o zgode na slub w innej parafii, pewnie, co kosciol to inaczej, a Twoja parafia to wg miejsca zamieszkania minimum 3 miesiace, niektorzy poprostu podaja adres z obrebu parafii, gdzie chca slub i omijaja klopot z proszeniem o zgode  ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
ło matko to za duzo jak dla mnie! no nic zobaczymy co powie ten proboszcz... powiedzialam mackowi ze musi isc ze mna bo jak nie da mi tego co chce to sie rozplacze i nic z tego nie bedzie a on przynajmniej jakos z nim na spokojnie porozmawia!

dziewczyny bylam u mojej kolezanki kwiaciarki ktora bedzie mi robila wiazanke! jestem bardzo zadowolona! bede miala niebieskie hortensje w srodku dookola biale roze :D ;D powiedziala ze za wszystko zaplace do 100zł, czyli moja wiazanka swiadkowej i butonierki macka i swiadka ;D jestem uradowana tym bardziej! :D mowila ze w czerwcu w ogole kwiaty sa najtansze wiec nie ma problemu ;D mialysmy o czym mowic bo ona sama wychodzi za maz 5 maja, szybciej ode mnie ;)

cos podobnego do tej wiazanki bo oczywiscie nie da sie tak samo zrobic, bo powiedziala ze ta jest zrobiona ze sztucznych kwiatow :o ja bym w zyciu na to nie wpadla, ale widac kto sie na kwiatach zna lepiej ;P
By ani0lek at 2012-01-27

Offline przyszlazona
  • uzależniony
sztuczne, nie sztuczne, wyglada pieknie :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
dla mnie to bez sensu, bo nasze parafie sa niedaleko siebie a i tak wiekszosc ktora nalezy do malego kosciolka (tam gdzie i ja) chodzi na msze do duzego kosciola (tam gdzie bedzie slub) a sa oddalone od siebie moze 1km! a moglam podac jakis adres nalezacy do duzego kosciola a zameldowania ten moj faktyczny ;/ ale co by to dalo skoro i tak musze isc do malego kosciola po odpis aktu chrztu?! ;/ ech kicha tak czy siak

Offline _patka_

• Chuck Norris

a oto hortensje z ktorych bedzie wiazanka

Offline emm-a

• Chuck Norris
fajny bukiecik, choć uważam, że mój szafirkowy będzie najpiękniejszy na świecie  :D :D :D :D :D

ale pewnie każda panna młoda tak myśli o swoim bukieciku, sukience itp.  :D :D :D

teoretycznie ksiadz może Ci nie wydac zgody na ślub w innej parafii, ale musi to jakos uzasadnić... nie wiem czy w ogole się zdarza, aby się nie zgodzil...

U mnie nie bylo problemu, kiedy zapytalam o cenę, uslyszalam że nie ma cennika, ale zwyczajowo sklada się ofiarę, więc zlożylam - 20zl  :D teraz muszę wreszcie isc z zapowiedziami do mojego kościola i znowu ofiara...ponoc wypada dac 50  :-\
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
emmo o zapowiedziach w kosciele mowisz o tym gdzie bedziecie brali slub tak?

w ogole dziewczyny opowiem Wam sytuacje. Ciagle ostatnimi czasy dzwonili do nas z Orange czy nie chcemy do nich przejsc z nr bo teraz jestesmy z Playu. Mowilam ze chce ale przedluzylam swoja umowe do 2014, Mackowi natomiast teraz sie konczy na dniach jakos... Oczywiscie nikt nie chcial zaplacic za moja umowe kary bo jest dosyc wysoka ok 1000 zł, ale znalazl sie jakis typek z Orange(nazywa sie Łukasz Streluk, moze ktoras z Was go zna?) ktory powiedzial, ze Orange zaplaci te kare. Przyslal Nam wlasnie dokumenty a tam jak BYK napisane, ze Maciej zobowiazuje sie pokryc z wlasnej kieszeni kwote za zerwanie tamtej umowy!!! No kurcze to jak to jest, az tak ludzi w ch** robia??? Czy ktoras z Was miala taka sytuacje, ze fima zaplacila kare za zerwanie umowy?

Offline przyszlazona
  • uzależniony
nie, ale na pewno zrobia wszystko,zebyscie podpisali...znajomi i rodzina,co mieli abonament w orange nie byli zadowoleni i przeszli do play... obyscie wy byli zadowoleni, ale  moze trzeba zadzwonisc do tego goscia i zapytac poprostu ? bo oni lubia robic ludzi w konia i obiecywac zlote gory...byle umowe podpisac...

Offline _patka_

• Chuck Norris
my w playu mamy bardzo slaby zasieg...katastrofa a u tesciow w ogole go nie ma :(

jak tylko przeczytalam wszystkie dokumenty od tego przedstawiciela to zadzwonilam do macka zeby z nim ten zapis omowil, bo czegos takiego nie podpisze, tym bardziej ze pozniej bedziemy musieli zaplacic te kare, a tak naprawde nie zalezy Nam tak bardzo w ktorej sieci bedziemy...
natomiast jesli chodzi o playa to zawiedziona jestem jakoscia telefonow jakie sprzedaja... chyba ze tlyko ja trafilam na taki kiczowaty tel. mam dotykowego samsunga ktoremu po polrocznej gwarancji padla bateria i nie trzyma nawet jednego dnia :( wczorajszy dzien caly przelezal pod ladowarka a i tak se rozladowal! :( wole jednak poczciwe nokie...

Offline emm-a

• Chuck Norris
AnioOlku, oni chyba frajerow szukają...1000zl kary Orange zaplaci???? bardzo wątpię.... jak zbliza sie termin platnosci rachunku, to przysylają smsy przypominające i sugerują odsetki w razie niezaplacenia w terminie, a tu nagle by 1000zl zaplacili kary??? dziwne dosc...

zapowiedzi zanosisz do swojej parafii
My mamy ślub u Dominikanow, ja jestem z parafii Jezuitow, a P. jeszcze innej. Jedna osoba musi miec wtedy zgodę na ślub u Dominikanow, ja poszlam do siebie i dostalam - to zgoda dla nas obojga już. U Dominikanow, tam gdzie slub, spisalismy protokol i ksiadz wypisal zapowiedzi dla mnie, ktore musze zaniesc do swojej parafii i Piotra, ktore musi on zaniesc do swojej parafii;
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Pati ja karola namowilam na pley jak byly te super oferty ekstar telefony mala kasa za abonament itp..
mialam etz sie przeniesc do nich ale....
karol ciagle nie ma zasiegu tam gdzie mam go ja ;D jesli wlasnei o orange chodzi jacy sa tacy sa ale zasieg maja ekstra!!!
cio do kary.. nie sadze zeby orange za ciebie ta kare zaplacilo ;p oni pomagaja przeniesc twoj nr do innej sieci ale w zyciu nie slyszalam zeby za ciebie kare zaplacili ;p   tak wiec uwazajcie an tego goscia ;D najlepiej zadzwonic do biura obslugi klienta i powiedziec o calej sprawie zobaczymy co ci powiedza w centrali ;p

Offline _patka_

• Chuck Norris
ło matko ale zalatwiania!  :o :o

czyli tak - z mackiem idziemy do naszej parafii to zgode na slub w innej i po moj akt chrztu(maciej byl chrzczony tam gdzie slub),
pozniej...
idziemy do parafii w ktorej bierzemy slub, dajemy zgody, piszemy protokol i ksiadz daje nam zapowiedzi, ktore zanosimy do parafii do ktorej nalezymy ;D

a w USC musimy wziac z tamtad akt urodzenia, i co jeszcze tam sie robi???

Offline emm-a

• Chuck Norris
i pani jakies dokumenty powypelnia, zapyta o nazwisko po ślubie i da papiery dla ksiedza  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
no wlasnie dziwne z ta kara tym bardziej, ze nie raz do mnie dzwonili  z oferta i za kazdym razem odmawiali ze wzgledu na wysoka kare do zaplacenia za moja umowe ;/ nie wiem chyba cos kombinuje ten gosc co potwierdzaja dokumenty... niech mi pokaze potwierdzenie przelewu a pozniej pogadamy :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
ta zmiana nazwiska kojarzy mi sie z nowym zyciem... cos w tym musi byc ;D moze sie odmienie w kochajaca zonke z zolzy??? ;D ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
zawsze wiedziałam, że z Ciebie niezłe ziółko... ;) :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
jestem baran! mam rogi! ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
witajcie z rana ;D zaraz wyruszam do szczecina na szkolenie z Uniqi.

dowiedzialam sie wczoraj od Macka, co w sprawie tej kary za zerwanie umowy, powiedzial ze ten przedstawiciel przy podpisywaniu dokumentow przyjezdza z kasa i daje nam ja do reki zebysmy zaplacili play ta kare ;D ale to wymyslili co? :D:D:D

Offline Pandi
  • maniak
Cięzko w to uwierzyc.. sama pracowalam w tym przez 2 lata i nikt nie mial takiej ciezkiej kasy, aby klientom rozdawac na lewo i prawo - musicie miec to zapisane, inaczej koles sie wykpi, ze nic nie obiecywal, a kosztami obciazy was .. poza tym to jest niezgodne z zasadami konkurencji jakie UKE wprowadzila, aby dawac klientom pieniadze za zrywanie umów.

Offline _patka_

• Chuck Norris
pandi my w tej sytuacji nic nie tracimy, bo kase najpierw daje pozniej podpisujemy papiery majac pieniadze w reku wiec co nam zalezy. a o tym ze firma nie moze placic za klientow to wiem, czytalam wczoraj ustawe i wszelkie inne dokumenty ktore wlasnie o tym mowia i dlatego nie ma tego na papierze tylko to jest taka cicha umowa. Widocznie oplaca im sie to, skoro tak zabiegaja o nasze 3 nr telefonow, bo moj, macka i nowego pracownika, zwroci im sie to z nawiazka jeszcze na pewno. Nawet jesli sie wykpi to mu podziekujemy, najpierw kasa pozniej podpis. ;D

Offline Pandi
  • maniak
zbyt realnie patrze na takie kwestie, a e w cuda nie wierze, to zobaczymy jak bedzie :). daj znac

Offline _patka_

• Chuck Norris
ok na pewno dam znac, bo sama jestem ciekawa skad on ta kase wezmie ;D ;D ;D lece na szczecin papa!  :kierowca:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ej????? to jakis chinski uklad ;/
znam kilka osob ktore w tym pracuja lub pracowali az sie dopytalam czyu slyszeli o czyms takim????????? masakra ja bym odpuscila ;]

Offline _patka_

• Chuck Norris
sylwusia jak bedziesz cos wiedziala daj znac! ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
tak w ogole bylam dzisiaj dac kolejne zaproszenie cioci i wujkowi, ciotka wziela je i rzucila na stol nawet nie otwierajac go... wiec nawet nie wiem czy sie ucieszyla czy nie, czy przyjdzie czy nie... kur*wa juz mam dosyc tej porabanej rodzinki! nie wszyscy oczywiscie tacy sa ale ze strony mojej mamy to taka wlasnie rodzinka jest popier***  :glowa_w_mur: :glowa_w_mur:

widzialam sie tez z moja babcia, powiedziala ze juz ja moge skreslic z listy, nie przyjdzie na wesele!  :mdleje: mam mieszane uczucia, bo jestem zla  :diabel_3: i jednoczesnie przykro ze najblizsza osoba tak mnie potraktowala  :depresja: . blizszy jest jej synus alkoholik ktory dzisiaj tez byl pijany  :Naciaga: i gadal do mnie jakies glupoty, pytal sie ile lekcji mialam w szkole itp pierdoly, odpowiedzialam mu: ty przez te picie jestes pare lat do tylu widze... juz taka rozgoryczona bylam ze nie obchodzilo mnie czy go uraze czy nie... moze wreszcie ktos powinien mu powiedziec pare szczerych slow co o nim rodzinka mysli...  :klnie: :klnie: siedzi u swojej siostry w ogole, ktora ma male dzieci, te dzieci patrza na taka patologie i jaki one przyklad wyniosa z domu???

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
oj Anio0lku, nie przejmuj się, szkoda nerwów na zamartwianie się przez czyjeś podłości i zachowania:)
Ja kiedyś zostałam zaszantażowana przez Babcię, że jak nie zaproszę kilku osób, to....mogę im nawet zaproszeń nie wręczać, powiedziałam że nie dam się szantażować. Jednak Babci przeszło, a te osoby i tak zaproszę, żebym miała sama czyste sumienie;)

Każdy sobie rzepkę skrobie, skoro tak żyją...ale dzieci nie powinny na to patrzeć, bo przykład tu jest żaden, no chyba że: "czego nie robić, żeby się nie stoczyć". "Uczcie się dzieci, bo jak nie to będziecie jak wujek:P".
Śmieję się, chociaż to nic śmiesznego, bo alkoholizm niestety jest ciężką chorobą, a życie z alkoholikiem to jest ciężka sprawa:/

Anio0lku, u mnie sytuacja z rodziną podobna:P, dlatego na liście z mojej strony jest 26 osób (w to wchodzą Rodzice, Bracia:P i dziadki więc -9osób;P)
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
nusiak moja babcia tez ponoc odmowila, bo ne zaprosilam tego zula!  :obrazony: ale ja sie nie dam a babci pewnie szkoda tez kasy, bo zawsze taka byla... ale dobra juz nie mysle o tym, zajelam sie czyms przyjemniejszym ;D

wybralam drinki z oferty barmanow  :pijaki:
Chilli raz,
arbuzowe martini,
krolowa whisky,
se-frappe,
mizeria,
arabska kawa,
primavera,
margarita,
mojito,
mai tai,
blue lagoon,
whisky sour,
caipirinha/caipiroska,
lynchburg lemonade,
marakesz

ale bedzie picie! oczywiscie bez alkoholizmu :P ;D ;D

u mnie na liscie z mojej rodziny jest 40 osob ze mna i moimi rodzicami, a na razie pewniakow mamy 24 osoby, chce jeszcze zaprosic kuzynke mamy z mezem z uwagi ze babcia nie idzie. z kolei z macka strony zaproszonych jest 34 osoby i pewniaki na razie to 26 osob, ze znajomych garstka ale nie wszyscy dostali jeszcze zaproszenia :) no coz 50 osob to tez nie mala ilosc wiec pusto nie bedzie na sali :D :D :D

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
wybralam drinki z oferty barmanow  :pijaki:
Chilli raz,
arbuzowe martini,
krolowa whisky,
se-frappe,
mizeria,
arabska kawa,
primavera,
margarita,
mojito,
mai tai,
blue lagoon,
whisky sour,

caipirinha/caipiroska,
lynchburg lemonade,
marakesz

Te wytłuszczone też wybrałam  :) :)
Mam jeszcze kilka innych ale nazw nie pamiętam  ;)
Gabriela
Zofia

Offline emm-a

• Chuck Norris
u mnie z zapraszaniem gości też lekko nie jest, ale wolę się już w szczegóły nie wdawać...presja rodzinki to masakra  :-\ zwłaszcza jak rodzice dają sporo kasy na wesele....

na drinkach się nie znam, bo nie pijam...  :-\

daj znać jak z tą umową 
Klara 2014r.
Dominika 2017r.