Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 65549 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
obrączki widać solidne i konkretne - takie mi się podobają  :D bardzo ładne  :D choć ja chyba wole bez kamyczków  :D

Maciek musi z parafii gdzie był chrzczony wziąć odpis aktu chrztu - najwczesniej 3 miesiące przed ślubem, nie wiem czy jesli w tej parafii byl chrzczony to też potrzebny,przypuszczam że tak....a z miejsca gdzie się urodził odpis aktu urodzenia - też najwczesniej 3 miesiące przed ślubem. Ty musisz tez mieć odpis aktu chrztu z parafii gdzie bylaś chrzczona i odpis aktu urodzenia z miejsca gdzie się urodzilaś; przy jednym i drugim powiedzcie że chodzi o dokumenty do ślubu;

proponuję isc najpierw do USC, bo tam dostaniecie papiery dla księdza;
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
śliczne obrączki ;-) bardzo mi się podobają ;) :D
a co do aktu urodzenia to tak jak emm-a napisała będzie musiał jechać do Świnoujścia

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
super obraczki :D my wybralismy chyba identyczne (moze wezsze) tylko bez kamyczkow :) Świetny gust :D  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
kamyczki to taki dodatek bo lubie swiecidelka :) ale obraczki naprawe sa super wykonane, takie solidne mam nadzieje ze na lata :P

Offline _patka_

• Chuck Norris
hej dziewczyny! wlasnie pije kawke z mleczkiem, mialam dzisiaj jechac do szcz na szkolenie z Uniqi, jestem agentem ubezpieczeniowym i coraz wiecej firm mi dochodzi i przez to musze jezdzic co jakis czas do szcz na szkolenia, w piatek nawet do polczyna zdroju jade na caly  dzien, nie bardzo mi sie to podoba bo wroce zmeczona a  w sobote do szkoly znowu... po poludniu jade z tesciowa po sukienke od jej siostry i przy okaazji dam zaproszenie na slub :D dowiedzialam sie ze tesciowie chca zaprosic rodzicow macka szwagra, a oboje za nimi nie przepadamy ;/ kobieta jest taka plotkara ze az sie boje co bedzie po weselu  :na_ucho: :na_ucho: nawet zaproszenia nie chce mi sie dla nich robic bleeee  :protestuje: :protestuje: niestety ale takie sa uroki tego, ze rodzice sie do slubu dokladaja  :|| :|| mam nadzieje ze nie przyjda!! bede sie cieszyc bardzo  :skacza:
mama kupila mi bransoletki do slubu :) sa zwykle proste na gumce co wazne bo nie spadna mi z reki i maja takie cyrkonie jak kolczyki ktore wczesniej pokazywalam :) juz sie nie moge doczekac kiedy zaloze wszystko  :hahahaha: :hahahaha:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
aniolek to masz z tymi ubezpieczalniami ostra jazde co ;p ciagle musisz sie doszkalac ;D
co do rodzicow macka szwagra... nie chce cie amrtwic ale przyjda na pewno ;p tacy ludzie sobie nie odpuszcza taakiej imprezy ;p
albo tupnij nozka i powiedz ze nie chcecie ich BO.. i konkretne argumenty ;D

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Anio0lku, tak na szybko mogę Ci powiedzieć odnośnie aktu urodzenia, jak ja to załatwiam, bo urodziłam się w Kamieniu Pomorskim:D. Myślałam, że będę musiała jechać ale...napisałam do nich e-mail, co prawda można też zadzwonić (w Waszym przypadku do Świnoujścia) i pani skierowała mnie na stronę UM w kamieniu i kazała wydrukować wniosek:D, poinformowała że muszę wnieść opłatę 22zł na podane konto, przesłać potwierdzenie razem z wnioskiem i oni odsyłają mi pocztą:).
Kolejna rada, panie z USC wmawiają (i w Szczecinie i w Kamieniu miałam sytuację), że akt urodzenia jest ważny bezterminowy (tzn odpis) i skoro teraz potrzebuję do wymiany dowodu osobistego, to kazała mi tez złożyć o ten odpis do ślubu ale....jak powiedział ksiądz: ta pani się zna na prawie, owszem...ale cywilnym, nie kanonicznym:D i powiedział że nie ma opcji, odpis musi mieć 3 miesiące, nie więcej;)
Także dziś wysłałam wniosek o skrócony odpis do wymiany dowodu, zobaczę jak szybko sprawę załatwią;)

Obrączki śliczne:)
Też właśnie piję kawę:D, co prawda zbożową bo innej nie mogę:P
[/url]  [/url]

Offline saintmichele

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2012
hej nusiak a jak to wygląda w kamieniu z zaświadczeniem o bierzmowaniu, bo ja byłam w kamieniu bierzmowana bo mieszkałam tam jakiś czas [[[[a chszczona byłam w łobzie hahahaha aa urodzona w szczecinie  (komunia św w świnoujściu;))]]]]].... ale mniejsza. Trzeba sie do nich udać na plebanie z aktem chrztu ???

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
tego to już nie wiem;D, bo ja się tylko tam urodziłam:)
Ale chrzest też miałam w innej parafii niż pozostałe sakramenty i po prostu trzeba tam pojechać po akt chrztu:), zazwyczaj jest między parafiami wymiana danych:P, bo u mnie proboszcz w parafii gdzie miałam chrzest, miał wpisaną datę bierzmowania:).
[/url]  [/url]

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Dziewczyny"nie ma znaczenia"gdzie miałyście kmunię,bierzmowanie...najważniejsze gdzie odbył się chrzest bo to w tej parafii są wszystkie wasze dokumenty.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
ooo Patrycjo to dla mnie mega cenna informacja - dziekuje  ;D

Offline saintmichele

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2012
czyli wszystkie czerwcowe PMki zaczynają realizacje formalności w kwietniu

Offline Pandi
  • maniak
podobno, bo to dobry czas :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
co do Swinoujscia to i tak musimy tam jechac dac zaproszenie macka chrzestnej i babci wiec przy okazji zalatwimy odpis aktu urodzenia ;) dziewczyny pokaze Wam teledysk mojej kolezanki ktora w zeszlym roku brala slub, jest rewelacyjny naprawde! http://www.youtube.com/watch?v=avEpQDl1NPw&feature=youtu.be

Offline sylwiq

• Chuck Norris
aniolek dosyc fajnie to zrobione ;D

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
mi się podoba ten teledysk ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
ja sie wrecz zakochalam  :Zakochany:

Offline emm-a

• Chuck Norris
jest ciekawy, nietypowy dość, podoba mi się; jednak ja by takiego nie chciala

choc trudno by mi bylo określic, jaki bym chciala  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
super teledysk my w tych samych miejsach mielismy sesje slubna, kolo tego mola kompalismy sie w morzu :)
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline emm-a

• Chuck Norris
ooo wiem, ze chcę nad morzem  :D w parku Kasprowicza i chcę kłódkę na tym mostku zamknąć  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
ja tez chce ta klodeczke w parku kasprowicza zalozyc ;D

musze sobie ogolnie gdzies pomysly pospisywac w moim kajeciku, bo pozniej pozapominam...a juz pare mialam :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
podziel sie pomysłami malinowa  :D moze pozwolisz nam któryś ściągnąć  ???   :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
no wlasnie dawaj malinowa jakies pomysly bo mi brakuje!! :P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
no wlasnie nie zapisuje i pozniej nie pamietam...teraz mi o tej klodce przypomnialas, ale juz sama nie pamietalam...

ja to tez bardziej w kierunku foto nie teledysku, bo takowego nie wzielismy :)
poczatkowo podobaly mi sie fotki z nad morza albo w jakis chaszczach, ale juz nie moge na nie patrzec :-\ ::) wolalabym cos oryginalniejszego...tylko sama to z kolei nie jestem jakas specjalnie kreatywna :P (tutaj poklony dla xanth)
...raczej szukam czegos w necie do zerzniecia ;D ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
może to mało oryginalne, ale według mnie najładniejsze fotki sa jednak na łonie przyrody, stąd pomysł plaży, morza, parku...

na bank będę chciała fotkę w moich butach biegowych i w sukni ślubnej podkasanej do góry nieco  :D :D :D - najlepiej właśnie w parku albo nad Głęboikm, tam, gdzie biegam  :D

P. na pewno będzie chciał fotki ze swoim starym mercedesem, zwanym przez niego klasykiem - ciagle przy nim dłubie...ostatnio cos tam powymieniał... :D

podobają mi się też fotki na tle industrialnym - np. przy starej fabryce, w takich surowych otoczeniach, albo przy starych kamiennicach w centrum - ale nie przy ładnych wyremontowanych, ale takich starych, odrapanych...

moglibyśmy też wejść na dach mojego domu, nade mną jest wielki taras, widac stamtąd dachy okolicznych budynków, kamiennic, też fajne widoki...

raczej nie pociagają mnie fotki przy zamku albo na wałach....
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
o tak..przy odrapanych kamienicach tez mi sie podobaja... ;D
takie w trampkach tez...akurat mamy conversy ja biale, a M. czarne :)
u mnie pokladanie sie na plazy odpada, bo kiecka bedzie wypozyczona...

Offline _patka_

• Chuck Norris
ja wlasnie nie wiem czy bedziemy robic tak jak kazda prawie para czyli: wiatraki, morze taplanie sie w piachu i kapiel w morzu... pozniej chce zeby kolega zrobil mi sesje w sukni wiec nie chce jej zniszczyc na tej sesji z Este Studio :) kolezanka miala sesje robiona w starym dworku opuszczonym juz ale jeszcze mozna tam wejsc :) super te zdjecia wyglada :D
w trampkach tez fajnie :D mamba zapisz sobie! :):):)

Offline _patka_

• Chuck Norris
http://www.studioeste.pl/#/plener zobaczcie sobie 122 zdjecie chyba wlasnie o tym mowimy :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
z tych od este z pleneru najbardziej mi sie podobaja 10, 53, 63, 136 :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
63 piekne i 10 tez fajne ;D