Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 64529 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
i  ja mogę dołączyć ?? ;)
postaram się jak najszybciej przeczytać cały Twój wątek żebym nie była w tyle ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
na pewno jutros ie wszytsko wyjasni

Offline Pandi
  • maniak
Ojj takie wkładki nie dla mnie  :-\. Mam inne zdanie na ten temat i juz !! hehe, a co do niespodzianek, to zueplnie juz u mnie, tata K cos chlasnie i wtedy milczy 3 dni zanim dojrzeje, aby wszystko do konca wytlumaczyc..masakra, ja w tym czasie pisze setki czarnych scenariuszy :-\

Offline _patka_

• Chuck Norris
pandi to ty zadnych wkladek nie bedziesz miala?

Offline Pandi
  • maniak
Absolutny brak :D. Nawet nie mam zamiaru nikomu wspominac o kasie czy prezentach, nie po to ludzi zapraszam. Czułam sie glupio gdy uslyszałam, ze ktos z rodziny planuje slub i znalazlam przepiekny prezent, a gdy dostalam zaproszenie bylo napisane ze mam dac kase, bo oni wszystko w domu maja. Dobrze, ze wtedy nic nie kupowalam szybciej, bo bym pajaca z siebie zrobila  :-\. 8 zelazek to nie jest moje najwieksze zmartwienie na dzien slubu i reszte zycia po tym wielkim dniu  :P
 Myslalam o dodatku odosnie kwiatow na przybory szkolne do osrodka opiekunczego gdzie mam praktyki ale moj k stweirdzil, zeby nie mieszac.

Offline _patka_

• Chuck Norris
u nas w regionie to juz chyba norma z tymi wkladkami, w tamtym roku u kuzynki tez byla karteczka zeby wina im kupowac nie kwiaty, bo sterta kwiatow by zwiedla i nic po nich nie zostanie a tak maja winka :D A co do prezentow to jest to dosyc wygodne nawet dla wielu gosci, nie wszyscy maja pomysl co kupic mlodym, ktorzy tak jak my np. juz dawno mieszkamy razem i wszystko mamy w mieszkaniu ;) wy po tradycyjnemu robicie ;) :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
dokładnie! ;) zgodze sie z anio0lkiem :) dla wielu gosci takie rozwiazanie jest  rowniez wygodniejsze...u mnie na weselu na pewno nikt nie bedzie zdziwiony takim bilecikiem...a juz na pewno nie urazony... :)
wiedza, ze mieszkamy razem i wszystko mamy(w tym dwa żelazka...i ani jednego wiecej!)...

a w przypadku jak u nas...150gosci...no ale w parach, wiec byloby jakies 85 prezentow...to co Ci goscie maja kupic ??? ??? ??? tak im wygodniej bedzie... ;) ;) :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Myslalam o dodatku odosnie kwiatow na przybory szkolne do osrodka opiekunczego gdzie mam praktyki ale moj k stweirdzil, zeby nie mieszac.

Myśmy prosili o artykuły szkolne dla dzieci z domu dziecka, sprawdziło się :) Zawieźliśmy i jeszcze piękne podziękowania dostaliśmy :)

Offline Pandi
  • maniak
Wy naprawde myslicie o prezentach :O! Szok. Nie wnikam jaki kto ma portfel i jak kupi drobiazg albo nic nie przyniesie - a wy o wkladkach. o to mi kaman. Ja sobie odpuszczam, bo tradycyjnie nie wpasuje sie w ten trend

Offline _patka_

• Chuck Norris
mkarolinka to bardzo piekny gest, ja rowniez o tym myslalam, ale mam slaba psychike i moglabym wizyte w domu dziecka ciezko przezyc :( na sama mysl o tych biednych maluszkach na placz sie zanosze :(

Offline _patka_

• Chuck Norris
pandi ale teraz to nie rozumiem Ciebie kompletnie! Jak my myslimy o prezentach? Wlasnie chcemy ulatwic gosciom i nie chcemy zadnych prezentow. Robiac wesele dla tylu gosciu trzeba wszystkie aspekty przemyslec i miec zaplanowane, nawet takie rzeczy jak prezenty czy ich brak... nie mysl sobie ze jestesmy jakies materialistki ktorym zalezy tylko na podarkach... wrecz przeciwnie, gdyby mi na tym zalezalo zrobilabym liste prezentow i macie goscie kupujcie! mam nadzieje ze sie rozumiemy

Offline _patka_

• Chuck Norris
piszesz o braku prezentow - a milo by Ci bylo gdyby goscie przyszli na slub i dali CI pusta koperte?  :-\

Offline Pandi
  • maniak
O to mi chodzi. Nie musza nic dawac. Nie zapozyczam sie na wesele nie oczekuje zwrotu kosztów.  :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
mkarolinka to bardzo piekny gest, ja rowniez o tym myslalam, ale mam slaba psychike i moglabym wizyte w domu dziecka ciezko przezyc :( na sama mysl o tych biednych maluszkach na placz sie zanosze :(

Myśmy nie mieli styczności z dziećmi, tylko z sekretariatem :) Do dzieci nie dopuszczają tak łatwo :)

Offline Pandi
  • maniak
Ja siedzę z dziećmi. Do maluszków mnie nie dopuszczają ale to tylko do 1,5 roku. Potem te starsze grupy z nami przebywaja. Od 1,5-5 i od 5-13 lat. Ciezka sprawa, ale trzeba wytrwać w postanowieniu.

Anio0lek co do wkładek zostawmy watek, bo mamy dwa rozne, ba przeciwstawne punkty widzenia. Zrobisz jak chcesz i ja to samo :).

Offline _patka_

• Chuck Norris
Pewnie nie ma co sie sprzeczac o jakies tam wkladki :P to nie jest w slubie najwazniejsze przeciez, najwazniejsze zeby kazda z Nas byla mega szczesliwa w tym dniu i pozniej na nowej drodze zycia czego Ci zycze :D a to ze mamy inne zdanie to w sumie tez fajnie, bo jakbysmy sie ze wszystkim zgadzaly byloby nudno.... hihi ;)  ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ale ja wtrace sie...
nie to ze mnei urazilo ale...
mamy wesele na 120 osob..
jak wiaodmo NIKT nie przyszedl by ode mnie z pusta reka...
NA SZCZESCIE zdecydowalismy sie na tandentny wierszyk bo...
zanim rozdalismy zaproszenia juz mama mi zaczela donosic ze kilak osob bedzie mialo prezent...
2 osoby o dziwo? wpadly an ten sam pomysl zeby kupic zestaw sztucow! ;p jend aosoba ekspres do kawy ktory kupilismy sobie 3 miesiace temu  ::)
wiec to dop 3 pary.. a gdzie reszta?

moim zdaniem nie chodzi o prezentu ze tyle uzbieram itp itp... mam to w nosie
ale qwiem ze prezenty jakies tam beda i wole informowac o tym..
pomijam fakt ze wieksozsc gosci pyta co nam kupic i od razu dodaje pewnie koperte co?
mile to wiadomo... ale polowa zapyta polowa nie pomysli bo nei lazi an wesela i bedzie klapa ;]
na szczescie u nas te  wkladki sa tak powszechne ze sie nei bede przejmpowac tym ze ktos sobie o mnei cos pomysli ;)

jedynie co.. to ciagle mam metlik jesli chodzi o wierszyk zamaist kwaitow itp... to jest dla mnei "nowosc" i nie ejstem do tego przekonana na 10000%

Offline Pandi
  • maniak
ja sie przeprowadze ;)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Mam takie samo zdanie:), i też mam wierszyk w zaproszeniu:P.  My chcemy uniknąć sytuacji opisanej przez Sylwusie, zwłaszcza że wiele osób może wpaść na pomysł, że jak nowe mieszkanie to..... Tyle że mu już się urządziliśmy, sztućce kupiłam, serwis kupiłam, szkło (kieliszki, szklanki, kufle,itp...) kupione:D... Jak ktoś się uprze na prezent to nie mam nic przeciwko:). Wierszyk to tylko sugestia dla gości, nie mus:)
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
wiadomo, ze nikt z pustymi rekami na wesele i tak nie przyjdzie...czy dostanie bilecik czy nie...
tu nie chodzi o to, że my tu tylko o kasie myślimy, która zgarniemy...
jak już mają wydawać pieniążki to nie na marne...!

a to moje bileciki :) w projekcie bynajmniej...na razie oczekuję ;)
[IMG=http://img820.imageshack.us/img820/628/bilecikoprezentachfor.jpg][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

ale wiem, że kuzynostwo czy jacyś znajomi i tak mogą coś kupić.......i na pewno się nie sfochuję z tego powodu... ;)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
moim zdaniem wyglądają jak nekrolog w gazecie :pogrzeb:  ;D

mój M. mówi, że nie-e...mama też mówi, że wymyślam...więc już zostały ;)

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
My tez będziemy  robić wkładki z wierszykami. Odnośnie pieniążków znalazłam moim zdaniem taki lekko sugerujący ale nie zmuszający. Jak bede w domu to skopiuje.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
mamba a mi tam sie podoba..
niestety moj k. ma zdanie tak jak ty... wczoraj sie mega z nim szarpalam o to.. bo chcielismy zamowic zapro ale zaden wzor mu sie nei podobal ;p np tam gdzie gbly serca lub  inne tego typu nadruki... uparl sie ze nekrolog ;p
w koncu doslzismy ze jedyne co mzoe bcy namalowane to obraczki heh ;p

a ja jestem taka ze kto przyniesie prezent ten dostanie w dziub tyl zwrot i do domu

hahahahah ;D ale byloby smiesznie ;D zartuje oczywiscie ;p wszystko nas ucieszy ;p

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
mój za to nie uznaje takich wzorków coś a'la Pati właśnie ma...mniej kwiatowych...nie wiem czy wiecie o czym mówię...
mówi, że mu się kojarzą z takimi dziarami co kiedyś dziewczyny na potęgę sobie na lędźwiach robiły ;D ja z kolei nie przepadam za gołąbkami, obrączkami i serduszkami....więc ciężko było nam się dogadać...

(już nie zaśmiecam ;) :-*)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
mamba to u an spodobnie.. ja nie lubie obarczek wole serduszko karol natomiast tylko obraczki ;]
a twoj pm ma bniezle skojarzenie ehheh faktycznie keidys mnostwo kobiet mialo takie dziarki

Offline emm-a

• Chuck Norris
my nie mamy wkładek tylko napisane na trzeciej stronie zaproszeń dwa wierszyki - oczywiscie kiczowate nieco, ale coż począć... ;)  nie wydaje mi się to czymś złym, to praktyczne wygodne rozwiazanie dla nas i gości; a wiadomo że jak ktoś się uprze żeby dac nam jednak i prezent i kwiaty - niech i tak będzie  ;)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
dziewczyny nie zasmiecacie watku, wrecz przeciwnie fajnie, ze cos sie dzieje haha :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
malinowa - fajne wierszyki mamy co :D ale bedzie picie po weselu jak z tymi flaszkami wrocimy do domu ;D ;D emma tez ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
spijemy się jak dziki  ;) :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
bylam dzisiaj w Atrii z tesciem, omowilismy co nie co, chociaz za duzo tego nie bylo, bo zbyt wczesniej zeby mowic o szczegolach. Pani Ola mowila, ze miesiac przed weselem spotkamy sie i wypelnimy ankiete, w ktorej sa wypisane wszystkie szczegoliki doslownie odnosnie wesela :) musimy pomyslec co z rozstawieniem stolow, bo jednak jest to pewien problem, ale to jak goscie potwierdza przybycie... Maciek dzisiaj powiedzial, ze byl u kolegi i chlapnal zeby sie szykowal na nasze wesele, a pozniej sie skapnal ze go nawet na liscie nie mamy haha :D  ::) wiec juz jest  ;D ;D