Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 64459 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Sylwia-nocleg fajny wam się trafił-w sensie tani  :) My płaciliśmy 50zł od osoby za noc.
Co do gości to tak jak pisała Karolina-owszem to nie reguła...u nas również odmówilo 70-80 osób.Wesele w wersji pierwotnej miało być na 120 osób a bylo na 74(po doproszeniu)Osobiście tego nie żałuję,ząłować mogą Ci co nie przyszli!!ale ile przy tym nerwów było to głowa mała  ::)
Aaaa i co najgorsze-u nas bardzo mało osób raczylo zadzwonić,że ich nie będzie...część informowała smsem a część wcale...

Offline _patka_

• Chuck Norris
no sylwus widzisz... dobrze masz z tym ze nie placisz za osobe :) mnie jedna osoba wyniesie ok 240 zł z poprawinami wiec spory wydatek.
Juz wiem, ze jak goscie beda mieli potwierdzic przybycie to trzeba bedzie samemu dzwonic i pytac sie o decyzje :) zapewne wieszkosc od razu sie zgodzi, ale wiem ze roznie w zyciu bywa... ;) bedzie dobrze dziewczyny!

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Patrycja zle napisalam.. ja place za pokoj dla 2 osob 140 za noc ;p  za bardzo chaotycznie napisalam wiec az tak tanio nie jest ale wiem ze dobre warunki i blisko domu i tesciowa od poczatku chciala wlasnie tam wiec jzu jej ustapilam ;p
hm.. wiecie dzis wlasnie na spotkanku forumek ruszylysmy temat ze pewnie bedziemy musiale same dzwonic do gosci z zapytaniem czy na pewno beda... bo ludzie sa dziwni i nei szanuja innych ;p czyli nawte nie racza zadzwonic ;/ przykre to

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Odp: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)
« Odpowiedź #273 dnia: 10 Stycznia 2012, 14:40 »
Oj tak Sylwia,przykre.Najgorsze jest to,że nie da się na to ani nastawić ani przygotować...A najczęśćiej to Ci bliscy nawalają.
Mam jednak nadzieję,że mimo wszystko was to ominie  :) :-*

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 10 Stycznia 2012, 15:43 »
Dlatego ja sama staram sie szanowac innych zeby i inni szanowali pozniej mnie ;)
chociaz juz tearz wiem ze jakies glupie ploty w rodzinie sa na temat slubu naszego.. ;/;/ brzydze sie tym ale w sumie mam to gdzies ;)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #275 dnia: 10 Stycznia 2012, 16:48 »
Dlatego ja sama staram sie szanowac innych zeby i inni szanowali pozniej mnie ;)
chociaz juz tearz wiem ze jakies glupie ploty w rodzinie sa na temat slubu naszego.. ;/;/ brzydze sie tym ale w sumie mam to gdzies ;)

skad ja to znam.. u nas tez jak w swieta zawiadamialismy wstepnie o slubie to niektorzy jak slyszeli kwiecien to od razu 'a w ciazy jestes?'  ::)
w sumie to nawet chcialabym.. ale odlozymy takie akcje na 'po slubie'

Oj tak Sylwia,przykre.Najgorsze jest to,że nie da się na to ani nastawić ani przygotować...A najczęściej to Ci bliscy nawalają.
Mam jednak nadzieję,że mimo wszystko was to ominie  :) :-*

:( tez obawiam sie tego ze najblizsi mi sie wykrusza, to niestety bolesny temat dla mnie, ale licze sie z tym ze z mojej strony nie wszyscy, z ktorymi bym chciala dzielic ten dzien beda

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #276 dnia: 10 Stycznia 2012, 16:50 »
taaaaaaaaa u mnie w rodzinie tez. jak temat slubu to 1 pytanie a co w ciazy ejstes? ;/;/ nie wazne ze 7 lat arzem kogo by to obchodzilo hehe ;p
musimy chyba bcy bardziej obojetne na to wszystko ;/

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #277 dnia: 10 Stycznia 2012, 17:52 »
u mnie naszczescie tak nie bylo... wszyscy wiedza, ze chcemy dzieci ale nie teraz, poza tym kazdy wie dobrze, ze biore tabletki anty. a przy nich tylko niezla ciapa moglaby zajsc w ciaze... ja juz tyle lat biore i zadnej wpadki :D hurra!
co do gosci i rodziny... u mnie pewnie cos gadaja ale naszczescie nie wiem o tym i nie obchodzi mnie to nawet, jesli ktos sie obrazi to jego sprawa, ludzie powinni rozumiec, ze wesele to mega wydatek i niestety nie na kazdego starczy miejsca. chamska jestem wiem, ale coz... zycie :P
czuje tylko pewna zazdrosc od moich siostr ciotecznych... moze maja zal, ze zadnej na swiadkowa nie poprosilam, ale za kazdym razem jak sie widzimy to nic nie mowia o slubie, nawet zadna mi nie pogratulowala jak dostalam pierscionek... jak nie przyjda na wesele to juz chamowe niezla zrobia!

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 10 Stycznia 2012, 22:09 »
co????????????? karolina dobrze zrozumialam ze nei przyszlo 80 osob????????????????????
ejjj dziewczyny a to w ogole mozliwe zeby az tyle gosci odmowilo???????????

My zapraszaliśmy ponad 200, i ostatecznie było chyba 110 ;)

U nas budżet co jakis czas troche się zmienia ;-) obecnie to ok. 43tys., ale my mamy 100 osób, a tym dla 75% noclegi

Bardzoooooooooooo dużo, myśmy podliczyli wszystkie wydatki na koniec i wyszło 23 tysiące, co prawda nie było aż tyle noclegów, gdzieś koło 40%  ::) U was strasznie dużo wychodzi za wesele :) Dobrze, ze ja na końcu świata mieszkam, przynajmniej nie drogo :D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #279 dnia: 10 Stycznia 2012, 22:45 »
Karolina WOW!nie wiem czy stosownego słowa użyję,ale jedyne jakie mi przychodzi teraz do glowy to mało-to odnośnie waszych kosztów za wesele  :)
Tym bardziej,że 11o osób  :) My naszych nie podliczyliśmy,ale spokojnie 30tyś było,a wesele na 74 osoby i tylko 10 osób miało noclegi  8)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #280 dnia: 10 Stycznia 2012, 23:43 »
Aniołku - z tymi tabsami nie jest aż tak pewnie,  ja też je stosuje i też tak myslałam ale mam 3 koleżanki ktore zaszły stosujac je na przestrzeni kilku ostatnich które wcale ciapami nie są  ;)

Ogromne macie budżety, my przy 45 osobach, przy czym połowa to znajomi bo małe rodziny mamy chcemy się zmieścić w 20 tys i raczej jeszcze zostanie z tego budżetu ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #281 dnia: 10 Stycznia 2012, 23:58 »
ja przeznaczyc chce 30-33 tys za 120osob...
odstawilam tapsy pod koniec grudnia.. teraz bede do czerwca co miesiac w ciazy pewnie hehe ;p nie no zart narazie dziec nie chce chce na swoich poprawinach wypic kilicha ;p

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #282 dnia: 11 Stycznia 2012, 00:05 »
Sylwusia - też tak planowałam ale rozsądek zwyciężył, gdybym odstawiła to mogłaby być nawet w 7 m-cu a co to to nie ;) Zwlaszcza, ze suknia juz wisi w szafie.

Z budżetem to w ogóle jest tak, że są "sztywne" koszta bez względu na liczę gosci jak sam slub, fotograf, oprawa muzyczna czy suknia, makijaż, garnitur, kwiaty i wszystkie te "techniczne" sprawy za które musimy zaplacic czy jest 30 czy 300 osób ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #283 dnia: 11 Stycznia 2012, 00:07 »
delalia dokladnie te technoiczne sprawy na ktorych nam zalezy sa najdrozsze ;[

co do tapsow tez ie chcialam odstawiac ale moj K. juz strasznie dlugo mnie prosil o to bo moja watroba zle na to reagowala ;[ i ja bralam 7 lat bez przerwy zadnej. teraz bedziemy bardzo uwazac

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #284 dnia: 11 Stycznia 2012, 09:11 »
Delailo, cos musialo sie stac jesli chodzi o kolezanki skoro braly tabletki i zaszly w ciaze... dla mnie to dziwne, bo czasem jednej nie wezme i nic sie nie dzieje, to nie wiem ilu tabletek kolezanki musialy nie wziac. Ja juz tabletki stosuje od 5 lat i mam caly czas te same i czuje sie po nich dobrze, watroba tez jest zdrowa wiec na razie nie odstawiam. Tak zrobila moja kuzynka i zaszla kilka miesiecy po tym w ciaze. W ogole to nie wiem czy bedziemy miec dzieci, ja bym chciala i to nie jedno ale zobaczymy jak to bedzie gdy juz zaczniemy sie starac, a to za 4 lata mysle. Co do kosztow to widze, ze sa one bardzo zroznicowane, ale to od wszystkiego teraz zalezy. My na 86 osob mamy polowe z noclegiem, za ktory placimy 50/os, dobrze ze nocleg jest nad sala wiec nie trzeba kombinowac z transportem. Ogolnie stwierdzilismy ze nie bedziemy organizowac zadnego busa itd. Goscie razem beda sie zabierac do domow, ewentualnie moj tata niepijacy moze kogos odwiesc takze opcji jest sporo, wiec obejdzie sie bez dodatkowego wydatku jakim jest autobus. :)
Odnosnie mojej sukni jestem troche zmartwiona, bo pan krawiec sie do mnie nie odzywa, a mielismy uzgodnic termin spotkania. Ale jesli sie nie odezwie to bede szukac takiej albo podobnej gdzies w salonie, a moze uzywana gdzies znajde :) Dzisiaj snil mi sie sen o slubie wiecie.... zaczal sie od obraczek, ze nie ma obraczek. No to Maciej szybko w samochod i jazda po obraczki. Ja zaczelam sie szykowac i patrze... a tu nic nie mam, ani bielizny, nawet sukni. Lece do mamy i mowie ze slub trzeba przelozyc, bo ja nie mam sie w co ubrac! :D M przywiozl jakies dziwne kolorowe obraczki, i pozniej sie obudzilam... Im blizej slubu tym czesciej bede miewac takie sny. :P A Wam sni sie juz czasem cos o slubie? :)
Milego dnia dziewczynki!  :*

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #285 dnia: 11 Stycznia 2012, 16:19 »
:) jaki szczegolowy ten Twoj sen!
mi sie tez ostatnio snilo, ale o sukience, pisalam w swoim watku: ze mi ja przywiezli chyba dzien przed slubem a ja patrze - a ona taka krotka do kolan tylko :D i do tego z jakas bordowa kokarda z tylu..
 smiesznie ;)
mi sie wydaje ze sie naczytamy i napatrzymy na slubne rzeczy w ciagu dnia to potem w nocy rozne watki wyrwane z kontekstu sie nam moga przysnic :).. ale mysle, ze poki nikt nie budzi sie z krzykiem to nie ma powodu do paniki ;)

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #286 dnia: 11 Stycznia 2012, 17:40 »
Aniolku, nie ma 100% metody antykoncepcyjnej poza abstynencją, najblizsza ideału jest wkładka ale  nieródkom jej nie zakładają. Tabletki mają kilka procent w skali Pearla przy wzorowym stosowaniu więc ktoś raz na jakiś czas musi byc tym "pechowcem" ;) Przy długoletnim stosowaniu tabletek i stałym poziomie hormonów we krwi jedna nie robi różnicy ale to zależy też od organizmu. Czasem nieświadomie można sobie obniżyc poziom, niekoniecznie antybiotykami czy dziurawcem bo wbrew pozorom jest lista dość popularnych leków które wpływaja na działanie tabletek, np. smecta, węgiel, chrom czy bardzo popularny paracetamol

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 11 Stycznia 2012, 18:09 »
Karolina WOW!nie wiem czy stosownego słowa użyję,ale jedyne jakie mi przychodzi teraz do glowy to mało-to odnośnie waszych kosztów za wesele  :) Tym bardziej,że 11o osób  :) My naszych nie podliczyliśmy,ale spokojnie 30tyś było,a wesele na 74 osoby i tylko 10 osób miało noclegi  8)

A wesele do najtańszych nie należało... Po prostu u was jest drożej i to nawet sporo :)  Nie dodałam do tego księdza zapomniałam :D

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #288 dnia: 16 Stycznia 2012, 10:43 »
witaj aniołku,
dawno mnie tu nie było :)
widze, że budżet się krystalizuje...
i jestem w szoku że tak dużo :/
my mielismy 80 osób - i całość wyszła nas niecałe 20 tys z 3 noclegami dla 10 osób...
fakt, że oszczędzaliśmy tam gdzie sie dało... ale całość wyszła super :D
ale jak Wam takie spore koszty wychodzą to radzę Wam je sobie rozkładać w czasie. my tak robiliśmy i w gruncie rzeczy nie odczuliśmy aż tak bardzo tych wydatków.
pozdrawiam - buziaczki i  powodzenia  :przytul:

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 17 Stycznia 2012, 12:35 »
My mamy już na osobnym koncie cała kwotę potrzebną więc też tych wydatków tak nie odczujemy, bo na innym koncie mamy na bieżące wydatki :) ja mam ok 86 gosci, noclegi musimy przygotowac dla polowy gosci wiec to tez spory wydatek i stad taki duzy budzet bo za osoby placimy ok 20000 i plus nocleg 2000 no i dochodza inne wydatki stale zwiazane ze slubem :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #290 dnia: 18 Stycznia 2012, 10:17 »
ach te pieniążki... w kwestii slubu znikają jak nic ;) ale wiecie to wszystko zalezy od cen i od regionów polski i bezpośrednio od lokali w jakich mamy wesela i co chemy miec w cenie :)
przy małych weselech 30-50 osób to się przepłaca na sprawach typu zespól/dj, fotograf itp. bo zapłacic im trzeba a bawi się malo osób a nie np 100-150 :)
Delaila - my mamy podebnie - jak dobrze pójdzie to bedzie max 40 os bo rodzinki malunie a reszta to troche znajomych  i tez liczymy do 20 tys. heh tak kameralnie u nas bedzie (tym bardziej jeśli sporo osób nam odmowi ;(  ) ale co tam mała impreza tez może być super - a przecież to i tak ślub jest najważniejszy i obecnosc bliskich nam osób :D

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #291 dnia: 20 Stycznia 2012, 12:45 »
No Kochana to super, że już macie odłożone pieniążki!

a co do snów to podejrzewam że będzie ich więcej! mnie się śniły różne koszmary że coś nie wyszło
ale potem to też i mojemu mezowi sie śniły ;P

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #292 dnia: 20 Stycznia 2012, 14:53 »
Witajcie dziewczyny :):)

Wesele i Ślub to wydatek , ale tak jak mówi anullali oszczędzajmy na czym tylko się da :) u nas też nie będzie dużo osób rodzinę mamy nie wielką jakieś maks 40 osóbek w tym 22 ode mnie hehe :) dobre i myślimy by się zmieścić w 20 tysiącach.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #293 dnia: 20 Stycznia 2012, 15:01 »
SABINECZKO przy tak malej ilosci gosci na pewno sie zmiescicie :) no chyba ze zaszalejecie to wtedy koszty wzrosna :P

Offline Sabineczka

• uzależniony
« Odpowiedź #294 dnia: 20 Stycznia 2012, 15:05 »
AnoOleczek w sumie to powinniśmy się zmieścić ze wszystkim :) Jak na razie Samochód mamy od szwagra wiec nie płacimy za niego. Zawiezie nas do kościoła i na salę. Alkohol prawdopodobnie kupi nam mój Tato, Mama moja kupi nam Tort :) zawsze mniej

Offline Sabineczka

• uzależniony
« Odpowiedź #295 dnia: 20 Stycznia 2012, 15:06 »
Pytanie do wszystkich

Ile macie gości i ile płacicie za osobą?

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 20 Stycznia 2012, 15:16 »
my placimy za menu od osoby ok 190 plus poprawiny 30/osobe, wiec wychodzi 220 za osobe o ile pamietam dobrze kwoty :P wiem, ze ceny sie zmienia, bo podpisywalismy umowe w tamtym roku wiec byly stare ceny. w kwietniu sie okaze ilewiecej zaplacimy.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 20 Stycznia 2012, 16:57 »
my mamy 100 osób - wsele 150/osoba + poprawiny 60/osoba, z tym że na poprawinach jest świeży normalny trzydaniowy obiad oprócz resztek weselnych + 35/osoba nocleg (dla 75% gości)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Sabineczka

• uzależniony
« Odpowiedź #298 dnia: 21 Stycznia 2012, 14:14 »
Spore koszty kochane macie :) ciekawe ile nas wyjdzie za osobę :)

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #299 dnia: 21 Stycznia 2012, 14:34 »
Strach sie bać, wesele kosztuje niestety tyle co dobre auto ::)