Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 123085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline smoczyca
  • maniak
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #570 dnia: 18 Września 2011, 17:06 »
jeżeli chodzi i skrzypce to z opisu Patrycji wnioskuję, że mieliśmy ten sam zespół w kościele  :) goście się bardzo wzruszali i chwalili dziewczyny. są bardzo solidne, do nas dojechały, mimo, że mieszkamy 50 km od Szczecina. Tylko my nie mieliśmy organisty, bo nie chcieliśmy (zawsze bardziej nam się z pogrzebami kojarzył  ::) ), bałam się trochę jak to wyjdzie, ale naprawdę było super. nawet bez organisty  :)

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #571 dnia: 18 Września 2011, 18:03 »
skrzypce piękna sprawa... u mnie babka która grała Ave Maria na ten utwór zdjęła buty... można się wzruszyć...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #572 dnia: 18 Września 2011, 18:07 »
mkarolinka - skąd ten pomysll......nie znosze sprawdzania prac :-\ ale niestety - jak nie bede robila kartkowek i zadawala wypracowan to dzieciary nie bedą się uczyly...

przekonujecie mnie coraz bardziej do tej oprawy muzycznej w Kosciele, nie muszę miec calego zespolu....ale chociaż tę skrzypaczkę...:-)  choć z drugiej strony...znając życie to się na bank rozplaczę :'(
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #573 dnia: 18 Września 2011, 18:10 »
nie martw się, ja zawsze ryczę, jak tylko usłyszę skrzypce...  :Skrzypce:

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #574 dnia: 18 Września 2011, 18:41 »
mkarolinka - skąd ten pomysll......nie znosze sprawdzania prac :-\ ale niestety - jak nie bede robila kartkowek i zadawala wypracowan to dzieciary nie bedą się uczyly...

Ja bym lubiła stawiać 1  :evil: :evil: :evil:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #575 dnia: 18 Września 2011, 19:30 »
mkarolinka!!! Ty wredoto!  ;)
Ja wolę jak sa czwórki i piątki :-) choć najczęściej zdarzają się tróje...
Dobre oceny oznaczają że dzieciary się uczą, a zatem dobrze je zmotywowałam, czyli dobrze wykonuję swoją pracę = satysfakcja :-)
Choć oczywiście są i takie osoby, które nie będą się uczyły choćbym na rzęsach stawała...;-)
Kiedyś bardzo się takimi nieukami przejmowałam i pamiętam, że jak testy kiepsko napisali, to nawet się popłakałam...ze może źle ich nauczyłam...Teraz, mając już trochę doświadczenia, wiem, że to nie do końca tak...Pewnych rzeczy nie przeskoczymy, a jak ktoś czegoś bardzo nie chce, to nie ma sposobu, aby go zmusić, a nawet jeżeli by był - to czy aby na pewno warto?
Moje zdrowie i nerwy są ważniejsze...

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #576 dnia: 18 Września 2011, 19:45 »
Kiedyś chciałam być nauczycielką tylko po to, żeby trafić na dzieci moich nauczycieli i się mścić :) No oczywiście nie wszystkich :) Ale z miła chęcią bym spotkała dzieci polonistki z gimnazjum, historyka i fizycy z liceum :D Byłabym tak podła, że aż normalnie sama bym siebie nie poznawała :D

Pomarzyć można :D

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #577 dnia: 19 Września 2011, 08:29 »
oj tam, nie można być aż tak wrednym ;)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #578 dnia: 19 Września 2011, 10:25 »
Można  :evil: :evil: :evil:

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
« Odpowiedź #579 dnia: 19 Września 2011, 11:26 »
Ja bym nie miała cierpliwości do takiej ilości dzieciaków :P Nauczyciel to cięęężki zawód...
A co ja tu wyczytałam.... chcecie małego groszka zaraz po ślubie :) Bosko! Też mi się marzy taka mała fasoleczka...a tu jeszcze będziemy musieli się wstrzymać. Trzeba znaleźć pracę, troszkę przepracować, uwić sobie gniazdko....

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #580 dnia: 19 Września 2011, 11:31 »
karolinka diablica z ciebei ehheheh ;D
ja marze aby uczyc ale maluszki... eh mieli sie odezwac do pazdziernika ale mam przeczucie ze lipa bo cos dlugo to trwa, postanowilam sobie isc jutro do tego przedszkola boi juz nie dam ardy dluzej czekac ;[ i lpowiem tylko tyle ze wraz z tym przedszkolem cale moje zyciowe plany sie zawalily ;[ bo jzu nei ma na necie ogloszen do przedszkoli panstwowych a do prywatnego nei che bio moim zdaniem o wiele gorsze warunki sa.......... ;[
ja wczoraj sie smialam ze szkoda ze slub za rok... bo albo mogloby go nei bcy na ta chwile oczywiscie albo najlepiej gdybysmy byli ujuz po bo teraz akurat mam taki przestoj ze moglibysmy meic dzidziusia ;D i od wrzesnia nastepnego do parcy bym mogla isc ;] a tak teraz na dzidzie za pozno bo z brzuchem do slubu nie chce isc jesli nei musze ;p  a lsubu tez nie chcemy przekladac ;p
ale to w sumie dobrze bo nioe chcemy tez miec dzidzi dopoki nei kupimy wlasnego mieszkanka ;]
ehh porozmyslalam sobie a co!

wczoraj tez ruszylam temat skrzypaczek tak tu ladnie o tym pisalyscie i co? i nic- karol powiedzial zebym nie przeginala mamy fajnego organiste, ze one tego charytatywnie nie robia  ze trzeba zaplacic a przy takich wydatkach to mozemy sobie odpuscic itp ;[ najpierw sie wkyrzylam bo zapytalam czy mu sie to podoba a on od razu wylecial z kasa.. wiec dogryzlam mu ze teraz bede musiala zalatwiac za jego pleckami bo on sie robi szkot jak tatus ;D ale pozniej przeprosilam i powiedzialam ze zapytalam czy mu sie to poodba a nei ze musimy je miec itp... wiec sie pogodizlismy ;] a ja sie pogodzilam ze ten luksus nie dla nas ;D

Offline Lirene
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15 sierpnia 2013
« Odpowiedź #581 dnia: 19 Września 2011, 11:47 »
Opowieść autorki tego wątku bardzo mnie zastanowiła, to ciekawe, że życie bywa aż tak przewrotne i potrafi nam płatać figle.  Często to, co wydaje się niemożliwe, nagle okazuje się zupełnie oczywiste.   Trochę to przerażające. . .  ale gratuluję autorce.  Najważniejsze jest to, że jesteś szcześliwa.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #582 dnia: 19 Września 2011, 11:50 »
ach te maluszki ;) takie małe słodkie "potworki" ;)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #583 dnia: 19 Września 2011, 15:47 »
Lirene to prawda, życie bywa bardzo przewrotne i zaskakujące. Tak naprawde uważam,że niczego nie można być w 100% pewnym. Ani nikogo...Takie życie :-) A czy jestem szczęśliwa? Trudne to pytanie... Szczęście to nie jest u mnie stan permanentny. Bywają chwile uniesienia i radości, ale sa też i takie kiepskie... To się tak wszystko równoważy. Złoty środek, jak by powiedzieli stoicy ;-)

Sylwusia, ja to nie zamierzam P. do niczego przekonywac. On uważa, że skrzypaczka na ślubie to moja fanaberia... Niech tam sobie gada zdrów;-) A skrzypaczka albo śpiewaczka i Ave Maria być musi...;-)
I nie martw się Kochana tak mocno pracą. Według mnie masz złe nastawienie, zakladasz,że cos wyjdzie nie tak. Po co? Więcej optymizmu! Gdzie znaleźliby drugą taką oddaną maluszkom, ciepła i pracowitą przedszkolankę jak Ty? :-)

My to myślimy o groszku małym, bo niestety...biologia... ;-) Gdybyśmy byli kilka lat młodsi, na pewno bysmy poczekali, ale chcemy miec dwojkę dzieci, więc trza zaraz po ślubie brać się do roboty;-) Nie wiem jak będzie z mieszkaniem, nasza sytuacja mieszkaniiowa jest bowiem dosc skomplikowana;-) W każdym razie w przyszlym roku zaczniemy się budować chyba.
Tak w ogole to z P. z tym groszkiem moze być ciężko... Tak to jest ze starymi kawalerami, że trudno im z wygody zrezygnować ;-) ze starymi pannami podobnie, ale one sa pewnych spraw po prostu świadome i wiedzą, że z pewnymi sprawami czekac nie można...;-)

Mkarolinka - Ty diablico!!!!  :mdleje:
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #584 dnia: 19 Września 2011, 15:51 »
Smoczyca my mieliśmy zespół Pani A.Kozioł -wy też?

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #585 dnia: 19 Września 2011, 16:55 »
TAAAK!  ;D i  dziewczyny spełniły moje marzenia - od zawsze marzyłam, żeby wchodzić do kościoła przy dźwiękach Pachalbela i mieć granego "shreka" na ślubie  :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #586 dnia: 19 Września 2011, 17:00 »
 ;D ;D ;D mY TEŻ JESTEŚMY BARDZO BARDZO ZADOWOLENI!!!  :) :) :)
Chociaż przyznać muszę,że teraz jakby ktoś zapytał co u nas było grane/śpiewane to nie bardzo pamietam  ;)
ale pamiętam,że w kościele było pieknie! A Shreka też mieliśmy-po przysiędze i na szczęście kamerzyście wmotowali nam ich śpiew  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #587 dnia: 19 Września 2011, 17:10 »
jak to shreka mieliscie granego??????????/poważnie?????????????????w Kościele????? ale super!!!!!!!! uzgodniliście to z nimi wcześniej?

oprócz tego zespolu byl też organista? czy może mozna by z organisty zrezygnowac? bo zespol 600zl o ile pamiętam + organista...to sporo

no i najważniejsze - zagrali Ave Maria?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #588 dnia: 19 Września 2011, 17:19 »
Ze Shreka mieliśmy Halleluja  :)

AVE również było  ;D
Podczas przesłuchania zespół gra,śpiewa swoje propozycje ale Ty zawsze możesz coś innego wybrać-nawet jeśli nie mają w repertuarze to znajdą,przesłuchają i jak będzie pasowało to zagrają.
Fajnie-bo mówią co w którym momencie będzie grane czy śpiewane czyli planują cały rozkład mszy.
My mieliśmy organistę bo właśnie Pani Ania powiedziała,że lepiej aby był choć tak na prawdę niewiele on grał  ::)
Co do kosztów to zawsze możesz wziąść np.jedne skrzypce mniej i już koszt się zmniejsza  ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #589 dnia: 19 Września 2011, 17:25 »
Ja np. miałam skrzypce, ale tylko podczas komunii, tak chcieliśmy :)

Myśmy nie musieli nikogo zatrudniać, bo w kościele był świetny organista, który przy okazji świetnie śpiewa, mój ojciec specjalnie pojechał, żeby posłuchać, czy się nadaję :)

A z księdzem ustalaliśmy wszystko co i jak i kiedy :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #590 dnia: 19 Września 2011, 17:31 »
słuchajcie, a ile się płaci organiście? wiem że każdy sobie życzy inną kwotę, ale tak mniej więcej? jaka to kwota?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #591 dnia: 19 Września 2011, 17:38 »
było dokładnie tak, jak mówi Patrycja. przy czym my organisty nie mieliśmy. W sumie jedyne czego dziewczyny nie grały to śpiewanego Amen i "ojcze nasz".

a "Shreka" my mieliśmy po komunii, po Ave Maria ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #592 dnia: 19 Września 2011, 17:57 »
150 zł moja organistka ;)

Co do dzidziusia, to my mieliśmy robić, ale dostałam pracę, więc odkładamy na razie...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #593 dnia: 19 Września 2011, 17:57 »
Smoczyca i pewnie tyle u nas grał organista  ::) a krzyknął sobie za to 200zł-o0czywiście uważam to za grubą przesadę,ale dowiedzieliśmy się o tym na dwa dni przed ślubem więc w sumie nic nie mogliśmy zdziałać  ::)

Monika,ale skoro Smoczyca nie miała tzn.że wcale nie musisz mieć organisty  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #594 dnia: 19 Września 2011, 19:08 »
wlasnie tak sobie pomyslalam :-) choc ten organista w Kosciele gdzie bierzemy ślub ładnie gra i ma ładny glos...No ale nie można mieć wszystkiego;-) a uslyszeć Ave Maria bardzo chcę :-)

Anjuszka, jak dostaniesz umowę na stale, zabierajcie się do roboty;-)

Śmiać mi się chce trochę, bo moj P. jest taki nieco przerażony kiedy o tym coś mowię....sam ślub i wesele też go nieco przytlaczają...;-) A on jest taki duży i kiedy robi taką minę - niby dzielną, ale wystraszoną, to komicznie wygląda;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #595 dnia: 19 Września 2011, 21:24 »
no to cos mi się wydaje dziewczęta że jak bedfzie ten 2012 to się po slubach wszystkie przerzucimy na bobaskowe wątki :D bo widzę że wiele z nas marzy o maleństwie jak najszybciej po slubie :D  a moj PM to chcial by maleństwo nawet już już :D doczekać się nie może :D ja też ale z drugiej strony chciała bym np móc szampana na weselu własnym wypić czy na poprawinach :) więc czekamy narazie i majstować będziemy od nocy poslubnej :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #596 dnia: 19 Września 2011, 21:31 »
Mkarolinka - Ty diablico!!!!  :mdleje:[/color]

Ahhhhh jeszcze chciałam dodać, że na nauczyciela to powinni robić testy psychologiczne :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #597 dnia: 19 Września 2011, 22:03 »
Niestety, zbyt szybko to nie nastąpi, dlatego chyba tak długo nie będę czekała, tylko zaryzykuję za rok ;)

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #598 dnia: 20 Września 2011, 09:30 »
emm-a my jak rozmawialiśmy z organistą, to powiedział nam, że ludzie dają 100 - 150zł, więc jeszcze nie jest tak źle.
Odnośnie dzidziusia, to nie ma na co czekać, tylko brać się do roboty...
My praktycznie odkładaliśmy aż uda nam się kupić mieszkanie (jesteśmy w trakcie poszukiwań), ale nie wiem, czy nie będzie szybciej, bo można powiedzieć, że zaczęliśmy się starać od nocy poślubnej ;)  ;D

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #599 dnia: 20 Września 2011, 13:00 »
basimir to 3mam kciuki za waszą fasoleczkę by szybko się pojawiła :D ;D