Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 123623 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #510 dnia: 11 Września 2011, 21:06 »
My zrobiliśmy nauki normalnie, bo właśnie chcieliśmy zaoszczędzić ;) przeżyliśmy, więc lepiej to zrobić tradycyjnie, to chociaż jakiś grosz w kieszeni zostanie ;)
Co do fotografa, to polecam z ręką na sercu, miły gość, nie robi z siebie gwiazdy, rozluźni kiedy trzeba i robi świetną atmosferę,także każdemu go polecę :) kamerzysty już nie, ale jeszcze nie mam filmu... ale atmosfera przy kamerzyście już nie była taka super, dlatego wolę go nie polecać ;)
A co do Twojego zespołu, to moja znajoma z pracy ich miała, więc troszkę się podpytałam i mówiła, że są świetni, że na maxa zabawiali gości, że każdy się świetnie dzięki nm bawił, także możesz być spokojna, rozkręcą imprezkę ;)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #511 dnia: 11 Września 2011, 21:10 »
no wlasnie, bo te kwoty sa kosmiczne - tak na zdrowy rozsądek - kto zarabia tyle co ci najdrożsi fotografowie czy kamerzyści???? ja na pewno nie..

Nie zgadzam sie z Toba.. Zdjecia ze ślubu i plener to nie tylko te h kiedy fotograf pstryka zdjecia, ale i przygotowanie - niejednokrotnie szukanie miejsc, rekwizytów a potem wiele godzin obróbki.. Wiec jakby policzyć stawkę godzinowa to wcale tak dużo nie wychodzi..

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #512 dnia: 11 Września 2011, 21:12 »
no wlasnie, bo te kwoty sa kosmiczne - tak na zdrowy rozsądek - kto zarabia tyle co ci najdrożsi fotografowie czy kamerzyści???? ja na pewno nie..

Nie zgadzam sie z Toba.. Zdjecia ze ślubu i plener to nie tylko te h kiedy fotograf pstryka zdjecia, ale i przygotowanie - niejednokrotnie szukanie miejsc, rekwizytów a potem wiele godzin obróbki.. Wiec jakby policzyć stawkę godzinowa to wcale tak dużo nie wychodzi..

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #513 dnia: 11 Września 2011, 22:01 »
Ja też uważam, że te ceny to przesada... tym bardziej, że rozmawiałam szczerze z moim fotografem i generalnie, jak ktoś tego nie traktuje jako hobby, to ma problem, chcąc się z tego utrzymać... ja bym nigdy nie zapłaciła 3tys za zdjęcia ;)

A kiedyś pisałaś o spotkaniu forumkowym, jestem jak najbardziej za! Chętnie się spotkam i poznam starszą po fachu koleżankę ;)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #514 dnia: 12 Września 2011, 01:03 »
Poczytajcie wątek forum owej marceli to moze zrozumiecie skąd te ceny. Trzeba jeszcze rozróżnić fotografa Slub ego, który zajmuje sie tylko tym od takiego co sobie dorabia na boku czasem pstrykajac fotki. Ten drugi zawsze bedzie miał mniejsze doświadczenie i gorszy warsztat. Wszystko zależy czego sie oczekuje. I wiem co mówię, bo sama fotki ślubne robię okazyjnie, wiec zaliczam sie do grupy drugiej..

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #515 dnia: 12 Września 2011, 06:09 »
Tak Maggi,masz rację, marcela wzięła super świetnego fotografa, zapłaciła 3,5 tys. i teraz nie chce opublikować żadnego zdjęcia... płacze gdy ogląda wszystkie... to na pewno było warte swojej ceny ;)
przepraszam emm-a za zaśmiecanie wątku, z mojej strony to tyle na ten temat ;)

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #516 dnia: 12 Września 2011, 08:27 »
niestety z fotografią jest różnie...
jeżeli ktoś drogo kosztuje, to powinien pokazać na co go stać, inaczej nie ma sensu brać takiego pseudo fotografa

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #517 dnia: 12 Września 2011, 10:17 »
Anjuszka ja miałam na myśli zdjecia, które robi ona z mężem..

Niestety oprócz talentu fotograf musi mieć dobry sprzęt. Jak ktoś robi reportaż, Slub i wesele za 800 zł to na pewno takiego sprzętu nie ma, bo mu sie by taki sprzęt nie zamortyzowal.. 3,5 tys to juz sie płaci za nazwisko. Ale 2 tys to normalna cena.. Niestety Jesli ktoś traktuje zdjecia jako prace.. To liczy zusy i inne rzeczy.. Tyle ode mnie, pewnie i tak Was nie przekonam. Powiem tylko tak na koniec - jak robię zdjecia na samej uroczystości ślubnej, to pózniej obróbka tych zdjęć zajmuje mi ok. 7 godzin + amortyzacja migawki, która trzeba wymienić po paru tys zdjęć.. Ostatnio za naprawę puszki i wymianę migawki 700 zł.. Zeby nie było, ja głownie robię zdjecia sportowe, slubnymi czasem dorabiam, ale rzadko.. Bo to kupiła roboty..

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #518 dnia: 12 Września 2011, 11:50 »
maggi- mnie przekonalas ja biore studio an pietrze i nie jest mi szkoda 3000tys, wiem ze place za nazwisko ale wiem ze bede pozniej plakac ze wzruszenia i radosci jak odbiore moje fotki ktore uwielbiam  ;)
ale wiem tez ze jak sie dobrze poszpera to mozna znalesc fotografa artyste za te 2000tys ;p ja jak szukalam to znalazlam 2 takie nazwiska za 2tys, ale ..... okazalo sie ze owe osoby mialy tak duzo zlecen ze podniosly swoja cene do 3 ;) wiec to na tyle ;p

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #519 dnia: 12 Września 2011, 11:51 »
my chcemy tylko foto -po pierwsze że wesele malutkie na 30-40 osób a w dodatku nie lubię jak na tych filmach jest jak ciotka je kotleta ... albo ktoś mało korzystnie wypadnie...itp. fakt przyznam fajnie mieć nagraną przysięgę (tego zdjęcia nie oddadzą) ale jak zawsze spotykam się z czyims filmem weselnym to jest tak że ogląda się raz krótko po ślubie a później przy kolejnych razach to jest" a to nudne to przewiń, a w kościele ksiądz kazanie gada 15 min to przewiń...  każda z nas lubi coś innego - nam kamerzysta nie podpasił ;)  :)

emma a co do fryzurki to popytaj znajome, sąsaidki jakich mają fryzjerów i się sama kilka razy wybierz... niech ci powiedzą co proponują i jak oceniaja twoje pomysły :) a to że nie masz okazji  żeby wybrać sie do fryzjera? dla kobiety zawsze jakaś okazja się znajdzie :D ... urodziny kogoś , jakieś wyjście na wieczór w weekend ...a nawet jak nie ma okazji to tak bez okazji :D a co  ;D ;D ;D w ramach relaksu :D bo prawda jest taka że jak nie popróbujesz to sie nie przekonasz w czym ci dobrze i w czym dobrze sie czujesz :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #520 dnia: 12 Września 2011, 11:58 »
ja tak mysle ze najblizsza okazja wypadalaby na sylwestra zeby zrobic probna fryzurke ;D bo nie szykuja mi sie jakies mega imprezki poki co ;p ale ostatnim razem jak bylam u fryzjera to poszlam do kogos innego niz zwykle.. i tak bylam zadowolona ale nei wiem czy to jest to ;p bo nei dokonala ta pani wielkich zmian w moim wygladzie ;D jedynie pokazala jedna fryzurke ktora widzi dla mnie na slub ;) nie wiem czy ta fryzura mi sie pdooba ale... mam poki co czas wuiec bede cos szukac dla siebie ;p

buus- ja tak jak ty nie chcialam az tak na poczatku kamery ;) karol chcial. ja zdjecia ;] tez go przekonywalam ze nie lubie filmow z wesel bo nudne sa ;p pewnie obejrze ze 3 razy w zyciu ;p nasz swiadek ma 4 letniego synka ktory znow uwielbia ich film weselny taki skrocony ;) mowo ze jego ulubiona bajka to ta o mamusi i tatusiu ;) hehe slodko co? ;)
my sie pokusilismy na kamere ale na szczescie gosciu ejst spoko, i pokazal nam jak on teraz w wiekszosci przypadkow kreci filmy w kosciele ;) uffff trwa to ok 5 minut ;p jest przysiega, komunia, pokoj wszystkim ;p i szybkie obejscie gosci ;p wiec mam nadzieje ze ebdzie luz ;p
zreszta jak dostane film to sie ugadamy na forumkowe spotkanie i obejrzymy wspolnie hihihihi

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #521 dnia: 12 Września 2011, 12:47 »
my chcemy tylko foto -po pierwsze że wesele malutkie na 30-40 osób a w dodatku nie lubię jak na tych filmach jest jak ciotka je kotleta ... albo ktoś mało korzystnie wypadnie...itp. fakt przyznam fajnie mieć nagraną przysięgę (tego zdjęcia nie oddadzą) ale jak zawsze spotykam się z czyims filmem weselnym to jest tak że ogląda się raz krótko po ślubie a później przy kolejnych razach to jest" a to nudne to przewiń, a w kościele ksiądz kazanie gada 15 min to przewiń...  każda z nas lubi coś innego - nam kamerzysta nie podpasił ;)  :)

to zależy jaki kamerzysta... u nas nie było nagrywania podczas posiłków - bo nie o to chodzi... jeżeli chodzi o kościół, to nasz kamerzysta daje max 20 min. - natomiast, za to że my mieliśmy wyjątkowo "przybrany" ślub w kościele z naszym znajomym księdzem, to na nasze życzenia dał trochę dłużej...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #522 dnia: 12 Września 2011, 15:03 »
Dziękuję Wam Kochane za wszystkie opinie :-)

Anjuszka bardzo mi milo,że dopytalas o moj zespol :-) a jeszcze milej,że uslyszalas pochlebne opinie :-) dziękuję :-)

Buuuś Twoje argumenty dotyczace wizyty u fryzjera przekonują mnie w 100% :-)

Pozostając w temacie fotografa i kamery... Tak się niefortunnie składa,że muszę wziąć tu jeszcze pod uwage zdanie mojego P. ;-) :skacza:
żartuję oczywiście :-)  Ku mojemu zaskoczeniu, kiedy wczoraj zaczelam ten temat, P. nie odpowiedzial zniechęcony,że jeszcze duzo czasu i przesadzam, tylko pomyslal, a po jakims czasie, widząc,że mnie to zajmuje, podjął temat ;-) Najwyraźniej on nie chce zrezygnować z naszego fotografa-artysty... choć cena i jemu się nie usmiecha... Wstępny plan jest taki: Nasz fotograf-artysta już podczas spotkania mowil,że on tak naprawdę to rozwija skrzydla dopiero w plenerze,kiedy można wykazać się kreatywnością i umiejętnościami...Uroczystosc i zabawa az tak go nie "pociągają";-)... Zatem rozważamy opcję zdecydowania się na jego uslugi tylko podczas pleneru. Natomiast na uroczystosci i zabawie fotki może robic np moj brat,ktory ma swietny aparat-lustrzankę, rodzice i w ogole wszyscy.Mąż mojej dobrej koleżanki, tez będzie z nią na weselu i slubie, ma tez bardzo dobry sprzęt,bo zajmuje się reklamą, no i ona już też mi mowila,że on zdjęcia moze robic,bo zazwyczaj na slubach i weselach ma swoj aparat i nim "cyka" ;-) Na pewno wśród tych wszystkich zdjęć znajdzie się kilkadziesiąt takich, ktore zechcemy wywolac i zrobic sobie album. Poza tym uroczystosc i zabawa byłyby nagrywane przez kamerzystę - jeszcze sie decydujemy :-)

Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #523 dnia: 12 Września 2011, 15:52 »
Ojjjj,ale się tu dyskusja rozwinęła  ;) ;D

To i ja dodam coś od siebie,jesli mogę  ;)
Zacznę może od kamerzysty-nie prawdą jest,że wszystkie filmy kręcone są starą metodą-czyli jak najdłużej znaczy jak najlepiej.Nie prawdą jest również to,że filmiki ślubne mają to do siebie że po jakimś czasie się nudzą!
My an początku w ogóle mieliśmy nie mieć kamerzysty-właśnie z w/w powodów i ze względów finansowych...
Później mieliśmy wziąść kogoś kto dopiero rusza i wieźmie jakąś symboliczną kwotę.Ostatecznie stanęło na tym,że za kamerę zapłaciliśmy 2500zł i uważam,że to są NAJLEPIEJ zainwestowane pieniądze!!!
I wcale nie jest tak,że film trwa 3 godziny i sioę go przewija.Trwa 80min,oglądaliśmy już kilkakrotnie ze znajmomymi,z rodziną i nigdy się nie zdarzyło żeby ktoś chciał przewinąć...
Niestety ja jestem zdania,że za dobrą i fachową obsługę trzeba trochę zapalcić!!!!
Tak jak napisała MAGDA,każdy kto ma dobry sprzęt i jakieś doświadczenie będzie się cenił i albo się z tym liczymy,zgadzamy i decydujemy na takie usługi albo wybieramy kogoś tańszego...

Co do zdjęć-my również pąłciliśmy ponad 3tysiaki i z perspektywy czasu nie żałuję!Może jakbym miaął dokonać jeszczeraz wyboru to padłoby właśnie na studio an piętrze,ale na pewno nie zdecydowałabym się na fotografa tylko dlatego,że jest tani  ::)
Mój mąż również robi zdjęcia i wiem doskonale ile to kosztuje zarówno czasu jak i ile kasy idzie na sprzęt...

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #524 dnia: 12 Września 2011, 16:29 »
Nie wyobrażam sobie, żeby angażować rodzinę w robienie zdjęć. Oni mają się bawić, świętować z Wami, jeść, pić etc., a nie biegać za Wami i robić Wam zdjęcia... poza tym, żaden amator nie uchwyci wszystkich emocji, nie wykadruje tak, jak fotograf, który ma w tej kwestii doświadczenie...
Co do kwestii fotografa, to wiem Maggi ile to zajmuje czasu, ile kosztuje sprzęt i też uważam, że cena do 2 tys. jest okey, inna to już niestety cena za nazwisko, a ja za nazwisko płaciła nie będę ;) ale jak ktoś ma za dużo kasy, to czemu nie :) i na tym kończę temat ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #525 dnia: 12 Września 2011, 16:31 »
Emma-a nie rób głupoty z fotografem!! Zdjęcia od brata, od rodziny, never!! Chcesz potem tak jak ja żałować zdjęć???

Co do filmu ja mam długi, ale lubię swój film, ale myśmy mieli wybór, film krótki czy długi, mi było bez różnicy, taki film chciał K. I na moim długim filmie nie ma całej mszy, nie ma cioci przy kotlecie owszem, i nie ma na kasecie prawie w ogóle tanców :) Co kto woli :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #526 dnia: 12 Września 2011, 16:54 »
Anjuszka ja place 3tys i nie mam za duzo kasy, ale oszczedzam na tym ze robie wesele na ogrodach dzialkowych a nei w restauracji ;D

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #527 dnia: 12 Września 2011, 17:54 »
ja raczej też nie chcę kamerzysty
ale jak czytam Wasze opinie to muszę przemyśleć to jeszcze raz.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #528 dnia: 12 Września 2011, 17:59 »
aniulka pomyslec mozesz ale nie rob nic na sile ;) ja to ciagle sie zastanawiam nad zaproszeniami....... niby jeszcze 9 mjiesiecy ;) to takl jak by bejbiska pod serduszkiem nosic ;D ale mi sie skojarzylo odliczanko do slubu ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #529 dnia: 12 Września 2011, 18:38 »
Jak zdecydujesz się teraz kupić/zrobić zaproszenia to koszty trochę Ci się rozlożą-więc chyba warto  :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #530 dnia: 12 Września 2011, 18:45 »
jeszcze nie pojęliśmy ostatecznej decyzji, rozmawialam dzis przez tel. z kamerzystą, ktorego polecil nam fotograf-artysta, juz na początku rozmowy zapytalam o pieniądze, zaznaczając,że nie stać nas jeśli to będzie droższe niż ok.2 tys. Powiedzial,że skoro dzwonimy z polecenia, znajomi to się dogadamy...bo normalnie bierze 3tys. :-/ w kazdym razie dosc rozmowny kamerzysta - rozmowa trwala ok.15 minut i to nie ja bylam osoba dominujacą :-), pomyslowy chyba, ma mi przeslac probki swoich prac i jak nam sie spodoba to sie spotkamy.

Cieszę się, że mam też namiary od Was, więc jakby co to będę miala na pewno jakiegos dobrego kamerzystę ;-) chyba;-)

Może macie rację, nie trzeba obarczac gosci robieniem zdjęć, ale oni i tak będą je robili, więc co im szkodzi je nam poźniej dać :-)

Rozważam też opcję wziecia fotografa tanszego na slub i wesele, a naszego artystę na plener zostawić...

No ale zobaczymy,bo moze w ogole weźmiemy ktoregos przez Was polecanych na caly pakiet. To zalezy jeszcze od kosztów kamerzysty... Budżet mamy ograniczony...

Co do zaproszeń, to oglądalam różne na necie...niektore calkiem fajne. Juz wspominalam wczesniej,że chcialabym takie z naszym zdjęciem, moze tym z oswiadczyn na szczycie Trzech Koron :-) tym bardziej, że ja oprócz rodzeństwa i rodziców P. nie znam nikogo z jego rodziny, więc zobacyzliby na zaproszeniach jak wyglądam :-) i odwrotnie - moja rodzina przyjezdna zobaczylaby P. :-)
Zanim zamowie zaproszenia,porozmawiam z mężem kolezanki,tym od reklamy, bo on się m.in.takimi rzeczami zajmuje,więc moze cos by doradzil,albo sam nam je zrobil,jesli się oczywiscie do ceny dogadamy. Ja trochę się obawiam interesow ze znajomymi, bo wiem,że roznie to się moze konczyc, a pieniądze często sa przyczyną klotni. Ale jeslibysmy cenę ustalili, to klotni by chyba nie bylo... No ale pożyjemy, zobaczymy...On sam niedawno cos o tym wspominal,jak sie widzielismy, więc...moze warto skorzystac:-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #531 dnia: 12 Września 2011, 19:02 »
emma pomysl z tym aby na slub i wesele wziasc kogos tanszego do fotografi tez dobry ia na plener kogos drozszego . tez o tym myslalam na poczatku takze rozwaz ;)
a zaproszenia chcesz z foto, tak jak i ja ;) boje sie tylko kosztow, ale wklejalam ostatnio takie jedno zaproszenei z foto za 2,50 i nad nim sie zastanawiam ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #532 dnia: 12 Września 2011, 19:14 »
:-) ja bym chciala zaproszenie tak za 2zl :-)
kurczę, ale ja to w ogole bym wszystko chciala tansze niż jest :-)
u siebie w wątku wklejalas te za 2,50?  tych watkow juz tyle,ze chyba troche mi sie myli kto co gdzie pisal - ja tez nie wiem co w ktorym pisalam :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #533 dnia: 12 Września 2011, 19:19 »
http://www.zjakzaproszenia.pl/index.php/2011/01/02/zaproszenia-slubne-ze-zdjeciem-panstwa-mlodych-w-tle-pod-kalka/ ja sie zastanawialam nad tym bo cena w miare rozsadna ;) ale... czegos mi tu brak

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #534 dnia: 12 Września 2011, 19:25 »
fajne są, tylko ta wstążeczka jakaś taka nie bardzo dla mnie....sama nie wiem....nieelegancka....naprawdę trudno mi powiedzieć, ale ta kokardka mi wszystko psuje. Ale samo zaproszenie fajne :-):-):-)

Jako że obie chcemy ze zdjęciami,to musimy o sobie pamiętac jak cos fajnego znajdziemy :-
)

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #535 dnia: 12 Września 2011, 19:40 »
http://www.zjakzaproszenia.pl/index.php/2010/12/23/zaproszenia-slubne-perlowe-z-tiulowa-wstazka/ podobaja mi sie tez te, ale tu nie ma zdjecia ;D ale tyez cena rozsadna ;p

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #536 dnia: 13 Września 2011, 08:46 »
my jak juz pisalam wczesniej mamy kamerzyste kolege mojego M takze duzo nie wezmie od nas, a co do foto to mamy po slubie plener + stduio z Este Studio i oni zazyczyli sobie za to 1400 zł, chcielismy tez reportaz ale wyszloby to ok 4000 a to juz troche za duzo moim zdaniem :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #537 dnia: 13 Września 2011, 09:16 »
my jak juz pisalam wczesniej mamy kamerzyste kolege mojego M takze duzo nie wezmie od nas, a co do foto to mamy po slubie plener + stduio z Este Studio i oni zazyczyli sobie za to 1400 zł, chcielismy tez reportaz ale wyszloby to ok 4000 a to juz troche za duzo moim zdaniem :)

Jeśli mogę coś doradzić...  ;)Ja bym na Twoim miejscu zrezygnowała ze studia-wzięła tylko plener a te pieniążki ze studia przeznaczyła na reportaż u kogoś innego  :)
Z pleneru i tak będziecie mieli piękne zdjęcia,poza tym plener można zawsze zrobić a na reportaż masz tylko jedną szansę... ale to tylko takie moje skromne zdanie  ;) :-*

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #538 dnia: 13 Września 2011, 09:25 »
roznica miedzy samym plenerem a plener + studio nie byla jakas kolosalna wiec wzielismy to i to :) a reportaz i tak bedziemy mieli, bo albo ten kolega co bedzie kamerowal bedzie robil tez foty, albo drugi kolega-gosc weselny i fotograf z zamilowania wezmie aparat i bedzie nam pstrykal fotki, niedawno byl na weselu u znajomej i super mu te fotki wyszly :D juz tlumacze dlaczego kolega-gosc ma robic fotki zebyscie nie zarzucily ze on ma sie bawic otoz on jezdzi na wozku i nie bardzo lubi tance itd a aparat w jego rekach to naprawde swietny pomysl i on sam sie nigdzie bez niego nie rusza :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #539 dnia: 13 Września 2011, 09:32 »
Aaaa skoro różnica nie była duża to faktycznie spoko  :)
Myślałąm,że reportaż sobie całkiem odpuściliście,ale nieeeeeeeeeeee  ;D ;D ;D ;D To dobrze  ;D