Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 127973 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #450 dnia: 9 Września 2011, 16:03 »
emm-a ja mam tak samo;), lata imprez za mną, czasami chodziło się kilka razy w tygodniu:). Teraz jakoś mnie nie kręci, choć nie powiem...dawno nigdzie nie byłam i czasami mam ochotę poszaleć:D. Przyjaciółka obiecała mi, że niedługo śmigniemy, ale jak jej mąż wróci i zostanie z dzieckiem:), a my zrobimy sobie babskie party:D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #451 dnia: 9 Września 2011, 16:54 »
lubię takie babskie imprezy :-)
Mam nadzieję,że i nasza forumowa impreza w koncu dojdzie do skutku :-) no moze nie impreza,ale spotkanie przy piwku ;-)

Tak poza tym to zamiast isc do sklepu po produkty na ciasto...zjadłam kromkę chleba kołodzieja, ktory uwielbiam z....całym sloiczkiem nutelli :-) wyskrobalam wszystko :P aż mnie teraz mdli nieco :P nie ma jak czekoladka :-) a w lodowce pusto i nie ma nic na obiad, ciekawe co na to P. ;-) który jeszcze cieżko pracuje... :P
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #452 dnia: 9 Września 2011, 18:00 »
niestety i mnie jest tak samo
kiedyś balowało się kilka razy w tygodniu
a teraz, żeby się u mówić ze znajomymi trzeba wydzwaniać kilka tygodni wcześniej czy akurat będą mieli weekend wolny  :-\
ale akurat na jutro udało nam się umówić  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #453 dnia: 9 Września 2011, 19:47 »
;-) starość nie radość ;-))))

Słuchajcie, ostatnio przeglądam fryzury ślubne:-) chcę wlosy upięte do góry, bo w takiej fryzurze mi najlepiej, no a poza tym będzie wygodniej niż w rozpuszczonych - cala noc tancow, strasznie moze byc gorąco z wlosami na plecach;-) ale upiete tak w miarę wysoko - żaden niski kok, no i kwiatki we wlosach , no i podwojny welon. :-) i to upięcie musi byc takie w miare naturalne, nie znoszę fryzur ślubnych - hełmów :-\ takich sztywnych i sztucznych :-\  i znalazłam cos fajnego :-) ja mam wlasnie takie wlosy - kręcone i niesforne nieco i sama często podobnie je upinam:-)     jak Wam się widzi?

Uploaded with ImageShack.us

j
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #454 dnia: 9 Września 2011, 19:56 »
aaaaaa i jeszcze cos:-) rozmawialam z moją przyszlą bratową kwiaciarką o artystycznej duszy :-) jeśli ktoś chce namiary, to piszcie,wysle na priv. :-) 

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #455 dnia: 9 Września 2011, 20:25 »
Kurde Emm-a obiecalam Ci zdjęcie bukietu,a teraz tak patrze że w sumie nie mam jego zdjęcia w calej okazałości, więc wkleje do jutra to co mam. Nie patrzcie na mnie/ na nas tylko skupcie się na bukiecie. Kwiatki nazywają się castadeska.
I jak wam się podoba ?

Tu zobaczcie długośc :

Tu zbliżenie na kwiaty i butonierke

A tu pani kwiaciarka zrobiła bukiet na wzór ślubnego na sesje tyle, że z róż, bo tamtych kwiatów nie można już było dostac :/

Sorry Emm-a że zaśmiecam wątek, ale bylam zachwycona bukietem i nie tylko ja, więc może warto pomyśleć o czyms takich? Może komus się spodoba i się zainspiruje ;).
Jutro kasuje zdjęcia i już będziesz mieć porządek w wątku !
Pozdrawiam

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
« Odpowiedź #456 dnia: 9 Września 2011, 20:43 »
Cantadeski są popularne na ślubach :) Bratowa miała i była zachwycona, poza tym pięknie się trzymały jeszcze przez kilka następnych dni.
Ja jednak mam inną wizję :D

Jeśli chodzi o fryzurkę to będę szczera, mnie się nie podoba... jakaś taka "starodawna" ja nie wiem.... a może to tylko na tej modelce tak wygląda... Mimo to też jestem za podpiętymi włosami, z rozpiętymi musi być mega gorąco.
Emm-a a do takiej fryzurki welon od góry czy od dołu byś chciała?

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #457 dnia: 9 Września 2011, 21:16 »
Ja planuję też miec lekkie fale i lekko / naturalnie upięte ale raczej rozpuszczone :) to nic jesli na upal trafie :P sala ma klimę :D
a fryzurkę dobierz taką byś dobrze się czuła  - to podstawa  :D a jeśli chodz o kwiatki to polecałabym chyba jednego raczej wpiętego jakoś z boczku niż kilka małych (sztucznych) :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #458 dnia: 9 Września 2011, 21:22 »
To prawda, cantadeski są bardzo popularne i co druga PM na teraz z nich bukiet ;) ja miałam ich kilka w swoim bukiecie :) a co do fryzury, to przepraszam, ale dla mnie jest okropna  ::)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #459 dnia: 9 Września 2011, 21:59 »
s_erduszko nie zaśmiecasz mi wątku! jestem wdzięczna za wszelkie pomysly :-) a poza tym nie zapominaj, że my, forumki, uwielbiamy fotki oglądać :-) zwłaszcza takie piękne, ślubne :-)

Kwiatki fajne, choć nie w moim stylu, wolalabym coś drobniejszego.

Buuuś ja nie biorę w ogole pod uwagę sztucznych kwiatków, na zdjęciu może i są  ale do slubu będę miala tylko naturalne, zgodne z tymi, ktore są w bukiecie, czy raczej będą ;-)

Co do fryzury...każdy ma swój gust :-) ja jestem taka trochę nie z tej epoki sophisticated :-) Moj P. często też to powtarza...:-) może stad moje upodobania...starodawne;-) wiesz....ja się zaczytuję w starych powiesciach, uwielbiam Nad Niemnem, chce tanczyc walca z Nocy i dni - taka juz ze mnie starodawna stara panna :-) poglądy też mam czasami nie z tej epoki - widzisz, przed slubem z narzeczonym nie chce mieszkać :-)

Mnie się ta fryzurka bardzo podoba i jest w moim stylu, widzę, patrząc na nią, że bardzo do mnie pasuje :-) od razu jak ją zobaczylam, to pomyslalam,że to moja fryzura :-) naturalna i niepretensjonalna, prosta i wdzięczna, delikatna - tak ją postrzegam :-)
To oczywiscie nie oznacza,że nie będę dalej oglądać fryzur ślubnych :-) może znajdę coś lepszego jeszcze :-)

a welon od góry chcę na pewno :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #460 dnia: 9 Września 2011, 22:34 »
takie są też w miarę, zwłaszcza ta druga fryzurka :-) choc zamiast platkow roz cos innego bym wolala...prostszego

http://www.ofeminin.pl/fryzury/fryzury-slubne-d9078c169354.html

http://www.ofeminin.pl/fryzury/fryzury-slubne-d9078c169350.html
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #461 dnia: 9 Września 2011, 23:41 »
co do fryzur ta1 jest ok takie naturlne cos ;p co do tych 2 z linkow- dla mnie sa ohydne ;)
co do kwiatkow sa ladne ;p

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #462 dnia: 10 Września 2011, 09:25 »
Niestety, te dwa linki mnie też się nie podobają. Co do tej pierwszej fryzury, co wklejałaś najpierw, to ja uważam, że ona na ślub się nie nadaje, zero w niej elegancji, czy czegoś uroczystego. Na co dzień ok, bierzesz bujne loki i podpinasz i jest fajnie, ale nie na ślub.
Najlepiej zdaj się na fryzjerkę, powiedz jej, że lubisz luźny bałagan na głowie, ale ona dobierze odpowiednią fryzurę na ślub ;)

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #463 dnia: 10 Września 2011, 10:20 »
Najważniejsze żebyś Ty czuła się dobrze i podobała sobie w dniu ślubu. Zadowolona Panna Młoda to piękna Panna Młoda!
Ile ludzi tyle opinii, nigdy nie dogodzisz wszystkim, tak więc posłuchaj swojej intuicji i wybierz taką fryzurkę jaką sobie wymarzysz!

A te uczesania z linków to na prostych włoskach, czyli bierzesz pod uwagę prostowanie swoich loczków?

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #464 dnia: 10 Września 2011, 10:41 »
co do linków z fryzurami - nie bardzo
już wolę to, co dałaś zdjęcie - upięcie takie uniwersalne - mnie się podoba :)
no i na weselu nie będzie tak gorąco, włosy nie będą się przyklejać do ciała :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #465 dnia: 10 Września 2011, 11:08 »
pewnie że biorę pod uwagę możliwość prostowania wlosow; ja to w ogole uwielbiam proste wlosy - pewnie dlatego,że mam naturalne kręcone :-) i czasami prostuję, ale naprawdę tylko czasami, bo....zwyczajnie mi się nie chce, a poza tym szkoda mi wlosów.

Oczywiście zdam się na fryzjerkę, myślę, że ktoś,kto wykonuje takie fryzury ślubne z najróżniejszych włosów, zna się na tym i będzie w stanie ułożyc wlosy tak, abym byla zadowolona i żeby bylo ładnie :-) No ale tak jak i Wy, mysle, że najważniejsze, abym się dobrze czuła w tej fryzurze.
Ja mam bardzo drobną i szczupłą buzię i dość wydatny nos;-)i wlosy na pewno nie mogą być mocno ścisnięte, gładkie, tylko muszą gdzieś z boków takie kosmyki opadać - tak wlasnie jakby naturalnie, moja  buzia w otoczeniu kosmyków włosów nie wygląda tak chudo, tylko jakby nieco pelniej, no i - co dosc istotne;-) - nos nie wydaje się taki długi, bo po jego bokach fruwają loki ;-)

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #466 dnia: 10 Września 2011, 13:08 »
Ale to pięknie zwizualizowałaś :)
Argumenty na fruwające loki są the best :D:D:D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #467 dnia: 10 Września 2011, 13:57 »
Mnie niestety również nie podobają się te fryzury- w necie jest jedna wielka lipa jeżeli chodzi o fryzury ślubne  ::)

Nie masz przed swoim  ślubem jeszcze innych wielkich imprez?Bo to  najlepszy pretekst,aby pójść do fryzjera i coś wyczarować  :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #468 dnia: 10 Września 2011, 16:13 »
niestety z tymi wielkimi imprezami u mnie kiepsko....
Posluchajcie, a czy jak sie idzie do fryzjerki na uczesanie slubne probne, to ona ma jakies katalogi, propozycje? czy jak to jest?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #469 dnia: 10 Września 2011, 16:16 »
To zależy od salonu, ale chyba w każdym są jakieś gazety/katalogi z fryzurkami. A jak fryzjerka fajna i się zna to nawet sama coś pięknego wyczaruje.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #470 dnia: 10 Września 2011, 16:18 »
taką mam nadzieję :-) a jak byscie trafily na jakąs fryzurką dobrą dla mnie to dajcie znac :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #471 dnia: 10 Września 2011, 16:58 »
emm-a mi osobiście dla zakrętasów i loków podobają się takie propozycje, które sama rozważałam:D

tutaj tak bardziej stylowo:

a tutaj mam zastrzeżenie tylko do gładkości tych włosków:)

Najlepiej popróbuj sobie różne kombinacje sama, nie mówię tu o koku idealnym:P, ale popodpinaj włosy i popatrz jak Ci najlepiej, albo porób fotki aby zobaczyć jak się prezentujesz w różnych upięciach:).
Ja tym sposobem wiem, że najlepiej mi będzie w koku dość niskim ale z przedziałkiem;) i wiem że welon muszę mieć upięty pośrednio, bo chciałam też wysoko ale mi się głowa długa zrobiła:D

Acha i patrz na fryzurki, gdzie są prezentowane na włosach ciemnych, bo zupełnie inaczej wyglądają na takich blond i z pasemkami:)
Ja przed ślubem mam zamiar zrobić trochę refleksów, aby fryzurka nabrała lekkości.
[/url]  [/url]

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #472 dnia: 10 Września 2011, 17:03 »
OOooooo, pierwsza fryzurka bardzo ładna!

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #473 dnia: 10 Września 2011, 17:06 »
ale zaraz poszukamy coś dla naszej emm-y romantyczki ;)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #474 dnia: 10 Września 2011, 18:43 »
dzięki nusiak :-)

też myślę o refleksach przed ślubem, może nawet nieco szybciej ;-)

fajne te fryzury, biorąc pod uwagę ze chce miec wlosy wysoko upiete, pierwsza bardzoje mi odpowiada, ale...to chyba nie to.

Ja to chyba sama sobie problemow szukam;-)

masakrycznie chce mi sie ciasta, a nie mam w domu produktow i nie chce mi sie isc do sklepu bo jestem padnieta po calym dniu sprzątania :-( to pierwszy weekend od nie wiem kiedy kiedy nie upieklam ciasta :-[
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #475 dnia: 10 Września 2011, 18:52 »
emm-a pamiętaj też, że jak będziesz chciała mieć welon wysoko upięty, rozumiem nad kokiem (czy innym upięciem), do zdecyduj się na coś delikatnego, bo jak welon położy się na koku to będziesz miała wieżę na głowie:/. Myślę, że dobra fryzjerka doradzi Ci fryzurę odpowiednią do sukni, kształtu twarzy, włosów i welonu:)

Nie szukasz na siłę problemów:), musisz się dobrze czuć w tym co wybierzesz:).
Ja np powiedziałam, że: nie pofarbuję więcej włosów na czarno (chodź PM chodzi za mną i jęczy:P) i nie dam sobie zrobić na głowie koka/banana bez przedziałka do tego. Miałam owe uczesanie z czarnymi właśnie włosami na ślubie przyjaciółki i wyglądałam jakbym miała 40 lat!, a jednolity kolor zrobił mi kask na głowie - zresztą fryzjerka się nie popisała:/. Dlatego teraz jestem na etapie naturalnego ciemnego blondu:) a przed ślubem chcę zrobić refleksy w miodowym odcieniu:D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #476 dnia: 10 Września 2011, 18:57 »
no ja prawie od dwoch lat mam swoj naturalny niby-brąz i wlasnie myslalam o nieco jasniejszych refleksach...

wiesz, mi taki klasyczny banan bardzo się podoba :-)

masz rację, fryzjerka powinna cos poradzic. Masz jakąś sprawdzoną fryzjerke w Szczecinie?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #477 dnia: 10 Września 2011, 19:00 »
a jak wygląda klasyczny banan? :) :D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #478 dnia: 10 Września 2011, 19:05 »
niestety nie....:(. Jednak tą sprawą ma się zająć moja świadkowa:D, bo krąży w światku fryzjerskim, więc ja już sobie tym głowy nie zawracam;). Obiecała mi załatwić fryzjerkę, która przyjedzie mnie czesać do domu:D z czego jestem mega zadowolona, bo po tych salonowych szamponach to zawsze mnie głowa swędzi i drapałabym się pewnie na ślubie...goście by pomyśleli jeszcze że mam weszki hehe i nikt by życzeń nie składał:P
Tak serio, jakoś nie znalazłam do tej pory dobrego fryzjera:/, albo kiepsko zetną a dobrze pofarbują albo odwrotnie:/
Chociaż ostatnio (w maju hehe) podcinałam końcówki na Jagielońskiej (prawie na przeciwko księgarni uczniowskiej) i na prawdę wyszłam zadowolona:). Jednak bałam się testować jak sobie radzą z farbowaniem;), bo zapuszczam włosy i nie chcę płakać:P
[/url]  [/url]