Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 126048 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #210 dnia: 23 Sierpnia 2011, 17:14 »
Sylwusia mierz koniecznie suknie - zobaczysz jakie to cudowne :-) i na 100% będziesz w nich pięknie wyglądała :-)
Jak tu się zdecydować, skoro w każdej wygląda się cudnie, skoro każda jest niesamowita:-)

Suknie sukniami, ale Sylwusia ten półmaraton...dziś ledwo zwlekłam się rano z wyrka, co by przebieżkę zrobić...nawet nie było tak źle. Ja się w ogóle nie mogę teraz skupić na przygotowaniach do biegu, bo ciągle w mojej głowie te suknie...:-)
i jakoś na żadne ulotki nie trafiam niestety :-( a może by to mnie zmotywowało do skuteczniejszych treningów...No nic, biegnę jeszcze w czwartek dyszkę, a potem do niedzieli przerwa, żeby organizm odpoczął. Jakoś może przebiegnę...byle bym nie dobiegła ostatnia, bo trochę wstyd;-) :P
Musze teraz dużo jeść, żeby mieć siłę, ale jak tu jeść, jak z tego podekscytowania zołądek mi się zaciska i nic przełknąć nie mogę  :-\
Dlatego uważam, ze ja muszę mieć suknię sznurowaną z tyłu, nie na zamek, bo jeśli nie daj Boże schudnę przed ślubem - co w moim przypadku niestety prawdopodobne - to gorset można mocniej zasznurować, a zamek...kiepsko :-\
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #211 dnia: 23 Sierpnia 2011, 17:34 »
kochana ja tak samo chcialabym z gorsetem ale ja mam inny problem ;D u mnie mozliwe ze bedzie tzreba poluznic ehhehehe ;D nie no zart mam nadzieje ze do tego pieknego dnia schudne i to w miare chociaz ze 2 rozmiary ;D bylabym przeszczesliwa ;p
na glownym wrzucilam linka do sukni ktora mega mi sie podoba.. spojrz i ocen czy ona bedzie ladnie wygladala dla kobitki "wiekszej" z duuuuzym biustem ;D wiesz, ja tez planuej zaczca biegac niebawem moze bedziesz dla mnie inspiracja a jesli skonczycsz ostatnia tez zaden wstyd wazne zeby skonczyc ;D dasz rade, a moze kiedys nadejdzie dzien ze ja pobiegne z toba ( w tym drugim moim wcieleniu hihiihihi;) dasz arde kochana

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #212 dnia: 23 Sierpnia 2011, 17:41 »
:-) już na głównej napisałam, że sukienka, która Ci się podoba jest na żywo jeszcze piękniejsza. Na pewno odpowiednio wyeksponuje i podtrzyma biust :-) Mi najlepiej było w princesie.

Sylwusia zaczynaj biegi! :-) ani się obejrzysz, a będziesz szczuplejsza. Niekoniecznie musi spaść waga, bo mięśnie których nabędziesz od biegów też ważą, ale na pewno zmienisz rozmiar na mniejszy. No i będziesz się dużo lepiej czuła, gwarantuję :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #213 dnia: 23 Sierpnia 2011, 23:14 »
w to nie watpie emm-a ;p zastanawiam sie czy taka wizyta w salonie w tej chwili nie da mi mobilizacji, no bo np jak zoabcze ta suknie na mnie w rozmiarze za malym to przeciez od razu zachce mi sie biegac heheh zeby tylko ta a nie inna ;D a orientujesz sie ile ona kosztowala mneij wiecej?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #214 dnia: 24 Sierpnia 2011, 08:42 »
Nie pamiętam niestety ceny, ale to chyba coś do 2,5tys. 2300-2400, tak mi się kojarzy, ale mogę się mylić. W tym salonie jest fajnie, bo oni - jako producent - mają naprawdę mnóstwo sukienek. Mierzyłam tam chyba ok.10, a w innych 4-5 sukni. Poza tym halka wliczona jest w cenę sukni, co też daje oszczędnośc ok.200 zl, bo w takich cenach mniej więcej są halki w innych sklepach. Oczywiscie można kupić na alegro szytą na Ciebie za 60-70 zl + przesylka :-) Halkę można też wypożyczyć za ok. polowę ceny. Myślę jednak, że lepiej kupić, jeśli planuje się potem suknię komuś sprzedać.
Wiem po sobie, że kiedy chodziłam do różnych dziewczyn przymierzać ich suknie ślubne, to zakladalam halkę, potem suknię i widzialam efekt. Natomiast u jednej halki nie bylo, bo wypożyczala i, mimo że suknia wyglądala pięknie, to nie bylam pewna ostatecznego efektu, a takiej halki do przymiarki nie było skąd wziąć. Dlatego stwierdzam, ze lepiej dołożyć 100zl i halkę kupić.

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 24 Sierpnia 2011, 08:44 »
odkryłam możliwości kolorów :-) będę w swoim wątku pisała jakimś kolorem :-) tylko jeszcze nie wiem jakim ;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #216 dnia: 24 Sierpnia 2011, 08:45 »
a dziś kolejne salony i przymiarki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 24 Sierpnia 2011, 08:46 »
aaaa...i podpowiedzcie mi, proszę, gdzie jeszcze powinnam wpaść, tzn. do ktorego salonu :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline banny

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2008 i sierpień 2015
« Odpowiedź #218 dnia: 24 Sierpnia 2011, 09:13 »
a czy w Anagrze te ksiezniczkowe Sincerity Bridal to mierzylas takie tiulowe? ja jak bylam z kolezanka w lipcu zeszlego roku to wszystkie kosztowaly 3600 gora wiec te 4 tysiace to chwyt marketingowy jak nic!!!!! jakos jestem uprzedzona do tego salonu. a nie wiesz czemu zamykaja?
co do polmaratonu to podziwiam!!!!! 21km to dla mnie maraton a nie tylko pol!!!!!!! my idziemy na bieg przedszkolaka wiec moze gdzies Cie zobacze jesli jesli bedzie ceremonia wreczania medali za miejsce na podium w tym samym miejscu;)

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #219 dnia: 24 Sierpnia 2011, 09:31 »
emm-a podziwiam cię za te twoje bieganie  ;D ja niestety nie moge bo kontuzja kostki się odnawia i chodzic nie moge ale za to basenik stosuje(tzn sie staram ale nie zawsze wychodzi heheh) i basenik właśnie polecam :D tam nie straszy mnie maraton i tyle kilometrów ile ty potrafisz przebiec :D 21  :urwanie_glowy:
żółta czcionka chyba sie nie nadaje - bo daje po oczach i trudno sie czyta ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #220 dnia: 24 Sierpnia 2011, 10:16 »
banny ...na podium...to chyba yyy.....hhmm.....tegoo.......yyy......;-) Pamiętam jak w zeszłym roku jakiś Kenijczyk mnie zdublował....:-) ja kończyłam pierwsze okrążenie a on drugie :P

dzięki Wam za słowa podziwu, ale tym bardziej mi głupio...jeśli nie dam rady :P od wczoraj staram się więcej jesć, co by siły mieć więcej,ale...kiepsko mi to idzie;-) poróżniłam się wieczorem z P. i pojechał do siebie, zatem kolacji już nie zjadłam i ścisnięty żolądek z nerwów :-\

Masakra, ja to jestem taka emocjonalna,wszystkim sie mocno przejmuję. Tak bardzo zazdroszczę osobom, po których większość rzeczy "splywa". U mnie jest odwrotnie i niestety odbija się to na zdrowiu :-(  dlatego musze biegać,żeby oczyścić się ze wszelkich negatywnych emocji:-) jak je wybiegam i się zmęcze to mi przechodzi :-) No ale trudno zebym po wczorajszej sprzeczce - o 21 poszla biegać, bo ciemno już i w lesie niebezpiecznie....Zatem skoro negatywne emocje nie zostaly wybiegane, przejął je mój żolądek :-/

Buuuś a pływać to ja też uwielbiam :-) Z moją przyjaciólką robimy sobie co jakis czas wypady do Laguny:-) Pływamy najpierw na tym sportowym basenie 50 długości, potem 10 minut sauny tej o wyższej temp.,chłodny prysznic,  potem 10 min. sauny o niższej temp., chlodby prysznic i 25 min. leżakowania w tym pomieszczeniu z tężniami solnymi :-) jak jest jeszcze chwila, to relaks w basenikach z bąbelkami :-) Super :-) po takim wypadzie jestem umęczona ale i zrelaksowana....taki totalny reset ;-)

Banny to wlasnie te tiulowe ksieżniczki w większosci. Widać pani trochę kręci z cenami...  ???Ale mimo wszystko 2 tys. za taką kreację to, biorąc pod uwagę ceny "ksieżniczek", nie dużo...chyba  ;) Tym bardziej że sa naprawdę piękne, chyba przyznasz :-) no i dwie idealne na mnie - zero zwężania! :-) tylko długość.
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 24 Sierpnia 2011, 10:45 »
https://e-wesele.pl/forum/index.php/topic,24456.0.html emm-a zobacz co znalazlam na forum. takze badz czujna hihii ;)

Offline banny

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2008 i sierpień 2015
« Odpowiedź #222 dnia: 24 Sierpnia 2011, 10:53 »
2 tysiace to faktycznie dobra cena.trzeba jednak uwazac zeby Cie w maliny nie wpuscily wiec jesli bardziej Ci sie podobaja inne to bierz inne. opinie o salonach tez sa wazne, bo jak wyjdzie jakis problem tydzien przed slubem to kicha  :(
kiedys tez lubilam biegac,plywac gralam w siatke,ale porobilo mi sie duzo kontuzji i teraz jest lipa. chociaz po porodzie znowu sie wezme za siebie 8)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 24 Sierpnia 2011, 11:00 »
zamykają Anagrę w niewiadomych mi powodów, pani nie chciała powiedzieć, mimo że kilkakrotnie pytałam  :P chyba udawała że nie słyszy :-)

w sumie to tam trzeba by teraz suknię kupić i tyle - na żadne poprawki ani na nic nie ma co już liczyć - na własną rękę wszystko.
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #224 dnia: 24 Sierpnia 2011, 11:15 »
a bylas w tym salonie rog piastow a pl kosciuszki? hm nioe uymiem dokladnie wyjasnic jaka to ulica ;p masz przystanek 12 w str niebuszewa, na drugiej str jest lombard, piekarnia bagietka, w piwnicy sklep rybny i kawalatek dalej jest salon sukien slubnych ;p

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #225 dnia: 24 Sierpnia 2011, 11:34 »
jest to salon NIKOL:D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 24 Sierpnia 2011, 11:46 »
mozliwe nusiak ;D mieszkam tuz za rogiem ale za cholere nie znam nazwy heheh ;) tylko co tamtedy przecchodze to mam chec wejsc ale jakos nei bylo okazji do tej pory ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #227 dnia: 24 Sierpnia 2011, 11:55 »
ooo sylwusia085 to ja kupę lat mieszkałam niedaleko:D, teraz to już tylko rodziców odwiedzam;)
Ja w NIKOL byłam w pierwszym rzucie, ale pani mnie bardzo zniechęciła zachowaniem :/ i praktycznie stwierdziła, że skoro suknia na lipiec 2012r. to zaprasza mnie w październiku, a byłam w lipcu w salonie:/
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:04 »
Wpadłam wczoraj do Nikol, ale pani powiedziała, że w listopadzie albo październiku są wyprzedaże i skoro ślub w kwietniu, to lepiej żebym poczekała, a jak mi się jakiś model podoba, to mogę go sobie zarezerwować. To pomysł niegłupi, pomyślałam, ale jak tu rezerwować, skoro się nawet nie przymierzyło, a pani nie zachęcała do przymiarek. Była miła i dała mi wizytówkę, żebym dzwoniła i dowiadywała się o wyprzedaże, ale raczej się już tam nie wybiorę. Uważam, że powinna była zaproponować mi mierzenie sukienek, tymczasem najwyraźniej nie miała na to ochoty.
Jej strata :Pa raczej właścicielki salonu Nikol ;-)

Dziś za to byłam już w Pretty Woman i jestem zadowolona :-) Umówiłam się, że w sobotę z Mamą tam wpadnę na mierzenie wybranych już przeze mnie sukienek :-)
Pani jest nieco zdystansowana, ale uprzejma i zna się na rzeczy. Zaproponowała mi kilka bardzo ładnych sukienek, oczywiście "ksieżniczkowatych" :-) przymierzyłam też jedną mniej "ksieżniczkowatą", ale to jednak nie TO. ;-) Dowiedziałam się, że ten salon przejmuje teraz po Anagrze markę Sincerity. No i w związku z tym głównie tej firmy suknie mierzyłam. Naprawdę cuda :-) Znowu nieskromnie powiem, że we wszystkich mi pięknie  ;)i zdecydowania sie na jedną jest nie lada wyzwaniem  :D  Ceny też nie zabijają. Teraz, w związku z wyprzedażami, mogę taką księżniczkę sincerity nabyć  za 2,5 tys. Będzie sprowadzona i szyta na mnie - wszelkie dopasowanie w cenie - również zmiana zamka na wiązanie, jeśli bym chciala i wycięcie dekoltu w serduszko - bo w takich gustuję, jeśli chodzi o suknie slubne :-) Zatem jestem mocno zainteresowana :-)

Widzę już, że w sobote mamy z Mamą maraton po salonach, a w niedzielę - ja mój półmaraton ;-)

Tak obiektywnie, to uważam, że nawet 2,5 tys. to drogo jak na sukienkę na jeden dzień...nawet jeśli to dzień ślubu....Do niech halka, bolerko, welon, biżuteria, bielizna, buty....kwota ostateczna - kosmos  :-\  Ależ cóż zrobic, skoro takie są ceny...
Tymczasem...głowa do góry i...szykuję się do Arveny :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #229 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:14 »
emm-a pani w NIKOL potraktowała mnie identycznie...dlatego nie pójdę tam już więcej. Szkoda tylko, że salon tak wiele traci na obsłudze osób, które nie zachęcają aby tam wracać:(. Wcześniej oglądałam ich ofertę w internecie i pani odpisała, że jak najbardziej można rezerwować nawet rok wcześniej, bo kto pierwszy ten lepszy, dlatego do nich poszłam, a tu tak od drzwi zostałam potraktowana jakbym była jakaś stuknięta, że z takim wyprzedzeniem chce zaklepać sobie kieckę.
Za to w piątek mam umówioną wizytę w La Mariette ponownie:D
[/url]  [/url]

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #230 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:19 »
Ooooo to "pracowita"sobota czeka Ciebie i mamę  :) ale ile prztjemności hehehe
Sama bym chętnie jeszcze sobie pomierzyła a tu zonk  :-\

A byłaś może w NOVI?Tam też są teraz przeceny-chociaż salon nie należy do najtańszych,ale myślę że warto spróbować...idziesz,określasz kwotę jaką chcesz przeznaczyć na zakup(lub wypożyczenie)i Panie się do Ciebie dostosują.Mają na prawdę spory wybór a kiecę są tam śliczne  :) no i obsługa spoko  :)
Teraz wyprzedają kolekcję 2011,ale wiem że 2010 też jeszcze mają  ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #231 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:20 »
oooo nusiak, czyzbyś była zdecydowana na Arizonę???:-) czy chcesz przymierzyć tę falującą? ;-) a ta falująca to jaki to model?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:21 »
patrycja_4r a gdzie jest Novia?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:23 »
już znalazłam, na nowym rynku, moze bym i tam wpadla :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #234 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:29 »
No tak tak,właśnie na rynku jest ten salon  :)Tylko tam trzeba się wcześniej umawiać bo jest lipa z przymierzalniami  :)

A bierzesz pod uwagę również wypożyczenie?Czy tylko kupno?

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #235 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:32 »
emm-a idę jeszcze pomierzyć jakieś księżniczki i falujące doły:D, narobiłaś mi ochoty na dalsze przymiarki hehe i wczoraj przeglądając stronę La Mariette wpadł mi w oko model Demetria:), więc zadzwoniłam z zapytaniem czy jest w salonie aby zmierzyć i umówiłam się na piątek:)
Poszłabym jutro, ale muszę jechać wyniki w końcu porobić do przychodni;) (profilaktyka:) ).
Oczywiście wezmę aparat, więc zdjęcia będą w moim wątku:D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #236 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:42 »
nusiak- wyslij mi linka do swojego odliczanka kochana bo cos sie zagubilam ;p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #237 dnia: 24 Sierpnia 2011, 14:06 »
proszę bardzo;)
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=24924.new#new

fotki kolejnych sukni dodam w piątek, jak się wyrobię:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 24 Sierpnia 2011, 15:48 »
nusiak cieszę się, że narobiłam Ci chęci na przymiarki :-) jak się zacznie to juz skończyć przykro...;-) choć...powiem Wam, że po takiej ilości zmierzonych sukienek zaczynam mieć lekki przesyt i mętlik w głowie :-) dlatego jak w sobotę pojde z Mamą, będę mierzyła tylko te najlepsze i spróbujemy coś wybrać :-) choć to i tak w sumie będzie ok.10 sukienek...:-)

Wracam do wrażeń z przymiarek. Właśnie wróciłam z Arveny.
Obsługa super. Pani dokładnie wysłuchała, czego szukam, dopytała o szczegóły, ustaliłyśmy budżet i przymierzałam :-) Suknie piękne, spory wybór. Jedna szczególnie wpadła mi w oko, taka...beza;-) tego bym się po sobie nie spodziewała, ale naprawdę mi w niej dobrze :-) No i - chyba dla kontrastu - spodobała mi się też "księżniczka" ale taka dość skromna, z niewielką ilością zdobień. Do niej pani dopasowała długi welon....naprawdę byłam pod wrażeniem. Zatem znowu nie wiadomo, która lepsza :-) w sobotę zjawię sie tam z Mamą :-)

patrycja_4r raczej kupię niż wypożyczę, dlatego Novia...hhmm.... ceny...:-)

Zadzwoniłam do Mamy i powiadomiłam Ją, że w sobotę przed nami wizyty w 5 salonach :-) nieco się zdziwiła, ale dzielnie stwierdziła, że damy radę :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 24 Sierpnia 2011, 16:04 »
To prawda-ceny mają niezłe  :D ale a nóż widelec...
Chociaż z drugiej strony skoro w pieciu salonach masz już jakieś modele na oku to nie wiem czy jest sens
jeszcze Novią mącić sobie w głowie  :P